• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sage SDC400 SDC450 Precision Brewer Filtre Kahve Makinası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
45gr kahve 450 gr su olacak şekilde 1/10 oranında genelde 24 saat yapıyorum ben. sonra soğuk su ve buzla seyreltiyorum. bu aralar başka modu kullanmıyorum zaten.
Öğütüm nasıl ve stok kutudan çıkan cold brewde kullanılan papatya tarzı filtreleri nereden temin ediyorsunuz ?

Öğütüm nasıl ve stok kutudan çıkan cold brewde kullanılan papatya tarzı filtreleri nereden temin ediyorsunuz ?
nerden aldığımı hatırlamuyorum vaktiyle stoklamışım. öğütüm french pressten bi tık ince.

Sage mi Moccamaster mi, karar aşamasındayım. Moccamaster okuduğum kadarıyla herkesi memnun eden bir cihaz, ibreyi MM a çeviriyorum sanırım
Hocam YouTube’da bir karşılaştırma videosunda Sage kullanan birinin yorumuna denk gelmiştim. Adam Sage’i tercih ettim ama şunu farkettim yaptığım demlemelerin %98’inde hep altın ayarı kullandım diyordu. Birkaç kez meraktan farklı ayar kullanmış olsa da iş dönüp dolaşıp altın ayarda bitiyordu. Muhtemelen senin için de aynısı geçerli olacak. Buna istinaden bir de sağlamlık ve uzun ömürlülük var ki o noktada zaten MM verdiği güveni Sage veremez diye düşünüyorum. Yani uzun vadede MM daha karlı bir seçim ve ömür boyu hizmet var.

Sage'de hangi filtreleri denediniz ? Melitta ve Tchibo var elimde.
Cafec Trepazoid de deneme niyetindeyim. Kullanan varmı hangi ebatı almalıyım 101, 102, 103

Sage'de hangi filtreleri denediniz ? Melitta ve Tchibo var elimde.
Cafec Trepazoid de deneme niyetindeyim. Kullanan varmı hangi ebatı almalıyım 101, 102, 103
Ben melitta ve tchibo kullanıyorum, daha fazlasına gerek duymadım. Öncesinde sicak suyla birazcık ıslatıp kağıt tadının gitmesini sağlıyorum. Tchibo, melittaya göre daha iyi, siz acaba denediniz de memnun kalmadıktan sonra trepazoid alıyorsunuz yoksa olmuşken hepsi olsun diye mi?

Son düzenleme:
Cafec Abaca Trapezoid 5-7 demliğe tam oturuyor. ben 600 ml demliyorum. Çok memnunumç 1000 ml e kadar taşma yapmadığı söyleniyor.

Ben melitta ve tchibo kullanıyorum, daha fazlasına gerek duymadım. Öncesinde sicak suyla birazcık ıslatıp kağıt tadının gitmesini sağlıyorum. Tchibo, melittaya göre daha iyi, siz acaba denediniz de memnun kalmadıktan sonra trepazoid alıyorsunuz yoksa olmuşken hepsi olsun diye mi?
Cihazı alalı iki üç ay oldu. Şuan melitta kullanıyorum. Tchibo var ama henüz denemedim. Ben de fast modda 150 200 ml suyla yıkama işini hallediyorum.
Cafec manuel demlemelerde çoğunlukla tercih ettiğim filtre. Kalitesi sebebiyle Sage'de de denemek istiyorum. Muhtemelen tatsal anlamda olumlu yönde farklar olacaktır.

Cihazı alalı iki üç ay oldu. Şuan melitta kullanıyorum. Tchibo var ama henüz denemedim. Ben de fast modda 150 200 ml suyla yıkama işini hallediyorum.
Cafec manuel demlemelerde çoğunlukla tercih ettiğim filtre. Kalitesi sebebiyle Sage'de de denemek istiyorum. Muhtemelen tatsal anlamda olumlu yönde farklar olacaktır.
O kadar fark edeceğini sanmıyorum, filtre tıkanmıyorsa, kağıt tadı gelmiyorsa bence tamamdır. Denemelerden sonra yorumlarınızı bekliyorum.

O kadar fark edeceğini sanmıyorum, filtre tıkanmıyorsa, kağıt tadı gelmiyorsa bence tamamdır. Denemelerden sonra yorumlarınızı bekliyorum.
Yakın zamanda alıp denemem zor yazlıktayım ancak eylül ekim. Deneyince paylaşırım elbette. Ama benim düşüncem filtre kalitesinin demlemeye azımsanmayacak kadar olumlu katkısı olduğu yönünde. Epey farklı bardaklar çıkabiliyor. Cafec neredeyse tüm serisi ve hariolar var elimde manuel demlemeler için. Tabi hangi kahveye nasıl filtre o da ayrı bir konu.

Sage'de SB Las Flores 🤌🤌
Cam servera demledim.
Nestle 95°
Cmd 21
Cafec Trapezoid
23 gr kahve 1/16
Bloom Time: 45sn Bloom Vol: 3 Flow Rate: 4

45gr kahve 450 gr su olacak şekilde 1/10 oranında genelde 24 saat yapıyorum ben. sonra soğuk su ve buzla seyreltiyorum. bu aralar başka modu kullanmıyorum zaten.
Peki bu demleme 24 saat seçildiğinde bu sürede su yavaş yavaş mi akıyor? Yoksa bir anda mi demliyor? Ben denediğimde tek seferde demleme yaptı ve kalan sürede zamanı geri sardı. Böyleyse normali çok anlamlı gelmedi bu sebeple soruyorum.

Peki bu demleme 24 saat seçildiğinde bu sürede su yavaş yavaş mi akıyor? Yoksa bir anda mi demliyor? Ben denediğimde tek seferde demleme yaptı ve kalan sürede zamanı geri sardı. Böyleyse normali çok anlamlı gelmedi bu sebeple soruyorum.
Sanırım termosun kapağını çıkartmadan demliyorsunuz. Cold modda (firma da kılavuzda belirtmiş) kapağı çıkartıyoruz

termosun kapağı çıkarılmış olmalı.
demlemeyi başlattığınızda su ile kahveyi buluşturuyor. geri sayım başlıyor ve süre bitince termosa aktarıyor.

termosun kapağı çıkarılmış olmalı.
demlemeyi başlattığınızda su ile kahveyi buluşturuyor. geri sayım başlıyor ve süre bitince termosa aktarıyor.
Sanırım bu detayları atladım. Tekrar kontrol edeceğim. Teşekkür ederim

Sanırım bu detayları atladım. Tekrar kontrol edeceğim. Teşekkür ederim
Filtre kabı içerisindeki konik iç filtreyi de çıkarmayı unutmayın.
Kullanım klavuzunda şöyle yazıyor.
Bu arada dipnot bazen bende de süreden önce kahveyi karafa döküyor. Nedenini bulamadım ama sanırım elektrikler gidip geliyor gece o yüzden böyle birşey yapıyor olabilir.

Filtre kabı içerisindeki konik iç filtreyi de çıkarmayı unutmayın.
Kullanım klavuzunda şöyle yazıyor.

Bu arada dipnot bazen bende de süreden önce kahveyi karafa döküyor. Nedenini bulamadım ama sanırım elektrikler gidip geliyor gece o yüzden böyle birşey yapıyor olabilir.
Evet enerjisi kesilip tekrar geldiğinde mandalını açıp kapıyor ama bu durumda tamamını boşaltacak kadar açık kalmıyor.

Geri