• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Heh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben de kiloluk La Mari almıştım.
Çok profesyonel değilim ama hoş bir kahve.
Elinize sağlık.

Etiyopya Shantawene'den bir türlü istediğim tatları alamadım hep su gibi tatsız kahveler çıktı. Öğütümü inceltip süreyi 2.50'ye kadar uzattım ama hâlâ aynı. 1zpresso X-Ultra 120 klik ve 93.5°C nestle su kullandım. Oran 1/15. Neden böyle tatsız sonuçlar çıktığını anlayamadım

Brezilya ve Colombia Supremo espressoda ve sütlülerde gerçekten çok iyi.Kavrumlar çok başarılı.Elinize sağlık @S.Yavuz

Rwanda La Gitesi kahvesinde bir süre sorun yaşamıştım ama sanırım benim aceleciliğimden 2 hafta degass tan sonra başlamıştım içmelere ama gerçekten reçetedeki gibi 25 gün istiyor kahve. 3 haftada bile istemediğim tatlar vardı sonra kayboldu ben de biraz şaşkınım.

Rwanda La Gitesi kahvesinde bir süre sorun yaşamıştım ama sanırım benim aceleciliğimden 2 hafta degass tan sonra başlamıştım içmelere ama gerçekten reçetedeki gibi 25 gün istiyor kahve. 3 haftada bile istemediğim tatlar vardı sonra kayboldu ben de biraz şaşkınım.
Ben daha açmadım paketi,sadece Sezy özelinde değil birçok kavurucunun kahvesini 15-20 gün beklemek gerekiyor.İyi muhafaza ederseniz keyifle tüketmeye devam edersiniz.

Ben daha açmadım paketi,sadece Sezy özelinde değil birçok kavurucunun kahvesini 15-20 gün beklemek gerekiyor.İyi muhafaza ederseniz keyifle tüketmeye devam edersiniz.
Selamlar. Degassing için verdiğimiz süreleri kendi denemelerimizden yola çıkarak veriyoruz. Bazı kahvelerde biraz erken de olsa iyi sonuçlar elde edebiliyorsunuz ancak bazı kahvelerde bu sürelere özellikle dikkat etmek gerekiyor arkadaşlar. O nedenle mümkün olduğunca minimum şu kadar gün diye yazıyorum ama sizi de anlıyorum. İlk kavurduğum kahvelerde ben de kavurduktan 1-2 gün sonra bile denemeye başlıyorum :) Yine de tavsiyem elinizden geldiğince degassing sürelerine özen göstermeniz olacaktır. Afiyet olsun

Merhaba Sezy coffee umarım iyisinizdir :) Evdeki ufak manuel setup'um için genelde americano nadiren sütlü için espresso çekirdeği önerir misiniz ? Comandante C40 redclix ile öğütüm yapıyorum. Uzun zamandır çekirdek almadım kahve içemediğim için tekrardan sahalara döneyim :)

Merhaba Sezy coffee umarım iyisinizdir :) Evdeki ufak manuel setup'um için genelde americano nadiren sütlü için espresso çekirdeği önerir misiniz ? Comandante C40 redclix ile öğütüm yapıyorum. Uzun zamandır çekirdek almadım kahve içemediğim için tekrardan sahalara döneyim :)
Merhaba. Eğer klasik espresso veya buna yakın tatlardan hoşlanıyorsanız espresso kavrumlar serimizden seçim yapmanız daha iyi olacaktır.

https://sezycoffee.com/urun-kategori/filtre-kahve-cekirdek-siparis/espresso-kahveler/

Buradaki kahveleri de şöyle gruplandırabiliriz. Yang Espresso Blend, Honduras Honey Espresso, Brazil Yellow Bourbon Espresso asiditesi çok düşük, yoğun gövdeli, klasik espresso için idealdir. Ethiopia Sidamo Espresso, Kenia Gathugu espresso bir önceki gruba kıyasla daha canlı bardaklar verirler. Yine klasik espresso tadı ve gövdesi vardır ancak yanında düşük oranda olsa da meyvemsi notalar bulabilirsiniz. Colombia Medellin Espresso iki grubun tam ortasında diyebilirim. Damak hassasiyetinize göre bir tarafa daha yakın bulabilirsiniz. Bunların dışında ise Yin Espresso Blend dark roast'a en yakın blendimizdir. Çekirdeklerin yağı çıkmamıştır ama az kalmıştır.

Bu gruptaki tüm kahvelerin ortak özelliği ise özellikle ev tipi otomatik espresso makinelerinde ya da manuel ama kapasitesi daha kısıtlı espresso makinelerinde çözünme vb problemler (ekşilik, samansı tat, acılık vb) yaşamamanız için kavrulmuşlardır.

Merhaba. Eğer klasik espresso veya buna yakın tatlardan hoşlanıyorsanız espresso kavrumlar serimizden seçim yapmanız daha iyi olacaktır.

https://sezycoffee.com/urun-kategori/filtre-kahve-cekirdek-siparis/espresso-kahveler/

Buradaki kahveleri de şöyle gruplandırabiliriz. Yang Espresso Blend, Honduras Honey Espresso, Brazil Yellow Bourbon Espresso asiditesi çok düşük, yoğun gövdeli, klasik espresso için idealdir. Ethiopia Sidamo Espresso, Kenia Gathugu espresso bir önceki gruba kıyasla daha canlı bardaklar verirler. Yine klasik espresso tadı ve gövdesi vardır ancak yanında düşük oranda olsa da meyvemsi notalar bulabilirsiniz. Colombia Medellin Espresso iki grubun tam ortasında diyebilirim. Damak hassasiyetinize göre bir tarafa daha yakın bulabilirsiniz. Bunların dışında ise Yin Espresso Blend dark roast'a en yakın blendimizdir. Çekirdeklerin yağı çıkmamıştır ama az kalmıştır.

Bu gruptaki tüm kahvelerin ortak özelliği ise özellikle ev tipi otomatik espresso makinelerinde ya da manuel ama kapasitesi daha kısıtlı espresso makinelerinde çözünme vb problemler (ekşilik, samansı tat, acılık vb) yaşamamanız için kavrulmuşlardır.
Çok detaylı bilgiler için teşekkür ederim. Hemen bir sipariş geçiyorum kahveleri inceledikten sonra.

Merhaba Yavuz bey, hem americano hem latte için hangi blendi önerirsiniz? Bir de 1 kilo aldığımızda 2 aya yayarak tüketirsek bayatlama sorunu ile karşılaşır mıyız?
Teşekkürler

Merhaba Yavuz bey, hem americano hem latte için hangi blendi önerirsiniz? Bir de 1 kilo aldığımızda 2 aya yayarak tüketirsek bayatlama sorunu ile karşılaşır mıyız?
Teşekkürler
Selamlar. Benim tercihim Yang Espresso Blend olurdu. Yin ondan bir iki tık daha koyu ama tabi damak tadınıza bağlı bir durum. 2 ay espresso için uzun bir süre sayılmaz. Zaten espresso kavrumların oturması rahat rahat 20-25 günü buluyor.

Selamlar, ColdBrew için ben de hangi çekirdeği almam gerektiğini bilmiyorum. Bu konu da destek olursanız çok sevinirim.

Merhaba @S.Yavuz ,

Coldbrew için çekirdek öneriniz var mı ? Genelde French press kullanıyorum ama bu sıralar Coldbrew yapmak istedim. Sizce hangisini tercih etmeliyim.

Colombia La Mari da mutlaka deneyeceğim
Selamlar, ColdBrew için ben de hangi çekirdeği almam gerektiğini bilmiyorum. Bu konu da destek olursanız çok sevinirim.
Merhaba. Öncelikle kahvelerimize göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. Cold Brew için çekirdek seçiminiz tamamen sizin damak tadınıza bağlı bir durum. Nasıl profillerde/tadım notalarında kahvelerden hoşlandığınızı söylerseniz, çekirdek seçiminize daha sağlıklı bir şekilde yardımcı olabilirim.

Merhaba. Öncelikle kahvelerimize göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. Cold Brew için çekirdek seçiminiz tamamen sizin damak tadınıza bağlı bir durum. Nasıl profillerde/tadım notalarında kahvelerden hoşlandığınızı söylerseniz, çekirdek seçiminize daha sağlıklı bir şekilde yardımcı olabilirim.
Coldbrew'de acılık hissi vermeyecek, meyve suyu gibi akıp gidecek bir çekirdek öneriniz olursa sevinirim.

Geri