• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Anket TEPKİ ANKETİ-HAZİRAN AYI TOPLU ALIM ANKET SONUCUNDA ÇIKAN FİRMAYA TEPKİ

HAZİRAN TOPLU ALIM ANKET SONUCUNDA;

• Birinci seçilen firmaya oy verdim fakat tepkiliyim. Alıma katılmayacağım.

Oy: 54 21.7%
  • Birinci seçilen firmaya oy vermedim, yapılanlara tepki olarak alıma da katılmayacağım.

Oy: 116 46.6%
  • İkinci seçilen firmayla alıma devam edilmeli.

Oy: 121 48.6%
  • Birinci seçilen firmaya herhangi bir tepkim yok. Alıma katılabilirim de, katılmayabilirim de.

Oy: 31 12.4%
  • Yeni b

Oy: 2 0.8%

• Kullanılan toplam oy
    249
  • Anket kapatılmış .
Neden bu kadar sorun olmuş anlamadım. burası güzel bir kulüp. Siz oyu neden verdiniz? İndirim için değil mi? Sadece bu kulübe özel değil de herkes için olduğu için mi sorun? Adamlar %25 indirim yapmışlar daha ne istiyorsunuz? tamam hepiniz çok özelsiniz tamam en büyük sizsiniz indirim sadece size geri kalamlar avucunu yalasın. Bu mudur? Ben null coffe ye indirimden dolayı teşekkür ederim. Tek sorunum bütün kahvelere olsaydı keşke daha iyi olurdu. Anaerobic kahve için bu günlerde 200 lira (12.5$) bence gayet uygun. Piyasa belli döviz belli. Bu adamlar kaça alıyor diye düşünmüyorsunuz hiç. Eğer kahve severseniz bu rakamlara hatta bence dolar bazında daha fazlasına katlanmalısınız. Biraz araştırın o içtiğiniz kahveler nasıl evinize kadar geliyor. Sca bağırıyor bütün dünyada çiftçilere daha fazla para verilsin ki kahve üretimi son bulmasın diye bizde burda 12.5 dolara %25 indirim yapılmış hala şikayet ediyoruz. Emek var emek böyle evde bu emekleri yudumlarken bu kadar acımasız olmayın. Ben kahvelerimi söyledim büyük bir heycanla içmeyi bekliyorum. Teşekkürler null coffee indirim için siteye özel veya değil. Teşekkürler kahve kulubü ve ailesi bu indirimden beni haberdar ettiğiniz için. Şikayet etmeyin, kahvenizi için hayatı yaşayın arkadaşlar.
Allahım ben ne yaptım

Null'u eleştirerek kahve çiftçisini aç bıraktım :eek:

Hayır site alt yapımda kod üretimi yok demiştim. Ayrıca ne sitemden ne instagramdan ne de başka bir mecradan nisan ayında indirim var diye bir kere bile hiç bir yerde paylaşım yapmadım görsel hazırlamadım yanlış anlaşılmaması adına. ekstra olarak sepetinizde kahve kulübüne özel indirim vesaire tarzı bilgilendirme ekledim. Bu hassas olduğum bir konu o yüzden açıklama gereği hissettim. benim müşterilerimin çoğu bu külüpte doğru çünkü ufak bir kitlem var. yani genele açık olmasının hiç bir önemi yoktu benim için :)
Biz seni iyi tanıdık ve sevdik sevgili @Beytbaba hakkını teslim edelim.

İndirimin aleni ve herkese açık olması bir sorun ise aynı tepki birkaç ay önce kafein kültür'e de gösterilmeliydi. Kafein kültür indirimi, kendilerini takip etmememe rağmen instagram storylerde reklam olarak bile karşıma çıkıyordu bırakın sadece sitede herkese açık olmasını. Eğer bu konu forumda konuşulduysa, tepki gösterildiyse özür dilerim benim gözümden kaçmış demektir. Zamlar konusunda verilen tepki bir başka mesele, benim tepkim sadece indirimin herkese açık olması konusundaki farklı davranışadır. Teşekkürler.
Onur Bey selamlar. 👋

Forumun eski bir üyesi olarak hemen her konuyu alım konuları da dahil okurum, yazarım. Etiketlenmememe rağmen yazmam bundandır.

Kafein Kültür alımında yaptığımız reklam forum içindi. Foruma da üye kazandırmak içindi. Kod açık paylaşılmadı asla, hatta o zaman ben fark etmiştim, forum üyesi olmayanlar foruma üye olmadan indirim kodunu forumda okuyabiliyordu. Bence gizli kalmalıydı indirim kodu. Ancak yönetici arkadaşlarımız neyi makbul bulursa o doğrudur diyerek karışmadım elbette ki. Forum kurucularından Suat da, alım ekibindeki, editör ekibindeki bazı insanlar da birebir görüştüğümüz arkadaşlarımızdır. Onlar da beni doğrulayacaktır. Forumun, forumların, son kullanıcıların, ev baristalarının ve aramızda kurulacak ilişkinin sektörü geliştirdiğine hep inanmışımdır. Marka vizyonu olarak da bunu desteklemeye gayret ediyoruz ekonomik zorluk altında olsak da. Reklam da aynı zamanda kod bulup görmeleri namına foruma üye kazandırmak içindi. Kod forumda üye olmayanlara açık olması sebebiyle o reklam ile foruma da üye kazandırabildik mi emin değilim ama bir dostluk yardımlaşması olarak da görüp yaptık reklamı. Art niyetli bir ticari tavır asla yoktu.

Paylaşmak istedim.

Küçük hesaplar loading...

Neden bu kadar sorun olmuş anlamadım. burası güzel bir kulüp. Siz oyu neden verdiniz? İndirim için değil mi? Sadece bu kulübe özel değil de herkes için olduğu için mi sorun? Adamlar %25 indirim yapmışlar daha ne istiyorsunuz? tamam hepiniz çok özelsiniz tamam en büyük sizsiniz indirim sadece size geri kalamlar avucunu yalasın. Bu mudur? Ben null coffe ye indirimden dolayı teşekkür ederim. Tek sorunum bütün kahvelere olsaydı keşke daha iyi olurdu. Anaerobic kahve için bu günlerde 200 lira (12.5$) bence gayet uygun. Piyasa belli döviz belli. Bu adamlar kaça alıyor diye düşünmüyorsunuz hiç. Eğer kahve severseniz bu rakamlara hatta bence dolar bazında daha fazlasına katlanmalısınız. Biraz araştırın o içtiğiniz kahveler nasıl evinize kadar geliyor. Sca bağırıyor bütün dünyada çiftçilere daha fazla para verilsin ki kahve üretimi son bulmasın diye bizde burda 12.5 dolara %25 indirim yapılmış hala şikayet ediyoruz. Emek var emek böyle evde bu emekleri yudumlarken bu kadar acımasız olmayın. Ben kahvelerimi söyledim büyük bir heycanla içmeyi bekliyorum. Teşekkürler null coffee indirim için siteye özel veya değil. Teşekkürler kahve kulubü ve ailesi bu indirimden beni haberdar ettiğiniz için. Şikayet etmeyin, kahvenizi için hayatı yaşayın arkadaşlar.
Kendi adınıza konuşursanız 2 yıl oldu bu forumda her alımda yok bizim amacımız indirim değil diyen insanlar çıkar bal gibide indirim en büyük faktör sizin kadar bizde biliyoruz nasıl geldiğini vs beğeniyorsanız tabiki de alabilirsiniz.Ben de son zamanlarda oylama açılınca ona verdim vs diye yazanları anlamıyorum bunun artık bilinçli olduğunu düşünüyorum genelde o kavurucu çıkıyor yazmadan deneyelim birde

hocam sorun null'un indirim yapması değil, kulübe özel bir şey yapmaması. burada null'dan kahve almak isteyip alamayanlar ne olacak? oy verenler, vermeyenler? onlara da yazık değil mi? takındığı tavır yanlış. burada yanlışa yanlış demek lazım.

genel indirim harici indirimde olmayan ürünlere bir şey yapabilirdi ya da genel indirim harici mevcut indirimli ürünlerine de bir şeyler yapabilirdi ama olmadı, yapacak bir şey yok. garip bir operasyonel süreçleri var, ben de anlamlandıramadım. açıkçası ben null seçilse de seçilmese de onlara başladığım için devam edecektim, şu anki ''genel'' indirimle de iyi bir fiyattan yararlandım. indirimden önce almayı planladığım kahveleriyle şu anki ''genel'' indirimki haliyle iyi bir fark var, memnun oldum açıkçası. burada doğruya doğru demem lazım.

toplu alım için uğraşan editör arkadaşlara da sonuna kadar saygım var, iyi ve doğru bir şey için ellerinden geleni yaptıklarına inanıyorum, sorun bence burada değil.

Oncelikle kimseye oy vermedim ve null u ilk defa deneyecegim ama herhangi bir indirimden neden memnun olunmadigi ve genel bu memnuniyetsizligi bir turlu anliyamiyorum keske doviz daha dusuk olsa satici ucuza satsa bizde ucuza icsek. Suc saticida degil dovizde buna ragmen adamlar indirim yapiyor ben takdir ediyorum. Forumda onlarin ustunlugu de bunu tesvik etmistir diye dusunuyorum.

Keşke ödediğimiz fiyatla doğru orantılı olarak çiftçilere gitse biz burada fazla ödeyince çiftçilere fazla gittiğini sanmıyorum. Ödediğimiz $12,5'ın kaçı çiftçiye gidiyor ben bilmiyorum açıkçası merak ediyorum siz biliyor musunuz ? Yeşil kahve için kaç dolar ödeniyor ? Buradaki satış fiyatı arttırınca yeşil kahveye ödenen fiyata mı ekleniyor?

Keşke ödediğimiz fiyatla doğru orantılı olarak çiftçilere gitse biz burada fazla ödeyince çiftçilere fazla gittiğini sanmıyorum. Ödediğimiz $12,5'ın kaçı çiftçiye gidiyor ben bilmiyorum açıkçası merak ediyorum siz biliyor musunuz ? Yeşil kahve için kaç dolar ödeniyor ? Buradaki satış fiyatı arttırınca yeşil kahveye ödenen fiyata mı ekleniyor?
Hakli bir isyan hayir tabiki zaten o yuzden dolar bazinda ornek verdim kahvenin fiyati degil dolarin fiyati artiyor malesefki kahve stabil 12.5 dolar ki dunyaya gore de fiyati ucuz sayilir

Oncelikle kimseye oy vermedim ve null u ilk defa deneyecegim ama herhangi bir indirimden neden memnun olunmadigi ve genel bu memnuniyetsizligi bir turlu anliyamiyorum keske doviz daha dusuk olsa satici ucuza satsa bizde ucuza icsek. Suc saticida degil dovizde buna ragmen adamlar indirim yapiyor ben takdir ediyorum. Forumda onlarin ustunlugu de bunu tesvik etmistir diye dusunuyorum.
olay fiyatta değil ki.
herşey üst üste geldi.
aylık alım açıklanmadan önce fiyat artması.
indirimin kulüple alakası olmaması.
indirim herkese ama biz arayamıyoz.
. . .
mevzu sadece para olsa kimse null'u seçmezdi. zaten ortalama üstünde fiyatları.

Kulubu takip ediyorlarsa zaten onde olduklarini biliyorlardir diye dusundum ve madem indirim yapilicak ankette cikiyor herkese neden olmasin demislerdir diye dusunuyorum. Belkide ben iyi niyetliyim. Fiyatda evet 200 az degil ama indirimle 150 ye anaerobik kahve aldim indirimle bence iyi.

Takınılan tavrın iticiliğini görmezden gelmek olmaz. O sıralı kurallar nedir öyle?
Yani salt kargo poşeti ile yollamak, iletişim kanallarını kısıtlamak, siteye yansıtılan genel indirimi foruma ihsan etmek vs.
Bu kurallar normal değil.

Zaten forumdaki birçok arkadaşı rahatsız eden de bu kurallar oldu. Evet, toplu alım süreçleri yoğun ve taleplere yetişmek zor. Ancak bu yöntemle olmaz.

Coffea Circulor sattığı her kahve için çiftçiye ödenen miktarı belirtiyor. Ayrıca SCA puanları da var. Oradaki kahveleri inceleyerek bir fikir edinebilirsiniz.

Takınılan tavrın iticiliğini görmezden gelmek olmaz. O sıralı kurallar nedir öyle?
Yani salt kargo poşeti ile yollamak, iletişim kanallarını kısıtlamak, siteye yansıtılan genel indirimi foruma ihsan etmek vs.
Bu kurallar normal değil.

Zaten forumdaki birçok arkadaşı rahatsız eden de bu kurallar oldu. Evet, toplu alım süreçleri yoğun ve taleplere yetişmek zor. Ancak bu yöntemle olmaz.
Salt poseti ile kargo ve iletisimden haberim yok ama indirim konusunda ben tersi oldugunu dusunuyorum foruma ihsan edilicek olan herkese edilmia bence. Ilk kez aliyorum bakalim nasil gelicek. Gelince isterseniz sizinle paylasirim.

Edit; simdi okudum evet craft biraz uzucu olmus ama yinede ben saygi gosteriyorum. Kahvem guzel olsun fiyatida iyi olsun yeter.

Moderatörün son düzenlenenleri:
''foruma tanınan kolaylık, indirim herkese tanınmalı bunda ne var?'' düşüncesi normal gibi gelebilir. ancak, bu düşünce toplu alımın sonunu da getirebilecek bir şey. en azından alım miktarını belirgin derecede azaltarak etkinliğini de azaltacak bir şey. burda söz konusu olan şey firmadan 250 gr kahve siparişi verilmesi değil. yüksek miktarlarda sipariş aynı anda veriliyor. tabi ki bir indirim veya farklılık, ayrıcalık olmalı. bu durumu eleştirmek ''bana indirim yapıldı, başkasına yapılmasın'' demek değil, konuyu tersten değerlendirmemek lazım. bence kimseye indirim yapılmasa da birçok kişinin aynı kahveleri alıp aynı süreç içinde bu kahvelerle ilgili deneyimlerini paylaşması zaten başlıbaşına özel bir durum ancak bunun, indirim olmadan sürdürülebilir olacağını düşünmüyorum. bence olan bitene rağmen bu ay Null ile devam edilirse toplu alım birçok kişi için cazibesini yitirebilir.

bu arada konu neden kafein kültür'e gelmiş anlayamadım. forumda birçok toplu alıma katıldım. benim fikrimce kafein kültürün seçildiği ay en iyi toplu alımlardan biri yapıldı. çok iyi ve çok özenilmiş kahveleri çok iyi fiyatlarla alabildik ve forumda birçok kişi bu konuda hemfikirdi. o ayın kahveleri ile ilgili yapılan paylaşımlar da oldukça fazla ve ilham vericiydi. @orkunustel de forumda sürekli her türlü sorumuzu yanıtlayarak destek olmuştu. toplu alım sonrasında da hiçbir sorumu yanıtsız bıraktığını hatırlamıyorum. bu da önemli bir şey. kafein kültür'ün foruma sağladığı indirimi sayfasında herkese sağladığına da hiç tanık olmadım açıkçası. kahve kulübünün reklamını yapmış olması da bence sorun değildi aksine olumlu bir şey olarak değerlendirilmeli.

''foruma tanınan kolaylık, indirim herkese tanınmalı bunda ne var?'' düşüncesi normal gibi gelebilir. ancak, bu düşünce toplu alımın sonunu da getirebilecek bir şey. en azından alım miktarını belirgin derecede azaltarak etkinliğini de azaltacak bir şey. burda söz konusu olan şey firmadan 250 gr kahve siparişi verilmesi değil. yüksek miktarlarda sipariş aynı anda veriliyor. tabi ki bir indirim veya farklılık, ayrıcalık olmalı. bu durumu eleştirmek ''bana indirim yapıldı, başkasına yapılmasın'' demek değil, konuyu tersten değerlendirmemek lazım. bence kimseye indirim yapılmasa da birçok kişinin aynı kahveleri alıp aynı süreç içinde bu kahvelerle ilgili deneyimlerini paylaşması zaten başlıbaşına özel bir durum ancak bunun, indirim olmadan sürdürülebilir olacağını düşünmüyorum. bence olan bitene rağmen bu ay Null ile devam edilirse toplu alım birçok kişi için cazibesini yitirebilir.

bu arada konu neden kafein kültür'e gelmiş anlayamadım. forumda birçok toplu alıma katıldım. benim fikrimce kafein kültürün seçildiği ay en iyi toplu alımlardan biri yapıldı. çok iyi ve çok özenilmiş kahveleri çok iyi fiyatlarla alabildik ve forumda birçok kişi bu konuda hemfikirdi. o ayın kahveleri ile ilgili yapılan paylaşımlar da oldukça fazla ve ilham vericiydi. @orkunustel de forumda sürekli her türlü sorumuzu yanıtlayarak destek olmuştu. toplu alım sonrasında da hiçbir sorumu yanıtsız bıraktığını hatırlamıyorum. bu da önemli bir şey. kafein kültür'ün foruma sağladığı indirimi sayfasında herkese sağladığına da hiç tanık olmadım açıkçası. kahve kulübünün reklamını yapmış olması da bence sorun değildi aksine olumlu bir şey olarak değerlendirilmeli.
Zaten indirim yuksek satis icin yapilan bir durum senin yonunden bakarsam hakkin var belki bununda cozumu secilenin kahve kulubunun hakkini vermesi (sitesindeki indirimin bu site sayesinde basladigini soylemesi gibi) bu sekilde bilmeyenlerde kahvekulubunu ogrenebilir forum buyur alimlar buyur indirimler buyur.

Kulubu takip ediyorlarsa zaten onde olduklarini biliyorlardir diye dusundum ve madem indirim yapilicak ankette cikiyor herkese neden olmasin demislerdir diye dusunuyorum. Belkide ben iyi niyetliyim. Fiyatda evet 200 az degil ama indirimle 150 ye anaerobik kahve aldim indirimle bence iyi.
Tabiki herkese yapılasında bir sakınca yok bence de ama şöyle bir durum olmuş. Tam kazandığı anda önce zam yapıp sonra indirim açıklarsanız, indirim yapmış olunmuyorki! Bir de belki de en rağbet gören kahveleri indirim dışı tuttuğunuzda etkinlik amacına ulaşmamış oluyor.
Diğer şartları da düşünürsek forumda büyük çoğunluk haklı olarak bu durumdan rahatsız.

Böyle uzun uzun yazinca sen dogru , itiraz edenler yanlis mi oluyor ? 😄 Sence bu forumda ki insanlarin takildigi nokta , forum disinda ki insanlarin da indirimli kahve icmesi mi Herkes oturdu bunumu dert ediyor sence ? Bende bu ayi pas geciyorum ve polemige gerek olmadigini sonuc sayfasinda da dile getirdim ama bu sekilde umarsizca savunmakta komik geliyor bana Teoman bey :) Sikayette ederiz , kahvemizide iceriz Hayatida diledigimiz gibi yasariz :)

Bu zamanda ne ağır dertler varmış arkadaş...

Geri