• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ocak 2022 - Kafein Kültür - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan selamet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Firma: Kafein Kültür
Kahve: Honduras, Marcala
Kavurma Tarihi: 10.01
Demleme Metodu: Crystal Eye 02 Plastik
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: 1zpresso K-pro 6,3
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı
Demleme Süresi: 2.30
Demleme Notları: Orkun Bey'in tafini denedim döküş süreleri hemen hemen aynı bir tık hızlı bitti biraz daha inceltebilirim değirmeni.
Tadım Notları: Biraz daha beklemem lazımdı kavurma için biraz acele ettim ama sonuç yine de çok güzel. Yaban mersini ve çileği alabiliyorsunuz. Bir kaç gün sonra tekrar deneyeceğim.
Ellerinize sağlık. dinlendikçe güzelleşiyor, güzelleşmeye devam ediyor. :) Aslında süreniz gayet iyi, benim buzdağı için verdiğim reçetede de 02:20 civarı idi demleme süresi. Arıtma suyumuz için verdiğim reçete 02:30 civarı idi.

Afiyet olsun. :coffee::coffee:

Kuş diliyle gönül dili arasında, gırtlak seslerinin kullanıldığı, eklemeli dil yapısına sahip, hami-sami dil ailesine mensup, akademik literatürde henüz incelenmemiş, kökenine dair çeşitli menkıbeler anlatılan kahverengi bir dil.
Bu nükteli cevap için teşekkür ediyorum :) bende aynı paketi açtığım için bu çekirdek özelinde sizin tecrübelerinizi merak ettim ve sizin tabiriniz üzerinden gitmek istemiştim. Yoksa yorumunuzu makaraya sarmak gibi bir düşüncem olmadı, öyle düşündüyseniz kusura bakmayın.

Bu nükteli cevap için teşekkür ediyorum :) bende aynı paketi açtığım için bu çekirdek özelinde sizin tecrübelerinizi merak ettim ve sizin tabiriniz üzerinden gitmek istemiştim. Yoksa yorumunuzu makaraya sarmak gibi bir düşüncem olmadı, öyle düşündüyseniz kusura bakmayın.
Sevgili Oğuzhan'la ara ara muhabbet ettiğimiz için diyebilirim ki makara diye sorduğunuzu düşünmemiştir, sizin eğlenceli sorunuza eğlenceli bir karşılık vermiş bence. 😇🙂 Ki benim de çok hoşuma gitti. 😊

Estağfirullah. O an öyle havâî bir hâldeydim, yazayım dedim, olabildiğiniz kadar rahat olabilirsiniz 😀

Bendeniz La Tanairi ile Orkun'un reçetesi dahil olmak üzere sanırım 3-4 farklı yol denedim. En son 45-65-65-65 ile damak tadıma en uygun çıktıyı aldım. 45 gr su ile 40 saniye çiçeklenmesini bekliyorum. Sonraki döküşler için saniye saymıyorum, su azalınca diğer döküşe geçiyorum, yatağın susuz kalmaması için çalışıyorum. En sonda bir spin yapıp yatağı düzlüyorum. 2:25 civarı demleme bitiyor. Kullandığım su peak water, filtre Abaca, değirmen K-Pro, klik 71.

Teşekkürler @Oguzhan :) ilk tanairi demlememde bu tarifi kullanacağım buzdağı su ile.
92 derece su kullandığınızı tahmin ediyorum.

Henüz birer kere denememe karşın ikisini de çok sevdim;
Pink Star, V60, Molent G50 38 klik, 16gr-255cc 96°C
Pink Star, Mokapot, Molent G50 20 klik, 20gr, başlangıç 85°C

Mustafa hocam, 20-22 diyen arkadaş belki kendi parametrelerinde ya da değirmeninde iyi sonuç almıştır ama videolardan, deneyimlerini paylaşanlardan anladığım kadarıyla 20-22 Orkun hocamın verdiği tarif için konuşuyorum, kalın olacaktır. Tarife göre, 18-20 aralığı daha uygun gibi. (kahveleri daha denemedim ama 2 gün sonra g50, C2 ve c40 için burada yorum yapabilirim.)

Selamlar, Vural sağolsun açıklamış. Doğrudur üzerindeki kavurma tarihidir. Gaz salınım süresi için filtrelerde en az 1,5 2 hafta, espressolar için 2 hafta tavsiye ediyorum en az. :)

Bu kadar taze iken bana göre çok keyifli olmasa bile yine tüketmekten keyif alan müşterilerimiz, dostlarımız oldu. Tercih ve zevk meselesi bir yandan bakınca. En iyi lezzet performanslarını ama kesinlikle tavsiye ettiğim tarihlerden sonra vermeye başlıyor kahvelerimiz. :)

Beğenmenize de ayrıca sevindim.

Afiyet olsun. :)

zaten beklemeye aldım ve 2 haftanın dolmasını sabırsızlıkla bekliyorum. nerdeyse yeni kavrulmuş hali bu kadar güzelse (sadece aftertaste olarak hafif bir acılık almıştım) degassing sonrası kim bilir nasıldır? diye düşünüyorum.:) demleme tecrübelerimi yine paylaşırım. elinize sağlık :)

Mustafa hocam, 20-22 diyen arkadaş belki kendi parametrelerinde ya da değirmeninde iyi sonuç almıştır ama videolardan, deneyimlerini paylaşanlardan anladığım kadarıyla 20-22 Orkun hocamın verdiği tarif için konuşuyorum, kalın olacaktır. Tarife göre, 18-20 aralığı daha uygun gibi. (kahveleri daha denemedim ama 2 gün sonra g50, C2 ve c40 için burada yorum yapabilirim.)
Can hocam, öncelikle teşekkür etmekle beraber. Heyecanla bekliyorum denemelerinizi

Bir tecrübemi paylaşayım:

Valfsiz pakette kahve alanlar degass süresi tamamlandıktan sonra paketi açsınlar ve geri kapatsınlar. Bu işlemin ertesi gününde de tüketmeye başlasınlar.

Neden?

Çünkü valfsiz paketlerde degassing süreci, paketin içerisinde gerçekleşiyor. Örneğin bende 100 gramlık Brezilya Sitio Sao Pedro vardı ve paket epey şişmişti. Paketi açıp hemen demleyince sanki degass tamamlanmamış gibi tatlar olabiliyor. Ama ertesi gün demleme yapınca kahve tamamen oturmuş oluyor.

Sitio Sao Pedro

Tam kararında fermente olmuş, naturali andıran temiz güzel bir kahve

Hatta ben bu kahveye "anaenatural" dedim

Kahve ince öğütümü kaldırıyor ama su sıcaklığını düşük istiyor.

Normal öğütümümden üç klik daha ince öğüttüm

İlk demlememde 95 derece su kullandım ama bir sonraki demlememde 91 derece kullanacağım.

Sitio Sao Pedro

Tam kararında fermente olmuş, naturali andıran temiz güzel bir kahve

Hatta ben bu kahveye "anaenatural" dedim

Kahve ince öğütümü kaldırıyor ama su sıcaklığını düşük istiyor.

Normal öğütümümden üç klik daha ince öğüttüm

İlk demlememde 95 derece su kullandım ama bir sonraki demlememde 91 derece kullanacağım.
Merhaba,

Kaç clickte öğütmüştünüz acaba ?

Teşekkürler.

Pink star ı aeropress , Türk kahvesi ve V60 olarak demledim. Türk kahvesi de iyiydi fakat
İnce öğütüm 90 derece erikli su 1/15 oran 220 ml su ile demledim. 60ml blooming geri kalanı tek döküş çok güzel sonuç aldım. Özellikle tatsal olarak fındık barizdi.
Bu mesaj vesilesiyle bu ayki toplu alımda emeği geçen herkese teşekkürler. Kafein Kültür e de hayırlı işler bol kazançlar diliyorum :)

Geri