• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sage Bambino ses450 bss

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan refugee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

refugee

Barista
İsim
mhmtctnr
Daha fazla  
İsim
mhmtctnr
Kahve Arkadaşlığı İl
Sakarya
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Serdivan
Merhabalar...
Uzunca süredir büyük bir keyifle americano tüketiyorum fakat evde espresso/americano olayına yeni giriş yaptım eşim için de latte, cappuccino tarzı sütlü kahve hazırlamak istiyorum.

Konuyu açma sebebim başlıktaki makineyi kullananlara ulaşabilmek, forumda arattırdım fakat pek bilgi bulamadım.
Makine kullanımıyla ilgili youtube videoları var fakat tamamı ingilizce olduğu için pek faydalanamadım.

Sage bambino ses450 kullananlar buradan yazar ve kullanım detaylarıyla ilgili bilgi alışverişinde bulunabilirse sevinirim, özellikle demleme süresini manuel olarak belirlemeyle ilgili.

Makine double shot demlemede 60 ml olarak demleme yapıyor ama ben 34ml çıktı alabiliyorum bu değer normal mi bilemedim.

Örnek demlemem : CMD 8 klik 18 gr. Niji Haruki 32 saniyede 34 ml çıktı, (Su Buzdağı)
(Bu arada cmd red klix siparişi de verdim)

Bende makinayı alalı 10-15 gün oldu değirmen ve tartımı aldım ufaktan ayarlarına girmeye başlıyorum kahvenin boyutuyla alakalı ayar yaparsanız 40 a ulaşırsınız muhtemelen . Default ayarlarda kullanıyorsunuz sanırım. Demleme süresi manuel olarak şöyle ayarlanıyor makina hazır konumdayken 1 fincan ve 2 fincan düğmesine 2 saniye basıyorsunuz düğmeler yanıp sönüyor . sonra hangi fincan için süre ayarlıyacaksanız 3 saniye ona basın extraction başlayacak durdurmak için tekrar hangi fincanı sectıysenız o dugmeye basın. bu seçtiğin süre kaydolacak ve artık extraction süresi bu olacak. ayarları default a almak içinde 10 saniye 1 fincan ve 2 fincan'a basılı tutun . bende de şöyle bir problem var elde ettiğim espresso cok sıcak değil gibi sizde de böyle bir problem var mı

Hayırlı olsun makineniz. İlginiz ve ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim deafult a geçme işini hakikaten sayenizde öğrendim. Espresso sıcaklığı konusunda pek bilgim yok kaç derece olmalı bilmiyorum makineden aldığım espressoyu da hiç ölçmedim genellikle küçücük bir yudum espresso tadıp üzerini suyla tamamlayıp americano olarak tüketiyorum dolayısıyla sıcaklıkla ilgili problem yaşamadım ama bence makinenin o konuda eksiği alüminyum portafiltre olması ön ısıtma da yapsam kurulayıp kahve koyup tamp yapana kadar çabucak soğuyor.

Geri