metin
Barista
Merhaba,Metin Bey merhaba. Diğer boyutları da satma ihtimali olur mu ileriki günlerde ? C3G'yi de böyle indirimli görebilir miyiz ?
Kampanya halihazırda stoklarımızda olan C1G modeli için geçerli sadece.
Merhaba,Metin Bey merhaba. Diğer boyutları da satma ihtimali olur mu ileriki günlerde ? C3G'yi de böyle indirimli görebilir miyiz ?
Soy cezvelerde günlük kullanımdan sonra temizlik ve bakım nasıl yapılmalı acaba? Anladığım kadarıyla sıvı deterjan kullanmamak gerekiyor. Acaba sıcak suyla durulamak yeterli mi? Parlatmak için zaman zaman limon-tuz karışımıyla temizlenebileceğini gördüm sadece. Onun dışında yapılabilecek ekstra bir şey var mıdır acaba?
Teşekkür ederim. Kendi sayfalarında spesifik olarak bir şey belirtmemişler günlük temizlikle alakalı ya da ben göremedim. Deterjan konusundan tam emin olamadığım için sorayım istedim. Sonrasında Turgay Yıldızlı'nın STC Pro cezvelerini incelerken farkettim, "Wash with warm soapy water and dry after each use taking special care to be sure no grounds stay in the pot." şeklinde bir ibare varmış. Soy cezveleri de ufak detaylar dışında temelde aynı diye biliyorum zaten.içine deterjan kullanabilirsiniz. elinizle ya da yumuşak süngerle kullanırsanız sıkıntı olmaz. süngerin üstündeki sert kısım çizebilir ama ona dikkat etmek lazım. dışını parlatmak için en kolay çözüm limon tuz. deneyince zaten ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz.
Ben de kullanımdan sonra yumuşak bir sünger ile az sabunlu su ile yıkıyorum. Sert sünger ya da aşındırıcı yüzeyli bir şey kullanmıyorum.Teşekkür ederim. Kendi sayfalarında spesifik olarak bir şey belirtmemişler günlük temizlikle alakalı ya da ben göremedim. Deterjan konusundan tam emin olamadığım için sorayım istedim. Sonrasında Turgay Yıldızlı'nın STC Pro cezvelerini incelerken farkettim, "Wash with warm soapy water and dry after each use taking special care to be sure no grounds stay in the pot." şeklinde bir ibare varmış. Soy cezveleri de ufak detaylar dışında temelde aynı diye biliyorum zaten.
Soy cezve almak mümkün değil. Fiyat çok uçuk. Gümüşün dip yaptığı şu dönemde bu fiyat sadece kazık.Merhaba, bende soy almadan önce sizin gibi düşünüyordum.
Antepe gittiğimde hiçbir bakırcı 1.5 mm kalınlıktaki cezve fikrime sıcak bakmadı, ya ilgilenmedi ya da gerek yok dedi. Kahve daha lezzetsiz olur diyende oldu.
Bilmiyorum belki ben adamını bulamadım.
Sonuç olarak soy cezve aldım. Tasarımı güzel bence de . Ama bakır ürünlerin üretiminin çok olduğu, bakır kullanımının yaygın olduğu bir ülkede bence pahalı
Çakmak gazları karışımsız bütan gazı diye biliyorum.Soy'un kendisinden bir cevap gelmedi henüz ama ben satın aldığım firmaya da yazmıştım cezvedeki bu kusurlarla alakalı olarak. Soy'un kendilerine söylediği her üründe ufak tefek kusurlar olabileceğiymiş. Ben de tamam diyip çok takmadım açıkçası. Bir başka mevzu garanti belgesiydi. Kutunun içinden çıkan garanti belgesinde mühür ve imza yeri boş, ben de biraz detaycı biri olarak bunun sorun olup olmadığını da sormuştum. Satıcı firma garanti açısından bir sorun teşkil etmeyeceğini belirtti.
Burada Rekrow mikro ocak kullanan arkadaşlara sormak istediğim, piyasadaki %70 butan %30 propan diye satılan kartuşların ocağa uygun olup olmadığı. Açıkçası pek bir bilgim yok ve kendi kullanım talimatında saf butan gazı kullanılması gerektiği yazıyor ama gördüğüm kadarıyla kartuşlar hep 70/30 oranında butan-propan.
Rekrow ocak bende dusunuyordum ama asiri pahali ve tasima durumunda iki parca halinde olmasi biraz can sıkıcı oluyor benim acimdan onun yerine nurgaz micro ocak aldim bende biraz modifiye ettim hos bir cakmakli turk kahvesi ocagi oldu![]()
Öncelikle güle güle kullanın.Selamlar, Kahhve.com un %20 indiriminden sonra soy C3G modleini aldim. Ilk demlemeden sonra guzelce yikadim ve kuralayip kilifina koydum. Bugun tekrar yaptiktan sonra kurularken fark ettigim resimdeki siyahliklari gordum. Sebebi nedir ve nasil temizlenir. Neyi yanlis yapmis olabilirim?
Tesekkur ederim. Ikinci demlemede direk boyle olunca korkuttu bi an.Öncelikle güle güle kullanın.
Kararmalalar gayet normal. Hatta bir süre sonra cezvenin tamamını kaplıyor diyebilirim. Yarım limonun üzerine bolca tuz dökerek cezveyi ovunca ilk günkü parlaklığına dönüyor.