• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore C2 Max / Timemore C3 / 1zpresso Q2 (ve kırmızı elma)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan glpoz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

glpoz

Yeni Üye
Merhabalar, yaklaşık 1 senedir sözen değirmenimle ayda 250 gr kadar bi kahve tüketimim var. Başta french press ile başlamıştım sonra merakım hobiye dönüşmeye başlayınca Hario V60 aldım uzun süredir de kahvelerimi bu şekilde pour over demliyorum. Fakat kahve paketlerinin üzerindeki tadım notlarını almakta zorlanıyorum, çoktandır kendi tadım farkındalığımı arttırmam gerektiğini düşünüyordum, demleme tekniğimi de yeterince geliştirdiğimi düşünüyorum, ne kadar çekirdeği, öğütüm inceliğini, suyu dökme hızımı, su sıcaklığı gibi değişkenleri değiştirip denediysem de bir gün Kadıköy Coffetopia'da içtiğim özel kategori V60 demleme filtre kahvedeki kırmızı elma tadı kadar baskın bir tat alamadım. Durumun Sözen'in tutarsız öğütümünden kaynaklanabileceğini düşünüyorum artık. Çıkan tozun verdiği acılık diğer tatları baskılıyor herhalde.

Sonuç olarak yeni bir değirmen arayışındayım, Timemore C2 Max / C3 / 1zpresso Q2 ürünleri arasında kaldım, yoğun olarak V60'ta demleme yapıyorum. İleride V60'ta o aromaları yakalayamazsam pes edip belki aeropress deneyebilirim:) Bu modeller dışında da tavsiyelerinize açığım. Önerilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum, bana şu kırmızı elma aromasını yakalamamda yardımcı olun, rüyalarıma giriyor :p

İleride aynı durumları tecrübeleyen birileri çıkar belki diye güncelleme:

Değirmen olarak Timemore C3 aldım, burr'ün yeni olması kararımda etkili oldu. Türk kahvesinde bile fena olmayan bir performansı var.

Çekirdek olarak da şansıma bu ayın forumdaki tadım etkinliğinde @SpadaCoffeeRoastery vardı ve kırmızı elma notası olan Guatemala Florencia çekirdeğini deneme fırsatım oldu.

18 klik/V60 demleme sonucunda aradığım tadı buldum. Gerçekten önceki değirmenim çekirdekten alabileceğim aromaları baskılıyormuş.

c3 ve c2 max benimde radarımda. Bugün yarın alabilirim.
Tavsiyelere açığım.
1Zesperesso biraz tuzlu geliyor bana.

C3 ile aynı paraya, sadece üstüne kargo ücreti ödeyerek katlanabilir kollu almak da gayet mantıklı. Ben de gördüm bugün bunu ama güvenemedim. Bu hükümet zırt pırt gümrük mevzuatlarını düzenledi, verginin bile vergisini getirdi ya, orada mesela 60 tl teslimat ücreti yazıyor, ilave ücret isterler, o 60 lira 260 liraya çıkar falan diye endişeliyim.
Amazon gönderdiği için son aşamada vergiyi de ödüyorsunuz. Sonradan yüksek çıkma ihtimali yok. 8 liraya prime alıp 60 liralık teslimat ücretini bedavaya getirin. Vergi ise 225 liraymış. Yaklaşık 1500'e mâl olur.

Hocam benimde c3 alasım var moka pot için arada turk kahveside oğuteyim diyorum tavsiye edermisiniz

Siparişi yeni verdim. Yorumum için birkaç gün beklememiz gerekiyor :)
2. Yorum sorularınız için bir cevap olabilir.
Ayrıca c3 espresso performansı ile ilgili videolar mevcut.

Gelbura'dan aldığım Timemore C3 ve Timemore termometrem elime ulaştı.
Dünden beri deniyorum ve naturel, bal işlem ve yıkanmış 3 kahvede deneme yaptım.
Eski değirmenim Molent Pocket ile karşılaştırma yapmak faydalı olacaktır.
1-Pocket aromaları baskılamıyor ancak c3 kadar temiz bir bardak sunmuyor bu farkı yıkanmış kahvede hissettim diğerleri için aynı şeyi söyleyemem.
2-Tüm kahvelerde en net ve gözle göreceğiniz şey öğüttüğünüz kahvenin daha homojen öğütüldüğü ve homojen görünümlü bir kahve yatağı olacak. Bunu büyük oranda toz üretimine bağlıyorum ve aynı zamanda C3 daha az toz üretmekle kalmıyor o kadar ince tozda üretmiyor.
Bardakta hissettiğim en net farklılık bitter tadların çok büyük oranda azalmış olması.
3-Öğütüm hızı şaşırtıcı bir şekilde pocketda fena değilmiş(v60) ancak iş espresso ve Türk kahvesine gelince devasa fark ortaya çıkıyor.
Türk kahvesi için bir tık kalın öğütüyor ancak yine de iyi sayılır. 6 click sınır ve daha aşağısı önerilmiyor.
4-Malzeme kalitesinde kesinlikle güzel bir hissiyat var. Alt hazneyi öğütücüye takarken verdiği his güzel. Ancak bu pek hoşuma giden bir şey değil.
Molentte topuzu değirmene vura vura temizlemeye alışan ben için çok ''çıt kırıldım'' oldu. C3 m-16 ise Pocket keleştir benim için.
5- Son olarak ayar mekanizmasının arasında kalan kahveleri temizlemek pockete göre daha zor.

Kısacası doğa yürüyüşleri, kamp yada sadece daha dayanıklı ve daha az nazlı bir ürün arıyorsanız Molent Pocket.
Özellikle ilk 3 madde için ise Timemore C3 fiyat performans canavarı.

f1983bd4-92b5-419b-a45d-2593e5d73ecc.jpg

Gelbura'dan aldığım Timemore C3 ve Timemore termometrem elime ulaştı.
Dünden beri deniyorum ve naturel, bal işlem ve yıkanmış 3 kahvede deneme yaptım.
Eski değirmenim Molent Pocket ile karşılaştırma yapmak faydalı olacaktır.
1-Pocket aromaları baskılamıyor ancak c3 kadar temiz bir bardak sunmuyor bu farkı yıkanmış kahvede hissettim diğerleri için aynı şeyi söyleyemem.
2-Tüm kahvelerde en net ve gözle göreceğiniz şey öğüttüğünüz kahvenin daha homojen öğütüldüğü ve homojen görünümlü bir kahve yatağı olacak. Bunu büyük oranda toz üretimine bağlıyorum ve aynı zamanda C3 daha az toz üretmekle kalmıyor o kadar ince tozda üretmiyor.
Bardakta hissettiğim en net farklılık bitter tadların çok büyük oranda azalmış olması.
3-Öğütüm hızı şaşırtıcı bir şekilde pocketda fena değilmiş(v60) ancak iş espresso ve Türk kahvesine gelince devasa fark ortaya çıkıyor.
Türk kahvesi için bir tık kalın öğütüyor ancak yine de iyi sayılır. 6 click sınır ve daha aşağısı önerilmiyor.
4-Malzeme kalitesinde kesinlikle güzel bir hissiyat var. Alt hazneyi öğütücüye takarken verdiği his güzel. Ancak bu pek hoşuma giden bir şey değil.
Molentte topuzu değirmene vura vura temizlemeye alışan ben için çok ''çıt kırıldım'' oldu. C3 m-16 ise Pocket keleştir benim için.
5- Son olarak ayar mekanizmasının arasında kalan kahveleri temizlemek pockete göre daha zor.

Kısacası doğa yürüyüşleri, kamp yada sadece daha dayanıklı ve daha az nazlı bir ürün arıyorsanız Molent Pocket.
Özellikle ilk 3 madde için ise Timemore C3 fiyat performans canavarı.

Ekli dosyayı görüntüle 21138
İki ürünü de kullanan biri olarak bu değerlendirmelere kesinlikle katılıyorum. Ama kamp için de c3 sorun yaratmaz bence, iç aksam plastik destekli bir de pocket'a oranla daha hafif geldi bana, ama pocket daha dayanıklı ve güçlü bir his veriyor; buna da katılıyorum.
En büyük artı bence de homojenlik ve bitter tattaki azalma.
Paylaşım için teşekkürler hocam.

İki ürünü de kullanan biri olarak bu değerlendirmelere kesinlikle katılıyorum. Ama kamp için de c3 sorun yaratmaz bence, iç aksam plastik destekli bir de pocket'a oranla daha hafif geldi bana, ama pocket daha dayanıklı ve güçlü bir his veriyor; buna da katılıyorum.
En büyük artı bence de homojenlik ve bitter tattaki azalma.
Paylaşım için teşekkürler hocam.
Rica ederim.
Bir durumdan bahsetmeyi unutmuşum.
Değirmen kolunun polimer kapağı gevrek bir malzeme gibi duruyor sert zemine düşme durumunda kırılma ihtimali bir hayli yüksek görünüyor hem estetik kaygılardan dolayı hemde bu kapaktan dolayı biraz uzak duruyorum kamp olaylarına, belki de hala elimde pocket olduğu içindir yada ürünü yeni aldığım içindir :)

Siparişi yeni verdim. Yorumum için birkaç gün beklememiz gerekiyor :)
2. Yorum sorularınız için bir cevap olabilir.
Ayrıca c3 espresso performansı ile ilgili videolar mevcut.

Rica ederim.
Bir durumdan bahsetmeyi unutmuşum.
Değirmen kolunun polimer kapağı gevrek bir malzeme gibi duruyor sert zemine düşme durumunda kırılma ihtimali bir hayli yüksek görünüyor hem estetik kaygılardan dolayı hemde bu kapaktan dolayı biraz uzak duruyorum kamp olaylarına, belki de hala elimde pocket olduğu içindir yada ürünü yeni aldığım içindir :)
Hocam bende sozen var böyle birsey almak istiyorum bunu tavsiye edermisin , turk kahvesinide iyi çekermi alsam espresso vs mantıklı fp Bi cihaz olur dilmi

Normalde Q2 için espresso kalınlığında öğütemiyor diyorlar ama bir video da gördüm öğüten var bilen var mı ?

Normalde Q2 için espresso kalınlığında öğütemiyor diyorlar ama bir video da gördüm öğüten var bilen var mı ?
Ben picopresso için denedim ve başarılı olamadım. Ancak aynı kahveyi JX-PRO gayet güzel öğüttü ve güzel bir çıktı aldım.
Kullandığım kahve ile de ilgili olabilir, Koyu kavrum olduğu için çok toz çıkarıyordu.

Ben picopresso için denedim ve başarılı olamadım. Ancak aynı kahveyi JX-PRO gayet güzel öğüttü ve güzel bir çıktı aldım.
Kullandığım kahve ile de ilgili olabilir, Koyu kavrum olduğu için çok toz çıkarıyordu.
Anladım yani degirmene zararı var mı acaba diye düşündüm normal de önermemişler çünkü 😅

Geri