• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Silinsin

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FEROJİS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Genelde çikolata yaparlarken içinden kakao yağını alıp yerine palm yağı bişi yağlar koyabiliyorlar ve şeker olarak da glikoz şurubu içerebiliyor maalesef. Eğer kakao çekirdeği bulabilirseniz gerçekten çok güzel katkısız bir sıcak çikolata yapabilirsiniz

Kakao çekirdeğini nasıl toz haline getireceğiz? Bizdeki değirmenler bu işi görür mü acaba?
Aman sakın değirmene atmayın çekirdek çok yağlı olduğu için yapışıp kalıyor bunu tecrübe ettim maalesef değirmeni temizleyene kadar canım çıktı. Çok sert değil ama çok yağlı blender ya da havandan geçirebilirsiniz en kötü poşete koyup çekiçle ezilebilir. Sütün içine atınca erimiyor söyleyeyim ben ağzıma taneciklerin gelmesini seviyorum yoksa süzgeçten geçirilebilir. Şuan uygun fiyatlı kakao çekirdeği bulamadım baktığımda en uygun kahve dünyası nda kakao nibsi var alıp deneyeceğim kabuk temizlemekle de uğraşmamış oluruz bunu alırsam eğer işlem görmediyse çok iyi

Genelde çikolata yaparlarken içinden kakao yağını alıp yerine palm yağı bişi yağlar koyabiliyorlar ve şeker olarak da glikoz şurubu içerebiliyor maalesef. Eğer kakao çekirdeği bulabilirseniz gerçekten çok güzel katkısız bir sıcak çikolata yapabilirsiniz

Palm yağının kuvertürde tek başına kullanılması mümkün değil desek yeridir. Çünkü kakao yağı ve palm yağı bir değil. Bu nedenle kakao yağı olmadan tam tutmuyor kalıplar. Ancak kokolin denilen şeylerde maalesef palm yağı vb şeyler var.

Palm yağının kuvertürde tek başına kullanılması mümkün değil desek yeridir. Çünkü kakao yağı ve palm yağı bir değil. Bu nedenle kakao yağı olmadan tam tutmuyor kalıplar. Ancak kokolin denilen şeylerde maalesef palm yağı vb şeyler var.
Söylemek istediğim şey içine bir çok katkı maddesi koydukları ve neredeyse yarısının şekerden oluştuğu paketlerinde palm yağı ayçiçek lestini glikoz şurubu gibi şeyler yazdığını görüyorum. Konuya pek hakim değilim ama kakao çekirdeklerinden çikolata yaparken kakao yağının bir kısmını aldıklarını düşünüyorum

Söylemek istediğim şey içine bir çok katkı maddesi koydukları ve neredeyse yarısının şekerden oluştuğu paketlerinde palm yağı ayçiçek lestini glikoz şurubu gibi şeyler yazdığını görüyorum. Konuya pek hakim değilim ama kakao çekirdeklerinden çikolata yaparken kakao yağının bir kısmını aldıklarını düşünüyorum

Şöyle ki, çikolata yapılırken bir süreç var. Bu süreçte kakao yağının, kakao tozunun, kütlesinin vs birbirinden ayrılması gerekir. Daha sonra yenilebilir çikolata kıvamına gelmesi için bu malzemelerin belli bir oranda melanjer makinesinden geçmesi gerekir. Yani kakao çekirdeğinin olduğu gibi öğütülüp de sonra kalıplanarak yenmesi pek de normal değil. Yani özetle, kakao yağının çikolata karışımı içinde azaltılması gerek. Yoksa bugünkü bildiğimiz çikolata ortaya çıkmazdı.

Genel anlamda çikolata yapım süreciyle ilgili ayrıntılı bilgiyi ve süreci şu kanaldan izleyebilirsiniz:

Chocolate Alchemy

dostlar merhabalar,

aşağıdaki toz sıcak çikolatayı deneyimleyen oldu mu acaba?

veya deneyip memnun kaldığınız toz sıcak çikolatalar varsa onları da öğrenmek isterim.
Selamlar, bugüne kadar deneyimlediğim en başarılı toz sıcak çikolata. 2 yıl kadar kullandık ancak dövize bağlı olarak sürekli artan fiyatından dolayı farklı bir ürüne geçtik.

Ülker, Torku, Eti vb markalarda 60 gram 5-7 TL civarı.

Seviyorsanız fondüde de çok güzel oluyor. Özellikle sütlü çilekle mükemmel bir ikili oluşturuyor.

Bazen tatlıcıdan lokma alıp çikolata-lokma yapıyoruz ailece. 😂😂😂
Hocam 1 haftadır sıcak çikolata tozuna, rendeledigim bitter ve sütlü küvertür çikolatadan da ekliyorum. Tadı gerçekten etkiledi ve daha hoş içimli bardaklar elde etmemi sağladı. Hatta sadece küvertür, krema ve süt ile yaptığım demlemeler oldu ve tabii bu demlemeler çok daha lezzetli ama bu sayede ona çok uzak olmayan güzel bir sonuç elde ediyorum yine de. hem maliyet/performans oranı hem de pratiklik düşünüldüğünde çok daha faydali. Şu an 25 g. toz çikolata 200 ml süt 8g. bitter küvertür, 5g sütlü küvertür ile yapıyorum demlemeleri. Bitter kuvertur miktarının daha yüksek olmasının sebebi aşırı şekerli ve tatlımsı havayı biraz alıyor ve görece keskin bir cikolata tadı elde etmemi sağlıyor. Bu miktarları hala deniyorum. Bazen değişiklik yaptığım da oluyor yani ama genel olarak bu şekilde demliyorum.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim tekrsr.

Son düzenleme:
Hocam 1 haftadır sıcak çikolata tozuna, rendeledigim bitter ve sütlü küvertür çikolatadan da ekliyorum. Tadı gerçekten etkiledi ve daha hoş içimli bardaklar elde etmemi sağladı. Hatta sadece küvertür, krema ve süt ile yaptığım demlemeler oldu ve tabii bu demlemeler çok daha lezzetli ama bu sayede ona çok uzak olmayan güzel bir sonuç elde ediyorum yine de. hem maliyet/performans oranı hem de pratiklik düşünüldüğünde çok daha faydali. Şu an 25 g. toz çikolata 200 ml süt 8g. bitter küvertür, 5g sütlü küvertür ile yapıyorum demlemeleri. Bitter kuvertur miktarının daha yüksek olmasının sebebi aşırı şekerli ve tatlımsı havayı biraz alıyor ve görece keskin bir cikolata tadı elde etmemi sağlıyor. Bu miktarları hala deniyorum. Bazen değişiklik yaptığım da oluyor yani ama genel olarak bu şekilde demliyorum.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim tekrsr.

Estağfurullah 🙂
biraz kalorili falan bir tavsiye oldu bizimki. Ama hakikaten güzel gidiyor.

@Yirgacheffe taksit taksit soruyorum kusura bakmayın :)
Bir de kuvertur çikolata alicam ama hem bitter hem sütlü almadan önce bi denemek istiyorum bu sebeple 1 tane alacağım. Sicak çikolata için bitter mi daha iyi olur yoksa sütlü mü?

@Yirgacheffe taksit taksit soruyorum kusura bakmayın :)
Bir de kuvertur çikolata alicam ama hem bitter hem sütlü almadan önce bi denemek istiyorum bu sebeple 1 tane alacağım. Sicak çikolata için bitter mi daha iyi olur yoksa sütlü mü?

Estağfurullah 🙂
Tok bir tat istiyorsanız bitter, daha tatlı ve içimi yumuşak diyorsanız sütlü almanız iyi olur. Bir de Kahve Dünyası mağazalarında istediğiniz gramajda alabilirsiniz. 100 gr, 200 gr gibi. Bu şekilde az miktarda ikisini de denemiş olursunuz.

Deneyip güzel sonuç aldığım kolay bir tarif.

Benim gibi laktoz intoleransı/hassasiyeti olan arkadaşlar bitkisel sütlerle de deneyebilir kıvamında sıkıntı olmuyor. Şeker yerine agave stevia da olur.

Geri