amatorkahve
Barista
Elektrikli espresso makinelerinde, sıcak su illaki plastik bir parçaya temas ediyor mu arkadaşlar? Su ısındıktan itibaren sadece çelik parçalara değeceği bir model mevcut mudur?
siz daha önce filtre kahve makinesi için de aynı soruları sormuştunuz. eğer hiç plastik olmasın diyorsanız flair'in elektrikli modelinden başka çok bir seçeneğiniz yok (elektrikli olarak belirttiğiniz için). genellikle üst düzey e61 gruplu makinelerde boiler'dan pump'a sıcak su plastik olmayan borular yardımıyla iletiliyor. ama yok ben hiç plastik istemiyorum derseniz ya su tankı plastik olur ve/veya su tankından boiler'a suyu çeken borular plastik olur ve inanın o boruların plastik olmasının insan sağlığı açısından avantajları var (oksitlenme ve pas gibi). Tabii ki şebeke sistemine bağlanabilen makineler de seçebilirsiniz böylelikle o kısmı da bir nebze olsun aşabilirsiniz. genelde youtube'da espresso makinelerinin içerisini gösteren yayınları izlerim, bazılarında çok bazılarında az plastik aksam bulunuyor ama şimdiye kadar hiç plastik parçası bulunmayan kazanlı bir espresso makinesi görmedim, duymadım. ben olsam pirinç, alüminyum gibi metallerden oluşan parçalardan daha çok endişe duyardım.Elektrikli espresso makinelerinde, sıcak su illaki plastik bir parçaya temas ediyor mu arkadaşlar? Su ısındıktan itibaren sadece çelik parçalara değeceği bir model mevcut mudur?
teşekkürler. peki elektriksiz için var mı ki plastik içermeyen espresso makinesi? birkaç farklı alete rastlamıştım ancak plastik içeriyorlardısiz daha önce filtre kahve makinesi için de aynı soruları sormuştunuz. eğer hiç plastik olmasın diyorsanız flair'in elektrikli modelinden başka çok bir seçeneğiniz yok (elektrikli olarak belirttiğiniz için). genellikle üst düzey e61 gruplu makinelerde boiler'dan pump'a sıcak su plastik olmayan borular yardımıyla iletiliyor. ama yok ben hiç plastik istemiyorum derseniz ya su tankı plastik olur ve/veya su tankından boiler'a suyu çeken borular plastik olur ve inanın o boruların plastik olmasının insan sağlığı açısından avantajları var (oksitlenme ve pas gibi). Tabii ki şebeke sistemine bağlanabilen makineler de seçebilirsiniz böylelikle o kısmı da bir nebze olsun aşabilirsiniz. genelde youtube'da espresso makinelerinin içerisini gösteren yayınları izlerim, bazılarında çok bazılarında az plastik aksam bulunuyor ama şimdiye kadar hiç plastik parçası bulunmayan kazanlı bir espresso makinesi görmedim, duymadım. ben olsam pirinç, alüminyum gibi metallerden oluşan parçalardan daha çok endişe duyardım.
kullanan arkadaşlar daha net cevap vereceklerdir ancak cafelat robot, flair gibi elektriksiz modellerde suyun plastik ile temas ettiği bir yer yok sanırım.teşekkürler. peki elektriksiz için var mı ki plastik içermeyen espresso makinesi? birkaç farklı alete rastlamıştım ancak plastik içeriyorlardı
tam size cevap verdikten sonra bi googleladım, dediğiniz modeller de çıktı önüme. ancak hiçbirinin burada satışı yok maalesef. yurtdışına gittiğim zaman alabilirim ama belirleyip.kullanan arkadaşlar daha net cevap vereceklerdir ancak cafelat robot, flair gibi elektriksiz modellerde suyun plastik ile temas ettiği bir yer yok sanırım.
Cafelat Robotta su plastikle temas etmez. Elektrikli makinelerde etmeyen görmedim.
La Pavoni demeye gelmiştim ki hocam erken davranmış. Çok basit bir prensiple çalışır, su ile temas edecek plastik parça barındırmazLa Pavoni kollu modellerde, Lelit Bianca ve Profitec Drive'da sıcak su kazanından demleme grubuna, bakır borularla sıcak su iletimi sağlanıyor.
Cafelat Robot almak istiyorum da burada satışı yokLa Pavoni demeye gelmiştim ki hocam erken davranmış. Çok basit bir prensiple çalışır, su ile temas edecek plastik parça barındırmaz![]()
forumda satışta var bir tane şu anCafelat Robot almak istiyorum da burada satışı yok![]()
ikinci el hariç, teşekkürlerforumda satışta var bir tane şu an