• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore c3 esp ayar plakası

Johnnybravo

Barista
İsim
Batuhan
Ayar plakası degirmene tam olarak uymakta normal ayar plakasında ezilme bunda yok şimdilik ayar plakasında clickler her turda 1.0 olarak nitelendiriliyor 0.7 clickte dükkan tipi espresso makinelerinde uygun sonucu veriyor duruyor @OldSchoolRoastery ile denemelerimizde bunu deneyimledik bunun dışında
evde kendi başıma deneyimledigim öğütüm kalınlıklarında tahmini olarak şöyle bir tablo çıktı
Espresso = normal plaka
1.5 = 14-15
1.4 = 14
1.3 = 13-14
1.2 = 13
1.1 = 12
1.0 = 11-12
0.9 = 10-9??
Olarak düşünüyorum ama demleme sonucu gösterir kesin sonucu fotoğraflarda karşılaştırmalar var
@LMiura hocam sağ salim dün teslim aldık plakayı ilk deneyimlerimiz bu şekilde

Ürün linki = TRY 188.17 30%OFF | Kestane c için 1 adet Timemore manuel değirmeni plaka parçaları/c2/c3/c3s/ince/nano/G1 30 tıklama daire başına DIY parçaları kahve sevgilisi için

Ekli dosyalar

• SAVE_20230525_241742.jpg
    SAVE_20230525_241742.jpg
    43.1 KB · Görüntüleme: 109
  • SAVE_20230525_241735.jpg
    SAVE_20230525_241735.jpg
    129.1 KB · Görüntüleme: 97
  • SAVE_20230525_241728.jpg
    SAVE_20230525_241728.jpg
    124.9 KB · Görüntüleme: 96
  • SAVE_20230525_241713.jpg
    SAVE_20230525_241713.jpg
    130.9 KB · Görüntüleme: 95
  • SAVE_20230525_241705.jpg
    SAVE_20230525_241705.jpg
    117.7 KB · Görüntüleme: 97
  • SAVE_20230525_241655.jpg
    SAVE_20230525_241655.jpg
    119.6 KB · Görüntüleme: 106
Son düzenleme:
Ayar plakası degirmene tam olarak uymakta normal ayar plakasında ezilme bunda yok şimdilik ayar plakasında clickler her turda 1.0 olarak nitelendiriliyor 0.7 clickte dükkan tipi espresso makinelerinde uygun sonucu veriyor duruyor @OldSchoolRoastery Roastery ile denemelerimizde bunu deneyimledik bunun dışında
evde kendi başıma deneyimledigim öğütüm kalınlıklarında tahmini olarak şöyle bir tablo çıktı
Espresso = normal plaka
1.5 = 14-15
1.4 = 14
1.3 = 13-14
1.2 = 13
1.1 = 12
1.0 = 11-12
0.9 = 10-9??
Olarak düşünüyorum ama demleme sonucu gösterir kesin sonucu fotoğraflarda karşılaştırmalar var
İncelemen ve aktarımların için teşekkürler 🙏🏼 Ben de alacak gibiyim. Espresso dünyasına henüz girmedim ve girmeyi planlıyorum. Makina alır almaz esp plaka siparişi verip deneyeceğim.

Bir de şunu ekleyeceğim; toms coffee corner YouTube kanalında c3 için iyileştirme yaptılan bir video var. Belki onlar daha da incelere inilebilir, daha ince ayarlar yapılabilir.

Konuyu yine takipte olacağım.
Hayırlı olsun

İncelemen ve aktarımların için teşekkürler 🙏🏼 Ben de alacak gibiyim. Espresso dünyasına henüz girmedim ve girmeyi planlıyorum. Makina alır almaz esp plaka siparişi verip deneyeceğim.

Bir de şunu ekleyeceğim; toms coffee corner YouTube kanalında c3 için iyileştirme yaptılan bir video var. Belki onlar daha da incelere inilebilir, daha ince ayarlar yapılabilir.

Konuyu yine takipte olacağım.
Hayırlı olsun
Hocam teşekkür ederim bakacağım videolara kesinlikle

Ayar plakası degirmene tam olarak uymakta normal ayar plakasında ezilme bunda yok şimdilik ayar plakasında clickler her turda 1.0 olarak nitelendiriliyor 0.7 clickte dükkan tipi espresso makinelerinde uygun sonucu veriyor duruyor @OldSchoolRoastery ile denemelerimizde bunu deneyimledik bunun dışında
Espresso = normal plaka
1.5 = 14-15
1.4 = 14
1.3 = 13-14
1.2 = 13
1.1 = 12
1.0 = 11-12
0.9 = 10-9??
Bende C3 kullanıcısıyım. Deneyimlerinizi merak ediyorum. Bir de esp ayar plakasını nerden temin ettiğinizi öğrenebilir miyim?

Selam @Johnnybravo nasıl gidiyor esp plaka ile demlemler? Var mı yeni aktarabileceğin bir şeyler? Daha incelere inebiliyor mu? Neler farklı? Anlatsana biraz daha :D Ekmek banalım bizde
Türk kahvesine inerken sorun yaşıyorduk tereddüt vs gibi bunda biraz daha rahat inliyor gibi aslında mesafe ayni olmasina ragmen önceki plakada ezilme problemi mevcuttu o yüzden küçük bir boşluğu vardı bunda oda yok sanırım ondandırki öğütüm daha homojen ama ayar yaparken alisma süreci vs biraz sinir bozucu geldi önceden v60 icin 11-16 arasi iken simdi 1.1 tam tur ile 1.5 tur arasında buda 12 clik ediyor nerdeyse biraz random ayarlıyoruz gibi geliyor bazen ögütümleri az birşey üstündeki boyası çıkıyor erkek burra onuda paylaşacağım bugün yarin

Buraya 7 sonra bir update geçelim. Bu plakadan ben de aldım ve bugün geldi.

Neden aldım? Mevcut plaka ile Pourover ve Aeropress demlemelerimde hiç problem yaşamadım hayli hayli yetti. Keşke 12click yerine 11.5 click olsaydı vs gibi düşüncelerim olmadı. Amaaa mesele espressoya gelince işler değişti. 6da akış yok, 7de su gibi akıyor. Bazı çekirdeklerde 6da su gibi akıyor 5'de akış yok vs. Bunun çözümü için esp plakasını aldım.

Vergiler dahil 320 liraya geldi.

Ayarlama kısmında biraz kafam karıştı aslında. O yüzden henüz kullanmadım. Yarın bi kaç deneme yapacağım. ESP modelinin kullanım kılavuzunda yazan değerleri buraya ekleyeyim lazım olan kullanır belki.

1707317715608.png

Neden aldım? Mevcut plaka ile Pourover ve Aeropress demlemelerimde hiç problem yaşamadım hayli hayli yetti. Keşke 12click yerine 11.5 click olsaydı vs gibi düşüncelerim olmadı. Amaaa mesele espressoya gelince işler değişti. 6da akış yok, 7de su gibi akıyor. Bazı çekirdeklerde 6da su gibi akıyor 5'de akış yok vs. Bunun çözümü için esp plakasını aldım.

Ayarlama kısmında biraz kafam karıştı aslında. O yüzden henüz kullanmadım. Yarın bi kaç deneme yapacağım. ESP modelinin kullanım kılavuzunda yazan değerleri buraya ekleyeyim lazım olan kullanır belki.

Ekli dosyayı görüntüle 31701
bende sizin gibi yapıştım. şu an da 17-18 clickte kullanıyorum. 1click bile farkediyor

bende sizin gibi yapıştım. şu an da 17-18 clickte kullanıyorum. 1click bile farkediyor
Pourover Aeropress'lerde kaç clicklerde kullanıyorsunuz?
onları hiç denemedim hocam. çevir çevir yorar :) eskisi ile v60 da için 13 de kullanıyordum.

Hocam espressoda kullanmaya başladınız mı esp plakasını? Sonuçlar nasıl?

Hocam espressoda kullanmaya başladınız mı esp plakasını? Sonuçlar nasıl?
Selamlar hocam, açıkçası bi kaç kere kullandım ve sonuçlardan memnun kaldım. Şöyleki, normalde 6 click öğüttüğümde bazı çekirdeklerde akış olmuyor ya da çok çok az oluyor. Ama 7click öğüttüğümde de çok hızlı akış oluyor. ESP'de ise 15-20 click arasında dolaşabiliyorum. O konuda ayar imkanı biraz daha oluyor. Mesela 6da akış almayıp 7de çok hızlı akış aldığım çekirdekte 16 click'te az akış alıp 17 click tam ayarında akış aldım ve lezzetli bir espresso içmiştim.

Filtre konusunda ise pek deneme yapmadım açıkçası. O konuda yönlendiremem ama espressoda benim işimi fazlasıyla gördü :)

Selamlar hocam, açıkçası bi kaç kere kullandım ve sonuçlardan memnun kaldım. Şöyleki, normalde 6 click öğüttüğümde bazı çekirdeklerde akış olmuyor ya da çok çok az oluyor. Ama 7click öğüttüğümde de çok hızlı akış oluyor. ESP'de ise 15-20 click arasında dolaşabiliyorum. O konuda ayar imkanı biraz daha oluyor. Mesela 6da akış almayıp 7de çok hızlı akış aldığım çekirdekte 16 click'te az akış alıp 17 click tam ayarında akış aldım ve lezzetli bir espresso içmiştim.

Filtre konusunda ise pek deneme yapmadım açıkçası. O konuda yönlendiremem ama espressoda benim işimi fazlasıyla gördü :)
Teşekkürler hocam, hangi espresso makinesini kullanıyordunuz peki?

Bir de timemore C3 de ile örneğin 6-7 klikte öğüttüğüm zaman öğütüm bittikten sonra kolu çevirirken hep bir sürtme sesi oluyor sonra kendiliğinden geçiyor bu normal mi sizce,?

Konuya rastladığım için sevindim. Aynı problemi yaşadığım bir coffee department kahvesi var. 6 clickte akış 15sn de başlıyor. 7 click yaptığımda 15sn de 1:3 kahve veriyor. Şimdiye kadar sadece bu çekirdekte yaşadım bu durumu. Bunun dışında birbirine yakın değerler alıyordum. Kullandığım kahveyi aylık olarak değiştirip farklı kahveler deniyorum. Bu durumda plakayı almam mantıklı olur mu? Aslında uzun vadede espresso ve filtre için ayrı değirmenler alarak kullanımı ayırmayı da düşünüyorum bir yandan.

Geri