• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Zümrüt Karaca olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç ⛔Sonuç Ağustos 2023-Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Herkese merhaba. Delonghi ec680 espresso makinemde şu ana kadar denediğim çekirdeklerden en tatlı, sıfır acılık, kahve gibi kahve, ağız dolduran, bol kremalı sonuç null espresso blend oldu. Bu çekirdeği yakalayabileceğim department çekirdeklerinden hangisi olur acaba. Makinem çok başarılı değil ondan mı bilmiyorum ama tek bölge çekirdekleri açık kavrum olduğundan mı bilmiyorum blend olmayan çekirdekler de hep acı ve kreması az sonuçlar elde ediyorum. Hem @metin bey hem de department espresso çekirdeklerinden deneyimlen varsa açıkladığım çekirdeğe en yakın hangisi olur yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
Merhaba
Kendi kullandığımız kahvelerden hem de kullanıcı yorumları doğrultusunda önerebileceğim kahveler El Borbollon veya Primavera olur.
El Borbollon biraz daha gövdeli Pirmavera ise biraz daha zarif bir kahvedir.
 
Merhaba
Kendi kullandığımız kahvelerden hem de kullanıcı yorumları doğrultusunda önerebileceğim kahveler El Borbollon veya Primavera olur.
El Borbollon biraz daha gövdeli Pirmavera ise biraz daha zarif bir kahvedir.
Ben de 500 er gram denemek icin almistim su an borbollon bitti ve elimde pirmavera kaldi aromayi bir turlu cikartamiyorum diyordum. Sanirim ben govdelo kahve seviyorum.

27154 siparis numarasiyla 1 kg siparis verdim 10-15 gun once kavrulmus olursa cok iyi olur
 
27122 Numaralı Sipariş:
ESPRESSO SEÇKİSİ (750G)712,50 ₺
FİLTRE KAHVE SEÇKİSİ (750G)1.285,00 ₺
BESO COLOMBIANA (300G)995,00 ₺
İndirim uygulanmış toplam fiyat
Gram maliyeti
2.094,75 ₺
1,16 ₺

Kahvelerin nitelikleri değerlendirildiğinde indirimle beraber harika bir gram maliyeti ortaya çıkıyor. Zira kampanyalardan aldığım kahvelerde uzun süredir gram maliyetim 1 ₺ civarlarında. Bu vesile ile kampanyalarla ilgilenen tüm arkdaşlara ve Coffee Department'a çok teşekkür ederim.

Siparişim bugün elime ulaştı, çok teşekkür ederim. Demlemek için epey heyecanlıyım :D
 
@metin bey 1 kg lık tek alım yaptığımızda 4x250 olarak yollamanız mümkün olur mu? Ayrı paket istiyorsak 250 gr lık paketten 4 tane sipariş mi geçmek gerekli acaba?
 
Sipariş No:27005
Decaf olan Kavrum derecesi açık yazıyordu fakat açıkla pek ilgisi yok gibi maalesef.
Sadece çekirdek rengine bakarak kavrum derecesi hakkında yorum yapmak doğru değil.

Kahve aktif karbon içerisinde bekletilerek kafeinsizleştirme yapılıyor dolayısı ile yeşil çekirdeği de kahverengi.

Bu proses dolayısı ile rengi normal kahvelere göre daha koyudur, bilgilerinize…
 
@metin bu ay seçkinize yeni kahveler dahil olacak mı?
 
@metin bu ay seçkinize yeni kahveler dahil olacak mı?
Ay bitmeden anaerobik bir Kenya kahvesi satışa çıkarmayı planlıyoruz. 48 saat gibi kısa bir süre fermentasyon uygulanmış ve Kenya karakterinin de çok net hissedildiği ama kararında bir fermentasyon da uygulanan keyifli bir kahve.

Bu hafta sonu da duyurusunu yapacağız 🙏🏻

Aylık alım tamamlanmadan da bir sürpriz ile herkes için güzel bir final olmasını ümit ediyorum 🙏🏻🧿♥️☕
 
Ay bitmeden anaerobik bir Kenya kahvesi satışa çıkarmayı planlıyoruz. 48 saat gibi kısa bir süre fermentasyon uygulanmış ve Kenya karakterinin de çok net hissedildiği ama kararında bir fermentasyon da uygulanan keyifli bir kahve.

Bu hafta sonu da duyurusunu yapacağız 🙏🏻

Aylık alım tamamlanmadan da bir sürpriz ile herkes için güzel bir final olmasını ümit ediyorum 🙏🏻🧿♥️☕
Fermantasyon kenya ilginç olabilir. Kanımca zaten kenya narenciye asiditesi yüksek olduğunu düşünürsek aşırı fermantasyonun ekşiliği arttıracağı düşüncesindeyim ama dediğiniz gibi kısa bir fermantasyon neleri daha çok ortaya çıkarmış görmek lazım.
 
Coffee Department'dan çok memnun kaldığım için 27199 numaralı siparişle bu ay ikinci defa kahve aldım. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.
 
Hocam tadiminizida paylaşabilirmisiniz
Burundi çayımsı, hafif meyvemsi, nektarin notalarıyla beraber oldukça keyifli.
El borbollon espresso, filtre, türk kahvesi, Moka pot sütlü sütsüz hepsine giden bir kahve. Sütlü çikolata. Ama acımsı değil. Klasik tat arayanları memnun eder. Zincir dükkanlardaki tadı arayan, biraz daha sade kahve arayanlara yönelik.
Prmavera da bu şekilde el borbollon gibi.
 
Kahveler elime ulaştı. İçlerinden 02.08 kavrumlu Ruanda kahvesini demlemeye başladım.
15 gr kahve cmd c40 20 klik ile öğütüldü.
Su 240 Gr Nestle 93 derece
Demleme V60 cam dripper ve cafec traditional filtre ile yapıldı.
Döküşler 50 ml bloming, 30. Saniyeden sonra 150 mlye kadar döküş, 1. Dakikadan sonra 240 mlye kadar döküş olacak şekilde 3 basamaklı.
Demleme 2 dk civarında bitti.
Tadımda sıcakken kiraz, çilek notalarının olduğu kırmızı meyveler var. Alttan hafif portakalı, mandalinayı andıran şekerli bir aroma da mevcut. Belkide tadım notlarındaki baldan kasıt buydu. Damakta tereyağlı bir hissiyat da mevcut. Oldukça net, damak yormayan keyifli bir naturel kahve olmuş. Anaerobik fermentasyon kararında tutulmuş, oldukça temiz içimli.

Kahvelerden el borbollon ve monteblanco çekirdekleri ile demlemeler yaptım.
Demlemeye dair notlar aşağıda:

1- El Salvador El Borbollon

15 gr kahve cmd c40 20 klik
240 ml Nestle su 93 derece
V60 cam dripper, cafec traditional filtre
50 ml bloming, 30 saniye bekle 150 ye tamamla, 1. Dakikadan sonra 240 mlye dök.
2 dk civarı bitti.

Tadımda klasik sürprizi olmayan sütlü çikolata tadı var. Hafif soğudukça karamel gelmeye başlıyor. Dışarda zincir dükkanlardan bildiğimiz o isli, acımsı tat bu kahvede yok. O açıdan klasik tat arayan, meyvemsi, asiditesi yoğun olan kahvelerden biraz olsun uzaklaşmak isteyen herkesi memnun eder. Oldukça kadifemsi, temiz bir fincan çıkıyor.

2- Kolombiya Monteblanco

15 gr kahve cmd c40 20 klik
240 ml Nestle su 93 derece
V60 cam dripper, cafec traditional filtre
50 ml bloming, 30 saniye bekle 150 ye tamamla, 1. Dakikadan sonra 240 mlye dök.
1:45 civarı bitti.

Tadım faslının ilk satırına bu kahve için kompleks yazardım. Sıcakken gelen reçelimsi, tatlı koku birazdan damakta neler olacağını önden bağırıyor. Bu kahve mango, şeftali, nektarin, ananas familyasının harmanı gibi. Tatlılık, asidite, katmanlı geçiş, aftertaste her şey var. Bu saydıklarım birbirini baskılamadan işini yapıyor adeta. Tadım notlarında şampanya da yazılmış. Damakta köpüklü, kadifemsi bir hissiyat bırakıyor. Bu açıdan benzetebiliriz. Bu sene birçok Monteblanco denedim. Bana göre en kompleks versiyonu buydu.

Uraga benim için de beklenti altında kalan bir çekirdek oldu malesef. Tatlılık, asidite vs ortaya çıkaramadım. Çok buruk, sönük bir fincan çıktı ortaya.

Burundi çayımsı, hafif meyvemsi, nektarin notalarıyla beraber oldukça keyifli.
El borbollon espresso, filtre, türk kahvesi, Moka pot sütlü sütsüz hepsine giden bir kahve. Sütlü çikolata. Ama acımsı değil. Klasik tat arayanları memnun eder. Zincir dükkanlardaki tadı arayan, biraz daha sade kahve arayanlara yönelik.
Prmavera da bu şekilde el borbollon gibi.
Bugüne dek denediğim kahvelere yönelik deneyim mesajlarımı bir araya getirdim. Fikir vermesi açısından faydalı olur umarım.
 
Finca milanın demlemesini yaptım. Parametreler şöyle:
15 gr kahve cmd c40 20 klik
Nestle su 240 ml 93 derece
Hario v60 cam ve cafec traditional filtre ile demlendi.
50 ml bloming, 30. saniyeden sonra 150 mlye kadar, 1. dakikadan sonra 240 mlye tamamla
1:50 civarı demleme bitti.

Öğütmeden önce paketi açınca buram buram bisküvi kokusu geliyordu. Bu oldukça ilginç. Çünkü kahve dünyasında fermantasyon kaynaklı bu kadar çeşitli nüanslara denk gelmek bir yandan heyecan verici bir yandan da geleneksel işleme yöntemlerinden aşina olduğumuz tatları yavaş yavaş unutmamıza sebep olacak gibi.
Fincanda sıcakken net bir şekilde hindistan cevizi tadı var. Öte yandan oldukça tereyağlı, oldukça kremamsı bir yapıyla damağı sarıyor. Bu durum damakta kalıcı uzun bir aftertaste olarak yansıyor. Kahveyi içtikçe içimden şunu dedim. Çay içerken bisküvi banardık ya o da erir içine karışır ve çay ile bir bütün olurdu. O tadı hatırlayın. Bu kahve de o işte. Kahve ile kremalı, hindistan cevizli bisküvi yiyormuş hissi var. Soğudukça biraz daha meyvemsi bir hal alıyor. Bu meyvemsiliği tadım notlarındaki ananas olarak nitelendiremem. Ama oldukça tatlı, şekerli.
 
Decaf'ı alıp beğenen var mı? Hani yöntemle demlediniz ?
Kendime cevaplayım. V60'la ilk denemede çok ilginç buldum, ve sevdim gibi ama sonra fark ettim ki oldukça değişik bir tadı var. Gerkeçten ahır kokuyor. Decaf olduğu için çok umudum yoktu ama genede biraz vardı. Başka deneyen olursa, bilmek isterim. Acaba Peru'lu kahveler mi böyle, ama sanmıyorum

Daha kötüsü içtim mi evet. Ama genel olarak decaf bir daha denemeyi düşünmüyorum :)

Edit: ahır kelime fazla ağır olmuş olabilir. Adil değil. İçilebilir bir kahve sonunda, birkaç ayar yaparak. Kokusu de bazı kişinin hoşuna da gidebilir. Başka decaf ile karşılaştırırsam başarılı bir decaf.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst