• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

The Roast Room Coffee

4-17 Ağustos kavrumları, daha önce vakumlayacaktım; ama iş güç derken ancak bu sabah vakumlayıp attım dolaba.

Selamlar,
Kavurma tarihinden itibaren 10-15. günden sonra vakumlayıp buzluk banka yatırabilirsiniz : )
Bir şey merak ettim. Doğru anlatabilecek miyim bilmiyorum sorumu.

Co fermante kahvelerin çoğunda ya da belli aromaların ön plana çıktığı kahvelerin çoğunda kahve gövdesi düşük ya da aroma ön planda oluyor. Ama Wild Bery de yoğun aroma olmasına rağmen kahve çok gövdeli yani önce kahve içtiğimi anlıyorum aroma arkadan ama çok kuvvetli çarpıyor. Bunun sebebi ne?
ve bu soruyu soruyu sorma sebebim olan soruyu sorayım. bu tip çekirdekleri hangi başlıklar altında bulabiliriz.
Teşekkürler

Bir şey merak ettim. Doğru anlatabilecek miyim bilmiyorum sorumu.

Co fermante kahvelerin çoğunda ya da belli aromaların ön plana çıktığı kahvelerin çoğunda kahve gövdesi düşük ya da aroma ön planda oluyor. Ama Wild Bery de yoğun aroma olmasına rağmen kahve çok gövdeli yani önce kahve içtiğimi anlıyorum aroma arkadan ama çok kuvvetli çarpıyor. Bunun sebebi ne?
ve bu soruyu soruyu sorma sebebim olan soruyu sorayım. bu tip çekirdekleri hangi başlıklar altında bulabiliriz.
Teşekkürler
Selamlar,
Cevabı çok net kavurma diyebiliriz. Bizim kavurma reçetelerimizde gövde yoğunluğu ve aroma ön planda. Burda kahvenin varyetesine, işleme prosesine, nemine, yoğunluğuna vb. bir çok detaya bakarak deneme kavurmaları yapıyoruz. Sonuçlarından en memnun olduğumuz profil, reçete oluyor.

Bizim co fermente kahveler benzer mantıkta. Farklı seçeneklere göz atmanızı tavsiye ederiz.

Ancak başka kavurucularda yine co fermente olarak bakıp deneyebilirsiniz. Benzer kavurma profili ile kavurma yapan kavuruculardan yakın sonuçları alabilirsiniz. Spesifik bir başlık olarak bulmak pek mümkün olmayacaktır.

Sevgiler

Herkese selamlar,

Yeni bir kahve ile tekrar karşınızdayız : ) Yeni kahve paylaşımları gelenek haline geldi. Dilimiz döndüğünce yeni kahveyi anlatıp, zaman zamanda forum arkadaşlarımla kahve üstünden muhabbet etme şansımız oluyor. Bu durumda hoşumuza gidiyor : ) Detaylar aşağıda;

Colombia Santa Monica Honey Wine Yeast Cherry

Çiftlik: Santa Monica
Çiftçi: Jairo Arcila
İşlem: Honey Wine Yeast + Cherry
Tür: Castillo
Rakım: 1450-1500 Masl
Tadım Notları: Karamelize Kırmızı Meyveler, Kırmızı Elma, Misket Limonu, Toffee, Pekmez
Hasat: 2026
Kavurma Profili: Filtre

Cofinet Deneysel Micro Lot Serisi; 88,5 puan değerlendirme

Ünlü şair Jairo Arcila bu şiirinde biraz kafa karıştırıcı duygularla betimlemiş bu kahveyi. Merakla gelen sorulardan en yaygın olanıda prosesi ile alakalı. Kısaca açıklık getirelim;

Castillo kahve meyveleri ayıklanıp temizlendikten sonra meyveleri üzerindeyken 72 saatlik bir anaerobik fermentasyona alınıyor. Bu işlem sırasında şarap mayası anaerobik fermentasyonu başlatan aktif maya rolünü üstleniyor. Yetmiyor aynı fıçının içine Cherry diye tasvir ettiği kırımızı meyveleri ekliyor. Burda amaç kompleks yapıyı tavana çıkartıp şaşırtıcı bir aroma profili yaratmak. Bu kadarıyla yetinmemiş, normalde yıkanmış veya natürel olarak devam edebilecekken pulplarından ayırdıkları çekirdekleri honey prosese tabi tutarak sivri aromatik yapıyı biraz daha sakinleştirmiş. Honey prosesi uzatmak amacıyla gölgelendirilmiş alanlarda kurutma tercih edilmiş. Düzenli nem takibi ve dengeli kurutma ile prüzsüz bir fincana doğru uzanan, damakta meyvemsi canlılık, tatlılık ve gövdenin ön planda olduğu muazzam bir iş çıkarmış.
(şarap mayası kulağa korkutucu gelmesin, alkol hassasiyeti olanlar için bir sorun teşkil etmemektedir)
Deneyen forum arkadaşlarımız geri bildirimlerini paylaşırlarsa çok memnun oluruz🙏

Sevgiler ☕

Colombia Wild Berry'i çözemedim. Aftertaste bir acılık kalıyor. Sitedeki reçete bana uymadı. Siz nasıl demliyorsunuz? Santa Maria için de öneri alabilirim.

Colombia Wild Berry'i çözemedim. Aftertaste bir acılık kalıyor. Sitedeki reçete bana uymadı. Siz nasıl demliyorsunuz? Santa Maria için de öneri alabilirim.
Merhaba yarım paketi bitirdim. Fena olmayan sonuçlarım var.

16/250gr 93 derece Abant Su
Kinu POB 3.7.0 -- Görece kalın öğütüm, bu çekirdek özelinde inceye hiç gitmedim.
Hario V60 02

50gr bloom--45 sn
100gr ilk döküş kontrollü merkezden dışarı kontrollü döküş
100 gr son yavaş bir döküş ile 250gr'a ulaştım.

2.20-2.45 arası bir bitiş hedefledim. Belki deneyebilirsiniz :) :coffee:

Selamlar,
Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz. Size gelen hangi kavrum tarihli kahvemizdi ? Co fermente kahvelerde biraz degassing sürecini uzun tutmak iyi olabiliyor.

Kinu POB 3.7.0 -- Görece kalın öğütüm, bu çekirdek özelinde inceye hiç gitmedim.
Hario V60 02

50gr bloom--45 sn

Selamlar, reçete paylaşımınız için teşekkür ederiz 🙏☕

Hario V60 02

50gr bloom--45 sn

Arıtma suyuna mineral desteğiyle su kullanıyorum. Yarın ben de şişe su alıp bir de öyle deneyeyim. Teşekkür ederim tavsiye için:)

Selamlar,
Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz. Size gelen hangi kavrum tarihli kahvemizdi ? Co fermente kahvelerde biraz degassing sürecini uzun tutmak iyi olabiliyor.
Hocam kavrumla ilgili bir sorun için yorum yazmak istemedim. Atladığım bir yer var mı alternatif neler deneyebilirim diye yazdım. Fermente kahve ilk sizin kahvelerinizle deneyimledim. Hindistan ceviz ve tarçın aromalı çekirdeklere bayılmıştım. Fermente kültürünü bilmediğimden atladığım bir şey mi var diye tavsiye istedim. 70/30 blendiniz de favori espresso çekirdeğim oldu. Ben bi paketli su deneyeyim tekrar konuya güncel durumumu yazarım. İyi günler dilerim.
Santa maria 18 ağustos
Wild berry 20 ağustos

Al benden de o kadar. Alttan alttan yaban mersini tadı alsam da acılık sebebiyle bir türlü keyif alamadım. Zerohero düz taban immersion dripperla 1dk kapalı, switch açıp tek döküş 2:30 bitişle bir nebze iyi çıktı aldım ama canlı bir kahve değil gibi. V60 sonuçları iyi değildi. Çok övüldüğü için aldım ama pek beğenmedim.

Hocam kavrumla ilgili bir sorun için yorum yazmak istemedim. Atladığım bir yer var mı alternatif neler deneyebilirim diye yazdım. Fermente kahve ilk sizin kahvelerinizle deneyimledim. Hindistan ceviz ve tarçın aromalı çekirdeklere bayılmıştım. Fermente kültürünü bilmediğimden atladığım bir şey mi var diye tavsiye istedim. 70/30 blendiniz de favori espresso çekirdeğim oldu. Ben bi paketli su deneyeyim tekrar konuya güncel durumumu yazarım. İyi günler dilerim.
Santa maria 18 ağustos
Wild berry 20 ağustos
Selamlar tekrardan,
Maalesef örnek numunemiz kalmadığı için spesifik olarak denememiz mümkün değil. Dilerseniz Nestle pure life 1,5lt su ile deneyin. Olmazsa kahveyi bize gönderin biz detaylı bakıp size dönüş yapalım. İri öğütüm ve parçalı döküşlerle dengeli bi çıktılar aldığımız bir kahve. Belki mineral destekli suyunuz fazla çözünüyor olabilir.
Sevgiler

Al benden de o kadar. Alttan alttan yaban mersini tadı alsam da acılık sebebiyle bir türlü keyif alamadım. Zerohero düz taban immersion dripperla 1dk kapalı, switch açıp tek döküş 2:30 bitişle bir nebze iyi çıktı aldım ama canlı bir kahve değil gibi. V60 sonuçları iyi değildi. Çok övüldüğü için aldım ama pek beğenmedim.
Selamlar,
Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz. Sizdeki kavrumda 20.08 tarihine mi ait ? Nasıl bi su kullandınız ?

Geri