Merhaba, yakın zamanda kahve demeleme muhabbetine ilgi duymaya başladım ve bir süredir araştırmalarım devam etmekte. Sonunda aşağıdaki ekipmanları almaya karar verdim gibi ama hala kararsız olduğum konular bulunuyor. Bu yüzden sizlerden elemeler ve gerekirse güncellemeler yapmak için yardım isteyeceğim.
Öncelikle aşağıdaki 3 french press arasında eleme yapamadım. En fiyat performans ürünü hangisi olur sizce? Bana Bodum Java gibi geldi fakat sizlerin görüşlerini Almak İsterim.
UPPHETTA demlik, cam-paslanmaz çelik
www.ikea.com.tr
Bodum Chambord French Press 4 Cup 0.5 lt. online olarak satın alabileceğiniz, fiyat bilgisi edinebileceğiniz, hakkında bilgiler bulabileceğiniz ürün sayfası.
kahhve.com
Bodum Java French Press 8 Cup Kırmızı online olarak satın alabileceğiniz, fiyat bilgisi edinebileceğiniz, hakkında bilgiler bulabileceğiniz ürün sayfası.
kahhve.com
En çok tavsiye edilen termometrelerden biri bu galiba.
FANTAST siyah et termometresi/zaman ölçer ve birbirinden çeşitli ürünleri ve fiyatları IKEA'da!
www.ikea.com.tr
Açıkçası hangi coffe driper'ı alacağımı bilemedim. Kalita wave mi v60 mı arada kaldım fakat kalita wave türkiye'de hala pek yaygın değil gibi ve 185'lik olanın filtresi bile şu an stoklarda yok galiba. En azından araştırdım ve bulamadım ama ne olursa olsun zaten galiba bir v60 deneyimlemek istiyorum. Sonra kalita wave geçiş yaparım muhtemelen ki zaten kendisi de 300 liralardan başlıyor.
Hario V60 02 Seramik Set Beyaz online olarak satın alabileceğiniz, fiyat bilgisi edinebileceğiniz, hakkında bilgiler bulabileceğiniz ürün sayfası.
kahhve.com
O yüzden bu seti almak mantıklı geldim. İçerikteki 'server' belki biraz düşük-orta bütçeli bir kahve ekipmanı toplayıcısının ihtiyaçı olmayan bir şey gibi duruyor fakat buradan arttıracağım server parasını ekstra ekleyebileceğim bir alan bulamadım ve server'inde olması fena olmaz diye düşünüyorum.
Değirmen konusunda açıkçası çok araştırdım, uykularım kaçtı, rüyalarıma girdi fakat maalesef Timemore, Molent ayarının altında kaldıkça Sözen dışında alınabilecek f/p değirmeni yok galiba. Türk Kahvesi boyutunda bile öğütebiliyor. Arzum, hario vs. çok baktım ama 300-400 liraya galiba değecek bir artıları yok gibi. Timemore 700, Molent 800 bandından başladığı için de arada kapatılabilecek küçük bir açık yok. Sözen'le arada minumum 500 liralık açık bulunuyor ve bu benim için düşük bir miktar değil.
https://kahhve.com/sozen-degirmenleri-tombul-kahve-degirmeni-kahve-degirmenleri#
O yüzden galiba benim için en mantıklı tercih kendiler olacaktır.
Kettle kısmı da artık v60 işine girildikten sonra olmazsa olmaz gibi duruyor fakat ısı kontrollü en mantıklı kettle'ler tchibo, koncehro 700 lira. Aşağıdaki kettle en azından bir süre f/p olarak termometre ile beraber iş görür diye düşünüyorum. Evet, ergonomi ve rahatlık açısından çok fark olacak ama arada 550 lira gibi bir meblağ var.
Gooseneck Kettle 1000 ml en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla online sipariş verin, Gooseneck Kettle 1000 ml ayağınıza gelsin!
www.hepsiburada.com
son olarakta timer'li kaliteli bir tartı buldum. indirim koduyla birlikte 100 liraya alınıyor, vergisiyle herhalde 110-115 olur. gayet uygun geldi. hario'nun 600 liralık tartısına güzel bir alternatif olarak duruyor.
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com
tr.aliexpress.com
unutmadan başlangıç olarak almayı düşündüğüm kahveyi de ekleyeyim, kavrulmuş olarak alacağım ve kendim öğüteceğim tabii ki. baya meth edilen bir kahve bu. site de piyasaya göre baya ucuz. nedenini bilmiyorum, umarum at yemi tadında bir sonuçla karşılaşmam ama sizler yine güzel kahve çekirdekleri alınabilecek siteler önerebilirsiniz. kahve çekirdeği konusunda kaliteden 2 ve 3. alımlarımda daha az ödün vereceğim. ilk alımım olacağı için çok kaliteli çekirdekler üzerinde denemeler yapmak istemiyorum. daha kaliteli kahve önerilerinizi alabilirim. tabii malzeme kalitesi de ortada. çok iyi bir öğütücüm bulunmuyor
Baharat, bakliyat ve kuruyemiş online alışveriş sitemiz hizmetinizde, kahveye bekleriz...
www.sanalbaharat.com
evet, arkadaşlar french press'teki kararsızlığım ve ekipman seçimlerimi az çok aktarmaya çalıştım. profesyonel ve bilgili forum üyelerinin tavsiye, ekleme, güncelleme ve her türlü bilgisine muhtaç şekilde bekliyorum.
vakit ayırıp, değer verip okuyup yardımcı olan herkese teşekkürler ve saygılar.