• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sıcak Su İllaki Plastik Boruya Temas Ediyor Mu?

Elektrikli espresso makinelerinde, sıcak su illaki plastik bir parçaya temas ediyor mu arkadaşlar? Su ısındıktan itibaren sadece çelik parçalara değeceği bir model mevcut mudur?

Elektrikli espresso makinelerinde, sıcak su illaki plastik bir parçaya temas ediyor mu arkadaşlar? Su ısındıktan itibaren sadece çelik parçalara değeceği bir model mevcut mudur?
siz daha önce filtre kahve makinesi için de aynı soruları sormuştunuz. eğer hiç plastik olmasın diyorsanız flair'in elektrikli modelinden başka çok bir seçeneğiniz yok (elektrikli olarak belirttiğiniz için). genellikle üst düzey e61 gruplu makinelerde boiler'dan pump'a sıcak su plastik olmayan borular yardımıyla iletiliyor. ama yok ben hiç plastik istemiyorum derseniz ya su tankı plastik olur ve/veya su tankından boiler'a suyu çeken borular plastik olur ve inanın o boruların plastik olmasının insan sağlığı açısından avantajları var (oksitlenme ve pas gibi). Tabii ki şebeke sistemine bağlanabilen makineler de seçebilirsiniz böylelikle o kısmı da bir nebze olsun aşabilirsiniz. genelde youtube'da espresso makinelerinin içerisini gösteren yayınları izlerim, bazılarında çok bazılarında az plastik aksam bulunuyor ama şimdiye kadar hiç plastik parçası bulunmayan kazanlı bir espresso makinesi görmedim, duymadım. ben olsam pirinç, alüminyum gibi metallerden oluşan parçalardan daha çok endişe duyardım.

siz daha önce filtre kahve makinesi için de aynı soruları sormuştunuz. eğer hiç plastik olmasın diyorsanız flair'in elektrikli modelinden başka çok bir seçeneğiniz yok (elektrikli olarak belirttiğiniz için). genellikle üst düzey e61 gruplu makinelerde boiler'dan pump'a sıcak su plastik olmayan borular yardımıyla iletiliyor. ama yok ben hiç plastik istemiyorum derseniz ya su tankı plastik olur ve/veya su tankından boiler'a suyu çeken borular plastik olur ve inanın o boruların plastik olmasının insan sağlığı açısından avantajları var (oksitlenme ve pas gibi). Tabii ki şebeke sistemine bağlanabilen makineler de seçebilirsiniz böylelikle o kısmı da bir nebze olsun aşabilirsiniz. genelde youtube'da espresso makinelerinin içerisini gösteren yayınları izlerim, bazılarında çok bazılarında az plastik aksam bulunuyor ama şimdiye kadar hiç plastik parçası bulunmayan kazanlı bir espresso makinesi görmedim, duymadım. ben olsam pirinç, alüminyum gibi metallerden oluşan parçalardan daha çok endişe duyardım.
teşekkürler. peki elektriksiz için var mı ki plastik içermeyen espresso makinesi? birkaç farklı alete rastlamıştım ancak plastik içeriyorlardı

teşekkürler. peki elektriksiz için var mı ki plastik içermeyen espresso makinesi? birkaç farklı alete rastlamıştım ancak plastik içeriyorlardı
kullanan arkadaşlar daha net cevap vereceklerdir ancak cafelat robot, flair gibi elektriksiz modellerde suyun plastik ile temas ettiği bir yer yok sanırım.

Bu konu benim de kafamı kurcalıyordu. Ben profitec go almayı düşünüyordum ama onun da kazanı pirinçmiş yukarıda pirinç için yazılan yorum kafamı karıştırdı. Profitec 400 var kazan çelik ama o da 2 kat ağır ve daha pahalı. Elektriksiz makine de almak istemiyorum. Espresso Perfetto da kaç gündür arıyorum makine seçimi için yardım isteyeceğim ama açmıyor. Ankara’da da irhalatçı olsa keşke gidip gezip inceleyebilsek

kullanan arkadaşlar daha net cevap vereceklerdir ancak cafelat robot, flair gibi elektriksiz modellerde suyun plastik ile temas ettiği bir yer yok sanırım.
tam size cevap verdikten sonra bi googleladım, dediğiniz modeller de çıktı önüme. ancak hiçbirinin burada satışı yok maalesef. yurtdışına gittiğim zaman alabilirim ama belirleyip.
Cafelat Robotta su plastikle temas etmez. Elektrikli makinelerde etmeyen görmedim.

La Pavoni kollu modellerde, Lelit Bianca ve Profitec Drive'da sıcak su kazanından demleme grubuna, bakır borularla sıcak su iletimi sağlanıyor.

Geri