• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Pietro Grinder

Ben de beğenen taraftayım. Hele comandanteye göre çok önde. Seasoning ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Pirinç, elektrikli değirmenlerde temizlik amacıyla kullanılıyor ama hiç denemedim.
15-20 gr için ortalama ne kadar süre alıyor?
Bir de sanırım distribütör sayfasında probrew ve multipurpose olarak 2 farklı çeşit var.

15-20 gr için ortalama ne kadar süre alıyor?
Bir de sanırım distribütör sayfasında probrew ve multipurpose olarak 2 farklı çeşit var.
O biraz sizin kol kuvetinizle alakalı aslında:) 30-75 sn diyelim. Burdaki sıkıntı süreden çok arada kol takılıyormuş gibi oluyor o da sinir ediyor. Çeşitli yöntemler buluyorsun zamanla, ben masanın uç noktasına getirip üsten bastırınca çok problem yaşamıyorum ayrıca daha sonradan base çıkardılar onun da işe yaradığını söylüyorlar. Ben de M-Modal (PROBREWING) var, tüm yorumlarım bunun için geçerli.

O biraz sizin kol kuvetinizle alakalı aslında:) 30-75 sn diyelim. Burdaki sıkıntı süreden çok arada kol takılıyormuş gibi oluyor o da sinir ediyor. Çeşitli yöntemler buluyorsun zamanla, ben masanın uç noktasına getirip üsten bastırınca çok problem yaşamıyorum ayrıca daha sonradan base çıkardılar onun da işe yaradığını söylüyorlar. Ben de M-Modal (PROBREWING) var, tüm yorumlarım bunun için geçerli.
kol takılması sinir bozucudur gerçekten

Merhaba,

Bir sorum olacaktı. Pietro (veya ZP6), hangi çekirdek ile daha güzel performans gösteriyor?

Yani şöyle merak ediyorum : aldığınız çekirdeklerden (mesela aylık alımlardan kavurucudan) var mı yok Pietro ile olmadı, daha normal (toz üreten) bir değirmen ile demleyim düşünceniz oldu mu?

Teşekkür ederim

Edit : Emre bey, deneyebildiniz mi Pietro'yu?

Edit 2 : diğer arkadaşlar hala memnun musunuz? kullanmayı devam ediyor musunuz?

Son düzenleme:
Bu pietroyu deneyimleyebileceğimiz bir kahveci var mı istanbulda? Alasım var da, k-ultra da daha kullanışlı gözüküyor, kararsız kaldım.

M/pro bıçaklı (uniform) Pietro'yu 1 senedir günde 2-3 kere kullanıyorum. 1zpresso K-max ile beraber.

Aldığım için mutluyum ama yan yana k-max ile kıyaslama yapınca pek fark göremiyorum.

Kıyasmalalar yerel ve yabancı (Dak, Friedhats) kavurucudan aldığım çekirdek ile, yıkanmış natürel ile, Abant Nestle gibi sularla, basit V60 reçetesi ile, Cafec filtre (abaca) ile yapıyorum.

Demlemeler 2dk civarında bitiyor genelde. K-max da benzer süre veriyor.

Pietro ayarı 8.0 civarında
K-max 7.0 civarında

Ya k-max ım çok iyi, ya Pietro ile sıkıntım var, ya da sıkıntı bende. 😅

Kıyaslama deneyimi paylaşmak isteyen var mı?

M/pro bıçaklı (uniform) Pietro'yu 1 senedir günde 2-3 kere kullanıyorum. 1zpresso K-max ile beraber.

Aldığım için mutluyum ama yan yana k-max ile kıyaslama yapınca pek fark göremiyorum.

Kıyasmalalar yerel ve yabancı (Dak, Friedhats) kavurucudan aldığım çekirdek ile, yıkanmış natürel ile, Abant Nestle gibi sularla, basit V60 reçetesi ile, Cafec filtre (abaca) ile yapıyorum.

K-max 7.0 civarında

seasoning i bir kaç kilo sanıyorum başarmak çok zor.. hem b modal hem de m modal bıçaklarım var femobook a2 ye özel adaptör ile kullanıyorum tk ya kadar inebiliyor genelde de espresso da kullanıyorum memnunum..

Aldığımdan beri 10 hatta belki 15 kilo kahve öğütüldü. Yani seasoning yapıldı diye tahmin ediyorum.

Aslında şikayetim yok, memnunum. Demlemelerim oldukça hızlı, tıkanma sıkıntı sıfır vs. Sadece k-max ile aynı sonuç alıyorum. Belki de yanlış kahve deniyorum.

@necipdeniz m modal ve b modal arasındaki farkı deneyimleyebildiniz mi? Filtre olarak

K-max 7.0 civarında

Dark T kaplama var ise maalesef sezonlamak zor 5.5 kilo sezonladım hala %6-7 civarında 250 mikron altı parçacık üretiyor. Ancak elek ile kullandığım zaman rakipsiz zp6 dan bile daha iyi olduğunu düşünüyorum.

(Sezonlarken ince öğütümden bahsediyorum 2 3 ayarları gibi sürtünmeden dolayı)

Aldığımdan beri 10 hatta belki 15 kilo kahve öğütüldü. Yani seasoning yapıldı diye tahmin ediyorum.

Aslında şikayetim yok, memnunum. Demlemelerim oldukça hızlı, tıkanma sıkıntı sıfır vs. Sadece k-max ile aynı sonuç alıyorum. Belki de yanlış kahve deniyorum.

@necipdeniz m modal ve b modal arasındaki farkı deneyimleyebildiniz mi? Filtre olarak
fark sanırım filtre ve espresso da.. ssp hu ve mp arasındaki farka benzettim m modal biraz gövdeden çalıyor ama aromaları belirginleştiriyor b modal daha gövdeli ama biri varken diğerini kovalamak anlamsız gibi..

Dark T kaplama var ise maalesef sezonlamak zor 5.5 kilo sezonladım hala %6-7 civarında 250 mikron altı parçacık üretiyor. Ancak elek ile kullandığım zaman rakipsiz zp6 dan bile daha iyi olduğunu düşünüyorum.

daha objektif bi yorum olmuş teşekkürler.. femobook a takıp yukardan besliyorum şarj bitene kadar robustayı ucuza hallolsun die 🤣🤣

Teşekkür ederim. Evet Dark T. Sizce daha da degisecek mi sizinki?

Bakalım o zaman 1 sene sonra nasıl olacak :D

Tekrar umutlandım.

(Ilk paketi 2 ayarında ogutmustum espresso icin kullandim. Guzel espresso vermişti. ondan sonra hep 8 civarında kilolarca öğüttüm)

Son düzenleme:

K-max 7.0 civarında

Sizinle aynı fikirde olduğumdan pietroyu sattım yola kultra ile devam ediyorum. Yaklaşık 10 kahvede kör tadım yaptım büyük çoğunluğunda kultrayı tercih ettim pietro bence asiditeyi arttırıp tatları belirgin hale getirirken gövdeyi çok azaltıyor. Kultra da hem tat ayrımını rahat yapabiliyorum hem de gövdesi hoşuma gidiyor. Bana göre kabaca pietro şeftali suyuyken kultra şeftaliyi ısırmak oluyor.

K-max 7.0 civarında

Hocam ben mayıstan beri kullanıyorum, benimki de coated versiyon. Yorumunuza çok şaşırdım. K serisi tat profili olarak Comandante ye benzer. Bu profili daha çok sevmekte tabi ki hiç problem yok kişisel tercih ama Pietro ile hiç benzer değiller.

Ben 2-3 yıldır cmd ve zp6 birlikte kullanıyordum. ZP6 nın yüksek clarity sini beğendiğim için çoğunlukla zp6 kullanıyordum. Pietro alınca zp6 claritysini kaybetmeden tatlılık gövde eklenebildiğini gördüm. Bu ilk aylarda böyle değildi hatta Pietroda sorun mu var diye düşündüm. Ama 7-8 kilonun sonunda açıldı değirmen.

Sizde ya bi detaylı temizlik lazım, ya da öğütüm ayarınız fazla kalın kaçıyor. Benim seasoning sonrası gittiğim en yüksek click 7,4 civarı. Seasoning olduysa 8 yüksek gibi geldi.

Diğer bir güçlü ihtimal de demlemenin 2:00 bitmesi. K max ve cmd de 2.00 tutuyor ama Pietro Low fines bir değirmen olduğu için 2.20 2.30ları hedefleyin, 2.00 olduğunda tam çözemiyor bence. 4 döküş ve 3-4 g/sn döküş hızları, 30 yerine 45sn bloom vs gibi uzatacak ufak müdahaleler deneyin.

Kaplamasız Pietro kullanıyorum k ultra da var. allground degirmen olarak k ultra iyi olabilir ama filtre de m modal pietro kesinlikle net daha öndedir.

[...]. Bana göre kabaca pietro şeftali suyuyken kultra şeftaliyi ısırmak oluyor.
Teşekkür ederim. Demek ki bariz bir fark var aralarında ve o farkı deneyimleyemedim.

Hocam ben mayıstan beri kullanıyorum, benimki de coated versiyon. Yorumunuza çok şaşırdım. K serisi tat profili olarak Comandante ye benzer. Bu profili daha çok sevmekte tabi ki hiç problem yok kişisel tercih ama Pietro ile hiç benzer değiller.

Ben 2-3 yıldır cmd ve zp6 birlikte kullanıyordum. ZP6 nın yüksek clarity sini beğendiğim için çoğunlukla zp6 kullanıyordum. Pietro alınca zp6 claritysini kaybetmeden tatlılık gövde eklenebildiğini gördüm. Bu ilk aylarda böyle değildi hatta Pietroda sorun mu var diye düşündüm. Ama 7-8 kilonun sonunda açıldı değirmen.

Sizde ya bi detaylı temizlik lazım, ya da öğütüm ayarınız fazla kalın kaçıyor. Benim seasoning sonrası gittiğim en yüksek click 7,4 civarı. Seasoning olduysa 8 yüksek gibi geldi.

Diğer bir güçlü ihtimal de demlemenin 2:00 bitmesi. K max ve cmd de 2.00 tutuyor ama Pietro Low fines bir değirmen olduğu için 2.20 2.30ları hedefleyin, 2.00 olduğunda tam çözemiyor bence. 4 döküş ve 3-4 g/sn döküş hızları, 30 yerine 45sn bloom vs gibi uzatacak ufak müdahaleler deneyin.
Beni iyi anladınız 🙏 Farklı bir deneyim yaşamak için aldım, ve henüz onu göremedim. Belki birkaç kilo seasoning daha lazım olabilir ama hiç sanmam.

Acaba benim Pietrom ile sıkıntı mı var. Pek düşünmüyorum çünkü demleme yaparken tıkanma vs. hiç olmuyor hatta fazla hızlı akıyor. Alignment te düzgün görünüyor.

Reçete tavsiyelerinizi uygulayacağım. Teşekkür ederim.

Kaplamasız Pietro kullanıyorum k ultra da var. allground degirmen olarak k ultra iyi olabilir ama filtre de m modal pietro kesinlikle net daha öndedir.
Teşekkür ederim. Bir şeyler yanlış yapıyormuşum demek ki.

Ankara'da kullanan arkadaşlar varsa sizin ellerinizden denemek isterim. Başka tavsiyeniz varsa (reçete, ayar gibi, veya son zamanlarda yaptığınız bir kıyas demleme deneyimi) bilmek isterim.

Bir bilgi daha, öğütukten sonra beyaz bir kağıda koyunca çıplak gözle k serisinden daha az fine olup olmadığını göremiyorum. Demleme yatağı ta hep tertemiz "fines'siz" çıkıyor.

Geri