• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sesli kitap - Tavsiyeleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan berhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

berhan

Barista
Özellikle pandemi sonrasında sesli kitaplara çok yoğunlaştım, iyi bir kadro ile beraber seslendirilen kitapların okumaktan daha çok beni eğlendirdiğini farkettim.
Türkçe bu tarz çalışmalara rastlamadım ama özellikle ingilizce kaynaklarda, harika seslendirmeler var. Genel olarak çok uzun soluklu kitapları sevdiğim için serileri tercih ediyorum.
Yürürken, yüzerken, ev işlerini hallederken kulaklıkta dinlemekte kolay oluyor.
Bazen kitapları bulmak zor oluyor, o yüzden ilgilenen arkadaşlar ile paylaşımda bulunmak isterim.
Ayrıca ingilizcesini geliştirmek isteyenler içinde yararlı olabileceğini düşünüyorum.

Ben 3 öneri ile tavsiyelerimi paylaşıyorum.
Fantasy

Fantasy

T.R. Harris Sci-fi ( 32. Kitaptayım hala devam ediyor)

Son düzenleme:
Abi başlıklarını takibe alıp okuyacağım hep. Kültür bilgi dolu maşallah😊 ödemişten sırf tanışmaya geleceğim senle

Bende sesli kitap , hikaye , radyo tiyatrosu yapımlarını çok severim. Konu başlığının vesilesi ile son zamanlarda tiyatrocu Levent Dönmez in seslendirdiği Aziz Nesin eserlerini paylaşayım. Yıllar önce yaptığı tespitlerin hala geçerli olması da ayrı bir konu 🙃

İşten dolayı uzun zamandır kitap okumakta zorlanıyordum. En son Budala'yı kindledan okumaya çalıştım ama olmadı. Sonra storytel'i deneyince yolda, yemek yaparken, çamaşırları katlarken sürekli dinlemeye başladım ve okumaya kalksam bir yılda okuyacağım kitapları üç ayda rahatça bitirdim.

Okuma ile dinlemeyi öğrenme anlamında kıyaslamak için yapılan araştırmalarda hem deney gruplarına yapılan testlerde, hem de beyin haritalamasında bir fark görülmemiş, benim tecrübem de aynı yönde. (kaynak, kaynak)

Ben tamamen storytel üzerinden dinliyorum, kitap seçerken seslendirmeciye çok dikkat etmek gerekli. Örnek olarak tarih kitaplarında Mazlum Kiper, rus edebiyatında ise Şerif Erol, Günyol Bakoğlu ve Aydoğan Temel harika işler çıkarmışlar. Budala'dan aldığım verimi, Karamazov Kardeşler'den alamadım mesela, çok daha fazla geri sarmam, çok daha fazla bu cümleyi hangi karakter soruyor diye yeniden dinlemem gerekti.

Ben özellikle Aydoğan Temel'den Yeraltından Notlar'ı dinlemenizi tavsiye ederim.

İşten dolayı uzun zamandır kitap okumakta zorlanıyordum. En son Budala'yı kindledan okumaya çalıştım ama olmadı. Sonra storytel'i deneyince yolda, yemek yaparken, çamaşırları katlarken sürekli dinlemeye başladım ve okumaya kalksam bir yılda okuyacağım kitapları üç ayda rahatça bitirdim.

Okuma ile dinlemeyi öğrenme anlamında kıyaslamak için yapılan araştırmalarda hem deney gruplarına yapılan testlerde, hem de beyin haritalamasında bir fark görülmemiş, benim tecrübem de aynı yönde. (kaynak, kaynak)

Ben tamamen storytel üzerinden dinliyorum, kitap seçerken seslendirmeciye çok dikkat etmek gerekli. Örnek olarak tarih kitaplarında Mazlum Kiper, rus edebiyatında ise Şerif Erol, Günyol Bakoğlu ve Aydoğan Temel harika işler çıkarmışlar. Budala'dan aldığım verimi, Karamazov Kardeşler'den alamadım mesela, çok daha fazla geri sarmam, çok daha fazla bu cümleyi hangi karakter soruyor diye yeniden dinlemem gerekti.

Ben özellikle Aydoğan Temel'den Yeraltından Notlar'ı dinlemenizi tavsiye ederim.
İşe başladığımdan beri benim de okuma verimim 3te 1e kadar düştü neredeyse.
Benim de aklımda sesli kitap var fakat ona da odaklanmak gerekeceğinden ona da vakit bulamayacağımı düşünüyorum nedense.

Benim de aklımda sesli kitap var fakat ona da odaklanmak gerekeceğinden ona da vakit bulamayacağımı düşünüyorum nedense.
Bence odaklanması çok daha kolay, ben işten eve gelip, yemek vs ile uğraştıktan sonra okuduklarıma tekrar tekrar dönüyordum dalıp gittiğim için. Sesli kitapta ise bu durum daha az oluyor, dinleme bence günümüz çalışma koşullarına daha uygun bir yöntem. Yemek yapmak gibi rutin işler sırasında dikkatimin dagilacagini düşünüyordum ama spor yaparken bile dinliyorum, ara ara geriye sarmak durumunda kalsam da odaklanabiliyorum. Bu arada pek multitasking insanı olmadığımı da belirtmem lazım.
Biraz antrenman gerekebilir, kişiden kişiye değişir ama benim için 3. Dinleme sonrasında alışkanlık oldu.
Bende de epey hızlı alışkanlık oldu ve şimdi tam tersine oturup kitap okumak daha zor geliyor.

Bence odaklanması çok daha kolay, ben işten eve gelip, yemek vs ile uğraştıktan sonra okuduklarıma tekrar tekrar dönüyordum dalıp gittiğim için. Sesli kitapta ise bu durum daha az oluyor, dinleme bence günümüz çalışma koşullarına daha uygun bir yöntem. Yemek yapmak gibi rutin işler sırasında dikkatimin dagilacagini düşünüyordum ama spor yaparken bile dinliyorum, ara ara geriye sarmak durumunda kalsam da odaklanabiliyorum. Bu arada pek multitasking insanı olmadığımı da belirtmem lazım.

Bende de epey hızlı alışkanlık oldu ve şimdi tam tersine oturup kitap okumak daha zor geliyor.
Deneme sürümü başlattım bakalım

T.R. Harris serileri bittikten sonra bir süre fantastik kurgu devam etmeye karar verdim, listeye daha önce attığım Dragon Heart serisine başladım. Kitap güzel gidiyor, başlangıçta biraz fazla yüklendiler ana karakter'e küçük emrah yanında padişah gibi kalmıştır ama düzeltti durumları yavaştan, ilk kitap bitmek üzere eğlendirici.

arada şu iki kitabıda dinledim enteresan şeyler var merak edenler için :)

Son düzenleme:
Hemen hemen 1,5 yıldır Storytel abonesiyim. Sesli kitap benim çok işime yaradı, araçta, koşuda, yürüyüşde sürekli dinliyorum. Beynin aktif bedenin motor durumunda olduğu anlar için birebir. Storytel de hem geniş arşiv hem de kalieli seslendirme ile herkese tavsiye ettiğim platform.
En sen Değişen Be(y)nim i bitirmek üzereyim, tavsiye ederim.

https://www.storytel.com/tr/tr/books/değişen-be-y-nim-945303

Sesli kitap olayına hayatın yoğunlundan dolayı ben de başladım, sabah kahvemi demlerken açıyorum kahvaltı bitene kadar. Çok faydalı olduğunu düşünüyorum hem de çok yormadan kafayı çalıştırıyor sabah güne başlamada. Öneriler için de teşekkürler, ben de bu hafta dinleyip ve bitirdiğim James Clear - Atomic Habits tavsiye ederim. Hayatta belirli huylara aşina olmak ve küçük iyileştirmelerle hayatı zenginleştirmek üzerine güzel bir kitap.

HorrorBabble

Korku öyküleri üzerine muhteşem bir kanal, sanırım binin üzerinde kısa/uzun öykü vardır. İngilizce tamamı, konulara ve yazarlara göre de playlistleri var. Tam bir derya deniz.

Geri