• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Silinsin.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FEROJİS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
French presste eğer işlevi için alıyorsanız büyük paralar vermenizi tavsiye etmem. Eğer bir altlığı varsa sıcaklık konusunda iyi oluyor onun haricinde bakmanız gereken tek şey filtresi. Bazı filtreler bitki çayları için vs. kalın oluyor. Gerisi tamamen kozmetik bence. Ankaradaysanız gimsa marketlerde 13 lira civarıydı açıp filtresini kontrol edip alabiliyorsunuz.
Ben de tam zıttı bir tavsiyede bulunucam aslında. Bence french press alıyorsanız kalitesi gerçekten önemli. Diğer demleme töntemlerinin çoğuna kıyasla daha uzun bir demleme olduğu için ısı kaybı daha fazla oluyor dolayısıyla ısı kaybını az tutan bir malzemeden yapılmış olması önemli. Filtresi iyi olmazsa türk kahvesine dönüyor tamamen tortu içiyorsunuz keyfini baya kaçırıyor insanın, o yüzden filtresi de çok önemli. Temizlenebilirlik, özellikle de filtrenin temizlenebilirliği de önemli yoksa bir süre sonra hem kötü tatlar alırsınız hem de tortu miktarı artar.

Yine de çok pahalı bir şey değil french press. 150tl civarına fena olmayan bodum'lar vardı diye hatırlıyorum. Denemiş olanlar başka ve varsa daha iyilerini de önerirler herhalde. Ama yıllarca french press ara ara içmiş birisi olarak gerçekten düzgün bir french press deneyene akdar french pressin kötü bir demleme yöntemi olduğunu düşünüyordum, benzer duruma düşmeyin bence. Alacaksanız iyisini alın, yoksa hiç almayın derim.

Son düzenleme:
ben de tam zıttı bir tavsiyede bulunucam aslında. Bence french press alıyorsanız kalitesi gerçekten önemli. Diğer demleme töntemlerinin çoğuna kıyasla daha uzun bir demleme olduğu için ısı kaybı daha fazla oluyor dolayısıyla ısı kaybını az tutan bir malzemeden yapılmış olması önemli. Filtresi iyi olmazsa türk kahvesine dönüyor tamamen tortu içiyorsunuz keyfini baya kaçırıyor insanın, o yüzden filtresi de çok önemli. Temizlenebilirlik, özellikle de filtrenin temizlenebilirliği de önemli yoksa bir süre sorna hem kötü tatlar alırsınız hem de tortu miktarı artar.

Yine de çok pahalı bir şey değil french press. 150tl civarına fena olmayan bodum'lar vardı diye hatırlıyorum. Denemiş olanlar başka ve varsa daha iyilerini de önerirler herhalde. Ama yıllarca french press ara ara içmiş birisi olarak gerçekten düzgün bir french press deneyene akdar french pressin kötü bir demleme yöntemi olduğunu düşünüyordum, benzer duruma düşmeyin bence. Alacaksanız iyisini alın, yoksa hiç almayın derim.

Hoffmann usulünü ilk deneyişlerimde yeni kıta keşfetmiş gibi oldum, o kadar farklı tat profilleri almıştım. Sonradan ara ara standardı tutturamadığım oldu fakat kesinlikle üzerinde çalışılabilecek bir ekipman French press. Bodum da bu işin -anladığım kadarıyla- ustası.

Hoffmann usulünü ilk deneyişlerimde yeni kıta keşfetmiş gibi oldum, o kadar farklı tat profilleri almıştım. Sonradan ara ara standardı tutturamadığım oldu fakat kesinlikle üzerinde çalışılabilecek bir ekipman French press. Bodum da bu işin -anladığım kadarıyla- ustası.
Ben de açıkçası şu an demlersem sadece Bodum- Hoffman ile demliyorum. Kahveyle yeni ilgilenmeye başlayan tanıdıklarıma da Bodum ve yine Hoffman yöntemi öneriyorum. Memnun kalmayan olmadı henüz.

french press te hoffman metodu nedir? bildiğimiz standart ön demleme ve ikinci döküşle bitirmek mi? ikinci döküşten sonra spin yapılması gerekiyor sanırım.

Özet: Medium incelikte kahveye (%6 kahve/su oranı) kaynar suyu tamamen boca edip 4 dakika bekledikten sonra 1-2 tur karıştırıp üst taraftaki krema/köpük tabakasını temizleyip 5 dk daha bekleyerek kapak kısmını kapatıp, presi kahvenin sadece üst kısmında süzgeç görevi görecek kadar indirerek bardağa boşaltmak.

Özet: Medium incelikte kahveye (%6 kahve/su oranı) kaynar suyu tamamen boca edip 4 dakika bekledikten sonra 1-2 tur karıştırıp üst taraftaki krema/köpük tabakasını temizleyip 5 dk daha bekleyerek kapak kısmını kapatıp, presi kahvenin sadece üst kısmında süzgeç görevi görecek kadar indirerek bardağa boşaltmak.
cevap için teşekkürler.. biraz karışık geldi. yazdığınızı şöyle anladım. yanlışım varsa düzeltin lütfen
- %6 yani yaklaşık 1/16 oranında kahve su kullanıyoruz. örneğin 16gr kahve 250gr su diyelim..
- 16gr kahve ve 250gr su tek seferde hızlıca döküp 4dk bekliyoruz..
- 1-2 tur karıştırdıktan sonra krema ve köpük kalıntılarını temizliyoruz yada beklemeye alıyoruz.
- sonrasında 5 dk daha bekledikten sonra filtreyi(presi) tam bastırmadan süzgeç görevi görecek kadar indiriyoruz.
- ve bardağa boşaltıyoruz. bu şekilde anladım. doğru anladım değil mi?

Düzeltme: alttaki videoyu izledikten sonra yazımı güncelledim

Son düzenleme:
Geri