• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Anket Ocak 2026 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kocakurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hangi firma seçilsin?

• Molecule

Oy: 6 2.2%
  • Whiff

Oy: 7 2.6%
  • Rumo

Oy: 30 11.1%
  • Spada

Oy: 119 44.1%
  • Sezy

Oy: 108 40.0%

• Kullanılan toplam oy
    270
  • Anket kapatılmış .
Sezy baş tacıdır ama biraz da yenilik olsun. Çikolatada da indirim gelir belki diye oyum Rumo.

Spada mı? aman diyim

sezy +1 kahveyle beraber çikolata 🫀

125 gr seçeneği ve denenesi seçkisi olduğu için oyum Rumo'ya. Herhangi bir kahveyi, 250 gr alıp, olaki beğenmeyip çöpe atana kadar dolapta bekletme riskini almak istemiyorum.

spada bir önceki seçimde bizi tabiri caize kazıkladı ben bir daha hayatta spadaya vermem molecule e verdim.

Şöyle bir bakıldığında Spada %25 bir indirim tanımlasa dahi Sezy firması kadar cazip olmuyor. Espresso için kahvelerin fiyatlarını kıyasladığım zaman Sezy'den 1050 TL ye 1 kg kahve alıyorken, Spada'dan en ucuz espresso için alacağım kahve yüzde 25 indirimle 1196 TL ( normali 1595 TL ). Keşke Spada firmasına oy veren arkadaşlar bu kıyaslamayı da yapsalardı. Sağlık olsun, bu ay başka firma ile devam edeceğim.

Keşke sezyde bir şey yapsa 🫱🏻‍🫲🏼 @S.Yavuz

Şöyle bir bakıldığında Spada %25 bir indirim tanımlasa dahi Sezy firması kadar cazip olmuyor. Espresso için kahvelerin fiyatlarını kıyasladığım zaman Sezy'den 1050 TL ye 1 kg kahve alıyorken, Spada'dan en ucuz espresso için alacağım kahve yüzde 25 indirimle 1196 TL ( normali 1595 TL ). Keşke Spada firmasına oy veren arkadaşlar bu kıyaslamayı da yapsalardı. Sağlık olsun, bu ay başka firma ile devam edeceğim.
Sadece espresso bazlı düşünüyorsanız bütçe açısından sanalbaharat daha uygun olacaktır.

Sadece espresso bazlı düşünüyorsanız bütçe açısından sanalbaharat daha uygun olacaktır.
Hayır, buradaki eleştirim ikisi arasındaki fiyatlandırma. Espresso için verdiğim ise sadece bir örnek. Bir oylama yapalırken tüm sitelere girip detay inceliyor ve buna göre karar verip oyumu kullanıyorum. Aradaki fiyat farkının bariz olduğunu göre göre yine de malum firma lehine oy kullanmak bana göre ya maddi açıdan rahatlığın göstergesi ya da ucuzsa kesin kötüdür algısıdır. Ve inanıyorum ki oy veren kişilerin yarısından fazlası girip detay incelemiyor bile. Daha önce burada bir çok sefer gördüm ki seçilen firma lehine oy veren kişiler anket tamamlandıktan sonra alım yaparken ya kahve çeşidinin azlığından, ya da fiyatlandırma politikasından şikayetçi oluyorlar. İndirim olacak hali bile diğer firmadan yüksek kalıyorsa bu bende büyük bir soru işareti yaratır.

Hayır, buradaki eleştirim ikisi arasındaki fiyatlandırma. Espresso için verdiğim ise sadece bir örnek. Bir oylama yapalırken tüm sitelere girip detay inceliyor ve buna göre karar verip oyumu kullanıyorum. Aradaki fiyat farkının bariz olduğunu göre göre yine de malum firma lehine oy kullanmak bana göre ya maddi açıdan rahatlığın göstergesi ya da ucuzsa kesin kötüdür algısıdır. Ve inanıyorum ki oy veren kişilerin yarısından fazlası girip detay incelemiyor bile. Daha önce burada bir çok sefer gördüm ki seçilen firma lehine oy veren kişiler anket tamamlandıktan sonra alım yaparken ya kahve çeşidinin azlığından, ya da fiyatlandırma politikasından şikayetçi oluyorlar. İndirim olacak hali bile diğer firmadan yüksek kalıyorsa bu bende büyük bir soru işareti yaratır.

Herkes adına gereğinden fazla genelleme olmuş bence yorumunuz. Forum ahalisini fazlaca küçümsemiş oluruz bu şekilde. Oy veren bir kısım insanın tercih yapılan firmalarla ilgili tahmin ettiğinizden daha fazla tecrübesi olabilir.

Sonuç belli olduğuna göre, örneğin ben neden Sezy yerine Spada'ya verdiğimi söylemiş olayım.

1- Uzun yıllardır online kahve satın alıyorum (yüzlerce yurtiçi+yurtdışı alımı yaptım). Buradaki birçok arkadaş da benim gibi alımlar yapmıştır. Sadece iki kez satın aldığım kahve yerine yanlış başka kahve gönderildi. Bunlardan biri Coffeenutz (yıllar önce) diğeri de Sezy (yakın zamanda) oldu. Bu yüzden bu kahvecilerden alım yapmıyorum artık.

2- Spada'nın kavrumu hoşuma gidiyor.

Herkes adına gereğinden fazla genelleme olmuş bence yorumunuz. Forum ahalisini fazlaca küçümsemiş oluruz bu şekilde. Oy veren bir kısım insanın tercih yapılan firmalarla ilgili tahmin ettiğinizden daha fazla tecrübesi olabilir.

Sonuç belli olduğuna göre, örneğin ben neden Sezy yerine Spada'ya verdiğimi söylemiş olayım.

1- Uzun yıllardır online kahve satın alıyorum (yüzlerce yurtiçi+yurtdışı alımı yaptım). Buradaki birçok arkadaş da benim gibi alımlar yapmıştır. Sadece iki kez satın aldığım kahve yerine yanlış başka kahve gönderildi. Bunlardan biri Coffeenutz (yıllar önce) diğeri de Sezy (yakın zamanda) oldu. Bu yüzden bu kahvecilerden alım yapmıyorum artık.

2- Spada'nın kavrumu hoşuma gidiyor.
Haklısınız. Sizin yaşadığınız olumsuz tecrübe o firmaları kötü yapar, çok haklısınız. O firmalara başvurup yanlış geldiğini belirttiniz ve bunu telafi etmedilerse haklısınız diyebilirim ama ben burada hatayı telafi etmeyen bir firmaya denk gelmedim. Kimseyi küçümsemek haddim değildir. Herkesin görüşü ve kanaati benimle eşit seviyededir. Ben sadece eleştiri de bulundum ki bu da özgür bir insanın en doğal hakkıdır. Siz kahveler yanlış gönderildi diye eleştiri yapıyorsunuz bende fiyat politikasından dolayı eleştiride bulunuyorum.

Son düzenleme:
Haklısınız. Sizin yaşadığınız olumsuz tecrübe o firmaları kötü yapar, çok haklısınız. O firmalara başvurup yanlış geldiğini belirttiniz ve bunu telafi etmedilerse haklısınız diyebilirim ama ben burada hatayı telafi etmeyen bir firmaya denk gelmedim. Kimseyi küçümsemek haddim değildir. Herkesin görüşü ve kanaati benimle eşit seviyededir. Ben sadece eleştiri de bulundum ki bu da özgür bir insanın en doğal hakkıdır. Siz kahveler yanlış gönderildi diye eleştiri yapıyorsunuz bende fiyat politikasından dolayı eleştiride bulunuyorum.
Aynı eleştiriyi coffeenutz için yaptık geçen ama istediğimiz seçilmedi diye kimseyi küçümsemedik, önyargıda da bulunmadık.

Toplu alım etkinliklerini bir oyun alanı olarak algılayıp eğlenmeye çalışsak amacına daha çok ulaşacak gibi geliyor bana.

Aynı eleştiriyi coffeenutz için yaptık geçen ama istediğimiz seçilmedi diye kimseyi küçümsemedik, önyargıda da bulunmadık.
Hocam yanlış anlaşılmasın lütfen. Ben Sezy firmasından zaten geçen hafta alım yaptım. Yani yaptığım eleştiri istediğim seçilmedi diye değil ☕

Malesef başkalarının tercih sebepleri üzerine yaklaşımınız çok kısır. Bu etkinlikte tercih yapan bir çok insanın temel amacı en ucuza en makul kahveyi almak değil. Farklı kavurucuları ve çekirdekleri denemek isteyen insanların ilk yaptıkları şey fiyat karşılaştırması olmayabiliyor. Ve bu her zaman alım gücüyle de alakalı değil. Şu anda mesela, bütçem oldukça kısıtlı, ve kazanacak kavurucudan, bir iki arkadaşımla ortak, beğendiğimiz çekirdekleri paylaşarak almayı planlıyoruz.
Örneğin Sezy hem fiyat performans açısından hem işletme prensibi olarak tercih ettiğim bir kavurucu. Fakat, oyumu verirken de yazdığım gibi seçkisini zaten denedim, ve farklı bir seçki denemek istiyorum.
Temel motivasyonunuz fiyat ise Brown Berry başta olmak üzere, indirimsiz hali Sezy'nin indirimli halinden uygun bir çok marka var. Indirim kovalamaksızın bu firmalara yöneltebilirsiniz.
Ancak insanların kişisel tercihlerini kendi dinamiklerininizle ve ben merkezci bir şekilde yargılamanız pek hoş değil. Umarım o büyük soru işareti biraz küçülmüştür...

Şahsi olarak tarafımı aşağılayıcı şekilde eleştirmenizi kabul etmiyorum. Amaç indirim beklemeksizin ve fiyatlarına bakılmaksızın farklı çekirdekleri denemek ise o zaman bu ankete ne gerek var? Her ay başka bir kavurucudan insanlar alışveriş yapabilir. Kim ne derse desin, içinde bulunduğumuz ekonomik şartları da göz önünde tuttuğumuzda ilk yapılan kıstas maalesef fiyatlar oluyor. Aksini iddaa ediyorsanız tabiki o da sizin kendi görüşünüzdür, saygı duyarım. Kaldı ki amacım indirim kovalamak olsa ay içinde çeşitli firmalardan alışveriş yapmam. Lütfen başkaları hakkında yorum yaparken kullandığınız kelimelere de dikkat ediniz. Zira benim motivasyonumun ne olduğunu sorgulamak, yaptığım eleştirileri küçümseyip kısır düşünceler iması yapmak hiç hoş değil. Sürçü lisan etti isem affola...

Selamlar herkese.

Etkinliğimizin amacı herkesin bir ay için tek kavurucunun kahvelerinde yoğunlaşmasını sağlamak ve bu kahveler üzerine topyekûn fikir alışverişinde bulunmaktır. Etkinliğin amaçları arasında indirim yoktur, eşantiyon olarak gelmektedir. Bir Türk vatandaşı olarak ekonomik hassasiyetlerinizi anlamakla birlikte etkinliğin temelini bu oluşturmamaktadır. Her firmada ara ara gerçekleşen indirimler ve çok daha iyi fiyatlar bulunup Toplum Alım'a katılmaksızın bunlara yönelmek mümkündür.

Bunun dışında dilediği seçeneğe tıklamak ya da hiç iştirakte bulunmamak herkesin kendi tasarrufundadır. Üyelerin birbirleri üzerinde çıkarımlarda bulunarak forum başlıklarını amacının dışında meşgul etmemelerini rica ederim.

Geri