• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tatlılığı Kaybetmek

Sorun çözüldü: Suyunuzu değiştirin. Her zamanki kullandığınız su o şişede farklı olabilir veya fazla beklemiş bir su bayatlayayarak oldukça az çözünmüş bir kahve ortaya çıkarabilir.

Özet: İçmekten çok keyif aldığım kahveler bir anda en keyifsiz içeceklere dönüştü. Acımsı tatlar oluştu, tatlılık tam anlamıyla yok oldu, asidite ve aromalar azaldı. Sorun belli değil.

Evet bu sorunu en son aylar önce yaşamıştım. Bir sabah kalktığımda yaptığım kahveler ben her şeyi aynı yapmama rağmen taptatsızdı. Farklı parametreler deneyerek art arda çok defa demleme gerçekleştirmiştim ama o kadar içilemez kahvelerdi ki inanamazsınız. Coffeerem toplu alımı kahveleriydi. İlk 1 hafta çok tatlı mükemmel kahveler içmiştim ama sonrasında berbat olmuştu. Daha sonra nasıl ve neye bağlı olduğunu anlamadan düzeldi. Aynı kahveden neredeyse eski tadı bile yakaladım günler geçtikten sonra.

Şimdi aynısını yaşıyorum. Clean cup'ın el salvador'undan etiyopya'sından çok keyif alırken dünden beri üstte bahsettiğim şekilde sorun yaşıyorum. C. Department salvadoru da aynı sonuç verdi. Az önce paketini açtığım clean cup kolombiyası da (iki yudumdan sonra midem bulandı döktüm). Bahsettiğim şey bir şeyi biraz hatalı yapmaktan kaynaklı küçük bi problem değil çok büyük bir değişim. Aromaların %90 azaldığı tatsız acı bi su resmen.Bu demlemelerin çoğunu aeropress'te yaptım. Kronotrop kolombiyasını da v60'ta her zamanki şekliyle demledim keyifsiz oldu.

Suyum kipa ve pınar madran. Sulardan kaynaklandığını zannetmiyorum çünkü özellikle kipa'yı aylardır kullanıyorum ve hiç böyle bir sorun yaşamadım

Böyle bir sorun yaşayan var mı? Sorun değirmenden mi, ocak üstü kettle'dan mı, başka bir şeyden mi hiç bilmiyorum, her ihtimali düşünüyorum.

Son düzenleme:
Tek aklıma gelen ağız tadı 😏 bende bu ara benzer sorun yaşıyorum. Parametrelerim genelde aynı ama acılık alıyorum, keyfim azaldı. İyice bunaldığımız şu korona günlerinde psikolojik baskı altında olmamızın duyulara olan etkisi ne kadardır bilemedim 🤔 uykumuzu, neşemizi, rutinimizi kısacası her şeyimizi etkileyen bu baskının tat almayı da etkileyebileceği geliyor aklıma. Bir haftadır bende bunu düşünüyorum 😅

Merhaba,

Tat körlüğü yaşıyor olabilirsiniz yada covid 19 geçirme ihtimaliniz de olabilir çünkü tat ve koku kaybına neden olabiliyor. Sağlık sorunları dışında kahveler bekledikçe, hava ile teması arttıkça koku ve tat kaybına neden oluyor. Evde bekleyen dondurulma işlemi yapılmamış kahvelerde bitterliğin ön plana çıktığı olmuştu.

Tat ve koku kaybı yok. Metnin sonuna kuru fasulye tadını alabiliyorum yazacaktım aslında. Kokuda da sıkıntı yok çekmeceden sızan parfüm kokusu net. Daha dün 7. gününde açtığım santa rosa'da da aynı şey olması tazelik ihtimalini de eledi. Dolapta 3 aylık las lajas var ondan bile şu anki duruma göre çok daha iyi sonuç alıyordum.

Elektronik sigara kullanıyorum önceden aromalı likit tükettiğimde aynı günün sonuna doğru aldığım aroma azalıyor hatta yok oluyordu, bazende sürekli kullandığım likitin tadını hiç alamıyordum bir kaç gün sonra geçiyordu. Artık olmuyor nedenini de çözemedim. Tat alma duyusu sürekli tüketilen şeylerde körelme yapabiliyor ve ara vermek gerekebiliyor. O dönem karbonatlı su ile gargaranın faydası olmuştu denemekten zarar gelmez.

ben de bunu bazen yaşıyorum, sebebinin ise önceden ya da yanında tüketilen şeyler olduğunu düşünmüştüm, mesela bir tatlıyla ne zaman kahve içsem zehir gibi geliyor.

bu sorunun kaynağı sıklıkla sudan kaynaklanıyor. en azından benim için öyle. forumda daha önce bahsedenler olmuştu; aynı markanın suyu da olsa iki şişe arasında belirgin fark olabiliyor. dönemsel olarak alınan sularda değişkenlik olabilir. herhangi bir ölçüm yapmıyor olsam da suyu değiştirdiğimde bu sorun genellikle düzeldiği için sorunun kaynağının su olduğunu düşünüyorum.

bu sorunun kaynağı sıklıkla sudan kaynaklanıyor. en azından benim için öyle. forumda daha önce bahsedenler olmuştu; aynı markanın suyu da olsa iki şişe arasında belirgin fark olabiliyor. dönemsel olarak alınan sularda değişkenlik olabilir. herhangi bir ölçüm yapmıyor olsam da suyu değiştirdiğimde bu sorun genellikle düzeldiği için sorunun kaynağının su olduğunu düşünüyorum.
Ben de bunu yazmak için girmistim.Sudaki tutarsizliklar olabiliyor bunun sebebi.Bazi sular fazla beklemiş oluyor vs vs.

Elektronik sigara kullanıyorum önceden aromalı likit tükettiğimde aynı günün sonuna doğru aldığım aroma azalıyor hatta yok oluyordu, bazende sürekli kullandığım likitin tadını hiç alamıyordum bir kaç gün sonra geçiyordu. Artık olmuyor nedenini de çözemedim. Tat alma duyusu sürekli tüketilen şeylerde körelme yapabiliyor ve ara vermek gerekebiliyor. O dönem karbonatlı su ile gargaranın faydası olmuştu denemekten zarar gelmez.
Aynen ben de elektronik sigara kullanıyorum bende de aynı durum olmuştu, "neli bu" dediklerinde cevap veremiyordum :) , hatta uzun bi süre aromasız Nbase kullanmıştım

Son düzenleme:
Ben de elektronik sigara kullanıyorum, henüz çok fazla "buharcı dili" veya "tat sağırlığı" yaşamadım fakat kahve ile birlikte kullanınca aldığım acı tatlar daha fazla oluyor gibi gelmeye başladı. Bir sonraki alışverişimde nbase değiştireceğim sanırım.

Tatlılığı alamayan arkadaşlara naçizane tavsiyem sturbucks dan duble espresso içip sonra denemeleri. Damak öyle bir kalibre oluyor ki evde yaptığın her kahve tatlı oluyor. Sürekli güzel kahve içmenin damağa olumsuz etkisi olduğuna inanıyorum.
Buna da kesinlikle katılıyorum. Hatta tavsiyem kötü kahve ile para ve zaman kaybetmeyin direkt nescafe classic için :ROFLMAO:

Bitter çikolata pek sevmem fakat kahveniz acı geliyorsa kesinlikle iyi gidiyor tavsiye ederim.

Son olarak da berbat bir durumda olduğumuz için her şeyin kötü gelmesi normal. Aylar önce diyordum ortalık düzelse de bi Adana'ya gidip doyasıya yemek yesem ama şu an hiç canım çekmiyor.

bir dönem starbucks'dan ne zaman espresso içsem bir tuhaflık hissediyor, bir süre kendime gelemiyordum. sonrasında kan basıncımı fırlattığını tespit edince bir daha içmemiştim. nitelikli kahve ile tanışınca zaten kapısının önünden geçmedim..:)

Teşhisi koyayım; aşırı nitelikli kahveden mütevellit damak deformasyonu. Temiz çıkma bir damak bulunabilirse eğer tavsiyem damak naklidir.

Edit: 😊😊😊
Gülme emojisi ekleyeyim de ciddiye alan olabilir.

Dün değirmeni söküp kapsamlı bir şekilde temizledim. Yine aynı sonucu alınca bugün koşa koşa markete gidip 3 farklı su markasıyla geri döndüm. İlk denememi erikli su ile yaptım. Demlediğim kahveyi koklayıp güzel bir koku alamayınca önce bir uzaklara daldım ve ben ne halt yicem şimdi bakışı attım. Ama tadınca fark ettim ki o eski özlediğim tat geri gelmiş! Hafif odunsuluk var ama ben bu kahveyi v60'ta demlerken hafif odunsu bi tat almıştım zaten. O yüzden moralim yerine geldi şu an. Umarım diğer kahvelerde de aynı sonucu alırım. Yardım eden etmeye çalışan herkese teşekkürler :)

Yemin ediyorum benzer bir başlık açmak üzere foruma geldim, bu başlığı gördüm. Ağlamak istiyorum.

Yeni bulaştığım bu kahve serüveninde, sürekli bir şeyler oku, izle, dene derken arada yanlışlıkla da olsa düzgün bir tarif tutturduğum kahveler oluyor. En son Petra'nın Las Penas kahvesiyle aşırı keyif aldığım demlemeler yapmıştım. Şimdi aradan 1 hafta falan geçti, başka başka kahveler içtim (onlar da henüz doğru kombinasyonu bulamadım herhalde diye bi zevksiz geliyordu), dedim bir Las Penas yapayım, aynı tarif, aynı öğütüm vs. ama içilecek gibi değil ya. Birkaç gündür kafayı yemek üzereyim yani hiçbir içtiğim kahve zevkli gelmiyor.

Olay su muymuş yani? Erikli mi alıyoruz? :LOL:

Yemin ediyorum benzer bir başlık açmak üzere foruma geldim, bu başlığı gördüm. Ağlamak istiyorum.

Yeni bulaştığım bu kahve serüveninde, sürekli bir şeyler oku, izle, dene derken arada yanlışlıkla da olsa düzgün bir tarif tutturduğum kahveler oluyor. En son Petra'nın Las Penas kahvesiyle aşırı keyif aldığım demlemeler yapmıştım. Şimdi aradan 1 hafta falan geçti, başka başka kahveler içtim (onlar da henüz doğru kombinasyonu bulamadım herhalde diye bi zevksiz geliyordu), dedim bir Las Penas yapayım, aynı tarif, aynı öğütüm vs. ama içilecek gibi değil ya. Birkaç gündür kafayı yemek üzereyim yani hiçbir içtiğim kahve zevkli gelmiyor.

Olay su muymuş yani? Erikli mi alıyoruz? :LOL:
Suymuş. Olay erikli veya herhangi bir su markası değil büyük ihtimal. Üstte yazıldığı gibi bayat su veya bir şişedeki suyla bir şişedekinin aynı olmaması olabilir. Çünkü aynı suyu aylardır kullanıyorum ve düşük ppm pek önerilmese de ben keyif alıyordum.

Kısacası evet yeni bir su alın. Erikli olabilir.

Edit: Art arda 3. kahvemi içiyorum şu an o kadar mutluyum :D

merhaba , su önemli bir etken , kahveyi öğüttüğünüz makina elektrikli ise onu da kontrol edin derim. bir nedenle farklı öğütüm yapıyor olabilir. Temizlik,dişli, kalibrasyon vs. Birde eğer sigara kullanan biriyseniz, sigara tüketimi artınca tat alma azalıyor .

Geri