• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ocak 2025 - Sezy - Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

Bende Peru, Etiyopya Gafissa Keramo ve nitelikli türk kahvesiyle katılmıştım. Nitelikli türk kahvesini eşim sevdiği için sürekli alırım. Öncekilerde medium tarzında meyveli ferah rahat içimliyken son iki alımımızda fazla kavrulmuş tadı ağır geliyor @S.Yavuz Serkan bey.Merak ettiğim bir durum.

Bende Peru, Etiyopya Gafissa Keramo ve nitelikli türk kahvesiyle katılmıştım. Nitelikli türk kahvesini eşim sevdiği için sürekli alırım. Öncekilerde medium tarzında meyveli ferah rahat içimliyken son iki alımımızda fazla kavrulmuş tadı ağır geliyor @S.Yavuz Serkan bey.Merak ettiğim bir durum.
Selam. Nitelikli Türk kahvesinde maalesef mevcut lot bitti. Yeni ürüne geçmek zorunda kaldık. Haliyle kavurma profilinde de geçici bir değişiklik gerektirdi. Önceki gibi medium hatta medium'a çeyrek kala gibi bir kavurmada meyvemsilik yanında rahatsız edici bir çiğlik oluşuyordu. Şu an gümrükte işlemleri süren bir kahvemiz var. Onun çıkışıyla birlikte eski profile dönüş yapacağım. İlk gelen numunelerden aldığımız sonuç epeyce tatmin ediciydi. Eskisinden de iyi bir çekirdek bekliyorum ama herhalde analiz manaliz geldi kavurduk vs derken 2-3 hafta sürer diye düşünüyorum.

Kenia Baragwi Muchagara; şu ana kadar içtiğim en tatlı Kenya çekirdeği oldu. Kenya karakteristiğine sahip olmasının yanında bu kadar tatlı ve meyvemsi olmasıyla, ağız sulandırıcı etkisiyle çok beğendim. Elinize sağlık @S.Yavuz . Stokta görünmüyor, tekrar açılır mı acaba?
Selamlar. Afiyet olsun. Maalesef Baragwi tamamen bitti. Zaten getirirken de az bir stok kalmıştı. Devamı olan bir çekirdek değil.

Kavurucu: Sezy
Çekirdek: Guatemala Kʼicheʼ
Demleme Yöntem ve Detayları: V60, Clever, AeroPress
Öğütüm Detayları: C40 - 16-26 klik
Su Detayları: Damacana 92-97 C
Toplam Süre: 2:00-3:30
Kahve Miktarı: 15-26gr gr
Oran: 1/16-1/19

Geçtiğimiz aylarda bu kahveyi almış ve aşırı beğenmiştim, tadım notlarını çok net alıyordum. Bu alımda 2x250gr aldım, ilk paket 20-40 gün degas olarak bitti. Çekirdek kokusunda buram buram aynı notalar var fakat fincana o yoğunluk hiçbir şekilde yansımıyor. Tadım notları orada ama sönük kalıyor.

Aynı kahveyi aynı su ve yöntemlerle birkaç ay önce içtiğim için karşılaştırma yapabiliyorum, çekirdek kokusu aynı fakat fincanlardaki tat aynı yoğunlukta değil. Kesinlikle kötü bir kahve değil ama birkaç ay önce içtiğim kahve %100 meyve suyu gibiyken bu suya eklenmiş meyve suyu gibi düşük yoğunlukta geliyor.

Kalan 250gr paketin daha fazla açılacağını sanmıyorum, yeteri kadar degas oldu diye düşünüyorum ama tatta farklı bir durum olursa tekrar yazarım.

Selamlar. Afiyet olsun. Maalesef Baragwi tamamen bitti. Zaten getirirken de az bir stok kalmıştı. Devamı olan bir çekirdek değil.
Baragwi'yi çok sevmiştim, devamı olmaması üzdü keşke daha fazla alsaymışım diyorum. Benzer karakterde tatlı ve meyvemsi aynı zamanda hissedilen gövdesi olan biri daha ekonomik birkaç kahve önerebilir misiniz?

Ocak ayında birlikte alalım kampanyası ile aldığım Etiyopya Keramo bal gibi kahve. Koydum Fellow termosa sabahtan beri içiyorum. Şeftali mango havada uçuşuyor. Toplu alım öncesi aldığım için toplu alımı es geçmiştim. 17 Aralık kavrum tarihli bu kahve beni her saat içebilirsin diyor. Burunda ve aftertaste olarak floral floral kokuyor. Şeker gibi kahve valla. Tatlı krizine birebir emeğinize sağlık @S.Yavuz 🙏🏻👏🏻☺️

Son düzenleme:
Ocak ayında birlikte alalım kampanyası ile aldığım Etiyopya Keramo bal gibi kahve. Koydum Fellow termosa sabahtan beri içiyorum. Şeftali mango havada uçuşuyor. Toplu alım öncesi aldığım için toplu alımı es geçmiştim. 17 Aralık kavrum tarihli bu kahve beni her saat içebilirsin diyor. Burunda ve aftertaste olarak floral floral kokuyor. Şeker gibi kahve valla. Tatlı krizine birebir emeğinize sağlık @S.Yavuz 🙏🏻👏🏻☺️
Afiyet olsun :)

Baragwi'yi çok sevmiştim, devamı olmaması üzdü keşke daha fazla alsaymışım diyorum. Benzer karakterde tatlı ve meyvemsi aynı zamanda hissedilen gövdesi olan biri daha ekonomik birkaç kahve önerebilir misiniz?
Selamlar. Diğer kahveler arasında biraz kaynadı ama benim son aylarda en çok sevdiğim kahvelerden biri Peru El Condor oldu. Hem gövdesi çok tatminkar hem o gövdeye göre gayet aromatik. Keramo tatlılık ve meyvemsi notalar açısından çok başarılı. Gövde olarak Baragwi'den pek geri kalmaz ama El Condor kadar doygun diyemem. Daha ekonomik dediğinizde kriterler aynı ise biraz zor. Bir de fiyatlandırma konusunun iyice suyu çıktı. Yani mesela bizde Keramo'nun kilosu 1500 lira. Aynı Keramo bir yerde 2500 bir yerde 2700 bir 3000. Herkes kafasına göre bir şey yazıyor. Bunca yıldır kavurmacı olarak ben bile artık ne ekonomik ne değil, hangisi ucuz hangisi pahalı tanımlayamıyorum. O nedenle kendim çekirdek seçerken bile performansına göre bu ekonomik bunu alayım, şu pahalı şunu almayayım inanın diyemiyorum :)

Kavurucu: Sezy
Çekirdek: Kenia Baragwi Muchagara
Demleme Yöntem ve Detayları: Timemore Crystal Eye V60 + Hario Filtre
Öğütüm Detayları: C40 - 25 Click
Su Detayları: Abant 94°
Toplam Süre: 2:20
Kahve Miktarı: 15gr
Oran: 1/16

Demleme Basamakları:
Güzel ve lezzetli bir kahve. Asiditesi canlı fakat rahatsız edici düzeyde değil. Gövde ile asidite arasında güzel bir denge var. Çok bariz olmasa da tatlı bir gövdesi var. Bilmeden içsem natural bir çekirdek yada kısa fermantasyon bir çekirdek derdim. Yıkanmış bir çekirdek hissiyatı yok. Eğer karakteristik olarak yıkanmış çekirdek istiyorsanız hayal kırıklığı olabilir. Fakat işleme yönteminden bağımsız dengeli ve güzel bir kahve diyebilirim. Tek eleştirim filtreyi tıkayacak kadar çok toz çıkıyor. Su da tutan bir çekirdek muhtemelen, demlerken gözlem gerektiriyor yoksa süre uzayıp gidiyor.

Kenia Baragwi zaten herkes beğendi. Ben de. 10. günde demlemiştim, tipik Kenya gibiydi. 25. günden sonra daha özel tatlar gelmeye başladı. Tekrar alınır.

Ethiopya Shantawene Gafisse ise, tat hafızamında kaydettiğim tam güzel bir ethiopia natürel tatlara sahip. Çok severim. Daha çok şeftali tatları aldım (güzelce ayıkladıktan sonra).

Teşekkür ederim

Peru Condorla kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyorum stres topu gibi maşallah aşırı keyifli juicy derler ya bence ondan. Acayip stres atıyorum bu kahveyle. Mandalina asiditesi baya hoşuma gitti. Burdan devam ederim bundan sonra. Kavrumu başarılı 20 gün degass istiyor bence. Buzdağı ve Nestle ile en ideal su oldu bu kahvede. Elinize sağlık Serkan bey kavrum F/P on numara 👌

Sitedeki tariflere göre zeleke ve el miradoru demlediğimde sadece overextract toasty tatlar alıyorum. Kahveler degass sürelerini doldurmuş durumda. Zelekeye fp kahvesi olarak baktığımdan pek sorun olmasa da 500 lira fiyatı olan el miradordan böyle bir şey beklemezdim açıkçası. Renk tabi ki yanıltıcı olabilir ama düşük sıcaklık ve kalın öğütümde bile v60ta renk kopkoyu. Shantawene ve keramoda bu problemle karşılaşmamıştım.

Sitedeki tariflere göre zeleke ve el miradoru demlediğimde sadece overextract toasty tatlar alıyorum. Kahveler degass sürelerini doldurmuş durumda. Zelekeye fp kahvesi olarak baktığımdan pek sorun olmasa da 500 lira fiyatı olan el miradordan böyle bir şey beklemezdim açıkçası. Renk tabi ki yanıltıcı olabilir ama düşük sıcaklık ve kalın öğütümde bile v60ta renk kopkoyu. Shantawene ve keramoda bu problemle karşılaşmamıştım.
Selamlar, El Miradorda' da bende aynı problemi yaşadım. Genelde böyle koyu tatlar aldığım kahveler için kullandığım bir aeropress reçetem var. Fakar onda da olumlu bir sonuç çıkmadı. En son espressoda deneyeceğim artık.

Geri