LarryByndon
Barista
- İsim
- Doruk Can Kaya
Daha fazla
- İsim
- Doruk Can Kaya
- Değirmen
- Lido 3
Ben de tam zıttı bir tavsiyede bulunucam aslında. Bence french press alıyorsanız kalitesi gerçekten önemli. Diğer demleme töntemlerinin çoğuna kıyasla daha uzun bir demleme olduğu için ısı kaybı daha fazla oluyor dolayısıyla ısı kaybını az tutan bir malzemeden yapılmış olması önemli. Filtresi iyi olmazsa türk kahvesine dönüyor tamamen tortu içiyorsunuz keyfini baya kaçırıyor insanın, o yüzden filtresi de çok önemli. Temizlenebilirlik, özellikle de filtrenin temizlenebilirliği de önemli yoksa bir süre sonra hem kötü tatlar alırsınız hem de tortu miktarı artar.French presste eğer işlevi için alıyorsanız büyük paralar vermenizi tavsiye etmem. Eğer bir altlığı varsa sıcaklık konusunda iyi oluyor onun haricinde bakmanız gereken tek şey filtresi. Bazı filtreler bitki çayları için vs. kalın oluyor. Gerisi tamamen kozmetik bence. Ankaradaysanız gimsa marketlerde 13 lira civarıydı açıp filtresini kontrol edip alabiliyorsunuz.
Yine de çok pahalı bir şey değil french press. 150tl civarına fena olmayan bodum'lar vardı diye hatırlıyorum. Denemiş olanlar başka ve varsa daha iyilerini de önerirler herhalde. Ama yıllarca french press ara ara içmiş birisi olarak gerçekten düzgün bir french press deneyene akdar french pressin kötü bir demleme yöntemi olduğunu düşünüyordum, benzer duruma düşmeyin bence. Alacaksanız iyisini alın, yoksa hiç almayın derim.
Son düzenleme: