• Ocak Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Termos Mug Alırken Bakmanız Gerekenler - Kısa Rehber

Hangi markayı kullanıyorsunuz?

• Thermos

Oy: 27 5.6%
  • Stanley

Oy: 223 46.3%
  • Contigo

Oy: 66 13.7%
  • Zojirushi

Oy: 64 13.3%
  • Camelbak

Oy: 0 0.0%
  • Oxo

Oy: 0 0.0%
  • Starbucks

Oy: 34 7.1%
  • Diğer

Oy: 68 14.1%

• Kullanılan toplam oy
    482
İsim
Levent
@Buyukalpelli nin termos arayışı için açtığı konuyu görünce, bir termos mug alacaksanız, bakmanız gereken genel kriterleri yazmaya çalıştım. Umarım faydası olur.

1. Görünüş:
    • Kişisel bir eşya olduğundan, renk seçenekleri ve tasarımı sizin için önemli olabilir.
  2. Malzeme:
    • Plastik: Ucuz ve hafif fakat hemen temizlenmezse kokular kalabiliyor. Ayrıca düştüğünde daha dayanıksız.
    • Metal: Daha pahalı ve ağır fakat daha iyi yalıtım sunuyor ve temizliği nispeten daha kolay.
  3. Boyut:
    • Hacim olarak farklı seçenekleri mevcut ve buna göre boyutları değişiyor.
    • Öğütücü seçimindeki gibi elinize oturması ve tutuşunun rahat olması önemli.
    • Arabada kullanacaksanız, bardaklığınıza sığdığından emin olmanız lazım.
  4. İçme kolaylığı ve kapak tasarımı:
    • Kapak tasarımı, sızdırmazlık sağlamak ve içimi kolaylaştırmak için farklı şekillerde olabiliyor.
    • Arabada kullanacaksanız, tek elle kullanıma uygun olması gerekiyor.
  5. Temizlik:
    • En önemli kritelerden birisi temizlik. Temizliğinin kolayca yapılabiliyor olması ve çok da zaman almaması lazım.
    • Bazı termoslarda kapak bir kaç parçadan ve contadan oluşabiliyor.
    • Gövde temizliği genel olarak bütün termoslar için aynı. Bir fırça yardımı ile temizleyebilirsiniz.
    • Genel tavsiye kullanımdan hemen sonra temizlenmesi yönünde.
  6. Sıcaklık tutuculuğu:
    • İçeceğinizi kaç saat içinde tüketeceğinize bağlı olarak, seçiminizi etkileyebilir.
    • Metal olan termosların yalıtımı ve ısı tutuculuğu daha yüksek.
Aşağıdaki linkte piyasadaki termoslar için detaylı testler ve karşılaştırmalar yapılmış. İngilizce olarak yazılmış ama takip etmesi gayet kolay. Termos almadan önce mutlaka bakmanızı tavsiye ederim.

https://www.yourbestdigs.com/reviews/the-best-travel-mug/

Ben Contigo Autoseal West Loop kullanıyorum. Siz de kullandığınız termosu ankette seçebilir ve diğer arkadaşlara yardımcı olmak adına, yorumlara yazabilirsiniz.

Açıkcası listedeki termoslar kadar kaliteli değil termosum. Starbucks termosu kullanıyorum. Almadan önce bilmiyordum kahvenin tadına inanılmaz etki edeceğini. 2 saat sıcak tutuyor sızdırmıyor aslında isteklerimi karşılıyordu. Kullanmaya başladıkça 1 saat sonraki kahveyi içemez oldum. Her şeyini anlık ve taze hazırladığımız şeyi o an tüketmek gerekiyormuş onu anladım. Artık çay koyuyorum onun tadı pek bozulmuyor. Tabii benim termosumdan aldığım randuman böyle diğerleri iyidir bir şey diyemem.

Büyük olarak Stanley termos kullanıyorum, 1.4 lt.
Ama evden çıkarken kullandığım bardak pek termos özelliği yok, fazla sicak tutmuyor ancak yol esnasında içiyorum. Şeklini sevdiğim için abd den bir arkadaşa getirmiştim vaktiyle.
The goat story.
SAVE_20200512_242418.jpg

Thermos , Stanley ve Contigo kullanıcısı olarak , bakmanız gereken en önemli özellik ısı yalıtımı . Bu konuda Stanley ve Thermos hemen hemen aynı , Contigo ise biraz daha zayıf . İkinci özellik ağzımızın değdiği yer . Burası bence önemli çünkü mug kullanırken direk sıcak içecek dudaklara buluşuyor ve sonuç iyi olmuyor . İçme yeri direk dudakla buluşan mug almayın .

Thermos , Stanley ve Contigo kullanıcısı olarak , bakmanız gereken en önemli özellik ısı yalıtımı . Bu konuda Stanley ve Thermos hemen hemen aynı , Contigo ise biraz daha zayıf . İkinci özellik ağzımızın değdiği yer . Burası bence önemli çünkü mug kullanırken direk sıcak içecek dudaklara buluşuyor ve sonuç iyi olmuyor . İçme yeri direk dudakla buluşan mug almayın .

Contigonun ısı tutuculuğu daha az. Kamp vs düşünüyorsanız diğer markalar daha iyi.

Zojirushi kullanıyorum ısı yalıtımı konusunda gerçekten çok başarılı incelemede de en iyilerinden gösterilmiş zaten, dayanıklılık testlerinde pek iyi sonuç vermemiş düşürmemeye gayret edeceğim bundan sonra :) gerçi bir kez düşürdüm ama herhangi bir sıkıntı olmadı
ayrıca iç kısmında farklı bir kaplama daha var zojirushilerde bu da içerisindeki sıvının tadının değişmesine engel oluyor o yüzden kahve tüketimi için gönül rahatlığı ile kullanılabiliyor ve sıvı tutmaz bi kaplama olduğu için bu temizlemesi de bir nebze kolay oluyor

Espro travel press var bende hem demleme yapabiliyorsunuz hem termos olarak kullanabiliyorsunuz. Gayet iyi ürün ısı stabilitesi de iyi.

Bende stanley var ama ne sıcaklığını koruyabiliyor ne de tad aynı kalıyor.Kullanıcılar genel olarak memnun büyük ihtimalle bendeki sıkıntılı.

Son düzenleme:
@Buyukalpelli nin termos arayışı için açtığı konuyu görünce, bir termos mug alacaksanız, bakmanız gereken genel kriterleri yazmaya çalıştım. Umarım faydası olur.

1. Görünüş:
    • Kişisel bir eşya olduğundan, renk seçenekleri ve tasarımı sizin için önemli olabilir.
  2. Malzeme:
    • Plastik: Ucuz ve hafif fakat hemen temizlenmezse kokular kalabiliyor. Ayrıca düştüğünde daha dayanıksız.
    • Metal: Daha pahalı ve ağır fakat daha iyi yalıtım sunuyor ve temizliği nispeten daha kolay.
  3. Boyut:
    • Hacim olarak farklı seçenekleri mevcut ve buna göre boyutları değişiyor.
    • Öğütücü seçimindeki gibi elinize oturması ve tutuşunun rahat olması önemli.
    • Arabada kullanacaksanız, bardaklığınıza sığdığından emin olmanız lazım.
  4. İçme kolaylığı ve kapak tasarımı:
    • Kapak tasarımı, sızdırmazlık sağlamak ve içimi kolaylaştırmak için farklı şekillerde olabiliyor.
    • Arabada kullanacaksanız, tek elle kullanıma uygun olması gerekiyor.
  5. Temizlik:
    • En önemli kritelerden birisi temizlik. Temizliğinin kolayca yapılabiliyor olması ve çok da zaman almaması lazım.
    • Bazı termoslarda kapak bir kaç parçadan ve contadan oluşabiliyor.
    • Gövde temizliği genel olarak bütün termoslar için aynı. Bir fırça yardımı ile temizleyebilirsiniz.
    • Genel tavsiye kullanımdan hemen sonra temizlenmesi yönünde.
  6. Sıcaklık tutuculuğu:
    • İçeceğinizi kaç saat içinde tüketeceğinize bağlı olarak, seçiminizi etkileyebilir.
    • Metal olan termosların yalıtımı ve ısı tutuculuğu daha yüksek.
Aşağıdaki linkte piyasadaki termoslar için detaylı testler ve karşılaştırmalar yapılmış. İngilizce olarak yazılmış ama takip etmesi gayet kolay. Termos almadan önce mutlaka bakmanızı tavsiye ederim.

https://www.yourbestdigs.com/reviews/the-best-travel-mug/

Ben Contigo Autoseal West Loop kullanıyorum. Siz de kullandığınız termosu ankette seçebilir ve diğer arkadaşlara yardımcı olmak adına, yorumlara yazabilirsiniz.
@campos Öncelikle detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim.
Sabah 8 de evden çıkıyorum ve öğlen 12 de yemekten sonra kahvemden içmek istiyorum. ( Fabrikada çalışıyorum ve çoğu fabrikada olduğu gibi nescafe, jacobs filtre kahve, çok öcenden çekilmiş türk kahvesi ya da vending makinelerinden içmek istemiyorum )
- 5-6 saat sonra içelebilir olsun - ( Kesinlikle Olmalı )
- Tadı değişmemeli ( plastik ya de metal kokusu kesinlikle istemem ) - ( Kesinlikle Olmalı )
- Ağzı yakmamalı - ( Kesinlikle Olmalı )
-
Kolay Temizlenebilir- ( Kesinlikle Olmalı )
-
Sınırsız bütçem yok :)
- Sızdırmamazlık ( Kesinlikle Olmalı )
Bu istediklerime göre karar vermeye çalışıyorum ve her geçen gün içinden çıkılamıyacak hale geliyor ve

Bende stanley var ama ne sıcaklığını koruyabiliyor ne de tad aynı kalıyor.Kullanıcılar genel olarak memnun büyük ihtimalle bendeki sıkıntılı.
Hangi modeli var elinizde? 4 adet stanley termosum var hiç birinde yalıtım problemi yok. Ben tadı olduğu şekliyle içinde saklayabilen bir termos görmedim,kahve sıcak kaldığı için demlenmeye devam ediyor ve tadı bozuyor diye düşünüyorum. Stanley termoslar ömür boyu garantili türkiye yetkilisine gönderirseniz eğer yenisini vereceklerdir. Bu arada tat bozulması sorununa ben şöyle bir çare buldum,kahvenin biraz soğumasına izin verip öyle döküyorum termosuma böylece tat kaybı minimum seviyeye düşüyor.

Hangi modeli var elinizde? 4 adet stanley termosum var hiç birinde yalıtım problemi yok. Ben tadı olduğu şekliyle içinde saklayabilen bir termos görmedim,kahve sıcak kaldığı için demlenmeye devam ediyor ve tadı bozuyor diye düşünüyorum. Stanley termoslar ömür boyu garantili türkiye yetkilisine gönderirseniz eğer yenisini vereceklerdir. Bu arada tat bozulması sorununa ben şöyle bir çare buldum,kahvenin biraz soğumasına izin verip öyle döküyorum termosuma böylece tat kaybı minimum seviyeye düşüyor.
:)
Sağolun ben 2 yıl diye biliyordum garantisini(modelini malesef bilmiyorum). Distribitörünü yarın ararım artık.

Bu demlenmeye devam etmesi ciddi sorun yaratıyor. Acaba biraz az demleyip termosa öyle mi alsam diye düşünürken demleme sonrası bypass ile 10% gibi su ekleyerek denemeye karar verdim. Biraz deneyeyim eğer olumlu etkisi olursa bilgi veririm. Olmaz ise biraz az demleyerek öyle alacağım termosa :)

en memnun olduğum en az 10 yıl önce aldığım aladdin flask. kapağı tamamen açılıp bardak gibi kullanılan 300ml lik bir model. araç bardaklıklarında çok rahat kullanılıyor.

3 yıl önce amazondan 2 adet contigo da aldım. autoseal özelliği ile tek el rahat kullanırım diye tercih ettim. parlak olanın boyası bulaşık makinasında neredeyse tamamen attı. boya pul pul döküldü zaman içinde. ağız kısmı dış etkenlere tamamen açık olan bir termosu sürekli ağzıma götürmekten hoşnutsuz olup bu termosları da eski usul kapak açıp kullanmaya başladım bir süre sonra. şu korona günlerinden sonra bu tip direk kullanılabilinen zımbırtıları kimse tercih de etmez herhalde. contigonun bir sıkıntısı da geniş gövdesi bir çok araç bardaklığına girmemesi...

450ml bir de starbucks termos var. hammered ince uzun yapıda tipini beğenerek aldığım bir termos. contigo kadar olmasa da bunda da boya atmaları yaşadım. onun dışında kullanımı etkileyen bir sorunla karşılaşmadım. bu model de araç bardaklığına rahat giriyor.

1.5litrelik büyük boy bir de thermos umuz var. bu genelde kamp ve pikniklerde kullandığımız çoğu zaman çay taşıdığımız bir termos.

stanley markasının 2 tane flaskı da var ama bunları kampa/tatile viski taşımak için kullanıyorum. görevini en iyi yapan flasklardan biridir.

genel olarak thermos/stanley markasının modellerinden memnun kalacaksınızdır... bir kere bir kaç katı para verip ömür boyu keyifle kullanacağınız bir model olsun derim.

Contigo bence mükemmel çok iyi ısıtmasıda soğutması da kesinlikle tavsiye ederim

parlak olanın boyası bulaşık makinasında neredeyse tamamen attı.
Termosların alt haznesi bulaşık makinesinde yıkamaya uygun olmuyor, sadece üst kapak kısmını makineye atılabilir. Contigolarda durum böyle en azından. Bu uyarı gerek kullanma kılavuzunda gerekse termosun altında uyarı olarak belirtiliyor. Diğer türlü fiziksel nedenlerle boya atması yaşanabilir tabi ama siz makineye attığınız için olduğunu belirtmişsiniz.

4-5 yıldır tek termosum var; contigo west loop modeli. Dönem dönem çok yoğun kullanmama rağmen hala yeni gibi. Bir kere dahi sızdırma problemi, boya atması problemi yaşamadım. (Kullandığım model mat boyalı, belki parlak boyalar daha hassas olabilir.) Hatta bir keresinde yaklaşık 1 metre yükseklikten yere düştü alt köşesinde ufak bir göçme oluştu ama yine boyasında sorun oluşmadı.

Sıcak tutma süresine de kullanım amacına göre karar vermek lazım. Günlük rutinde kullanılacaksa süreye takılmaya çok gerek yok, en hassas olunması gereken nokta sızdırmazlık olmalı. Ben kamp gibi durumlar için değil de daha çok günlük hayatta kullanmak için, evden çıktıktan sonra 3-4 saat içinde tüketmek üzere kullanıyorum ve çoğu zaman fazla sıcak olduğu için kağıt bardağa aktararak ya da kapağını açıp soğumasını bekledikten sonra tüketiyorum. Bu amaçla kullanmak için rahatlıkla Contigo önerebilirim.

Koku yapma durumunu da düşünmeye gerek yok, yani var tabi de bunun hiç bir termosta çözümü yok 🙂 Çünkü kokuya sebep olan kısım en başta sızdırmazlığı sağlayan contalar, sonrasında sert kapak plastiği. Sert kapak plastiğindeki koku nispeten giderilebilir ama contadaki kokunun giderilmesi imkansız diyebiliriz sanırım. Ne kadar yıkanırsa yıkansın bir önceki içeceğin tatları hissediliyor. Hatta bunun güzel tarafı bile var: En son sevdiğiniz bir bitki çayı içtiyseniz, termosa yeni koyacağınız sıradan, kötü bir kahvede floral tatlar alıyorsunuz :D

Bu arada kendi termos kullanım önerilerimi paylaşayım:
  1. Termosa koyulan her içeceğin tadı illaki etkileniyor, bunu kabullenmek lazım en başta.
  2. Sıcaklığı daha uzun süre korumayı hedefliyorsam öncelikle termosa biraz sıcak su koyup, kapağını kapatıp çalkalayıp biraz bekliyorum. Böylece sıcak içecek koyduğumda sıcaklık kaybetmemiş oluyorum.
  3. Bitki çayı: 2 adet herhangi beğendiğim sallama poşet çayın iplerini kesip direkt termosa atıp, üstüne kaynar su koyup kapatıyorum. Aşırı pratik, aşırı verimli aşırı keyifli, tadı çok yerinde çay elde ediyorum en sık bu şekilde kullanıyorum. (480ml)
  4. Kahve: Termosta kahveyi sadece kafein almak amacıyla tükettiğim için beğenmediğim çekirdekleri kullanıyorum ve minimal tortular yüksek sıcaklıkta demlenmeye devam edeceği için v60 ile genelde 1:20-25 oranla direkt termos üzerine demleme yapıyorum.
  5. Her kullanımdan sonra termosu elde sünger ve deterjanla yıkamaya özen gösterin, gerekirse sadece kapak makinede yıkanabilir.
  6. Eğer paslanmaz çelik iç yüzey uzun zamandır temizlenememiş, temizlemekle de çıkmayan bir tabakayla kaplanmış haldeyse cif ile yıkamayı şiddetle tavsiye ederim, ilk günkü haline dönüyor. Tabi sonrasında iyice duruladığınızdan emin olun.

evet doğrudur, eşşek kadar da yazmışlar bulaşık makinasında yıkamayın diye, lakin 2 contigo modelinden 1i gitti diğeri sağlam. isteseler tüm modellerin boyasını buna uygun yapaibilirler ama uyarı ile yırtmayı uygun görmüşler. benim tercih sebebi etkileyen bir durum olduğu için yazdım. aldığım termosu bulaşık makinasına koymayı tercih ederim.

Bende penguen marka 500 ml Bardaklı termos var en son Mart ayinda kullandım çalışırken yaklaşık 6 7 saat rahat sıcak tutuyor tavsiye ederim. Yazın bu süre daha uzun olur

Geri