• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç ⛔Sonuç Ağustos 2023-Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

1 kg el borbollon ile alıma katıldım. Kiloluk bir miktar daha avantaj sağlıyordu, riske girdik. Çekirdekten memnun kalan var mıdır?
Aeropress ile 93 derece su/15 gram kahve sabit bir kere 16, bir kere de 18 öğütümle denedim. İki sefer de bana biraz buruk geldi. Bir dahaki sefere suyun derecesini düşüreceğim, olmadı başka ekipmanla deneyeceğim.

Metin Bey merhabalar. #26900 no'lu sipariş kargoya verildi mi acaba? tarafıma bir sms gelmedi de merak ettim..

Sanırım bir yoğunluk mevcut sayın @callmeabq zira benim siparişim #26889# de henüz kargolanmadı,işleme alındı seklinde görünüyor.Diamantina,El Borbollon,Kiryama,Fina Ana,Primavera ve Finca Atzumpo kahvelerinden azar azar bir seçki oluşturdum kendimce ve heyecanla bekliyorum.Toplumda alımda emeği geçen gerek forum yetkilisi gerekse topraktan fincana olan yolculukta emeği geçen herkese teşekkürler.

Sanırım bir yoğunluk mevcut sayın @callmeabq zira benim siparişim #26889# de henüz kargolanmadı,işleme alındı seklinde görünüyor.Diamantina,El Borbollon,Kiryama,Fina Ana,Primavera ve Finca Atzumpo kahvelerinden azar azar bir seçki oluşturdum kendimce ve heyecanla bekliyorum.Toplumda alımda emeği geçen gerek forum yetkilisi gerekse topraktan fincana olan yolculukta emeği geçen herkese teşekkürler.
teşekkür ederim cevap için. siparişi eline ulaşan üyeleri görünce bi acaba dedim ama eminim ciddi bir yoğunluk vardır. aynı şekilde ben de bu işte emeği olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum ve çekirdeklerimi (hem filtre hem de espresso seçkisi) heyecanla bekliyorum.

teşekkür ederim cevap için. siparişi eline ulaşan üyeleri görünce bi acaba dedim ama eminim ciddi bir yoğunluk vardır. aynı şekilde ben de bu işte emeği olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum ve çekirdeklerimi (hem filtre hem de espresso seçkisi) heyecanla bekliyorum.
dağıtıma çıkınca mesaj geldi, çekirdekler bu akşam elime ulaştı. tekrardan teşekkürler..

@metin Bey,
6 paket 250 g ve 3 paket 100 g kahve almak niyetindeyim. Kiloluk alım indirimi uygulanıyor mu acaba?

Kahveler elime ulaştı. İçlerinden 02.08 kavrumlu Ruanda kahvesini demlemeye başladım.
15 gr kahve cmd c40 20 klik ile öğütüldü.
Su 240 Gr Nestle 93 derece
Demleme V60 cam dripper ve cafec traditional filtre ile yapıldı.
Döküşler 50 ml bloming, 30. Saniyeden sonra 150 mlye kadar döküş, 1. Dakikadan sonra 240 mlye kadar döküş olacak şekilde 3 basamaklı.
Demleme 2 dk civarında bitti.
Tadımda sıcakken kiraz, çilek notalarının olduğu kırmızı meyveler var. Alttan hafif portakalı, mandalinayı andıran şekerli bir aroma da mevcut. Belkide tadım notlarındaki baldan kasıt buydu. Damakta tereyağlı bir hissiyat da mevcut. Oldukça net, damak yormayan keyifli bir naturel kahve olmuş. Anaerobik fermentasyon kararında tutulmuş, oldukça temiz içimli.
Afiyet olsun, elinize sağlık :coffee:

Kahvelerden el borbollon ve monteblanco çekirdekleri ile demlemeler yaptım.
Demlemeye dair notlar aşağıda:

1- El Salvador El Borbollon

15 gr kahve cmd c40 20 klik
240 ml Nestle su 93 derece
V60 cam dripper, cafec traditional filtre
50 ml bloming, 30 saniye bekle 150 ye tamamla, 1. Dakikadan sonra 240 mlye dök.
2 dk civarı bitti.

Tadımda klasik sürprizi olmayan sütlü çikolata tadı var. Hafif soğudukça karamel gelmeye başlıyor. Dışarda zincir dükkanlardan bildiğimiz o isli, acımsı tat bu kahvede yok. O açıdan klasik tat arayan, meyvemsi, asiditesi yoğun olan kahvelerden biraz olsun uzaklaşmak isteyen herkesi memnun eder. Oldukça kadifemsi, temiz bir fincan çıkıyor.

2- Kolombiya Monteblanco

15 gr kahve cmd c40 20 klik
240 ml Nestle su 93 derece
V60 cam dripper, cafec traditional filtre
50 ml bloming, 30 saniye bekle 150 ye tamamla, 1. Dakikadan sonra 240 mlye dök.
1:45 civarı bitti.

Tadım faslının ilk satırına bu kahve için kompleks yazardım. Sıcakken gelen reçelimsi, tatlı koku birazdan damakta neler olacağını önden bağırıyor. Bu kahve mango, şeftali, nektarin, ananas familyasının harmanı gibi. Tatlılık, asidite, katmanlı geçiş, aftertaste her şey var. Bu saydıklarım birbirini baskılamadan işini yapıyor adeta. Tadım notlarında şampanya da yazılmış. Damakta köpüklü, kadifemsi bir hissiyat bırakıyor. Bu açıdan benzetebiliriz. Bu sene birçok Monteblanco denedim. Bana göre en kompleks versiyonu buydu.

Geri