• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ocak 2025 - Sezy - Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kocakurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Çekirdek: Shantawene
51 MM Sepet - 16 Gram Kahve - 35 saniye -42 Gram Çıktı - Kingrinder K6 30 Click

Bu sefer espressoda denedim öylesine ve gövdeli, tatlı, ekşiliği neredeyse hiç olmayan bi çıktı aldım. Gerçekten ne damağım ne de midem yoruldu. Notaları tam olarak ayırt edip adlandıramasamda oldukça aromatik bir espresso içtim. Keyifli bir yürüyüş sonrasında böyle güzel bi kahve harika geldi.

Öğütüm Notu; 32 click çeksem muhtemelen 30 saniyede 40 gram çıktıyı yakalardım diye tahmin ediyorum. İlk denemede hep 30 click deniyorum ve genelde yaklaşık olarak tutuyor. Makinamdaki double shot modu 30 saniye çıktı veriyor. 30 saniyede 28 gram çıktı aldım. Ben sonradan tekrar manuel olarak çıktıyı sürdürdüm.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Sezy
Çekirdek: Ethiopia Bochesa
Demleme Yöntem ve Detayları: 4 X 60 - 30 saniyede 1 döküş
Öğütüm Detayları: Kingrinder K6 90 Click
Su Detayları: Isparta Davraz Su 90-100ppm
Toplam Süre: 2.20
Kahve Miktarı: 15 Gr
Oran: 16.6
Demleme Basamakları: 30 Saniye blooming sonrası her 30 saniyede dairesel yavaş hareketler ile 3 eşit döküş.
Kavrum Tarihi: 27 Aralık.

Gül notası ve tadı barizdi. Baya keyifliydi. Soğudukça tatlılık arttı, gül kayboldu. Bittikten sonra uzun bi süre su içmediö ağzımdaki tat gitmesin diye.
Merhaba, bu reçetede kaç derecede demlediniz?

Merhaba, hangi çekirdekleri önerirsiniz, eski tatlı meyvemsi Etiyopya çekirdekleri seviyorum
Keramo Village Sarı Meyveler Şeftali - Kayısı - Tatlılık. Shawantene Kırmızı meyveler Çilek - Kiraz gibi tadım notaları veriyor.

Bu iki çekirdeği Kʼiche ile kıyasladığınızda tatlılık, asidite ve aroma ne seviyededir? Elimde Kʼiche var, onunla kıyaslamak için soruyorum.

Bu iki çekirdeği Kʼiche ile kıyasladığınızda tatlılık, asidite ve aroma ne seviyededir? Elimde Kʼiche var, onunla kıyaslamak için soruyorum.
Kiche içmedim ama Tatlılık olarak ikisi'de yüksek Tatlılık'ta diyebilirim. Asidite olarakta bir Etiyopya kahvesinden beklenen asiditeyi veriyorlar.

Kiche içmedim ama Tatlılık olarak ikisi'de yüksek Tatlılık'ta diyebilirim. Asidite olarakta bir Etiyopya kahvesinden beklenen asiditeyi veriyorlar.
Ben kiche ve boescha aldım kiche o kadar tatlı ki içemiyorum hanım seviyor bu tatlı diye kiche onun boescha benim. Eğer çok tatlı bir kahve arıyorsanız kiche bence

Ne ara aldım, ne ara bitirdim bilemiyorum. 500 gram kahve bildiğin yok olmuş.

Espressoda Ethiopia Yirgacheffe Zeleke deneyimlerim, özellikle yavaş besleme ile DF64'te ve Gaggia'da bana çok güzel sonuçlar verdi.

Reçete: Gaggia Classic Pro - 20 Gram - Pullmann Sepet - DF64 Slow Feed 8 klik - 93 derece - 20:50 1:2.5 çıktı - 17-22 saniye aralığı

Son zamanlarda giderek daha da modern espressoya kayan damağımda 17-22 saniye aralığında 20 gram kahveye (Ben mi öyle ayarlıyorum bilemiyorum artık ama Pullman 17-19 gram sepet için doğru olan ölçüm 20 gram aralığı) 45-55 gram aralı çıktılar çok hoşuma gitmeye başladı, özellikle makineyi boğduğum 35-40 saniye shotlara kıyasla her zaman tercih eder oldum.
Ayrıca bu ara daha espresso odaklı bir tüketimim var, Sezy'nin kahveleri de espressoda bence çok güzel sonuçlar veriyor. Yorulan damağıma yıkanmış bu çekirdek ilaç gibi geldi.

Ethiopia Shantawene Gafisse ise birebir kıyasladığımda bana biraz daha yorucu geldi, belki sürekli işlenmiş kahveye damağımın yorulmasındandır. Ama Tropikal tatlar, özellikle cortado bardağında bir amerikano ile çok güzel gidiyor, aromalar daha güzel açığa çıkarken aftertaste'i de daha hoş gidiyor bence. Bu aralar diğer takıldığım şey de bu model Americano oldu. 1:1 oranda su ile cortado bardağında.

Reçete: Gaggia Classic Pro - 19.5 Gram - Pullmann Sepet - DF64 Slow Feed 8.5 klik - 92 derece - 19,5:47 1:2.4 çıktı - 22-24 saniye aralığı

Kampanya bitmeden bir sipariş daha geçeceğim sanırım, bu sefer yanında 500 gram Decaf çekirdek olacak galiba.

Ne ara aldım, ne ara bitirdim bilemiyorum. 500 gram kahve bildiğin yok olmuş.

Espressoda Ethiopia Yirgacheffe Zeleke deneyimlerim, özellikle yavaş besleme ile DF64'te ve Gaggia'da bana çok güzel sonuçlar verdi.

Reçete: Gaggia Classic Pro - 20 Gram - Pullmann Sepet - DF64 Slow Feed 8 klik - 93 derece - 20:50 1:2.5 çıktı - 17-22 saniye aralığı

Son zamanlarda giderek daha da modern espressoya kayan damağımda 17-22 saniye aralığında 20 gram kahveye (Ben mi öyle ayarlıyorum bilemiyorum artık ama Pullman 17-19 gram sepet için doğru olan ölçüm 20 gram aralığı) 45-55 gram aralı çıktılar çok hoşuma gitmeye başladı, özellikle makineyi boğduğum 35-40 saniye shotlara kıyasla her zaman tercih eder oldum.
Ayrıca bu ara daha espresso odaklı bir tüketimim var, Sezy'nin kahveleri de espressoda bence çok güzel sonuçlar veriyor. Yorulan damağıma yıkanmış bu çekirdek ilaç gibi geldi.

Ethiopia Shantawene Gafisse ise birebir kıyasladığımda bana biraz daha yorucu geldi, belki sürekli işlenmiş kahveye damağımın yorulmasındandır. Ama Tropikal tatlar, özellikle cortado bardağında bir amerikano ile çok güzel gidiyor, aromalar daha güzel açığa çıkarken aftertaste'i de daha hoş gidiyor bence. Bu aralar diğer takıldığım şey de bu model Americano oldu. 1:1 oranda su ile cortado bardağında.

Reçete: Gaggia Classic Pro - 19.5 Gram - Pullmann Sepet - DF64 Slow Feed 8.5 klik - 92 derece - 19,5:47 1:2.4 çıktı - 22-24 saniye aralığı

Kampanya bitmeden bir sipariş daha geçeceğim sanırım, bu sefer yanında 500 gram Decaf çekirdek olacak galiba.
Selamlar. Güzel yorumlarınız için teşekkür ederiz :)

Herkese merhaba. Toplu alımın artık son iki gününe giriyoruz. Öncelikle kargo konusu tüm ay boyunca en çok sorulan soru olduğu için toplu bir bildirim yapmış olayım. Bugün itibarıyla 27 Ocak sonuna kadar tüm siparişler kargoya verildi. Toplu alımın başında da belirttiğimiz üzere kampanya dahilindeki siparişleri 1-3 iş günü içerisinde kargolamayı hedefliyorduk. İlk iki hafta boyunca kargo süremiz 3 iş günü oldu. Son bir hafta on gündür 2 iş gününe indirdik. Her toplu alımımızda olduğu gibi son birkaç gün yine ilk birkaç gün gibi hareketli geçiyor. O nedenle zaman zaman yeniden 3 iş gününe kalan kargolar olabilir. Tüm ay boyunca kargo konusunda göstermiş olduğunuz anlayış için teşekkür ederiz.

Kavurucu: Sezy
Çekirdek: Keramo
Demleme Yöntem ve Detayları: v60- Hario bol poşet
Öğütüm Detayları:
1zpresso Jx 2.5
Su Detayları:
Özkaynak 96C
Toplam Süre:
2.20’
Kahve Miktarı:
15 gram
Oran:
1/16
Demleme Basamakları:
45-240

İçimi yıkanmış etiyopyalar gibi tertemiz, net bir meyve aldım diyemem ama tropikal meyve tabağı, lavanta, baharat gibi tatlar mevcut.

Öğütüm Detayları:
1zpresso Jx 2.5
Su Detayları:
Özkaynak 96C
Toplam Süre:
2.00’
Kahve Miktarı:
15 gram
Oran:
1/16
Demleme Basamakları:
45-240

İçimi yine Keramo gibi tertemiz. Yine meyvemsi hissin yanında çikolatamsı his de mevcut. 1/17 oran da denemiştim ama fazla seyrek kaldı, 1/16 yeterli diye düşünüyorum.
Her zamanki gibi yine memnun eden bir Sezy alışverişi👌🏻

Çekirdek: Keramo
Öğütüm Detayları: 1zpresso Jx 2.5
Su Detayları: Özkaynak 96C
Toplam Süre: 2.20’
Kahve Miktarı: 15 gram
Oran: 1/16
Demleme Basamakları: 45-240

İçimi yıkanmış etiyopyalar gibi tertemiz, net bir meyve aldım diyemem ama tropikal meyve tabağı, lavanta, baharat gibi tatlar mevcut.

Öğütüm Detayları: 1zpresso Jx 2.5
Su Detayları: Özkaynak 96C
Toplam Süre: 2.00’
Kahve Miktarı: 15 gram
Demleme Basamakları: 45-240

İçimi yine Keramo gibi tertemiz. Yine meyvemsi hissin yanında çikolatamsı his de mevcut. 1/17 oran da denemiştim ama fazla seyrek kaldı, 1/16 yeterli diye düşünüyorum.
Her zamanki gibi yine memnun eden bir Sezy alışverişi👌🏻
Afiyet olsun :)

Merhaba herkese, geçen ayın ilk günlerinde alım yapmama rağmen degass süreleriyle deneyimler bugüne kaldı. Ayın ortasında bir sipariş daha verdim onlar henüz kavrumun 17-18. günlerindeler. En başta bir uyarı yapmam gerekiyor; ben damak tadıma o kadar güvenmiyorum. Ne kadar tat ve koku birbiriyle bağlantılı olsa da koku bende çok çok daha keskin her zaman. O yüzden aldığım veya almadığım tatlara şüpheyle yaklaşabilirsiniz 😅

Demleme için reçete tek tek reçete paylaşmak istemiyorum. Temel olarak; Erikli su 93 veya 94 derece, v60 plastik, hario kağıt 15 gram kahve 50-200 1/16.6 demleme, Kingrinder K6 100-115 klik arası(genelde 105 ve 115 daha çok denedim)

Bir başka şey daha denemek istedim. Tabiki degass sürecini genelde kavurucular paylaşıyorlar ancak ben bu sefer kendim deneyimlemek için Etiyopya Bochesa'yı bunun için denemek istedim ( Biliyorum çok lüzumsuz muhtemelen yaptığım) gelen kahve 26 Aralık kavrumdu. Ben ilk denememi 4 ocakta yaptım ve ya 1 ya 2 gün aralık bırakarak son demlememi 30 aralıkta yapmış oldum. Hep aynı tarifle gittim. Zamanla kokunun da tadının da açıldığını ve yaptığım son demlemeyle gerçekten güzel bir kahve elde ettiğimi söyleyebilirim. Degass önemini kendi kendime anlamış oldum böylelikle 😅

Honduras Honey Catuai Micro Lot
Etiyopya Bochesa
Ruanda Humure
Kolombiya El Mirador
El Salvador Borbollon
Peru Machu Picchu Organic

Bunlardan en beğendiğim Ruanda Humure kesinlikle. En baskın aldığım koku ve tat böğürtlen oldu bu kahvede. Böğürtlen 1 tık fazla diyebilirim. Demlerken özellikle yaydığı koku olarak. İkincisi ise Kolombiya El Mirador. Tat ve koku olarak kan portakalı daha baskın geldi bana. Kayısıya hiç ulaşamadım. Üçüncü Etiyopya Bochesa. Üzerinde daha fazla durduğum için sanırım tüm tat ve kokularına ulaşabildim. Aşırı baskın olan bir tat yok hepsini her aşamada veriyor.

Daha açılmamış 4 kahvem var. Etiyopya Keramo ( İlk siparişte tadımlık gelmişti orda beğenip aldım), El Salvador Cosecha, Etiyopya Shantawene Gafisse ve Tanzanya AA Mount Rungwe.

Çok dolu dolu bir deneyim değerlendirmesi olmadı sanırım ama genel olarak @S.Yavuz a ve ekibine gösterdikleri özen için teşekkür ederim. Açılmamış 4 kahvemi de denemek için sabırsızlıkla bekliyorum.

Humure'den hem kuru kokuda hem demlemede verim alamayan bir benim herhalde.

Çekirdek: Guatemala Kʼicheʼ
Demleme Yöntem ve Detayları: AeroPress - Ters Metod
Öğütüm Detayları: C40 - 25 Click
Su Detayları: Abant 94°
Toplam Süre: 2:30
Kahve Miktarı: 15 gr

Demleme Basamakları:
Hamid hocanın ( @DragonFly ) reçetesi ile demledim. Dengeli ve keyifli bir çekirdek. Asiditesi yerinde ve gövdesi biraz daha geride. Funky bir çekirdek diyemem ama asla sönük bir çekirdek değil. Dengeli oluşu, hem asiditeyi hem de azımsanmayacak gövdeyi yer yudumda alabiliyorsunuz. Soğudukça meyve kokuları belirgin hale geliyor ve tatlılığı artıyor. Tadım notalarında çilek, kiraz ve kompleks yasılmış. Bariz şekilde çilek yada kiraz alamadım ama kompleks doğru bir tanımlama.

Kenia Baragwi Muchagara; şu ana kadar içtiğim en tatlı Kenya çekirdeği oldu. Kenya karakteristiğine sahip olmasının yanında bu kadar tatlı ve meyvemsi olmasıyla, ağız sulandırıcı etkisiyle çok beğendim. Elinize sağlık @S.Yavuz . Stokta görünmüyor, tekrar açılır mı acaba?

Çekirdek: Ethiopia Hambela Bontiana
Demleme Yöntem ve Detayları: Timemore Crystal Eye V60 + Hario Filtre
Öğütüm Detayları:
C40 ile 22 click
Su Detayları:
RO Arıtma
Toplam Süre:
2:20
Kahve Miktarı:
15gr
Oran:
1/16

Demleme Basamakları:

Bu çekirdeği Bolu Abant ve Erikli sular ile de denedim. C40 ile 22-25 arasında bilumum denemeler yaptım. Yukarıdaki yazdığım, yakalayabildiğim en ideal parametrelerdir. Tüm demlemelerimde ortak olarak suluymuş gibi tat aldım ve filtre her seferinde tıkandı. Bu yüzden demlemeler kabul edilen sürelerden hep uzun sürdü. Düz diyebileceğim kadar asiditesi ve gövdesi var. Fakat o seviyede dengeli olduğunu söylemem lazım. Bariz gövdeli yada rahatsız edici seviyede bitter diyemem. Zaten bu sebepten ısrarla farklı parametreler ile denemelere devam ettim fakat nihai tahlilde pek keyif aldığımı söyleyemem. Ayrıca 30gr tarttığım çekirdekte ekte göreceğiniz kadar quaker ve defect çıktı. Bu da biraz can sıkıcı oldu.

Ekli dosyalar

• 01.jpg
    01.jpg
    91.4 KB · Görüntüleme: 59
  • 02.jpg
    02.jpg
    66.5 KB · Görüntüleme: 58
Çekirdek: Ethiopia Hambela Bontiana
Demleme Yöntem ve Detayları: Timemore Crystal Eye V60 + Hario Filtre
Öğütüm Detayları: C40 ile 22 click
Su Detayları: RO Arıtma
Toplam Süre: 2:20
Kahve Miktarı: 15gr

Demleme Basamakları:
Bu çekirdeği Bolu Abant ve Erikli sular ile de denedim. C40 ile 22-25 arasında bilumum denemeler yaptım. Yukarıdaki yazdığım, yakalayabildiğim en ideal parametrelerdir. Tüm demlemelerimde ortak olarak suluymuş gibi tat aldım ve filtre her seferinde tıkandı. Bu yüzden demlemeler kabul edilen sürelerden hep uzun sürdü. Düz diyebileceğim kadar asiditesi ve gövdesi var. Fakat o seviyede dengeli olduğunu söylemem lazım. Bariz gövdeli yada rahatsız edici seviyede bitter diyemem. Zaten bu sebepten ısrarla farklı parametreler ile denemelere devam ettim fakat nihai tahlilde pek keyif aldığımı söyleyemem. Ayrıca 30gr tarttığım çekirdekte ekte göreceğiniz kadar quaker ve defect çıktı. Bu da biraz can sıkıcı oldu.
Süreyi biraz uzatarak 2:40 50 gibi Nestle su ile denemenizi öneririm benim çok beğendiğim çekirdek olmuştu ilk çıktığında. Degass için 23 25 gün civarı bekleyin derim ondan önce tadlar karmaşıktı.

Geri