• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Şubat 2023 - Tetra N Caffeine - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kavurucu: Tetra N Caffeine @Tetra.n.Roastery
Çekirdek: Bombe Bensa
Demleme Yöntemi: v60
Filtre : Cafec traditional
Öğütüm: Comandante c40 redclix 40 klik
Kahve Miktarı: 16
Su Miktarı: 250 ml Nestle
Su Sıcaklığı: 92 derece
Demleme: 50 ml suyu 10 saniye içinde dairesel döküp 30 saniye bloming için bekle, 30. saniyeden sonra dairesel döküşlerle 150 mlye tamamla, 1. dakikadan sonra yine dairesel döküşlerle 250 mlye tamamla. 1.40 civarı hafif bir şekilde 2 3 spin ile akışın sona ermesini bekle. Demleme süresi 2.35

Demleme sonrası fincanda narenciye, yasemin kokuları ile sıcak reçelin o tatlı sıcak kokusu hakim. Bu kokulardan sonra fincanda neler olabileceğini az çok tahmin edebiliyorsunuz. İlk yudumda şeftali, kayısı tatlılığı ile birlikte yaseminli,limonlu bitki çayının karışımı gibi bir yudum alıyorsunuz. Sıcakken oldukça tatlı. Tatlılık beraberinde hissedilir bir gövdeye sahip. Asidite ise tüm bu cümbüşün arasında ben de buradayım diyor. Bu asidite öyle baskın limonsu, sitrik asidite değil. Yani ne tatlılığı baskılıyor ne de kendini unutturuyor. Tam yerinde. Fincan ılındıkça çayımsı bir hale bürünen kahve evrimleşiyor. Kokuda kendini hissettiren yasemin ve limonsuluk, bu sefer sıra ben de der gibi öne çıkıyor. Oldukça temiz bir içime sahip olan kahve tatlılık, asidite, gövde 3lüsünü bir arada sunarak adeta klarnet,darbuka ve keman üçlüsünün verdiği keyfi veriyor. Uzun zamandır içtiğim en iyi natürel olabilir. Natürel Etiyopya sever biri olarak on numara beş yıldız bir kahve oldu benim için.

Son düzenleme:
Tetra Diofanor Ruiz (Anaerobic Natural Castillo)
93C / Nestle Purelife / 16-250
Timemore C2 Max 17 Klik
50-50-75-75
Cafec TH-3
Bitiş 2.38

Tetra’nın kendi reçetesinden tek farkı TH3 kullanmam.Ben bu reçeteden gayet iyi sonuç elde ettiğimi düşünüyorum.Kahveyi genelde tek bir şeyle nitelemeyi sevmiyorum ama bu kahve tamamen “Kırmızı Meyve”.Güzel yanı ise hem tatlı hem mayhoş olarak tanımlayabileceğim kırmızı meyvelerin olması.

Montag’in bu seneki Funky Berry’sini deneyenler varsa bu kahve onun likörümsü olanı diyebilirim.Onun içine alkol katmışsın gibi.
Sevdim.

Guatemala El Jaguar
94C / Nestle Purelife / 15-240
Hario V60 02 Dripper / Cafec TH3
Timemore C2 Max 16 Klik
50-50-75-65 (Son döküş swirl)
Bitiş 2.28

Yoğun bir çay tadı aldım fakat tatlı bir çaydan ziyade bergamotlu yoğun bir çay tadı bırakıyor ağızda.Meyvemsilik beklediğimden çok azdı.Limon ve nektarin arasında gidip gelen bir tat vardı ama keyif verici değildi.Gövde de beklediğimden yüksek çıktı.
Bu reçetede değiştirmemi önerdiğiniz bir şey var mıdır? @Tetra.n.Roastery

Guatemala El Jaguar
Timemore C2 Max 16 Klik
Bitiş 2.28

Yoğun bir çay tadı aldım fakat tatlı bir çaydan ziyade bergamotlu yoğun bir çay tadı bırakıyor ağızda.Meyvemsilik beklediğimden çok azdı.Limon ve nektarin arasında gidip gelen bir tat vardı ama keyif verici değildi.Gövde de beklediğimden yüksek çıktı.
Bu reçetede değiştirmemi önerdiğiniz bir şey var mıdır? @Tetra.n.Roastery
Kahveyi daha önce içmedim ama 2 bloom'lu 4döküş yapmışsınız. Bu sebeple fazlaca çözdüğünüz için gövde, rol çalmış gibi anladım ben.

Suyun ısısını düşürüp, döküşleri 60-150-240 yaparsanız sanıyorum dengelenebilir
Öğütümün kalınlığını bilemedim. Cmd ya da 1zpresso referansı kaç kliklere geliyor?

Kahveyi daha önce içmedim ama 2 bloom'lu 4döküş yapmışsınız. Bu sebeple fazlaca çözdüğünüz için gövde, rol çalmış gibi anladım ben.

Öğütümün kalınlığını bilemedim. Cmd ya da 1zpresso referansı kaç kliklere geliyor?
Cmd 18-19 kliklere tekabül ediyor.Yaptığım ilk demlemede çok su tutmadığını gözlemlediğimden biraz inceye gitmek istedim, fazlaca çözmemde belki onun da etkisi olabilir.
Tavsiyenizi denediğimde yazacağım.Teşekkürler.

1677243049030.png

Demleme Reçetesi:
Kavurucu: Tetra N Caffeine
@Tetra.n.Roastery
Çekirdek:

KONGA 17.02 K.T.
Ülke: Etiyopya​
Bölge: Yirgacheffe​
Çiftlik: Küçük Üreticiler​
İşlem: Gün Kurusu​
Tür: Heirloom​
Yükseklik: 1925 m​
Hasat Yılı: 2022​

Demleme Yöntemi:
TM 02 Cam - Abaca+ Filtre
Öğütüm:
Timemore C3 13 Klik
Kahve Miktarı:
20 Gram
Su Miktarı:
290 Ml - 92° - Kardelen (pH 8.30)
Toplam Süre:
2'55"
Demleme:

00:00 - 00:30 - 60 gram su​
00:30 - 01:00 - 60 gram su​
01:00 - 01:30 - 60 gram su​
01:30 - 02:00 - 110 gram su​
Tadım:

Tadıma geçmeden önce paketlemeyi aşırı güzel buldum. "Doypack" bana aşırı kaliteli hissettirdi fakat buna gerçekten üreticisi zip ekleseleymiş muazzam bir iş çıkartmış olurlardı herhalde.

Kahveyi @Sefer Dağ önerisi elimde olmadığı için kardelen su ile demledim. Sıcak tadımında bana "tat" olarak bitterlik karşıladı. Ama kırmızı-mor meyve karışımını da ilk yudumda aldığımı söyleyebilirim.

Ilık tadımda bitterlik "tat" kısmından "gövde" kısmına geçti ve rahatsız ediciliği iyiden iyiye azaldı bunun yanı sıra ise "aftertaste" kısmında ise beni baharatlar karşılıyor an olarak.

Soğuk kısma geçmeye başladığımızda ise tatlı bir şeftali tadı beni karşıladı yemin ediyorum mest oldum. Eğer bu su sebebiyle bitterliği çözer de paso soğuk aşama gibi takılırsam muazzam kahve olmuş olur benim için "aftertaste" kısım için ise ferahlık olarak niteleyebilirim.

Sırada arcila ve bombe var. Nassip.
Jairo arcila... wtc!
Ne kahve ama

İlk demlemede kavurucu reçetesini tek farkla uyguladım, hario 40'lı kullandım.
Resmen erken hasat soğuk sıkım memecik zeytinyağı. Bende mi gariplik var bilmiyorum ama güzel bir sızma zeytinyağı kokusu ve tadı geliyor.(belki bahsedilen yıldız anason budur, yıldız anason deneyimim yok. Anason denince aklıma tek şey geliyor :)) Ara ara böğürtlen abi ben de varım diyor. Asidite bangır bangır. Farklı bir deneyim, seven de olur sevmeyen de. Denenmeli mi? Farklılık arıyorsanız kesinlikle denenmeli. Ben oldukça beğendim.

Diğer fincanı cmd 21 klik, 93 derece nestle ile
16/250
35 ml su 30 sn bloom
110'a tamamla
150'ye tamamla
200'e tamamla
250'ye tamamla 2:15 civarı bitiş ile demledim. Psikolojik midir bilmiyorum güzel bir kekik kokusu aldım ılıyana kadar. Zeytinyağı ilki kadar belirgin olmasa da kekikle birlikteydi. Yine böğürtleni andıran biraz daha liköre çalan tatlar yoğunlaştı. Asidite yine ağzıma ağzıma vurdu.

3. Demlemede 2. Reçeteyi 18 klik ile uyguladım. Bitiş 2:30
Böğürtlen likörü ve hafif tatlılık öne çıktı. Asidite yine bam bam. Tropik meyveler sakladıkları yerden çıktılar sanki, söbe! incelik biraz kuruluk sınırında kalıyor bir kulaç daha atsam karadayım misali, bu reçetede daha inceyi denemem... karakterini koruyor ve daha dengeli bu reçete benim favorim oldu diyebilirim.

4. Demlemeyi
Cmd 18 klik 93⁰C nestle hario 40'lı 16/250
40+70+70+70 şeklinde demledim.
30 sn bloom ardından 10 saniyede 70 ml
1:00 da 10 saniyede 70 ml
1:30'da 15 saniyede 70 ml
Bitiş 2:20
Daha dengeli ama yuvarlak bir fincan çıktı ortaya. İlk baştaki sevdiğim zeytinyağı asiditesini çok hafif veriyor ve bu sebeple bu reçete beni kaybetti. Köşeleri aldığında geriye ne kalır ki?(İlk demleme bu şekilde olsa yine beğenirdim) Elbette bahsettiğim sivrilikten hoşlanmayan olduysa bu reçeteye bir şans verebilir.

Ben bu kadar reçeteyi neden yazdım? Çünkü,
sadece döküş basamakları/gramajları ve kalınlıkla oynayıp farklı sonuçlar almak ve kahvenin tepkisini izlemek oldukça keyifli. Her çekirdek bu kadar güzel tepki vermiyor bu ufak değişikliklere. Böylesine denk gelince oynamak ve paylaşmak istedim. Teşekkürler.

B89C576C-D614-409C-BF34-CC4DA94A288D.jpegJAIRO ARICILA
Demleme yöntemi :origami air s
Gram:15/240
Öğütüm:cmd 21 klik
Su:Nestle 93 derece
Filtre:Hario 100 lü bol poşet
Demleme süresi:2:30
İlk döküş: 00:00-00:30 60 ml
İkinci döküş:00:30-00:60 60 ml
Üçüncü döküş:00:60-1:30 60 ml
Dördüncü döküş: 1:30-2:00 60 ml
Bitiş:2:30
İlk yudumda böğürtlenin be tropikal meyvelerin ağızda bıraktığı o acımsı mayhoşuk tadı alıyorsun.Bu tarif tutmadı galiba dedim sonra yavaş yavaş ağızda açılıyor.Yumuşuyor tatlı bir hal alıyor soğudukça greyfurt eşlik ediyor o tropikal meyve yediğimizde ağzımızda kalan mayhoş tatlı tada sonra bitişe doğru böğürtlenler,ananaslar,mangolar birbirine girip bir ondan bir ondan Farklı tatlar bırakıyor.En son after taste uzun bir sürece gitmeyecek ananas tadı bırakıyor ağızda.Bu çekirdek su sevmiyor çok su içeren bir tarif denemeyin küçük döküşler yaptığınızda.Çok güzel oluyor geçen gün 20/320 yaptım bu kahve özelinde Fermente tatlar ön plana çıktı bu tarif tam yansıttı kahveyi müthiş oldu.

JAVIER RUBIO
Demleme yöntemi:v60-02
Gram:20/320
Öğütüm:cmd 20 klik
Su:Nestle 93 derece
İlk döküş:00:00-00:30 80 ml
İkinci döküş:00:30-01:20 80ml
Üçüncü döküş:01:20-02:00 80 ml
Dördüncü döküş:2:00-2::20 80 ml
Bitiş:3:00
İlk içişte küçükken yediğim sarı alıçlar vardı dağdan toplardık onun net tadını aldım.Sonra mandalina kabuğunda başlayıp.Mandalina tadına kadar gitti.En son da nektarin tadı vardı.After taste de ilk ısırdığınız da greyfurtun tadını bıraktı ama çok güzeldi bir greyfurt yiyor gibi hissettim.Genel anlamı ile bu çekirdeği de beğendim günün her saati içebilirim bunu.Jaıro Arcila ise sabah keyif yapmak istediğim dakikalar yavaş yavaş yudumlayarak içebileceğim bir kahve benim için.Tetra üzerine çok emek verildiği belli bu çekirdeklerin.Dahada güzel çekirdekler içecez inşallah.

TetraN Diafnor Ruiz
Nestle Pure Life 93°C
CMD 21klik TH-3 filtre
15/240 50-50-70-70 Bitiş: 2:25

Şu ana kadar ictiğim "şarabımsı" kahveler arasında açık ara en en iyisi ve en dengelisi. Fermente tatlar ile kırmızı meyve tatları arasındaki uyum muhteşem, çok tatlı. İlk yudumlarda damak yorar diye düşündüm ama fincan nasıl bitti anlmadım, akıp gitti resmen.

Reçete ile oynamayı düşünmüyorum. Bu şekilde bitiririm paketi. Bu tarz kahvelerde tatlılığı artırayım derken overextraction yaşadığım, çözünmeyi azaltayım derken korkunç keskin bir asidite ile karşılaştığım çok oldu. Fazla kurcalamaya gelmiyor.

Elinize sağlık @Sefer Dağ @Tetra.n.Roastery

Demleme Reçetesi:

Çekirdek: Norbey Quimbayo Washed
Demleme Yöntemi: Aeropress Ters - Çift Filtre
Öğütüm: Cmd 23 Klik
Kahve Miktarı: 25gr
Su Miktarı: 240ml + 70ml bypass - 90 derece - Abant
Toplam Süre: 2:50

0-00.10 arası 60 ml suyu döküp. Döktükten sonra 3-4 defa olacak şekilde swirl yapıp 00.30 a kadar bekliyorum.

00.35-01.20 arası suyu 240mlye tamamlıyorum. Ve 01.40 da daha önce ıslattığım çift filteri süzgeci aeropress e yerleştirip,

02.00-02.50 Aeropressi çevirdikten sonra son bir kez swirl yapıp, pistonu ilk başta hızlı (2. ve 3. kademenin ortalarına kadar) daha sonra yavaş bir şekilde bastırarak 02.50 de demlemeyi tamamlıyorum. Yaklaşık olarak 195-205 ml civarında bir bardak elde ediyoruz.

Son olarak 70 ml su ile bypass yapıp, demlemeyi sonlandırıyorum.

Genel olarak asiditesi yüksek, belirgin ekşi meyveler eşlik etti.

Norbey Quimbayo Washed ile alakalı kısa bir video hazırladım. Youtube kanalımdan ulaşabilirsiniz.

Norbey Quimbayo - Washed Demleme Videosu Linki

norbey sonuncusu.png

Youtube kanalıma gözat

Son düzenleme:
Colombiya seçkisinde başka bir arkadaşa daha aldırmıştım Jamiryo ( Jairo Arcila) reisi beğenmemiş. Fermente kahveleri sevemiyor kendisi onun Jamiryosu da bana kaldı. Baka bir arkadaş daha seçki yapıver dedi. Ona seçki yaptırırken 250 gr daha Jamiryo istedim.
Doyamadım Jamiryo'ya. jamiroquai kahvedir.

Guatemala El Jaguar
Timemore C2 Max 16 Klik
Bitiş 2.28

Bu reçetede değiştirmemi önerdiğiniz bir şey var mıdır?
@zebercet tavsiyenizi bu sabah uyguladım.Sorun gövdeden kaynaklıymış.Tatlı ve orta gövdeli bir bardak ortaya çıktı.Çekirdek yine bana çok hitap etmedi ama bu seferki çay tadı tatlı,hoş bir çayı anımsatıyordu.Sabah için ideal bir kahve damağı yormayan.

Döküş sayıları ve gramajları hakkında öğrendiklerimi bazen karıştırıyorum, yanlış sonuçlara yol açabiliyor.Böyle hatırlatmalar ve tavsiyeler faydalı oluyor.

D7933A5E-539C-4723-9DBA-414B7B4E5653.jpeg

Yaklaşık 9 gün degassingi bekledikten sonra KONGA için demleme yapmaya karar verdim. Alıma KONGA ve Brazil SİTİO ile katılmıştım. Brazil SİTİO demlemesini biraz daha bekleteceğim. Öncelikle kahve paketi ya da kutusu çok güzel KONGA için. Kütüphanede de güzel durdu :) Ancak kutu içindeki paket zipli değil. Bu güzel kutuya bu zipsiz paket kesinlikle yakışmıyor , büyük eksik olduğunu belirtmem gerek :oops: Gelelim demlemeye...

Çekirdek: Ethiopia KONGA (k.t.: 17/02)
Demleme Yöntemi: Orkun Üstel V60 reçetesinin kendime uyarlanmışı (50+70+60+60)
Öğütüm: Molent Pocket 16 click (v60'ta en ince ayar diyebiliriz farklı değirmenlere referans için)
Kahve Miktarı: 15 g
Su Miktarı: 240 ml (Abant Su), 94-92 derece
Toplam Süre: 2:30-2:40
Oran: 1/16
Filtre kağıdı: CAFEC Traditional
Demleme Basamakları:

Not: Demleme basamaklarında genel olarak dikkat edilen husus her basamak için: Filtre kağıdına değdirmemeye özen göstererek kenarlara çok fazla yaklaşmadan içeriden dışarıya dairesel hareketlerle döküş yapmak. Son 10 ml dökerken merkeze doğru yaklaşıp döküşü merkezde bitirmek.
1. Blooming için 50 ml suyu içeriden dışarıya dairesel hareketler ile döküyoruz ve 30. saniyeye kadar bekliyoruz (Çok güzel bir blooming gerçekleşti bu kahve özelinde)
2. 30. saniyeden itibaren 70 ml su ilave ederek 120 ml'e tamamlıyoruz. Kenarlara çok fazla yaklaşmıyoruz. İçeriden dışarıya dairesel hareketlerle devam ediyoruz. Son 10 ml dökerken merkeze döküyoruz.
3. 1. dakikadan itibaren 60 ml daha dökerek 180 ml'e tamamlıyoruz.
4. 1:30. dakikadan itibaren son basamakta da 60 ml daha ilave ederek 240 ml'e tamamlıyoruz.
5. 2:30 dakikada demleme bitmeye yakın hafif bir swirl up yaparak demlemenin sonlanmasını bekliyoruz. Yaklaşık 2:40 dk gibi bir sürede demleme tamamlanmış oluyor.

Elde ettiğim sonuçlara gelecek olursak ben de daha önce belirtildiği gibi bitterlik aldım başta sıcakken ancak biraz sonra meyvemsi ve baharat notalarını da aldım. V60 ile yaklaşık 2 yıldır uğraşıyorum ama tadım notaları konusunda elbette hiç uzman değilim. Baktığım nokta bu kahve bana keyif veriyor mu? Önceki demlediklerimden bir farklılığı var mı? Evet bu soruların cevaplarına gelirsek kahvenin kendine özgü bir farklılığı var, içerken keyif de veriyor. Ancak "Vaoov müthiş" diyebileceğim bir kahve değil. Bu asla kötü olduğu anlamına gelmiyor. Hatta ortalamanın üstünde bir keyif veren kahve olduğunu söyleyebilirim.

Demlemeden çıkardığım dersler ve sonraki demlemeler için düşüncelerim şu şekilde:
herhangi bir swirl up yapmadan doğal bitişini beklemek,
başka bir demlemede de doğrudan son döküş bitince swirl up yapıp sonrasında doğal bitişini beklemek,
filtre kağıdı olarak Harioyu denemek,
öğütüm kalınlığını 18 click'e çıkarmak (ortaya yakın bir öğütüm ama hala ince: böylelikle bitterliği biraz daha azaltabileceğimi düşünüyorum),
April reçetesini de doğrudan denemek.

Demleme ile ilgili tavsiyelerinize amatör bir demleyici olarak her zaman açığım. Keyifli demlemeler, saygılar ☕

Son düzenleme:
Ekli dosyayı görüntüle 24567

Yaklaşık 9 gün degassingi bekledikten sonra KONGA için demleme yapmaya karar verdim. Alıma KONGA ve Brazil SİTİO ile katılmıştım. Brazil SİTİO demlemesini biraz daha bekleteceğim. Öncelikle kahve paketi ya da kutusu çok güzel KONGA için. Kütüphanede de güzel durdu :) Ancak kutu içindeki paket zipli değil. Bu güzel kutuya bu zipsiz paket kesinlikle yakışmıyor , büyük eksik olduğunu belirtmem gerek :oops: Gelelim demlemeye...

Çekirdek: Ethiopia KONGA (k.t.: 17/02)
Demleme Yöntemi: Orkun Üstel V60 reçetesinin kendime uyarlanmışı (50+70+60+60)
Öğütüm: Molent Pocket 16 click (v60'ta en ince ayar diyebiliriz farklı değirmenlere referans için)
Kahve Miktarı: 16 g
Su Miktarı: 240 ml (Abant Su), 94-92 derece
Toplam Süre: 2:30-2:40
Oran: 1/16
Filtre kağıdı: CAFEC Traditional
Demleme Basamakları:

Not: Demleme basamaklarında genel olarak dikkat edilen husus her basamak için: Filtre kağıdına değdirmemeye özen göstererek kenarlara çok fazla yaklaşmadan içeriden dışarıya dairesel hareketlerle döküş yapmak. Son 10 ml dökerken merkeze doğru yaklaşıp döküşü merkezde bitirmek.
1. Blooming için 50 ml suyu içeriden dışarıya dairesel hareketler ile döküyoruz ve 30. saniyeye kadar bekliyoruz (Çok güzel bir blooming gerçekleşti bu kahve özelinde)
2. 30. saniyeden itibaren 70 ml su ilave ederek 120 ml'e tamamlıyoruz. Kenarlara çok fazla yaklaşmıyoruz. İçeriden dışarıya dairesel hareketlerle devam ediyoruz. Son 10 ml dökerken merkeze döküyoruz.
3. 1. dakikadan itibaren 60 ml daha dökerek 180 ml'e tamamlıyoruz.
4. 1:30. dakikadan itibaren son basamakta da 60 ml daha ilave ederek 240 ml'e tamamlıyoruz.
5. 2:30 dakikada demleme bitmeye yakın hafif bir swirl up yaparak demlemenin sonlanmasını bekliyoruz. Yaklaşık 2:40 dk gibi bir sürede demleme tamamlanmış oluyor.

Elde ettiğim sonuçlara gelecek olursak ben de daha önce belirtildiği gibi bitterlik aldım başta sıcakken ancak biraz sonra meyvemsi ve baharat notalarını da aldım. V60 ile yaklaşık 2 yıldır uğraşıyorum ama tadım notaları konusunda elbette hiç uzman değilim. Baktığım nokta bu kahve bana keyif veriyor mu? Önceki demlediklerimden bir farklılığı var mı? Evet bu soruların cevaplarına gelirsek kahvenin kendine özgü bir farklılığı var, içerken keyif de veriyor. Ancak "Vaoov müthiş" diyebileceğim bir kahve değil. Bu asla kötü olduğu anlamına gelmiyor. Hatta ortalamanın üstünde bir keyif veren kahve olduğunu söyleyebilirim.

Demlemeden çıkardığım dersler ve sonraki demlemeler için düşüncelerim şu şekilde:
herhangi bir swirl up yapmadan doğal bitişini beklemek,
başka bir demlemede de doğrudan son döküş bitince swirl up yapıp sonrasında doğal bitişini beklemek,
filtre kağıdı olarak Harioyu denemek,
öğütüm kalınlığını 18 click'e çıkarmak (ortaya yakın bir öğütüm ama hala ince: böylelikle bitterliği biraz daha azaltabileceğimi düşünüyorum),
April reçetesini de doğrudan denemek.

Demleme ile ilgili tavsiyelerinize amatör bir demleyici olarak her zaman açığım. Keyifli demlemeler, saygılar ☕
Merhabalar, öncelikle blog tadındaki harika paylaşımınız için teşekkürler. Kullandığınız su Abant Geyiktepe kaynaklı olanı mıdır, suyun Tds' ini ölçme şansınız oldu mu?

Merhabalar, öncelikle blog tadındaki harika paylaşımınız için teşekkürler. Kullandığınız su Abant Geyiktepe kaynaklı olanı mıdır, suyun Tds' ini ölçme şansınız oldu mu?
Merhabalar teşekkür ederim güzel düşünceniz için. TDS ölçme fırsatım olmadı ama su Abant Geyiktepe kaynaklı evet.

Merhabalar teşekkür ederim güzel düşünceniz için. TDS ölçme fırsatım olmadı ama su Abant Geyiktepe kaynaklı evet.
Hocam ben o suyu uzun süredir bulunduruyorum 30 ppm civarında çıkıyor. Yüksek tdse sahip sularla karıştırmak için ve çok açık kavrumlarda kullanıyorum. TetraN' in Nestle önerdiğini göz önünde bulundurarak Abant'ın fazla çözünmeye yol açabileceğini düşünüyorum. Başka bir suyla da denemenizi naçizane öneririm.

Hocam ben o suyu uzun süredir bulunduruyorum 30 ppm civarında çıkıyor. Yüksek tdse sahip sularla karıştırmak için ve çok açık kavrumlarda kullanıyorum. TetraN' in Nestle önerdiğini göz önünde bulundurarak Abant'ın fazla çözünmeye yol açabileceğini düşünüyorum. Başka bir suyla da denemenizi naçizane öneririm.
Teşekkür ederim, haklısınız bu açıdan düşünmemiştim, bir de Nestle ile deneyeyim 🙏🏻😊

Çekirdek: Norbey quimbiyao anaerobic
Demleme Yöntemi: v60
Filtre : Cafec traditional
Öğütüm: Comandante c40 redclix 40 klik
Kahve Miktarı: 16
Su Miktarı: 250 ml Nestle
Su Sıcaklığı: 93 derece
Demleme: 60+60+60+70 30 saniyede bir döküş. Süre 2.20

Kokuda oldukça tatlı kayısı, hoşafı andıran sıcak tatlı koku hakim. İlk yudumda nektarin ile sert çekirdekli meyvenin dokusunu andıran bir katmanlı tatlılık var. Ilındıkça tatlılık daha da açılarak kayısı belirginleşiyor. Asidite olarak öne çıkan bir kahve değil. Anaerobik işlem bunu dengelemiş gibi. Daha katmanlı, yuvarlak bir tatlılık söz konusu. Gövde olarak da orta diyebilirim. Hissediliyor.

Çekirdek: Jairo Arcila
Demleme Yöntemi: Origami Air S
Filtre : Cafec TH-3 CUP1
Öğütüm: Cmd 21 klik
Kahve Miktarı: 15gr
Su Miktarı: 230 ml buzdağı
Su Sıcaklığı: 93 derece
Demleme: 30+50+50+50+50. Süre 2.30

0.00-0.10 - 30 ml blooming
0.30-0.50 - 80 ml
1.00-1.20 - 130 ml
1.30-1.50 - 180 ml
2.00-2.20 - 230 ml

Bozuk para büyüklüğünde (video da daha geniş almışım 🙃) dairesel hareketler.
Bardakta yoğun olarak hissedilen yıldız anason.
Youtube kanalıma gözat

Geri