• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee 2024 Ekim Ayı Kahveleri %10 İndirimle Sizlerle

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan S.Yavuz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@S.Yavuz El Salvador Borbollon, 27/10 kavrumu. Bugün espresso denedim, makine Gaggia 9 bar, PID yok. Öğütücü df64 stock burr, 14-11 klik arası indim.

18-36gr 22sn
18-36gr 25sn
18-40gr 32 sn

Makine ve portafiltreyi iyice ısıttıktan sonra shot almama rağmen hepsinde ekşi çıktılar aldım. Filtre demlemede dengeli sonuçlar aldım, o yüzden espresso'da çözemediğimi düşünüyorum. Kanallanma olmadı. Öneriniz var mı?

El Salvador Borbollon'u DEX sepet'le de denedim, puck screen de koydum, ne yaparsam yapayım ekşilik seviyesinde yüksek asidite oldu. Paket bitti, çözüm bulamadım. Düşük asidite yazdığı için espresso'da kullanmaya kiloluk almayı düşünüyordum ama iyi ki almamışım.

Guatemala K'iche'den ise filtrede baya memnun kaldım. Filtrede memnun kaldığım için de espresso'da deneyip kalibrasyonla ziyan etmek istemedim. Kiloluk alıp buzluğa atmalık ama 20 gün degas bekledikten sonra açıldı.

Son düzenleme:
Geri