Tat olarak farksızsa yatırım yapmak mantıksız. Teşekkür ederim.
Kaliteli çikolata ile yaptığım da oluyor ama günde 2-3 bardak da bu şekilde tüketiyorum. Biraz aşırı ama kışın güzel bir eslikci.
Gerçekten çok mantıklı hazırlamaya üşendiğimden yapmıyorum çoğu zaman ama bunu ben de deneyeceğimBence de öyle. Sütlü ve bitter çikolatayı ince rendeden geçirip kavanozda buzdolabında muhafa ediyorum. Bu sayede ince halde kalabiliyorlar. Tozdan yaptığım zaman üstüne birkaç çay kaşığı döküyorum. Daha lezzetli oluyor. Sıcak çikolatadaki kakao yağı eksikliği giderilmiş oluyor böylece. Tavsiye ederim. Daha keyifle tüketirsiniz gibi geliyor.
Hocam bu işlem için kullandığınız özel bir çikolata var mı? Yoksa herhangi bir market çikolatası iş görür mü? Mesela Ülker'in 60 grlik kare sütlü ve bitter çikolataları iş görür mü? Yoksa kendi deneyimleriniz sonucunda memnun kalıp tavsiye ettiğiniz bir marka var mıdır?Bence de öyle. Sütlü ve bitter çikolatayı ince rendeden geçirip kavanozda buzdolabında muhafa ediyorum. Bu sayede ince halde kalabiliyorlar. Tozdan yaptığım zaman üstüne birkaç çay kaşığı döküyorum. Daha lezzetli oluyor. Sıcak çikolatadaki kakao yağı eksikliği giderilmiş oluyor böylece. Tavsiye ederim. Daha keyifle tüketirsiniz gibi geliyor.
Hocam bu işlem için kullandığınız özel bir çikolata var mı? Yoksa herhangi bir market çikolatası iş görür mü? Mesela Ülker'in 60 grlik kare sütlü ve bitter çikolataları iş görür mü? Yoksa kendi deneyimleriniz sonucunda memnun kalıp tavsiye ettiğiniz bir marka var mıdır?
Elbette yazdıklarınızda iş görür. Yeter ki kokolinden yapılma sahte çikolata olmasın.Yurtiçi çikolatalardan genelde Kahve Dünyası'nınkileri kullanıyorum. Genelde birkaç kilo kuvertür alıp onu değerlendiriyorum böyle. Bazen de kuvertürü küçük kalıplarda hazırlayıp öyle tüketiyorum. Yerli markalardan başka kullandığım pek olmuyor. Zaten neredeyse hepsine hammadde, mamül, yarı işlenmiş tüm malzemeleri Altınmarka/Detay markalarıyla Kahve Dünyası üretiyor. Hem kaliteli, hem de ucuz. Mesela şu an indirim haftasında 2,5 kiloluk kuvertür 113 tl. Bundan dolayı Eti, Ülker vs almıyorum. Evde kuvertür kalmadığı zaman, almam lazımsa Torku varsa onu alıyorum nadiren.
Bunları satın alıp deneyeceğim o zaman hocam. Kahve dünyası nin çikolataları genelde türkiye şartlarında ortalama üstü oluyor. Teşekkür ederim tavsiyeler için.Evet, bunlar.
Hocam, ülker kare çikolatlarıyla kıyaslarsanız tad olarak ne derdiniz?Evet, bunlar.
Bunları satın alıp deneyeceğim o zaman hocam. Kahve dünyası nin çikolataları genelde türkiye şartlarında ortalama üstü oluyor. Teşekkür ederim tavsiyeler için.
Hocam, ülker kare çikolatlarıyla kıyaslarsanız tad olarak ne derdiniz?
Hocam 2.5 kg bitter 2.5 kg sütlü sipariş geçtim. Fiyatta iyiydi açıkçası, 5kg çikolata 190 liraya geldi. İndirim biterse 350 liraya bile alınmaz muhtemelen. Hem Tatlılarda, pastalarda kullanmak için de iş görür hem de arada sırada yenilebilir o yüzden sorun cikmaz. Zaten sıcak çikolataya da lezzet katacağına inanıyorum.Rica ederim.
Kahve Dünyası şubelerinden istediğiniz gramajda alabiliyorsunuz. 2,5 kiloluk kuvertür almak zorunda değilsiniz. Ama internetten tam kalıp olarak satıyorlar.
Hocam, ülker kare çikolatlarıyla kıyaslarsanız tad olarak ne derdiniz?
Hocam 2.5 kg bitter 2.5 kg sütlü sipariş geçtim. Fiyatta iyiydi açıkçası, 5kg çikolata 190 liraya geldi. İndirim biterse 350 liraya bile alınmaz muhtemelen. Hem Tatlılarda, pastalarda kullanmak için de iş görür hem de arada sırada yenilebilir o yüzden sorun cikmaz. Zaten sıcak çikolataya da lezzet katacağına inanıyorum.
100 gram 4 liraya tekabül ediyor. Şu an marketten alınacak ortalama bir çikolatanın 100 gramı 8 liradır kuvvetle muhtemel ve lezzet olarak da daha iyi değiller maalesef.
Hocam bu tarife baktım abinin en son sıcak çikolatabin üstüne döktüğü whipping cream dediği şey ne ola ki? Normal krema falan değil herhalde. Bir de krema öyle yüzeyde karışmadan nasıl duruyor?Evde bir sürü tarif denedim en beğendiğim bu oldu sadece sıcak çikolatasını yapıyorum, denerseniz şekeri 25gr yerine 10gr koyun yoksa tatlılıktan içilmiyor.
Gerçekten çok mantıklı hazırlamaya üşendiğimden yapmıyorum çoğu zaman ama bunu ben de deneyeceğim![]()