Coldbrew da kendime ait ve net kullandığım yönetimim var. Tarifimi ve malzemeleri aşağıda belirtiyorum. İşinize yarar ise ne mutlu
Ekipmanlarım :
Hario mizudashi
Tscibo kağıt filtre
Grinder olarak bir çok grinderdan en çok Peugeot Kronos ile en üst klik te öğütüm yapıyorum.
Oranlarım : 1 litre ye 55-60 Gr arası kahveye göre oynuyor.(kendine göre değiştirebilirsin)
Yapılış:
Her ne kadar mizudashi kendine ait bir filteye sahip olsada yeterli gelmiyor o yüzden Tchibo kağıt filteyi bu filtenin içine yerleştirerek en altına kadar iliştiriyorum. Öğüttüğüm kahvemide içerisine yerleştiriyorum, çift filteye sahip oluyoruz böylece
Sonrasında oda sıcaklığında Topcam su tercih ediyorum, kahvenin üzerine döküyor ve mizudashi ağzına kadar dolacak şekilde suyu dökmeye devam ediyorum. ( Dikkat etmek gereken şeylerden biri kağıt filtenin üstüne çıkmayacak kadar doldurmak yoksa kahve havalanıp içeriye tortu kaçması olası.
(Bazen kahvenin arasına birkaç kuşburnu meyvesi attığım oldu denemeler hoş şeyler çıkartabiliyor )
Mizudashiyi bu şekliyle buzdolabına koyarak 8-10 saat civarında demlemeye bırakıyorum.
Ertesi gün filtreleri kaldırıp temiz şekilde tortusuz coldbrew sahibi oluyorum. Şu ana kadar içirdiğim kişilerden çok pozitif dönüşler oldu.
Çekirdek önerim
Son olarak bir çok kahve çekirdeği denedim lakin soğuk kahvede çekirdek tercihim sabitleşti.
Rubis Coffee Roastery den Colombia Excelso EP Rio Blanco Organic. Bu çekirdek koyu bir kavruma sahip olsada coldbrew ile verdiği kakaomsu ve tatlı aroma beni mutlu ediyor.
Hazır coldbrew önerisi olarak
Coffeeerem in coldbrewi bambaşka boyut
sırrı ne acaba???
@hakanie