• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Termos Mug Alırken Bakmanız Gerekenler - Kısa Rehber

Hangi markayı kullanıyorsunuz?

• Thermos

Oy: 27 5.5%
  • Stanley

Oy: 225 45.9%
  • Contigo

Oy: 66 13.5%
  • Zojirushi

Oy: 66 13.5%
  • Camelbak

Oy: 0 0.0%
  • Oxo

Oy: 1 0.2%
  • Starbucks

Oy: 34 6.9%
  • Diğer

Oy: 71 14.5%

• Kullanılan toplam oy
    490
bimden aldığım Stanley gayet sıcak tutuyor. Sabah 9 da yaptığım ve yoğunluktan içmeyi unuttuğum kahve hala (saat17. 06) içilebilir durumda. Durdukça daha da güzelleşmiş.
Çekirdek Montag idido. Son 56 gram ididom kaldı.(2 termosluk) onları da bekletip içmeyi düşünüyorum. :)

Jamiryoo pardon zojirushinin içine yapışmayan kaplama yazmışlar herhalde seramik kaplamıdadır diye düşünerekten ve elimde bolca stanley olmasından mütevellit zojirushi sm-ta60 modelinden aldım.
Fellow carter içinde şunları söyleyebilirim;
-farklı bir tad veya koku olayı yaşamadım,
-uzun süreli sıcak tutma performansını denemedim ama 1 saat sonunda halen ağız yakacak durumdaydı
-dudak ergonomisi bana garip geldi kenarları ince olduğu için ama alışılır
-araç bardaklığına tam oturuyor ve boyu nedeniyle seyir halinde eliniz çarpmıyor

Şok'a Contigo Thermal Mug 0.7 ve 1 litre olan modeller gelmiş. Kullanan, bilgisi olan var mı? İş için 8-10 saat sıcak tutacak büyük ama uygun bir termos arıyorum. Bunu görünce sorayım dedim.
1625909823713.png

Contigo Glaze kullanan var mı, uzun süreli deneyimi olan, performans ve kahve tadı etkisi için.
Bir seneye yakın süredir kullanıyorum, memnunum. Sıcak tutma performansı bir Zojirushi kadar değil ama yeterli. Tad konusunda da çeliğe göre kesinlikle daha iyi.

Bir seneye yakın süredir kullanıyorum, memnunum. Sıcak tutma performansı bir Zojirushi kadar değil ama yeterli. Tad konusunda da çeliğe göre kesinlikle daha iyi.
Stanley var bende ama çelik olduğu için tadını bozuyor çok ondan alasım var bunu, fellow fiyatlarına da çıkamam şimdi en uygunu bunu gördüm. Zojirushi de fellow fiyatlarına yakin bildiğim kadarıyla

Ben kolayca ağzını açıp kapatabileceğim bir şey istediğimden Fellow yerine Contigo'yu tercih etmiştim. Zaten başka da seramik kaplı bir alternatif yok buralarda bildiğim kadarıyla.

Aslında termosu değil de, termostan kahve içme eyleminin kendisini sorgulamak lazım. 2 saat boyunca kahveyi nerde tutarsanız tutun, çöpe dönecektir. Çelik termoslarda ısı yansıması fazla olduğundan kendi aromasında çok daha kolay boğuluyor kahve, buna da çelik kokusu eşlik edince sıkıntılı zannediliyor. Örneğin, çelik moka pottan kahve alınca çelik kokusunu almıyor muyuz? Elbette, özellikle ilk koyuşta ve içişte alıyoruz, ama kahve lezzetli geliyor. Dolayısıyla termosta kahve içmenin kendisi sıkıntılı. Makinelerde de termos karafların verimli olduğunu düşünmeyenlerdenim ben, en kral markada bile. Kahve demlenir, içim sıcaklığında bekleyince yarım saat içilebilir kılar kahveyi, sonrası çöp.

Bence take away düşünerek mug seçimi üzerine fikir yürütülmeli. Çelik ve seramik için, take away yaptığınızda içim deneyiminin farklılaşması üzerine mantığı kurmak lazım.

Ben kolayca ağzını açıp kapatabileceğim bir şey istediğimden Fellow yerine Contigo'yu tercih etmiştim. Zaten başka da seramik kaplı bir alternatif yok buralarda bildiğim kadarıyla.
Kapakta herhangi bir sorun yaşadınız mı amazonda yorumlarda kolay kırılıyor falan demişler, bir de temizleme zorluğu varmış. Ek olarak temizlesenizde bir kimyasal koku aldıklarını söyleyenler olmuş.

Aslında termosu değil de, termostan kahve içme eyleminin kendisini sorgulamak lazım. 2 saat boyunca kahveyi nerde tutarsanız tutun, çöpe dönecektir. Çelik termoslarda ısı yansıması fazla olduğundan kendi aromasında çok daha kolay boğuluyor kahve, buna da çelik kokusu eşlik edince sıkıntılı zannediliyor. Örneğin, çelik moka pottan kahve alınca çelik kokusunu almıyor muyuz? Elbette, özellikle ilk koyuşta ve içişte alıyoruz, ama kahve lezzetli geliyor. Dolayısıyla termosta kahve içmenin kendisi sıkıntılı. Makinelerde de termos karafların verimli olduğunu düşünmeyenlerdenim ben, en kral markada bile. Kahve demlenir, içim sıcaklığında bekleyince yarım saat içilebilir kılar kahveyi, sonrası çöp.

Bence take away düşünerek mug seçimi üzerine fikir yürütülmeli. Çelik ve seramik için, take away yaptığınızda içim deneyiminin farklılaşması üzerine mantığı kurmak lazım.
Biraz konu dışı ama çelik moka potlar, kahveye çelik tadı veriyor. Bu açıdan alüminyum moka potlar daha başarılı.
Termos mug konusuna dönecek olursam, son zamanlarda My Bottle marka termos-mug-french press kombinasyonu ürünü sabahları güne başlarken kullanıyorum. Evden çıkarken demleyip araca biniyorum, 15-20 dk yolculuk boyunca ara ara içiyorum. İşe gelince de 1 saate kadar bitirmiş oluyorum.
Daha önceleri v60 demleyip termosa alırdım, haliyle daha uzun sürede tüketirdim ve tadı gittikçe kötüleşiyordu.

Kapakta herhangi bir sorun yaşadınız mı amazonda yorumlarda kolay kırılıyor falan demişler, bir de temizleme zorluğu varmış. Ek olarak temizlesenizde bir kimyasal koku aldıklarını söyleyenler olmuş.
Bahsedilen sorunlardan hiç birini yaşamadım. Sadece eğer kahve uzun süre içinde kalırsa dibinde lekeler oluyor onları da biraz ovalayınca kolayca çıkıyor.

Contigo Glaze siparişi verdim, umarım mmemnun kalırım.

Contigo Glaze'i bir süredir kullanmaktım, genel izlenimlerimi yazayım.
Öncelikle iç kaplaması gerçekten çok iyi. Kahve için ideal bir mlzeme diyebilirim.
Aracın bardaklığına sığmıyor, sabah bu yüzden ön koltuğa yatay olarak koyuyorum. Sıcak ve soğuk içecek doluyken sızdırma gibi bir problem olmadı. Ürün yüzde yüz sızdırmazlık vaat ermiyor fakat ortalama şartlarda sızdırma sorunu olmaz.
Kapak yana çevrilip içme mekanizması açılıyor, kapalıyken ağza değen kısım kapakla korunmuş oluyor ve kirlenmiyor, bunu çok beğendim. İçecek akışı da kontrollü ve ağzı yakacak kadar fazla bir akış yok, başarılı.
Tek eksi yanı izolasyonun çok üst seviyede olmaması. Fakat ürün outdoor şartlardan ziyade ofis-ev kullanımı için düşünülmüş. Termosa doldurduğum sıcak kahve 3 saat kadar sıcak kalıyor, kahve özelinde gayet yeterli. Soğuk kahvede ise içine plastik buz küpü takviyesiyle uzun saatler buz gibi kahve içebiliyorum. Ofis ortamında çalışma saatleri belli, özellikle sıcak kahvenin bayatlama süresi de ortada, Contigo Glaze bu açıdan kahve severlerin ihtiyacını karşılayacaktır.

Seramik olduğu için koku ve tat değişikliği olmuyor diye Fellow carter aldım ama ilk kullanımdan itibaren bir koku kaldı. Daha önce stanley iade etmiştim yine kokudan dolayı, fellow da böyle olunca kokusuz mug olmaz diye düşünmeye başladım artık. Herkeste mi bu şekilde acaba, fellow kullanan arkadaşlarda koku tat değişikliği oluyor mu?

Fellow için redditte kapaktaki plastik parçayı değiştirmeyle ilgili öneriler okumuştum. Çok koku tutuyor o kısmı, ben kullanırken rahatsız olmuştum. Koku sorunu bu şekilde çözülüyor diyorlar ama kendim denemedim.

Fellow için redditte kapaktaki plastik parçayı değiştirmeyle ilgili öneriler okumuştum. Çok koku tutuyor o kısmı, ben kullanırken rahatsız olmuştum. Koku sorunu bu şekilde çözülüyor diyorlar ama kendim denemedim.
Kapağı çıkardım kullanmadığım zaman içi havasız kalmasın diye ama, daha ikinci kullanımım ve kapaktan bağımsız gövdede kalan bir koku var bende.

Geri