• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Soy Cezve

Soy C2 Cezve herhangi bir sitede indirimdeyse veya indirime girerse buradan yazar mısınız lütfen? Biraz bütçemi aşıyor bu haliyle. Faturalı-garantili ikinci el soy cezve için de düşünebilirim.

Toker ile iletişime geçtim en geç 1 hafta içinde kampanya düzenleyecekler yeni cezveler stoka eklenecek bence bekleyin derim.

Soy cezvelerde günlük kullanımdan sonra temizlik ve bakım nasıl yapılmalı acaba? Anladığım kadarıyla sıvı deterjan kullanmamak gerekiyor. Acaba sıcak suyla durulamak yeterli mi? Parlatmak için zaman zaman limon-tuz karışımıyla temizlenebileceğini gördüm sadece. Onun dışında yapılabilecek ekstra bir şey var mıdır acaba?

Soy cezvelerde günlük kullanımdan sonra temizlik ve bakım nasıl yapılmalı acaba? Anladığım kadarıyla sıvı deterjan kullanmamak gerekiyor. Acaba sıcak suyla durulamak yeterli mi? Parlatmak için zaman zaman limon-tuz karışımıyla temizlenebileceğini gördüm sadece. Onun dışında yapılabilecek ekstra bir şey var mıdır acaba?

içine deterjan kullanabilirsiniz. elinizle ya da yumuşak süngerle kullanırsanız sıkıntı olmaz. süngerin üstündeki sert kısım çizebilir ama ona dikkat etmek lazım. dışını parlatmak için en kolay çözüm limon tuz. deneyince zaten ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz.

içine deterjan kullanabilirsiniz. elinizle ya da yumuşak süngerle kullanırsanız sıkıntı olmaz. süngerin üstündeki sert kısım çizebilir ama ona dikkat etmek lazım. dışını parlatmak için en kolay çözüm limon tuz. deneyince zaten ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz.
Teşekkür ederim. Kendi sayfalarında spesifik olarak bir şey belirtmemişler günlük temizlikle alakalı ya da ben göremedim. Deterjan konusundan tam emin olamadığım için sorayım istedim. Sonrasında Turgay Yıldızlı'nın STC Pro cezvelerini incelerken farkettim, "Wash with warm soapy water and dry after each use taking special care to be sure no grounds stay in the pot." şeklinde bir ibare varmış. Soy cezveleri de ufak detaylar dışında temelde aynı diye biliyorum zaten.

Teşekkür ederim. Kendi sayfalarında spesifik olarak bir şey belirtmemişler günlük temizlikle alakalı ya da ben göremedim. Deterjan konusundan tam emin olamadığım için sorayım istedim. Sonrasında Turgay Yıldızlı'nın STC Pro cezvelerini incelerken farkettim, "Wash with warm soapy water and dry after each use taking special care to be sure no grounds stay in the pot." şeklinde bir ibare varmış. Soy cezveleri de ufak detaylar dışında temelde aynı diye biliyorum zaten.
Ben de kullanımdan sonra yumuşak bir sünger ile az sabunlu su ile yıkıyorum. Sert sünger ya da aşındırıcı yüzeyli bir şey kullanmıyorum.

Yıkadıktan sonra da kuru biz bezle içini ve dışını kuruluyorum.

Soy cezvemi daha parlatmadım ama diğer cezvelerimde @deniz in de yazdığı gibi tuz ve limon ikilisi işe yarıyor.

İçi gümüş kaplama olan bir soy cezvem var. Zamanla iç tarafın altındaki gümüş kaplama birazcık kalktı. Bakım için göndermek istiyorum ama daha önce böyle bir tecrübesi olan var mıdır ?

Bakım konusu benim de daha baştan kafama takılan bir konu aslında. Ben cezveyi distribütör bir firmadan satın aldım. Gelen üründe iç tarafta ufak tefek çizikler, sap kısmında hafif bir soyulma (yine çizik gibi) ve dışında çok ufak birkaç darbe yeri belli oluyor. El yapımı olduğu için açıkçası bir takım kusurları olabileceğini anlıyorum ama yine de resimleriyle beraber Soy'un kendi iletişim mailine de yazdım konuyla alakalı olarak. Bu ufak tefek kusurlar kısa vadede herhangi daha büyük soyulma veya dökülmeye sebep olacaksa ona göre bilmiş olmak faydalı olacaktır. Genel olarak anladığım kadarıyla garanti belgesi veya faturayla beraber ulaştığınızda yıllık olarak bakım yapıyorlar, bununla da alakalı sordum, bakalım ne cevap gelecek. Resimleri de ekliyorum. Acaba her üründe bu tür durumlar var mı merak ediyorum.

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    94 KB · Görüntüleme: 234
  • 2.jpg
    2.jpg
    87 KB · Görüntüleme: 156
  • 3.jpg
    3.jpg
    81.8 KB · Görüntüleme: 145
  • 4.jpg
    4.jpg
    68.7 KB · Görüntüleme: 234
Merhaba, bende soy almadan önce sizin gibi düşünüyordum.
Antepe gittiğimde hiçbir bakırcı 1.5 mm kalınlıktaki cezve fikrime sıcak bakmadı, ya ilgilenmedi ya da gerek yok dedi. Kahve daha lezzetsiz olur diyende oldu.
Bilmiyorum belki ben adamını bulamadım.
Sonuç olarak soy cezve aldım. Tasarımı güzel bence de . Ama bakır ürünlerin üretiminin çok olduğu, bakır kullanımının yaygın olduğu bir ülkede bence pahalı
Soy cezve almak mümkün değil. Fiyat çok uçuk. Gümüşün dip yaptığı şu dönemde bu fiyat sadece kazık.

Soy'un kendisinden bir cevap gelmedi henüz ama ben satın aldığım firmaya da yazmıştım cezvedeki bu kusurlarla alakalı olarak. Soy'un kendilerine söylediği her üründe ufak tefek kusurlar olabileceğiymiş. Ben de tamam diyip çok takmadım açıkçası. Bir başka mevzu garanti belgesiydi. Kutunun içinden çıkan garanti belgesinde mühür ve imza yeri boş, ben de biraz detaycı biri olarak bunun sorun olup olmadığını da sormuştum. Satıcı firma garanti açısından bir sorun teşkil etmeyeceğini belirtti.

Burada Rekrow mikro ocak kullanan arkadaşlara sormak istediğim, piyasadaki %70 butan %30 propan diye satılan kartuşların ocağa uygun olup olmadığı. Açıkçası pek bir bilgim yok ve kendi kullanım talimatında saf butan gazı kullanılması gerektiği yazıyor ama gördüğüm kadarıyla kartuşlar hep 70/30 oranında butan-propan.

Soy'un kendisinden bir cevap gelmedi henüz ama ben satın aldığım firmaya da yazmıştım cezvedeki bu kusurlarla alakalı olarak. Soy'un kendilerine söylediği her üründe ufak tefek kusurlar olabileceğiymiş. Ben de tamam diyip çok takmadım açıkçası. Bir başka mevzu garanti belgesiydi. Kutunun içinden çıkan garanti belgesinde mühür ve imza yeri boş, ben de biraz detaycı biri olarak bunun sorun olup olmadığını da sormuştum. Satıcı firma garanti açısından bir sorun teşkil etmeyeceğini belirtti.

Burada Rekrow mikro ocak kullanan arkadaşlara sormak istediğim, piyasadaki %70 butan %30 propan diye satılan kartuşların ocağa uygun olup olmadığı. Açıkçası pek bir bilgim yok ve kendi kullanım talimatında saf butan gazı kullanılması gerektiği yazıyor ama gördüğüm kadarıyla kartuşlar hep 70/30 oranında butan-propan.
Çakmak gazları karışımsız bütan gazı diye biliyorum.

Benimde bir ekleme yapmam gerekirse, özellikle fiyat performans olarak ocak düşünen arkadaşlar, nurgaz pergamon ocak alabilir. Tek problemi pergamon ocakların birçoğunun muslukları arızalı ya da kalitesiz geliyor. Yani ince ayar yapılamıyor. Bu sorun bir nurgaz ya da nurgaz ürünleri satan tüp bayiine gidip yeni bir musluk edinerek çözülüyor. (Orada diğer nurgaz musluklarını deneyerek kaliteli olanı almalısınız. Sebebiyse özellikle 2016 sonrası üretilen nurgaz musluklarında bariz bir kalite kaybı var. Tek tek denemek gerekiyor. Doğru çalışan musluğu bulduğunuz an son derece kaliteli ve hassas ayar yapabileceğiniz bir ateş kaynağınız oluyor.) Kartuşlara gelecek olursak, kartuşlar ilk olarak bütan propan karışım olsa da çakmak gazı ya da piknik tüpünden tekrar doldurabilirsiniz (Normalde önerilmiyor fakat ben kendim dolduruyorum, en azından birkaç kez daha. Şu ana kadar herhangi bir problem yaşamadım fakat yapacak arkadaşların dikkatli olmalarını öneririm.) Gerekli aparatlar satılmakta. Youtube da bu durum hakkında detaylı videolar bulunmakta.

Son düzenleme:
Rekrow mikro ocakların genel olarak ayarlama mekanizmaları çok mu hassas yoksa bana gelen ürün mü böyle?

Mekanizmayı döndürmediğim halde üstten ve özellikle de alt taraftan gerçekleşen herhangi ufak bir temas birdenbire alevi arttırıyor. Özellikle 10. ve 33. saniyelerdeki gibi. Alevi azaltayim derken birden istemsizce arttıyorum. Ocağa sahip olan arkadaşlar sizlerde de böyle mi acaba?

Tam konusu burası da değil de ekstra konu açasım da gelmedi bunun için.

Rekrow ocak bende dusunuyordum ama asiri pahali ve tasima durumunda iki parca halinde olmasi biraz can sıkıcı oluyor benim acimdan onun yerine nurgaz micro ocak aldim bende biraz modifiye ettim hos bir cakmakli turk kahvesi ocagi oldu :)

Rekrow ocak bende dusunuyordum ama asiri pahali ve tasima durumunda iki parca halinde olmasi biraz can sıkıcı oluyor benim acimdan onun yerine nurgaz micro ocak aldim bende biraz modifiye ettim hos bir cakmakli turk kahvesi ocagi oldu :)

Nurgaz ocakları sonradan gördüm ben de. Estetiğe de baktığımdan tipleri çok hoşuma gitmemişti ama evet sizinkisi gayet güzel olmuş kılıfıyla, şık duruyor.

Rekrow'la alakalı olarak satıcı firmaya da bir mail attım. Cezvelerle alakalı sorularıma Soy cevap vermedi, belki en azından bu firma ocakla alakalı bir şeyler söyler.

Ben de soy cezve edindim, micro burner disinda elektrikli ve normal ocaklarla da kullanilabiliyor mu? Bir de rekrowun nurgaza karsi ustunlugu nedir?

Selamlar, Kahhve.com un %20 indiriminden sonra soy C3G modleini aldim. Ilk demlemeden sonra guzelce yikadim ve kuralayip kilifina koydum. Bugun tekrar yaptiktan sonra kurularken fark ettigim resimdeki siyahliklari gordum. Sebebi nedir ve nasil temizlenir. Neyi yanlis yapmis olabilirim?

Ekli dosyalar

• soy-1.jpeg
    soy-1.jpeg
    77.1 KB · Görüntüleme: 96
  • soy-2.jpeg
    soy-2.jpeg
    75.6 KB · Görüntüleme: 96
  • soy-3.jpeg
    soy-3.jpeg
    82.9 KB · Görüntüleme: 101
Selamlar, Kahhve.com un %20 indiriminden sonra soy C3G modleini aldim. Ilk demlemeden sonra guzelce yikadim ve kuralayip kilifina koydum. Bugun tekrar yaptiktan sonra kurularken fark ettigim resimdeki siyahliklari gordum. Sebebi nedir ve nasil temizlenir. Neyi yanlis yapmis olabilirim?
Öncelikle güle güle kullanın.
Kararmalalar gayet normal. Hatta bir süre sonra cezvenin tamamını kaplıyor diyebilirim. Yarım limonun üzerine bolca tuz dökerek cezveyi ovunca ilk günkü parlaklığına dönüyor.

Geri