• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

The Roast Room Coffee

Çekirdek: Indonesia Percobaan Mang Tempayan - @TheRoastRoom 🙏🏻
Demleme Aracı: Hario V60-02
Oran: 16:270
Öğütüm: 1zpresso Q Air ( 1.7.0 )
Filtre: Cafec Traditional
Su: Buzdağı (92°)
Demleme Yöntemi:
Sitedeki tarifi uygulayarak 50 gr blooming + kalanı yavaş şekilde tek döküş yaptım. 02.15 bitiş süresi. Çok hoş, aromatik ve keyifli bir kahve. Sadece bardağın yarısından sonra biraz bitterlik hissettirdi sonuna kadar. Öğütüm, sıcaklık, su, döküş hangisinde değişiklik yapmamı tavsiye edersiniz?

Genel izlenim olarak firma için olumsuz geri dönüş görmedim. Ben de 3 ayrı çekirdeğini denemiştim ve bundan sonra da alım için devamlı takip edicem. Böyle devam etmesi dileği ile 👍✌️
Ellerinize sağlık. Genel kavurucular arasında memnuniyet oranı en yüksek kavuruculardansınız sanırım
Geri bildiriminiz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederiz 🙏
Umarız takdirinizi hiç bozmayız ☕
İyi bayramlar dileriz.

Çekirdek: Indonesia Percobaan Mang Tempayan - @TheRoastRoom 🙏🏻
Demleme Aracı: Hario V60-02
Oran: 16:270
Öğütüm: 1zpresso Q Air ( 1.7.0 )
Filtre: Cafec Traditional
Su: Buzdağı (92°)
Demleme Yöntemi:
Sitedeki tarifi uygulayarak 50 gr blooming + kalanı yavaş şekilde tek döküş yaptım. 02.15 bitiş süresi. Çok hoş, aromatik ve keyifli bir kahve. Sadece bardağın yarısından sonra biraz bitterlik hissettirdi sonuna kadar. Öğütüm, sıcaklık, su, döküş hangisinde değişiklik yapmamı tavsiye edersiniz?
Merhabalar,
Öğütüm kalınlığını biraz artırabilirsiniz. Biraz kolay çözünüyor bu kahveler, o yüzden bitterlik ısı düştükçe ön plana çıkmış olabilir.
İyi bayramlar dileriz

Hem Funky Funky pack Endonezya' larınıza, hem de La Loma Eucalyptus Infused Colombia' nıza bayıldım, kahve sevmeyen misafirlerim bile ikinciyi istiyor, yapmıyorum, sizi adres gösteriyorum :)

Hem Funky Funky pack Endonezya' larınıza, hem de La Loma Eucalyptus Infused Colombia' nıza bayıldım, kahve sevmeyen misafirlerim bile ikinciyi istiyor, yapmıyorum, sizi adres gösteriyorum :)
Funky Endonezyalar gerçekten büyüleyici, biz bile bitmesin diye az demleyip, arada kendimizi şımartıyoruz 🙂 okaliptus infüze çok şaşırtıcı bir kahve, ön yargısı çok ama içilince tamamen ön yargıları yıkan bir kahve ☕
Sizlerin ve misafirlerinizin beğenmesine çok sevindik. Bizi önermeniz için de ayrıca teşekkürler 🙏

künyesinde belirtilen tat profillerini gerçekten veren çekirdekleri bize ulaştırdığınız ve lezzetli kahveleriniz için teşekkürler.
Bunu duymak bizim için gerçekten çok kıymetli. Künyede yazanı fincanda bulabilmeniz tam olarak hedefimiz. Güzel geri bildiriminiz için teşekkür ederiz ☕

500tl üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo, yeni üyelere tanımlanan %15 indirim fırsatından faydalanmak isteyenler bir funky pack (colombia infused) alarak firmaya şans vermeli diye düşünüyorum. fırsatlar güzel, paketleme güzel, kahve deneyimi de güzel olunca ilk siparişimden oldukça memnum kaldım. 🌷

la loma'yı her demlememde tat ve koku olarak vanilya baskındı, vanilyayı pek sevmediğim için tercih edeceğim bir kahve değil. aralarında en çok monteblanco banana'yı beğendim. ikinci bir deneme paketi gördüm az önce: funky pack mang tempayan. bir sonraki siparişimde sepette olacak.

edit: genel bir yorumla la loma hakkında önyargılara sebep olmayayım: fellow ode gen 2 ile öğütüp aeropress'deki demlemelerimin çıktılarıydı bunlar.

Son düzenleme:
500tl üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo, yeni üyelere tanımlanan %15 indirim fırsatından faydalanmak isteyenler bir funky pack (colombia infused) alarak firmaya şans vermeli diye düşünüyorum. fırsatlar güzel, paketleme güzel, kahve deneyimi de güzel olunca ilk siparişimden oldukça memnum kaldım. 🌷

la loma'yı her demlememde tat ve koku olarak vanilya baskındı, vanilyayı pek sevmediğim için tercih edeceğim bir kahve değil. aralarında en çok monteblanco banana'yı beğendim. ikinci bir deneme paketi gördüm az önce: funky pack mang tempayan. bir sonraki siparişimde sepette olacak.
Selamlar, forum arkadaşlarımız için hatırlatıcı tavsiyeniz ve geri bildiriminiz için çok teşekkür ederiz🙏
La loma kutuplar yaratan bi kahve ancak kesinlikle farklı bi deneyim. Okaliptus daha belirgin oluyor bizim demlemelerimizde ve damaktaki etkisi gerçekten şaşırtıcı geliyor bize. Tabi damak zevklerine hiç bir eleştirimiz yok :)
Mang tempeyanlar, sizi daha çok memnun edecektir diye düşünüyoruz ☕
Sevgiler

Henüz degassin 13. gününde olduğum ve biraz daha oturmasını istediğim için en az merak ettiğim çekirdeği; Indonesia Tiga Kali Mang Tempayan'ı demledim.
Demleme öncesinde çekirdeğin kuru kokusu hafif tatlı kokuların yanında yoğun likörümsü gibi olduğu için biraz korkmuştum ancak hiç rahatsızlık vermeyen, bitişe kadar çok tatlı ve dengeli gövdeli bir kahve tüketmiş oldum.

Demleme devam ederken dripperdan patlayan şeker gibi değil ama önce kısa süreli çilekli sakız ardından da hiç bitmeyen bir damla sakızı kokusu etrafı sardı. Damla sakızı kokuda ve tatta sürekli olarak kendini belli etti. Kahve soğudukça ahududuyu andıran tatlı/mayhoş tatları da almaya başladım. Bir tek greyfurtlu gazoz tükettiğim bir şey olmadığı için neye benzediğini çok bilemiyorum açıkçası. 😃
Elinize sağlık.

Dripper: Hario V60
Kağıt: Cafec Traditional
Ratio: 15/225
Öğütüm: CMD 23 klik
Demleme: 40(30 sn blooming)-100(hafif swirl)-85 (2.10 bitiş)

Henüz degassin 13. gününde olduğum ve biraz daha oturmasını istediğim için en az merak ettiğim çekirdeği; Indonesia Tiga Kali Mang Tempayan'ı demledim.
Demleme öncesinde çekirdeğin kuru kokusu hafif tatlı kokuların yanında yoğun likörümsü gibi olduğu için biraz korkmuştum ancak hiç rahatsızlık vermeyen, bitişe kadar çok tatlı ve dengeli gövdeli bir kahve tüketmiş oldum.

Demleme devam ederken dripperdan patlayan şeker gibi değil ama önce kısa süreli çilekli sakız ardından da hiç bitmeyen bir damla sakızı kokusu etrafı sardı. Damla sakızı kokuda ve tatta sürekli olarak kendini belli etti. Kahve soğudukça ahududuyu andıran tatlı/mayhoş tatları da almaya başladım. Bir tek greyfurtlu gazoz tükettiğim bir şey olmadığı için neye benzediğini çok bilemiyorum açıkçası. 😃
Elinize sağlık.

Dripper: Hario V60
Kağıt: Cafec Traditional
Ratio: 15/225
Öğütüm: CMD 23 klik
Demleme: 40(30 sn blooming)-100(hafif swirl)-85 (2.10 bitiş)
Selamlar,
Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederiz, beğenmenize çok sevindik : )
Biraz daha dinlenince greyfurtlu gazoz gelmeye başlar🥤
Afiyet olsun
Sevgiler

Tiga Kali: 5/5
Espresso, Türk kahvesi, amerikano ve v60 ile oldukça iyi sonuçlar aldım. Oldukça kompleks ama aromaların bazen karışabildiği bir kahve.
İnfüze olanlarda puanlama yapmam doğru olmaz ama mango İnfüze dışında diğer ikisi oldukça güzel kahveler mango olan bazıları için Hmmmm biraz fazla mango olabilir şahsen ben beğendim. 😅
Colombiya tamesis gesha tartışmasız listenin en iyi kahvesi. Bir gesha ne sunması gerekiyorsa hepsini veriyor. Biraz monteblanco çiftliğinin cold washed geshasını andırıyor ama asidite olarak tamamen farklı. Kompleks ve aromalar birbirine karışmıyor fazlasıyla dengeli. Uçan kaçan bir tat yok.
Standart espresso kahvesi olarak Brezilya caramelo'yu iş arkadaşım istemişti, kendisinde oldukça memnun.
Türk kahvesi damak tadıma uymadı, benim görüşüm fazla koyu kavrum tercih edilmiş. Daha açık kavrulmuş olmasını tercih ederdim.

Tiga Kali: 5/5
Espresso, Türk kahvesi, amerikano ve v60 ile oldukça iyi sonuçlar aldım. Oldukça kompleks ama aromaların bazen karışabildiği bir kahve.
İnfüze olanlarda puanlama yapmam doğru olmaz ama mango İnfüze dışında diğer ikisi oldukça güzel kahveler mango olan bazıları için Hmmmm biraz fazla mango olabilir şahsen ben beğendim. 😅
Colombiya tamesis gesha tartışmasız listenin en iyi kahvesi. Bir gesha ne sunması gerekiyorsa hepsini veriyor. Biraz monteblanco çiftliğinin cold washed geshasını andırıyor ama asidite olarak tamamen farklı. Kompleks ve aromalar birbirine karışmıyor fazlasıyla dengeli. Uçan kaçan bir tat yok.
Standart espresso kahvesi olarak Brezilya caramelo'yu iş arkadaşım istemişti, kendisinde oldukça memnun.
Türk kahvesi damak tadıma uymadı, benim görüşüm fazla koyu kavrum tercih edilmiş. Daha açık kavrulmuş olmasını tercih ederdim.
Selamlar,
Tiga Kali biraz fazla çözününce karmaşık bi hale geliyor olabilir. Farklı tekniklerle demlemenize sevindik : ) Mango, infüze seçkiden en çabuk biten kahvemizdi. Belkide herkes infüze kahveleri seviyordur 🥭 Geisha, yoğurt adını laktik asit ile işlenmesinden alıyor. Bu yüzden eşsiz bir asidite sunuyor fincanda. Bizi en çok etkileyen bu olmuştu✨
Bu arada arkadaşınızın beğenmesine sevindik, kendisine selamlarımızı iletin lütfen : )
Türk kahvesinde sizi kazanamadık : ) Alışılmış Türk kahvesi kavurma reçetelerine göre biraz daha koyu kavurduğumuzu kabul edebiliriz : )
Değerli yorumlarınız ve geri bildirimleriniz için çok teşekkür ederiz 🙏
Sevgiler☕

Bir indirim vs olsa güzel olur sanki :)

Geri