• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ocak 2026 - Spada - Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

Farklı bölgeleri denemeyi seviyorum, Vietnam uzun süredir almayı düşündüğüm bir kahveydi ve bu ay denk gelmesi güzel oldu. Merak olunca degass 5 gün dayanabildim ve az önce demledim.

Aiden'da Hoffman'ın klasik reçete uyarlamasını, CMD 23 klik ile kullandım. Epey beğendiğim bir kahve oldu, tatlılığı yüksek. Asiditesi orta hatta düşük denilebilecek seviyede ve gövdesi de düşük. Günün her saati keyifle tüketilebilecek bir kahve. Umarım süre geçtikçe performansı daha da yükselir. Kavrumdan itibaren kısa süre geçmesine rağmen çok rahatsızlık veren bir tada rastlamadım.

Vietnam'ı ilk kez deneyimleyince, aklıma 1-2 yıl önce @Ömer Aydın beyden aldığım Çin kahvesi geldi. O da güzel bir deneyimdi.

Etiyopya Sheka için geleneksel 1:16 oranla demlediğimde bana biraz fazla yoğun gelmişti. Sitedeki reçetede belirtilen 1:18 oranla demleyince çiçek gibi oldu. Sitedeki reçeteleri baz almakta fayda var.

Etiyopya Chelbesa'yı moka potta deneyimledim ve oldukça farklı bir sonuç aldım. Kahve moka potta sanki daha farklı bir nota profili kazandı gibi hissediyorum ve açıkçası hoşuma gitti. 1:16 şeklinde bir demleme oldu.12.5g kahve 200ml su. Denemeyenler için tavsiye ederim. (Moka pot Porland markasının çelik moka potu)

Nordic kavrum seviyorum. Bu ay üç Spada kahvesi deneyimledim, ne yazık ki hiç biri bana hitap etmedi. Kahveler benim damak tadıma göre çok koyu. Orta ve koyu kavrum severler için iyi bir tercih olacaktır benim için büyük hayal kırıklığı.

El Jardin ile 10. gününde iki deneme yaptım. Amacım sitedeki reçeteyi uygulamaktı fakat 1zpresso K-Ultra 6 ve 5.5 click (commandantede 15-16 click gibi düşünebilirsiniz) ile sırasıyla 3dk ve 3dk 10sn olacak şekilde çıktılar aldım. Tadım notlarından uzak ama dengeli bir kahve çıktı. Reçetede yer alan 3dk 55sn sürelerine yaklaşabilmek için espresso inceliğine inmek gerekicek gibi:) Bu haliyle zevk aldığımı söyleyemeyeceğim o sebeple kahveyi beklemeye bırakıyorum 10 gün sonra tekrar denerim.

Diğer parametreler:
17:306 (1:18)
51 gr bloom sonrası eşit üç döküş (6ml/s flow)
95C Fuska su(reçetede yazan yüksek ppm sebebiyle tercih ettim).
Hario japon filtre

El Jardin ile 10. gününde iki deneme yaptım. Amacım sitedeki reçeteyi uygulamaktı fakat 1zpresso K-Ultra 6 ve 5.5 click (commandantede 15-16 click gibi düşünebilirsiniz) ile sırasıyla 3dk ve 3dk 10sn olacak şekilde çıktılar aldım. Tadım notlarından uzak ama dengeli bir kahve çıktı. Reçetede yer alan 3dk 55sn sürelerine yaklaşabilmek için espresso inceliğine inmek gerekicek gibi:) Bu haliyle zevk aldığımı söyleyemeyeceğim o sebeple kahveyi beklemeye bırakıyorum 10 gün sonra tekrar denerim.

Diğer parametreler:
Hario japon filtre
natural yazıyor ama çok naturel değil gibi çekirdekler. leonid de benzer durum var. içince bu nasıl naturel dedim. araştırdım anoyrabik fermante naturel kurutma . benzer durum bu çekirdekde de var. ne denir bilemiyorum .

Ekli dosyalar

• IMG_5230.jpeg
    IMG_5230.jpeg
    191.6 KB · Görüntüleme: 144
Son düzenleme:
natural yazıyor ama çok naturel değil gibi çekirdekler. leonid de benzer durum var. içince bu nasıl naturel dedim. araştırdım anoyrabik fermante naturel kurutma . benzer durum bu çekirdekde de var. ne denir bilemiyorum .
Kavrumun homojenliği ve çekirdeklerin kalitesi bana 20-25 günlük degass sonrası için umut veriyor ama fermante tatları sevmiyorsanız biraz zor gibi. Sipariş etmeden reçeteler kısmına bakıp görmüştüm. Sizin görmemeniz talihsiz olmuş fakat ben de sizin gibi daha belirgin bir şekilde bahsedilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Kavrumun homojenliği ve çekirdeklerin kalitesi bana 20-25 günlük degass sonrası için umut veriyor ama fermante tatları sevmiyorsanız biraz zor gibi. Sipariş etmeden reçeteler kısmına bakıp görmüştüm. Sizin görmemeniz talihsiz olmuş fakat ben de sizin gibi daha belirgin bir şekilde bahsedilmesi gerektiğini düşünüyorum.
kesinlikle. malesef genel bir problem var. forumda bununla ilgili bir başlık açılmıştı yanlış hatırlamıyorsam.

Kosta Rika Hacienda La Colima'yı V60'ta denedim, sevmedim. Espresso'da denedim, akış çok iyiydi ama yine sevmedim.

En son önerilen reçete ile düz tabanda denedim. Gövde çok düştü ama çok daha keyifliydi. Yine de benim için fiyat/performansı düşük bir kahve oldu.

honduras el jardin. çekirdeklerin boyutu çok küçükle çok büyük arasında olduğu için farketmesi zor oldu görece büyük de bir taş ucuz kurtulduk

Ekli dosyalar

• IMG_6698.jpeg
    IMG_6698.jpeg
    85.6 KB · Görüntüleme: 126
Kosta Rika / Las Lajas / Natural
bunu nasıl demliyorsunuz ya? cmd 23 click 16 gr / 320 ml saman gibi kahve. parasını kesinlikle haketmiyor. 2024 yılıda benzer bir tecrübem olmuştu. spada ya oldukça antipatik bakmaya başladım.

Ben de pek beğenmedim.

Kalita 155, Fellow Stagg ve Origami'de 16 gr 250 ml şeklinde Deep 27'de ise 12 gr civarı demliyorum. Tümünün filtreleri kendi markaları. Ode Gen 2'de düz tabanlarda 6 diğerlerinde 5 civarlarında gidip geliyorum. Abant, Erikli, Javsu ve Nestle ile denedim. Kavrum da 27 veya 26 Ocak. Spada çok sık alışveriş yaptığım bir kavurucu değil ama nedense işini iyi yapıyor hissiyatı vardı bende.

Ayrıca bu çekirdeklere "limited" diyeceksek işimiz var.

Son düzenleme:

Diğer parametreler:
Hario japon filtre
Reçeteler enteresan gerçekten, ilk demlememi Las Moras ile yaptım, k ultra 6.7 inceliginde. Reçeteyi dikkate alarak dökusleri hafifletmek gerekli, 4m/s gibi. Bu şekilde yapinca 4 dakikaları geçiyor demleme. Hic boyle yavas ve 1/20 oranli kahve demlememistim ama Las morasi çok beğendim.

Kosta Rika / Las Lajas / Natural
bunu nasıl demliyorsunuz ya? cmd 23 click 16 gr / 320 ml saman gibi kahve. parasını kesinlikle haketmiyor. 2024 yılıda benzer bir tecrübem olmuştu. spada ya oldukça antipatik bakmaya başladım.
Merhabalar,
Bu reçeteye göre oldukça kalın bir öğütüm ve yüksek bir ratio var. Bu kahve için tavsiye edilen reçete sitemizde mevcut.
Las lajas Kosta Rika’nın önde gelen çiftliklerinden ve çok keyifli bir fincan sunar.

Reçeteler enteresan gerçekten, ilk demlememi Las Moras ile yaptım, k ultra 6.7 inceliginde. Reçeteyi dikkate alarak dökusleri hafifletmek gerekli, 4m/s gibi. Bu şekilde yapinca 4 dakikaları geçiyor demleme. Hic boyle yavas ve 1/20 oranli kahve demlememistim ama Las morasi çok beğendim.
Las Moras gerçekten çok keyifli bir kahve, iki paket daha sipariş verdim. Koke de çok güzeldi.

Kolombiya El Mirador (yıkanmış karbonik maserasyon) & Kolombiya Las Moras (naturel çift aşamalı fermentasyon) & Etiyopya Koke (naturel) ile alıma katılmıştım.

Üçü de güzel ama Las Moras & Koke harikulade gerçekten.

50 gün içerisinde 3. siparişimi vereceğim. Leonid Ramirez, Koke ve Las Moras ilavesi ile önümüzdeki 1,5 ayı kapatırım.

Geri