• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Şubat ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Calibre Coffee seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

TC Melanger (Dikkat Çikolata içerir)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ttuna64
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ttuna64

Barista
İsim
Tuncay
Daha fazla  
İsim
Tuncay
Espresso Makinesi
Lelit Elizabeth + LelitGrace
Değirmen
Euroka Mıgnon Specialita, Breville BCG600,Tımemore Chestnut G1S
Ekipmanlar
STUDYRAC a400 Coffee Roaster, Hand made cold drıp, Home Coffee Roaster-4 wıth Artisan (DIY)
Merhabalar
Daha önce eşimle birlikte Benmari yöntemini kullanarak kakao tozu,kakao yağı ve şeker kullanarak yaptığımız çikolatadan çok iyi sonuç alamamıştık.Belki kakao tozu saf değildi belki kakao yağı katkılıydı bilemiyorum.
Yaklaşık 20-25 gün önce ( @Safak Tayland) Mustafa Şafak hocamızın Hindistandan sipariş ile getirtiği Premier Melenger ile çok harika çikolatalar yaptığını gördük.Ancak tadım yapamadık :) Makine geldikten sonra benim tüm sorularımı (tencerenin çapı-yüksekliği,tekerleklerin çapı kalınlığı vb) bıkmadan usanmadan cevapladığı için kendisine çok teşekkür ederim.Mustafa hocamız hem kahve kavurucu ,hem Kiffa marka coffee roaster üreticisi, hem SCA Ukrayna ve Türkiye de hakemlık yapan bilgilerini paylaşmaktan mutluluk duyan bir insan.
Bütün ölçüleri alınca youtube de dıy melanger projesi var mı diye baktım.Ancak bulamadım
Daha önce STUDYRAC kahve kavurucu da birlikte çalıştığımız @can ile bu işe girişmeye karar verdik.İsmini de isimlerimizin baş harflerınden oluşan TC Melanger olarak belirledik.
Orijinal cihazda alttaki metal kap dönerken ,taş tekerlekler sabit durmaktadır(tabanın dönmesi ile tekerler dönmektedir) Bizim cihazda ise alttaki tencere sabit iken ortadakı krom tije bağlı tekerlekler dönmektedir.
Üretim aşamaları şöyle gerçekleşti.Önce derin 21 cm çaplı bir çelik tencere alınıp kulpları kesildi.Sonra ulaşabildiğimiz en sert taş olarak siyak granıt kullandık.(Hem tabanda hem tekerleklerde) Taş tekerlek çapı 10 cm,et kalınlığı 6 cm oldu.Sonra 10 günlük montaj süresinden sonra dün ilk çikolatayı yapabildim
Dün ilk test çikolatası için
1-Delfiano dan getirttiğimiz Honduras kakao çekirdeklerini kullandık.(Bize kavrulmuş olarak geldi)
2-Çekirdekleri el ile kabuklarında kolay bir şekilde ayırdık
3-Tımemore ile 50 klık te çekirdekleri öğüttük
4-Melangere attık .%20 kadar şeker ilave ettık.
5-Isı tabancası ile sıcaklığı max 45-50 derceye kadar çıktık
6-Cıhaz yaklaşık 3 saat çalıştı.Temperleme ile bitirildi (İçine portakal ,kumkuat ve badem eklendi)-----Sonuç ilk test olamasına rağmen harika idi.( Polıkarbamıd kalıplardan sonra daha hoş görseller gelecek)
thumbnail_IMG_7780.jpg

thumbnail_PHOTO-2021-03-19-18-47-03.jpgthumbnail_IMG_7823.jpg

thumbnail_IMG_7805.jpg

Son düzenleme:
Naçizane tavsiyem, roasterden ziyade melanger'a ağırlık verip ticari olarak satmanız. Ülkemizde önemli bir eksik. Butik çikolatacıların ithal ürünleri uçuk maliyetlere alması güç, hatta mümkün değil. Ancak ekonomik düzeyi iyi olanlar ithal ekipmanları alabiliyor bu iş için.

Merhabalar
Daha önce eşimle birlikte Benmari yöntemini kullanarak kakao tozu,kakao yağı ve şeker kullanarak yaptığımız çikolatadan çok iyi sonuç alamamıştık.Belki kakao tozu saf değildi belki kakao yağı katkılıydı bilemiyorum.
Yaklaşık 20-25 gün önce ( @Safak Tayland) Mustafa Şafak hocamızın Hindistandan sipariş ile getirtiği Premier Melenger ile çok harika çikolatalar yaptığını gördük.Ancak tadım yapamadık :) Makine geldikten sonra benim tüm sorularımı (tencerenin çapı-yüksekliği,tekerleklerin çapı kalınlığı vb) bıkmadan usanmadan cevapladığı için kendisine çok teşekkür ederim.Mustafa hocamız hem kahve kavurucu ,hem Kiffa marka coffee roaster üreticisi, hem SCA Ukrayna ve Türkiye de hakemlık yapan bilgilerini paylaşmaktan mutluluk duyan bir insan.
Bütün ölçüleri alınca youtube de dıy melanger projesi var mı diye baktım.Ancak bulamadım
Daha önce STUDYRAC kahve kavurucu da birlikte çalıştığımız @can ile bu işe girişmeye karar verdik.İsminide isimlerimizin baş harflerınden oluşan TC Melanger olarak belirledik.
Orijinal cihazda alttaki metal kap dönerken ,taş tekerlekler sabit durmaktadır(tabanın dönmesi ile tekerler dönmektedir) Bizim cihazda ise alttaki tencere sabit iken ortadakı krom tije bağlı tekerlekler dönmektedir.
Üretim aşamaları şöyle gerçekleşti.Önce derin 21 cm çaplı bir çelik tencere alınıp kulpları kesildi.Sonra ulaşabildiğimiz en sert taş olarak siyak granıt kullandık.(Hem tabanda hem tekerleklerde) Taş tekerlek çapı 10 cm,et kalınlığı 6 cm oldu.Sonra 10 günlük montaj süresinden sonra dün ilk çikolatayı yapabildim
Dün ilk ürün için
1-Delfiano dan getirttiğimiz Honduras kakao çekirdeklerini kullandık.(Bize kavrulmuş olarak geldi)
2-Çekirdekleri el ile kabuklarında kolay bir şekilde ayırdık
3-Tımemore ile 50 klık te çekirdekleri öğüttük
4-Melangere attık .%20 kadar şeker ilave ettık.
5-Isı tabancası ile sıcaklığı max 45-50 derceye kadar çıktık
6-Cıhaz yaklaşık 3 saat çalıştı.Temperleme ile bitirildi (İçine portakal ,kumkuat ve badem eklendi)-----Sonuç ilk test olamasına rağmen harika idi.( Polıkarbamıd kalıplardan sonra daha hoş görseller gelecek)
Ekli dosyayı görüntüle 10155

Ekli dosyayı görüntüle 10156Ekli dosyayı görüntüle 10157

Ekli dosyayı görüntüle 10158
Harika bir emek, size başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Yurtdışından bile ev veya küçük işletme tipi çok az alternatif hariç birşey bulmak pek mümkün değilken burada böyle birşey görmek gerçekten çok hoşuma gitti, tebrikler.
Bir de soru :) bademli çikolata son ürün ise muhtemelen temperlemede sorun olabilir.

Son düzenleme:
Naçizane tavsiyem, roasterden ziyade melanger'a ağırlık verip ticari olarak satmanız. Ülkemizde önemli bir eksik. Butik çikolatacıların ithal ürünleri uçuk maliyetlere alması güç, hatta mümkün değil. Ancak ekonomik düzeyi iyi olanlar ithal ekipmanları alabiliyor bu iş için.
Kesinlikle, yaparlarsa ilk müşterileri benim hatta :)

Kakao çekirdekleri öğütülüp melanger e ilk atıldığında yağı çıkıncaya kadar görünüm aşağıdaki gibi oluyor
https://youtu.be/WC_UuMzbUic

Abi ellerine sağlık , azmin zaferi 👏

Çok seviniyorum böyle kısıtlı imkanlarıyla hayallerinin peşinde koşan ve bunu başaran arkadaşları görünce, kendi ürettiği çikolatayı yiyen adam ne demek biliyormusunuz milyon dolarlık şirketlere orta parmağı göstermek demek 😂bu muhteşem bir duygu 😎tebrik ediyorum

Merhaba hocam
Çok seviniyorum böyle kısıtlı imkanlarıyla hayallerinin peşinde koşan ve bunu başaran arkadaşları görünce, kendi ürettiği çikolatayı yiyen adam ne demek biliyormusunuz milyon dolarlık şirketlere orta parmağı göstermek demek 😂bu muhteşem bir duygu 😎tebrik ediyorum
Merhaba hocam getirebileceğimiz bir link paylaşmanız mümkün mü acaba

Mustafa hocamız Tayland da yaşıyor.Hindistanda bır çok evde farklı amaçlar için kullanıldığı için çok satılıyor,Türkiye ye yurtdışından getirtilirse muhtemelen kargo ücreti çok tutar

premier markasi ile aratirsanir wet grinder yada melanger bir cok opsion goreceksiniz uygun bir kargo denk gelirse sanirim 300 usd civari tutabilir ama bence bunu yapan arkadaslara varsa turkiyede onlara verin parayi yurtdisina cikmasin :)

Tuncay abimizi kaybettiğimizi büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Sadece bir büyüğümüz değil bizler için bir rol model, tevazusu ve enerjisi ile örnek, azim kaynağı ve çok kıymetli bir abimiz idi. Biz kardeşlerine yapmış olduğu tüm yardımlar için, bizlerle paylaştığı tüm bilgiler için, yol göstericiliği için ne kadar teşekkür etsek azdır. Çok üzgünüz. Ruhu şad olsun. @ttuna64

Tuncay abimizi kaybettiğimizi büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Sadece bir büyüğümüz değil bizler için bir rol model, tevazusu ve enerjisi ile örnek, azim kaynağı ve çok kıymetli bir abimiz idi. Biz kardeşlerine yapmış olduğu tüm yardımlar için, bizlerle paylaştığı tüm bilgiler için, yol göstericiliği için ne kadar teşekkür etsek azdır. Çok üzgünüz. Ruhu şad olsun. @ttuna64
Allah rahmet eylesin ,kisa bir donemde olsa birlikte sohbet etme imkani buldugumuz enerjisi ile ruhlarimizi neselendiren guzel bir insandi uzuldum gercekten .

Geri