natural yazıyor ama çok naturel değil gibi çekirdekler. leonid de benzer durum var. içince bu nasıl naturel dedim. araştırdım anoyrabik fermante naturel kurutma . benzer durum bu çekirdekde de var. ne denir bilemiyorum .El Jardin ile 10. gününde iki deneme yaptım. Amacım sitedeki reçeteyi uygulamaktı fakat 1zpresso K-Ultra 6 ve 5.5 click (commandantede 15-16 click gibi düşünebilirsiniz) ile sırasıyla 3dk ve 3dk 10sn olacak şekilde çıktılar aldım. Tadım notlarından uzak ama dengeli bir kahve çıktı. Reçetede yer alan 3dk 55sn sürelerine yaklaşabilmek için espresso inceliğine inmek gerekicek gibiBu haliyle zevk aldığımı söyleyemeyeceğim o sebeple kahveyi beklemeye bırakıyorum 10 gün sonra tekrar denerim.
Diğer parametreler:
17:306 (1:18)
51 gr bloom sonrası eşit üç döküş (6ml/s flow)
95C Fuska su(reçetede yazan yüksek ppm sebebiyle tercih ettim).
Hario japon filtre
Merhabalar , kahvelerin tüm infolarını sitede bulabilirsiniz .natural yazıyor ama çok naturel değil gibi çekirdekler. leonid de benzer durum var. içince bu nasıl naturel dedim. araştırdım anoyrabik fermante naturel kurutma . benzer durum bu çekirdekde de var. ne denir bilemiyorum .
Kavrumun homojenliği ve çekirdeklerin kalitesi bana 20-25 günlük degass sonrası için umut veriyor ama fermante tatları sevmiyorsanız biraz zor gibi. Sipariş etmeden reçeteler kısmına bakıp görmüştüm. Sizin görmemeniz talihsiz olmuş fakat ben de sizin gibi daha belirgin bir şekilde bahsedilmesi gerektiğini düşünüyorum.natural yazıyor ama çok naturel değil gibi çekirdekler. leonid de benzer durum var. içince bu nasıl naturel dedim. araştırdım anoyrabik fermante naturel kurutma . benzer durum bu çekirdekde de var. ne denir bilemiyorum .
kesinlikle. malesef genel bir problem var. forumda bununla ilgili bir başlık açılmıştı yanlış hatırlamıyorsam.Kavrumun homojenliği ve çekirdeklerin kalitesi bana 20-25 günlük degass sonrası için umut veriyor ama fermante tatları sevmiyorsanız biraz zor gibi. Sipariş etmeden reçeteler kısmına bakıp görmüştüm. Sizin görmemeniz talihsiz olmuş fakat ben de sizin gibi daha belirgin bir şekilde bahsedilmesi gerektiğini düşünüyorum.
honduras el jardin. çekirdeklerin boyutu çok küçükle çok büyük arasında olduğu için farketmesi zor oldu görece büyük de bir taş ucuz kurtulduk
Kosta Rika / Las Lajas / Natural
bunu nasıl demliyorsunuz ya? cmd 23 click 16 gr / 320 ml saman gibi kahve. parasını kesinlikle haketmiyor. 2024 yılıda benzer bir tecrübem olmuştu. spada ya oldukça antipatik bakmaya başladım.
Reçeteler enteresan gerçekten, ilk demlememi Las Moras ile yaptım, k ultra 6.7 inceliginde. Reçeteyi dikkate alarak dökusleri hafifletmek gerekli, 4m/s gibi. Bu şekilde yapinca 4 dakikaları geçiyor demleme. Hic boyle yavas ve 1/20 oranli kahve demlememistim ama Las morasi çok beğendim.El Jardin ile 10. gününde iki deneme yaptım. Amacım sitedeki reçeteyi uygulamaktı fakat 1zpresso K-Ultra 6 ve 5.5 click (commandantede 15-16 click gibi düşünebilirsiniz) ile sırasıyla 3dk ve 3dk 10sn olacak şekilde çıktılar aldım. Tadım notlarından uzak ama dengeli bir kahve çıktı. Reçetede yer alan 3dk 55sn sürelerine yaklaşabilmek için espresso inceliğine inmek gerekicek gibiBu haliyle zevk aldığımı söyleyemeyeceğim o sebeple kahveyi beklemeye bırakıyorum 10 gün sonra tekrar denerim.
Diğer parametreler:
17:306 (1:18)
51 gr bloom sonrası eşit üç döküş (6ml/s flow)
95C Fuska su(reçetede yazan yüksek ppm sebebiyle tercih ettim).
Hario japon filtre
Merhabalar,Kosta Rika / Las Lajas / Natural
bunu nasıl demliyorsunuz ya? cmd 23 click 16 gr / 320 ml saman gibi kahve. parasını kesinlikle haketmiyor. 2024 yılıda benzer bir tecrübem olmuştu. spada ya oldukça antipatik bakmaya başladım.
Las Moras gerçekten çok keyifli bir kahve, iki paket daha sipariş verdim. Koke de çok güzeldi.Reçeteler enteresan gerçekten, ilk demlememi Las Moras ile yaptım, k ultra 6.7 inceliginde. Reçeteyi dikkate alarak dökusleri hafifletmek gerekli, 4m/s gibi. Bu şekilde yapinca 4 dakikaları geçiyor demleme. Hic boyle yavas ve 1/20 oranli kahve demlememistim ama Las morasi çok beğendim.