• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Suluboya Hakkında

greenhopkins

Barista
İsim
Fatih
Daha fazla  
İsim
Fatih
Espresso Makinesi
Lelit Victoria; Arçelik K3185
Değirmen
Eureka Mignon Specialita, Comandante C40, Timemmore C2
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Forumda kesin suluboyaya gönül vermiş birileri vardır diye düşünüyorum. Ara ara buradan fikir alışverişi alıp, resimlerimizi paylaşıp birbirimizi geliştirmeye yardımcı olabiliriz.

Benim yıllardır gıdım ilerleme kaydedemedigim resimlerimin bulunduğu hesabım:

Öncelikle ellerinize sağlık. Paylaşım yapan arkadaşlar kullandıkları malzemeleri detaylarıyla paylaşırsa daha verimli bir konu olacağını düşünüyorum 😊 Resim yapmak gerçekten en rahatlatıcı aktivitelerden biri..

Öncelikle ellerinize sağlık. Paylaşım yapan arkadaşlar kullandıkları malzemeleri detaylarıyla paylaşırsa daha verimli bir konu olacağını düşünüyorum 😊 Resim yapmak gerçekten en rahatlatıcı aktivitelerden biri..
Schmincke horadam ya da st petersburg suluboya kullanıyorum genellikle. Başlangıç noktasında bu iki markayı almak zorunda değilsiniz. İsterseniz doğal pigmentlerle boya üretmeye çalışan Okra pigment isimli yerli markanın suluboyası da uygun fiyatlı ve kötü sonuç vermiyor. Tam fiyat performans markası...

Kağıdı natural minumum 300 gramaj aralığından itibaren belli bir kalitede kullanmayı seviyorum. Archies, fabriano, hahnemühle öncelikli marka tercihlerim. Kağıt suluboyada en önemli malzeme. Boyanız isterse old holland marka olsun fakat kağıt iyi değilse hiçbir önemi kalmaz...

Bunların dışında bir de Moleskine art serisinden suluboya defterini çok fazla kullanıyorum. Güzel bir kağıdı var 200 gram olmasına rağmen çok hoş bir deefter.

Fırçalar samurların en ucuzundan pebeodan alabilirsiniz. Ben winsor newton ve pebeo kullanıyorum fırçalarda.

Maskeleme bandıni çizimlerde mutlaka çizmeden önce bantlayarak kullanma ihtiyacı duyuyorum. Kağıdın kabarma oranını da azaltıyor.

Bunların dışında maskeleme sıvısı v.s çok nadiren kullanıyorum. Beyaz yerleri önceden belirleyip boyanmaması için.

Suluboya kullanırken yanında beyaz ve diğer renklerde ecolin kullandığım olabiliyor.

Genel olarak ilk aklıma gelen malzemeler bunlar...

Çalışmaların hepsi çok hoş 👏🏻👏🏻 Tüm tekniklerin (yağlı boya, pastel, özgün baskı vb.) kendine özgü bir havası var. Suluboya tekniğide saydam oluşunun yanısıra sıvı hareketinin biraz kendi başına buyruk davranabilmesi özelliği ile her defasında özgün bir çalışma ortaya çıkarması sebebiyle sevdiğim bir teknik 🎨

Geri