• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sage SDC400 SDC450 Precision Brewer Filtre Kahve Makinası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Evet enerjisi kesilip tekrar geldiğinde mandalını açıp kapıyor ama bu durumda tamamını boşaltacak kadar açık kalmıyor.
ben iki defa denk geldim, özellikle bitiş zamanını bekledim. süre bitince bir baktım akan eden yok, karafa bir baktım ki çoktan kahveyi boşaltmış. Bu aletin yazılım güncellemesi var mı acaba :D

ben iki defa denk geldim, özellikle bitiş zamanını bekledim. süre bitince bir baktım akan eden yok, karafa bir baktım ki çoktan kahveyi boşaltmış. Bu aletin yazılım güncellemesi var mı acaba :D
Ortada yazılımsal bir hata var yada enerji kesilmesini durumunu hiç hesaba katmamış olabilirler 😃

Acaba ürünü kendi karafı ile değil de düz bir karafla kullanan var mı?
Başka bir karafla demlediğimde demleme bitip mandalı kaldırdığında kahve haznesinde çok fazla demlenmiş kahve kalıyor.
Mandalın çalışması için kendi termosunun altta olmasına illa gerek var mı acaba?

Kesinlikle zaman ayarı çok güzel bir özellik.

İnternette zamanlı priz+moccamaster ile aynı şeyi elde edenleri okumuştum. Arıza riski var mıdır bilmiyorum; ama kuponsuz sage'den daha ucuza geliyor✌️
Aynen bende sabah çok erken uyandığım için bazen işleri hızlandırmak adına evde ki makinada akıllı priz kullanıyorum. Benim Moccamaster'ı en çok eleştirdiğim tarafı gün içinde sık kullanıyorsanız tırnaklar kırılıyor, alt papuçlar çıkıyor zamanla bir de düğmelerin üstünde ki cover kabuk kapaklar çabuk kırılıyor.

Acaba ürünü kendi karafı ile değil de düz bir karafla kullanan var mı?
Başka bir karafla demlediğimde demleme bitip mandalı kaldırdığında kahve haznesinde çok fazla demlenmiş kahve kalıyor.
Mandalın çalışması için kendi termosunun altta olmasına illa gerek var mı acaba?
Ben vaktim ve sabrım olursa karafın kapağını çıkartıp elimle tutuyorum altına cam sürahi koyuyorum tadı daha yumuşak oluyor. Termos biraz burukluk ve acılık veriyor bence. Biran önce pour over kitini bulup alıp kullanmak lazım bu dertten kurtulmak için . Onunda handikapı max 450 ml demliyor. Cokd brew gibi

Peki kendiniz cam karaf kullandığınızda elde edilen çıktı sizde de normal demleme bittiğinde az oluyor mu?
Örneğin az önce demleme yaptığımda su haznesine 500 ml du koydum cam karafta demleme bittiğinde 300 ml gibi bir kahve vardı. Sonra mandalı elimle biraz tuttuğumda geri kalan kahvede karafa döküldü.

Peki kendiniz cam karaf kullandığınızda elde edilen çıktı sizde de normal demleme bittiğinde az oluyor mu?
Örneğin az önce demleme yaptığımda su haznesine 500 ml du koydum cam karafta demleme bittiğinde 300 ml gibi bir kahve vardı. Sonra mandalı elimle biraz tuttuğumda geri kalan kahvede karafa döküldü.
Ml olarak ölçmedim ama kahve kuru çıkıyor. Yanlız demleme bittiğinde artık son damlalar damlarlen çok bekletiyor. Bazen sabredemeyip çekiyorum termosu. Sizdede su akma sesi bittikten sonra demleme hala devam ediyor mu? Bende devam edip bir süre sonra bitiyor o sırada neredeyse hiç akış sesi gelmiyor. Bu arada kahveyi değiştirmeyi denediniz mi? Öğütüm bayat kahve vs de etki ediyor olabilir

Evet kahve haznesine su akışı bittikten sonra bir süre daha karafa akmaya devam ediyor. Cevaplarınız için çok teşekkürler. Dediğiniz gibi bir de kahve ve öğütümü değiştirip deneyeceğim.

Filtre boşluğu genelde dolu oluyor filtreyi takıp denedim yine çok az su vardı o kadarı normal diye düşünüyorum, sanırım filtreli kullanıma göre tasarlandığı için filtresiz kullanımda o kadar su kalması normal

Ekli dosyalar

• IMG_4211.jpeg
    IMG_4211.jpeg
    51.1 KB · Görüntüleme: 27
Su filtresinin oturacağı boşlukta bir miktar su oluyor. Su haznesini doldururken tartıp koyduğum için bir sıkıntı yaratmıyor

Meseleleri mesele etmeyerek çözdüm :)
Aşağı yukarı hep aynı miktarda su kalıyor, ben suyu tartıp koyduğum için sorun etmiyorum o yüzden.
Sanırım haklısınız😄 en kötü filtreyle kullanacağım o zaman çok sıkıntı olacağını sanmıyorum

Su filtresinin oturacağı boşlukta bir miktar su oluyor. Su haznesini doldururken tartıp koyduğum için bir sıkıntı yaratmıyor bana.
Bende de filtre boşluğunun biraz üzerinde su kalıyor, anladığım kadarıyla ürün filtre ile kullanım için tasarlandığı için orda su kalması normal su tankının olduğu bölümde en altta filtre işaretinden sonrasını hesaplayıp su doldurursam bi sorun olmayacak sanırım sadece orada su kalıp beklemesi koku yapar mı onu bilemiyorum.

Herkese merhaba. Foruma yeni katıldım. Sage sdc400 modeli filtre kahve makinasını yeni aldım. Burada yazılanları okumaya çalıştım. Filtre kahve demlerken dikkat etmem gereken şeyler nelerdir? Değirmenim yok, öğütülmüş şekilde alıp tüketecegim bir süre. Kolay erişebileceğim, önerebileceginiz kahve markaları varsa önerilerinize açığım. Selamlar, sevgiler.

Herkese merhaba. Foruma yeni katıldım. Sage sdc400 modeli filtre kahve makinasını yeni aldım. Burada yazılanları okumaya çalıştım. Filtre kahve demlerken dikkat etmem gereken şeyler nelerdir? Değirmenim yok, öğütülmüş şekilde alıp tüketecegim bir süre. Kolay erişebileceğim, önerebileceginiz kahve markaları varsa önerilerinize açığım. Selamlar, sevgiler.
Aylık alımlara katılabilirsiniz. Kahve su oranını ayarlayabilmek için uygun fiyatlı bir tartı edinmenizi öneririm.

Geri