• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Post Roast | Kavrumdan Sonraki Her Şey

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yetkin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Selamlar, detaylı ve harika geri bildirimiminiz için çok teşekkür ederim! Nokta atışı tespitler olmuş. Tüm değişiklikleri uyguladım. [ ] işaretlerini minimalist bir hava olsun diye tasarlamıştım ama belirttiğiniz an benim de gözüm takılmaya başladı :)
Vakit ayırıp bu detayları yazdığınız için @gokhanaygun @Cicikuş46 tekrar teşekkürler.
Feedback'lerden mutluluk duyarım.

Baktım şimdi arama çalışıyor çok konforlu olmuş. Butonda öncekinden daha işlevsel ve şık duruyor. Eline sağlık çok hızlısın. :)

🙃 kahve arama alanında ‘senin için’ önerisi yerine ‘son demlediklerim’ olsa nasıl olur hocam

Selamlar, tabii ki olur şu an kullanabilirsiniz. (Uygulamayı sonlandırıp açmanız yeterli olacaktır) Benim kullanım alışkanlığımdan dolayı eklememiştim ama bu daha az sürtünme yaratıyor teşekkür ederim :) Diğer bir yol ise; Chart Roast'ta son demlemelerimden ilgili demlemeye tıklayarak tekrar kullan ile bir önceki demlemede tanımladığınız parametleri otomatik doldurarak ilerliyor, belki bu yöntemi de deneyebilirsiniz.

Bu arada size @Cicikuş46 ve @gokhanaygun Bey'e yeni geliştirdiğim platformda pro aboneliği tanımlamak istiyorum, tabii ki yine kahve özelinde :) umarım işinize yarar, detaylı bilgiyi yakında paylaşacağım.
Sevgiler.

Tekrar kullanmaya hiç denk gelmedim deneyeceğim. Geri dönüşleriniz için teşekkürler 🤩

Çok güzel olmuş benimde benzer bir proje düşüncem vardı. Sadece önerim çok fazla parametre girmek gerekiyor buda kullanıcı açısından sıkıcı bir süreç. Gözlemlediğim kadarı ile pandemi dönemindeki gibi nitelikli kahveye ayrılan zaman ve bütçe gitgide azalıyor. Fellow aiden aldıktan sonra neredeyse hiç manuel demlemeye zaman ayırmadım.

Günaydın, geri bildiriminiz için teşekkür ederim. Kahve ritüeline ayrılan zamanın giderek daraldığı konusundaki gözleminize katılıyorum ve ben de hissediyorum.

Veri girme yükünü tamamen ortadan kaldırmak için Pulp'ı Post Roast'a entegre etmeme çok az kaldı, ayrıca paylaşacağım. Aslında şu anki sürümde "Chart Roast" menüsünde, daha önce tanımladığınız kahveler için süreci 3 tıklamaya düşüren "Tekrar Kullan" seçeneği var. (Sanırım arayüzde gizli kaldı) Süreci o menüde doğrudan tek tık yapmamamın sebebi, her demlemede ufak tefek değişen tat profilini, değişebilecek su ve su kitlerini güncelleyebilmeniz için bir alan bırakmaktı (en azından kendi günlük kullanımımda bu şekilde ilerliyorum). Şu an testlerini yaptığım ve muhtemelen Pazartesi günü yayına alacağım görünür olacağından emin olacağınız "Ritüeli Tekrarla" butonuyla log işlemini tam anlamıyla tek tıklamaya indireceğim kullanıcı isterse detaylar açılacak. Umarım bu özellik süreci hiç sıkmayan, pürüzsüz bir hale getirecek. Ve yine umarım ki ilerleyen zamanlarda satın aldığınız kahve paketlerine yapıştırılacak bir QR ile uygulamaya bu verileri hızlıca aktarabiliriz ve sadece stok takibi için arşive kaydet butonuna tıklamak kalacak. (ben çok isterim) :)

Filtre kahve makinesi bölümünün kod tarafında hazır. Yayına almak için arızalı çıkan cihazımın yerine yurt dışından gelecek olan yenisini bekliyorum. Hazırladığım yeni bölümde; Fellow Aiden (QR ile okutup cihazınıza kaydedebileceksiniz) Sage ve Moccamaster özelinde varyetelerine göre şekillendirdiğimiz, demlemeleriniz için başlangıç noktası olabilecek 58 farklı demleme tanımlı, umarım bu cihazları kullanan kişiler için de keyifli olur.

Bu arada: Fellow'un verileri kendi sunucusunda tutma hassasiyetinden dolayı testleri canlı bir cihazla yapmam gerekiyor. Eğer Ankara'da olup cihazını benimle 1 saatliğine paylaşıp kahve eşliğinde sohbet etmek isteyen bir forum üyesi çıkarsa, süreci çok daha hızlı yayına alabileceğim.

Sevgiler.

Selamlar herkese :) uzun zamandır kendi demlemelerimi not almak için kullandığım yapıyı, arkadaşlarımın cesaretlendirmesiyle canlıya aldım.

Karşınızda: Post Roast | Kavrumdan Sonraki Her Şey

Amacım sadece; 15 grama 250 ml süre vb yazmaktan ziyade su profili, akış hızı gibi o bardağın ardındaki tüm ritüeli arşivleyebilmekti. Ne kadar derin ve ayrıntı benim için o kadar iyi..

Genel görünüm

Ekli dosyayı görüntüle 43144

Ekli dosyayı görüntüle 43145

Ekli dosyayı görüntüle 43146

Neler Yapabiliyor?

Kahve Keşfi
  • Türkiye'deki 72 kavurucunun 2800+ ürününü tek katalogda görme
  • Köken, proses, varyete ve kavurucuya göre filtreleme
  • 100g bazında fiyat karşılaştırması
  • Stok durumunu takip etme
Demleme Günlüğü
  • Her demlemeni kaydetme (ekipman, değirmen, kahve, oran, sıcaklık, öğütüm, not)
  • Geçmiş demlemeleri karşılaştırma
  • Demleme maliyetini hesaplama
Cupping
  • SCAA protokolüyle profesyonel tadım formu doldurma
  • Skorlama, notlama
  • Sonuçları e-posta ile kaydetme

Haberler & Blog
  • Specialty kahve dünyasından güncel haberler (her gün otomatik güncellenir)
  • Editör yazıları
  • Kişisel istatistikler ve demleme geçmişi
  • Ekipman ve kurulum bilgisi
Genel
  • Türkçe ve İngilizce
  • Web + Android + iOS
Ayy hayallerimi projelere dönüştürüyorsunuz ellerinize emeğinize sağlık 👏👏👏

Kahvelerimizin stoklarının nerden görebildigimizi bulamadim frost roast kısmından mı yapmamız gerek acaba?

Birde MHW Elf dripper ve kalita 102d ekleyebilirmisiniz.

Ellerinize saglik cok guzel bir uygulama olmus👑

Günaydın, tabii ki ekipmanları hemen ekliyorum. İlginiz ve geri bildirimleriniz için çok teşekkürler.

Seçtiğiniz kahve, dripper, değirmen ve filtre kağıdı gibi gerekli bilgileri girip "Arşive Kaydet" butonuna bastığınızda, demlemeniz Lobby ekranına düşecek sizi görseldeki gibi bir akış karşılayacaktır.

Uygulamadaki temel bölümler;
  • Frost Roast: Dondurucuya attığınız kahvelerin efektif yaşını ve tazeliğini takip eder.
  • Chart Roast: Tüm demleme kayıtlarınızı tek bir yerden yönetmenizi sağlar.
  • Scout Roast: Tanımlı tüm roastery kahvelerini hızlıca görebileceğiniz bir alandır. Tüm kahve fiyatlarını 100 gram bazında kıyaslayabilir; ucuzdan pahalıya (ya da tam tersi) ve "en yeni" filtresiyle listeleyebilirsiniz. Ayrıca roastery, köken ve proses bazında filtreleme yapabilir, dilerseniz linklere tıklayarak doğrudan nitelikli kahve firmalarının web sitelerine ulaşabilirsiniz.
  • Dial Roast: İki farklı değirmen arasındaki öğütme ayarını, demlemeleriniz için bir başlangıç referansı olarak eşleştirmenizi sağlar.
  • News & Press Roast: Haberler ve blog içeriklerinin yer aldığı bölüm.
Demleme sürecini kolaylaştırmak için,(tekrarlayan aynı kahve paketi özelinde ) daha önce tanımladığınız bir kahveyi "Tekrar Kullan" butonuyla hızlıca seçebilir ve gramaj belirterek stoğunuzdan otomatik olarak düşmesini sağlayabilirsiniz. Stok durumunuz (her kahve paketi ayrı stok bilgisi ile )ortalama 20 gramın altına düştüğünde, belirlediğiniz ve sevdiğiniz tadım notlarına uygun yeni kahve önerilerinde de bulunacaktır. :)

Sevgiler.

Ekli dosyalar

• Post-Roast.jpeg
    Post-Roast.jpeg
    51.9 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleme:
Geri