Merhabalar, yaklaşık 1 senedir sözen değirmenimle ayda 250 gr kadar bi kahve tüketimim var. Başta french press ile başlamıştım sonra merakım hobiye dönüşmeye başlayınca Hario V60 aldım uzun süredir de kahvelerimi bu şekilde pour over demliyorum. Fakat kahve paketlerinin üzerindeki tadım notlarını almakta zorlanıyorum, çoktandır kendi tadım farkındalığımı arttırmam gerektiğini düşünüyordum, demleme tekniğimi de yeterince geliştirdiğimi düşünüyorum, ne kadar çekirdeği, öğütüm inceliğini, suyu dökme hızımı, su sıcaklığı gibi değişkenleri değiştirip denediysem de bir gün Kadıköy Coffetopia'da içtiğim özel kategori V60 demleme filtre kahvedeki kırmızı elma tadı kadar baskın bir tat alamadım. Durumun Sözen'in tutarsız öğütümünden kaynaklanabileceğini düşünüyorum artık. Çıkan tozun verdiği acılık diğer tatları baskılıyor herhalde.
Sonuç olarak yeni bir değirmen arayışındayım, Timemore C2 Max / C3 / 1zpresso Q2 ürünleri arasında kaldım, yoğun olarak V60'ta demleme yapıyorum. İleride V60'ta o aromaları yakalayamazsam pes edip belki aeropress deneyebilirim
Bu modeller dışında da tavsiyelerinize açığım. Önerilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum, bana şu kırmızı elma aromasını yakalamamda yardımcı olun, rüyalarıma giriyor 
Sonuç olarak yeni bir değirmen arayışındayım, Timemore C2 Max / C3 / 1zpresso Q2 ürünleri arasında kaldım, yoğun olarak V60'ta demleme yapıyorum. İleride V60'ta o aromaları yakalayamazsam pes edip belki aeropress deneyebilirim