• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ocak 2025 - Sezy - Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kocakurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kocakurt

Müverrih
Editör
İsim
Emre
Daha fazla  
İsim
Emre
Merhaba.

Bu ayki etkinliğimizin kazananı Sezy'nin kahveleri için oluşturduğunuz reçeteleri ve kahve özelinde deneyimlerinizi bu başlık altında paylaşabilirsiniz.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Sezy
Çekirdek:
Demleme Yöntem ve Detayları:
Öğütüm Detayları:
Su Detayları:
Toplam Süre:
Kahve Miktarı:
Oran:

Demleme Basamakları:

10 günlük Humure ve Botiana denedim, vaat edilen tat notaları nokta atışı. Degass süreleri için dendiği gibi biraz beklemek gerekiyor, bunlar da bir haftaya kendilerine gelirler. Reçetelik bir durum yok henüz, degass süreleri için fikir vermek istedim.

Muchagara denedim. Bu sefer tatları çat diye veriyor diyemem, üzerine düşünürsem çıkıyor. Ama bunun sebebi kahvenin bana bir yemeği hatırlatması; kahvenin şu anki hali annemin yaptığı yeşil domates yemeğine benziyor. Canım çekti.

Shantawene diğerlerine nazaran daha az degas ile başlanabilir gibi geldi. Arkadaşlara bir açıp denemelerini, sonra degasa geri yatırmalarını tavsiye ederim.

Siparişimle birlikte 28gr Peru El Condor hediye gelmişti, CMD 24, Clever ile 500gr su 95 C'de 3dk demledim; içimi iyi ve asiditesi güzel (orta parlak), lezzetli bir kahveymiş. Kahvenin künyesine bakmadan, degas süresini bilmeden, sabit bir tarifle demleyip içtim. Anaerobik olduğunu anlamadığım, fermente tat olmayan ama keyifli meyvemsi bir tadı vardı.

Asidite sevmeyen eşim kahveyi beğense de asiditesini kısmen rahatsız edici buldu çünkü ona göre asidite = ekşilik :) 2 tarafında yorumunu paylaştım ki kendi damak tadınıza göre karar verin.

Başlığı görünce bi' affaladım valla. Hani degass 4 haftaydı, ben mi yanlış hatırlıyorum diye eski yazılanlara koştum :)

Muchagara denedim. Bu sefer tatları çat diye veriyor diyemem, üzerine düşünürsem çıkıyor. Ama bunun sebebi kahvenin bana bir yemeği hatırlatması; kahvenin şu anki hali annemin yaptığı yeşil domates yemeğine benziyor. Canım çekti.

Shantawene diğerlerine nazaran daha az degas ile başlanabilir gibi geldi. Arkadaşlara bir açıp denemelerini, sonra degasa geri yatırmalarını tavsiye ederim.
Shantawene için 15 gün yeterli mi?
Humure için 20 gün nasıl?

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Sezy
Çekirdek: Ethiopia Bochesa
Demleme Yöntem ve Detayları: 4 X 60 - 30 saniyede 1 döküş
Öğütüm Detayları:
Kingrinder K6 90 Click
Su Detayları:
Isparta Davraz Su 90-100ppm
Toplam Süre:
2.20
Kahve Miktarı:
15 Gr
Oran:
16.6
Demleme Basamakları:
30 Saniye blooming sonrası her 30 saniyede dairesel yavaş hareketler ile 3 eşit döküş.
Kavrum Tarihi: 27 Aralık.

Gül notası ve tadı barizdi. Baya keyifliydi. Soğudukça tatlılık arttı, gül kayboldu. Bittikten sonra uzun bi süre su içmediö ağzımdaki tat gitmesin diye.

Kavurucu: Sezy
Çekirdek: Keramo Village
Demleme Yöntem ve Detayları: Hoop Tek Döküş
Öğütüm Detayları: Timemore C3 17 Click
Su Detayları: Pirsu + Erikli karışımı ile 55 PPM'e getirilmiş su
Toplam Süre: 3.30
Kahve Miktarı: 17 / 270

26 Aralık Kavrum olması lazım. Degass bitince müthiş olmuş

Çok Tatlı - Kayısı - Şeftali ve Mango notalarını aldım sarı meyveler çok baskın akıyor.

Çekirdek: Kenya AA Gathugu
Demleme Yöntem ve Detayları: 4×60
Öğütüm Detayları: Timemore C3 14 Click
Su Detayları: Şebeke Suyunu Brita ile arıttım
Toplam Süre: 2.40
Kahve Miktarı: 15g
Oran: 1/16 15g kahve 240g su

Demleme Basamakları: Her döküş 10 saniye. Blooming sonrası 40. saniyede 2. döküş. 1.10 3. döküş. 1.40 son döküş. 2.40 bitiş.

Degass bittikten sonra yaptığım denemelerde aromaları en iyi bu reçeteyle yakaladım. Keşke tüm paketi bu şekilde demleseydim paket bitmek üzere şu anda. 1 kilo almayı düşünüyorum o kadar seviyorum bu kahveyi.

Demleme Basamakları: Her döküş 10 saniye. Blooming sonrası 40. saniyede 2. döküş. 1.10 3. döküş. 1.40 son döküş. 2.40 bitiş.

Degass bittikten sonra yaptığım denemelerde aromaları en iyi bu reçeteyle yakaladım. Keşke tüm paketi bu şekilde demleseydim paket bitmek üzere şu anda. 1 kilo almayı düşünüyorum o kadar seviyorum bu kahveyi.
Merhaba,
Suyu kaç derecede kullandınız?

94'te başladım ama demleme boyunca tekrar ısıtmadım soğumuştur. Isı ayarlı kettle yok maalesef
Teşekkür ederim. Ben clever ile 93 derecede önce su sonra kahve olacak şekilde 2:30 akış başlatma ile memnun olacağım bir tadım yakaladim ama daha iyisi olabileceğini düşünüyorum. Nestle kullandım su olarakta. Bir de timemore ile deneyeceğim sizin tarifinizle

94'te başladım ama demleme boyunca tekrar ısıtmadım soğumuştur. Isı ayarlı kettle yok maalesef

Merhaba, 94'te başladım düştü diye düşünmeyin, direkt 94 diyebilirsiniz. Düşecek zaten su sıcaklığı, normali o. İlk sıcaklığı herhangi bir termometreyle ölçebiliyorsanız bu yeterli. Isı ayarlı kettle'lar da çoğunlukla tekrar ısıtmıyor zaten.

Hocam bende de timemore c3s var ve genelde 11 click de öğütüyorum. Siz 14 clikte öğütmüşsünüz. Başka bir arkadaş 17 clickte öğütmüş. Mikron aralıkları geniş bir değirmen. Sezy kahve özelinde mi bu ayarda öğütüyorsunuz. Yoksa normali bu mu

Hocam bende de timemore c3s var ve genelde 11 click de öğütüyorum. Siz 14 clikte öğütmüşsünüz. Başka bir arkadaş 17 clickte öğütmüş. Mikron aralıkları geniş bir değirmen. Sezy kahve özelinde mi bu ayarda öğütüyorsunuz. Yoksa normali bu mu
Kenya AA Gathugu için daha aşağısında acı tatlar gelmeye başladı daha yukarısında da bu kadar iyi aromaları alamadım. Benim için en iyisi 14 click bu kahve için. Başka kahvelerde daha ince de öğütebiliyorum.

Demleme Yöntem ve Detayları: Clever Dripper
Öğütüm Detayları: CMD 24 click
Su Detayları: Nestle 95 derece
Toplam Süre: 3:00dk
Filtre: Cafec Abaca 103

Demleme Basamakları: Önce su sonra kahve. 2:00 üst tabakayı kırma. 2:30 akış başlatma ve 3:00 bitiş.

30.12.24 kavrumlu kahveyi 2. Demleyisim. İlkinde su sıcaklığını düşük tuttuğum için istediğim sonucu alamamıştım. Bu demlemede vaat ettiği sonuca ulaştım. Asla yormayan bir asiditesi var.

Çekirdek: Kenya Baragwi Muchagara
Demleme Yöntem ve Detayları: Clever Dripper
Öğütüm Detayları: CMD 26 click
Su Detayları: Nestle 96 derece
Toplam Süre: 3:00
Filtre: Cafec Abaca 103

Demleme Basamakları: Önce su sonra kahve. 2:00 üst tabakayı kırma. 2:30 akış başlatma ve 3:00 bitiş.

30.12.24 kavrumlu bu kahveyi çok sevdim. Sürekli tüketmek isteyeceğim günün her saati kahvesi gibi. Kompleks bir tat aldım. Şu an için favorim bu. Kampanya sonunda stok olması durumunda yeniden sipariş vereceğimi düşünüyorum.

Çekirdek: Shantawene Gafisse
Demleme Yöntem ve Detayları: Hoop Tek Döküş
Öğütüm Detayları: Timemore C3 17 Click
Su Detayları: Pirsu + Erikli karışımı ile 55 PPM'e getirilmiş su
Toplam Süre: 3.35
Kahve Miktarı: 17 / 270

29 Aralık Kavrum Degass bitmesine yakın bu kahve de müthiş olmuş.

Çilek - Kırmızı Meyveler Kiraz vb. Yüksek Tatlılık. @S.Yavuz Keramo Village ve Shantawene Gafisse gibi Natural Yüksek tatlılık ve Meyve Asiditilerinin yogun oldugu kahveleri sitenizde hep görmek isteriz :)

Çekirdek: Rwanda Humure
Demleme Yöntem ve Detayları: Origami M Dripper ve Cafec TH1 Filtre
Öğütüm Detayları: Mhw 3Bomber R3 85 Klik
Su Detayları: Erikli 94°
Toplam Süre: 2:30
Kahve Miktarı: 15 gr
Oran: 1/16

Demleme Basamakları:
45 ml bloom, 30 sn bekleme. 30 ncu saniyeden sonra 120 ml ye 15 sn de tamamlama, ardından 01:00 itibariyle 20-25 sn yatağı fazla rahatsız etmeden döküş ve 240 ml ye tamamlama. Sonra bir döndürme hareketi ile demlemeyi tamamladım. Çekirdeğin tam 25 nci günü. Soğudukça damağa gelen o böğürtlen tadı harika. Deneme amaçlı açmıştım paketi. 10-15 gün daha dinlendirip ondan sonra tekrar demleme yapacağım. Teşekkürler @S.Yavuz

Geri