• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tatlılığı Kaybetmek

merhaba , su önemli bir etken , kahveyi öğüttüğünüz makina elektrikli ise onu da kontrol edin derim. bir nedenle farklı öğütüm yapıyor olabilir. Temizlik,dişli, kalibrasyon vs. Birde eğer sigara kullanan biriyseniz, sigara tüketimi artınca tat alma azalıyor .
Ben değirmeni aldım alalı ikinci defa söküp temizledim dün bir de baktım ki fındık kabuğu gibi sert bir kahve kabuğu sıkışıp kalmış çok şaşırdım :D

merhaba , su önemli bir etken , kahveyi öğüttüğünüz makina elektrikli ise onu da kontrol edin derim. bir nedenle farklı öğütüm yapıyor olabilir. Temizlik,dişli, kalibrasyon vs. Birde eğer sigara kullanan biriyseniz, sigara tüketimi artınca tat alma azalıyor .

öğütücüm comandante, kendisi yeni de sayılır, zırt pırt temizlemeye çalıştığım için de ondan kaynaklı olmadığını varsayıyorum. Sigara da içmeyen biriyim. Suda bir deneme yapayım madem. Tavsiye edilen, bu su kral sudur denilen bir su var mıdır?

öğütücüm comandante, kendisi yeni de sayılır, zırt pırt temizlemeye çalıştığım için de ondan kaynaklı olmadığını varsayıyorum. Sigara da içmeyen biriyim. Suda bir deneme yapayım madem. Tavsiye edilen, bu su kral sudur denilen bir su var mıdır?
herkesin farklı bir tercihi var sanırım su konusunda. Ben madran arıyorum ama bulması kolay olmuyor. Ayrıca filtreli sürahilerden kullanıyorum. (Brita)

erikli su, içilebilir su sıralamalarında genelde aşağılarda yer alıyor. ufak bir araştırmayla bulabilirsiniz, zor durumda olmadıkça içmenizi de, kahve yapmanızı da önermem.

Hocam merhaba,

4 yaşında oğlum içsin diye başucumuzda ağzı kapalı bir bardak su bulunduruyoruz (Hayta hala geceleri uyanıp yanımıza geliyor da :) )

Birgün 3-4gün beklemiş o suyu hadi dökmeyeyim, kendim içeyim dedim. İnanılmaz farklı bir tadı vardı. Nasıl desem, böyle yağsı bir tad. Toz girmesin içine diye çay tabağı kapalı duruyor ama hava giriyor tabi neticede. O günden beri suyun da beklerken bayatlayabileceği kanaati oluştu bende. Başucu suyunu artık sıkça değiştiriyorum :)

Sizin sorununuz da bu olabilir. Sürahide beklemiş su kullandıysanız veya damacananın dibi geldiyse farklı tad alıyor olabilirsiniz.

Bir de Listerine falan gibi ağız bakım suyu falan kullanıyor musunuz zaman zaman. 2-3saat sonra bile yediklerimden içtiklerimden tad alamıyorum onu kullandığımda. Ya da o günlerde farklı diş macunu kullanıyor olabilir misiniz? Bunları da takip etmenizde fayda var.

Hocam merhaba,

4 yaşında oğlum içsin diye başucumuzda ağzı kapalı bir bardak su bulunduruyoruz (Hayta hala geceleri uyanıp yanımıza geliyor da :) )

Birgün 3-4gün beklemiş o suyu hadi dökmeyeyim, kendim içeyim dedim. İnanılmaz farklı bir tadı vardı. Nasıl desem, böyle yağsı bir tad. Toz girmesin içine diye çay tabağı kapalı duruyor ama hava giriyor tabi neticede. O günden beri suyun da beklerken bayatlayabileceği kanaati oluştu bende. Başucu suyunu artık sıkça değiştiriyorum :)

Sizin sorununuz da bu olabilir. Sürahide beklemiş su kullandıysanız veya damacananın dibi geldiyse farklı tad alıyor olabilirsiniz.

Bir de Listerine falan gibi ağız bakım suyu falan kullanıyor musunuz zaman zaman. 2-3saat sonra bile yediklerimden içtiklerimden tad alamıyorum onu kullandığımda. Ya da o günlerde farklı diş macunu kullanıyor olabilir misiniz? Bunları da takip etmenizde fayda var.
Biyofilm o.Şişeden su içip agzini kapatın 1-2 gun sonra sisenin agzini koklayın o koku biyofilm bakterilerinin kokusu işte.Yoksa şişede duran su bardakta mı durmayacak :)

Biyofilm o.Şişeden su içip agzini kapatın 1-2 gun sonra sisenin agzini koklayın o koku biyofilm bakterilerinin kokusu işte.Yoksa şişede duran su bardakta mı durmayacak :)
Temiz bardak yeni doldurulmuş su, biraz içilmiş bırakılmış değil. Yine de suçlusu aynı hain bakteriler mi? :unsure:

Hocam merhaba,

Sorunum suyu değiştirerek çözüldü evet sorun sudanmış ancak damacana daha yeniydi. Bu yüzden pek anlam veremedim ya.
Su çok önemli bu kahve işinde. İşte alkalinitesi ve ppm i ideal olsun da kahve iyi çözünsün olayı da değil. Basbaya bayat suyla kahve içilemez hale geldi az çözünmenin dibine vurdu.

@gokunf nemli ortamlar her zaman mikro organizmalar için riskli alanlardır.Mesela espresso makinelerini uzun sure kullanmayacak olanlar önlem almak zorunda yoksa kazanın içindeki su istenmeyen sonuçlara yol açabiliyor.Belirli sirkülasyon olursa bu sıkıntı olmuyor.

Adama tavsiye verdim ama aynı şey başıma geldi .2 gündür kahvelerim tam anlamıyla rezalet oluyordu arada tek tük duzgun kahve çikiyordu.Sorun tam olarak şôyle: iciyorsunuz sadece acı bir su tadı geliyor.Arkasindan cok cok hafif aroma geliyor.Neyse dedim heralde demleyemedim.
Sabah çay içiyorum baktım net şekilde acı tat geliyor beynimde ampül yandı.Az önce demleme yaptım sorun devam ediyor.Buzdağı su da kelek çıktı.Tek kaynak vardi dimi bunda? Sakarya bendeki

burada 163. sırada.

Adama tavsiye verdim ama aynı şey başıma geldi .2 gündür kahvelerim tam anlamıyla rezalet oluyordu arada tek tük duzgun kahve çikiyordu.Sorun tam olarak şôyle: iciyorsunuz sadece acı bir su tadı geliyor.Arkasindan cok cok hafif aroma geliyor.Neyse dedim heralde demleyemedim.
Sabah çay içiyorum baktım net şekilde acı tat geliyor beynimde ampül yandı.Az önce demleme yaptım sorun devam ediyor.Buzdağı su da kelek çıktı.Tek kaynak vardi dimi bunda? Sakarya bendeki
Maalesef kaynaktan bağımsız zaman vs faktörü var.

Sonuç olarak su her zaman doğal kaynaktan aynı içerik ile çıkmıyor. Her şişelendiği zamana göre belli değişikliklerin olması mümkün. Bu işin en temiz yolu saf sudan karışım yapmak. Ülküde çoğu şey gibi ekstra maliyetli bir yöntem fakat.

Geri