• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Null Coffee’nin Müşteriyi Ciddiye Almaması

Burada göstermeye çalıştığınız renk farklılıklarıysa eğer, kompleks işlemlerden geçen çekirdeklerde olabilen bir durum bu.
Yok renk farklılıkları değil. Memnun olan diğerlerinin batchleri de böyle mi görünüyor diye soruyorum, bir fark yakalarız belki diye. Ya da yoktur, benim damaksızlığımdır.

Bir süre önce buradan 2 kilo shantewene sipariş ettim, kargo 6 gün sonra yola çıktı, olabilir eyvallah dedik, biri 7 Şubat diğer 20 Şubat kavrumlu 2 paket kahve geldi, iyi bari birini hemen içebiliriz diye sevinirken demlemelere başladık (2 arkadaş almıştık) her ikimiz de önceki siparişlerde (shantewene) gelen kahveden çok farklı, acımsı ve aromaların geri planda kaldığı tatlar aldık, mesaj atıp durumu bildirdim, 1 saat içinde dönüş yaparak kendi numunelerinden denemeler yaptıklarını ve sorun tespit edemediklerini söylediler, ben de cevaben bu kahveyi ilk defa içmediğimi, üstelik 2 kişinin de aynı konudan yakındığını, bir çözüm beklediğimi söyledim, önce 3 gün dönüş yapmadılar, telefonla aradım, dönüş yapcağız dediler, bugün itibariyle 7. gün ve hala dönüş yapılmadı.

Yaklaşık 12 yıldır nitelikli kahve içiyorum, daha önce bolca da shantewene almışlığım var, hadi eyvallah harika bir firmasınız ve kavrumunuz da kusursuz, peki müşteriye cevap vermemek nedir? Nasıl ki kahvelerini övüyorsak, bu kötü deneyimi de kahve severlerin bilmesi gerektiğini düşündüm.

Daha önce bu şekilde durumu bildirdiğim ve hiç ikiletmeden 3 kilo Santa rosayı tekrar kavurup gönderen esnaf gibi esnaf, Batu’ya da selam olsun @batugen 👋🏻
Benimde deneyimlerimde aramalar çok zayıf çıktı ne yazık ki :/

uzun zamandır görmediğimiz bir seviyede gidiyor bu başlık. kaosçular gelmiş olmamış, faşo ağam @kahveanalisti bile yıldıramamış baksana. helal len forum.
Aslında konu evrildi. Şahsen "Null'un Müşteriyi Ciddiye Almaması" gibi durumum yok çünkü bir etkileşimim olmadı. Artık başlığı değil de gelen ürünleri konuşuyoruz.

Siz buralarda yenisiniz galiba. 975 Cihan bu foruma uğramaz. Buraya yazarak netice alamazsınız.

Uraga çekirdekleri. İlk iki farklı avuç, son iki farklı avuç. Ben zevk almadım ama alan varsa karşılaştırma yapalım.

Ekli dosyayı görüntüle 32734
Ekli dosyayı görüntüle 32735
Ekli dosyayı görüntüle 32736
Ekli dosyayı görüntüle 32737

makinesinde kesinlikle sorun olmalı şok edici gerçekten. giriş ve çıkış rutubetleri nedir merak ettim. ayrıca batchlerde harmanlama yapılmamış bu net.

bu benim merak ettiğimde bir konu farklı çuvallarda aynı oranda gelmeyen çekirdekleri hiç harmanlayan görmedim ki harmanlaması lazım bu hatalı bir üretim açıkçası.

Ayıklama+Harmanlama yapmıyorsanız düz kavurmak kavuruculuk değildir.

Ya Sorter alacaksanız ya da fason ayıklatacaksınız ayıklama bandında. Hatta Ayıklama öncesi ve sonrası sorter'a atanlar var.

Şu B2B cupping showlarından bıktık yani açıkçası... Üretime daha çok odaklanılmalı.

Topun ucuna kendimi attım hadi bakalım :d

Son düzenleme:
Orta Ekran Resmi 2024-03-27 08.26.38.jpeg

Örnek bir total yeşilde %13 defect ürün var.

Orta Ekran Resmi 2024-03-27 08.27.56.jpeg

Sonra yine üstteki gibi tekrar ayılamaya atılıyor ve %8'e yakın tekrar alınıyor kavrulmuş malden.

Kısacası %20'den fazla her total üründe bir ayıklama olasılığı var.

Reddin içinde kabul üründe var ancak oda %1 değiştirir.

Son düzenleme:
makinesinde kesinlikle sorun olmalı şok edici gerçekten. giriş ve çıkış rutubetleri nedir merak ettim. ayrıca batchlerde harmanlama yapılmamış bu net.

bu benim merak ettiğimde bir konu farklı çuvallarda aynı oranda gelmeyen çekirdekleri hiç harmanlayan görmedim ki harmanlaması lazım bu hatalı bir üretim açıkçası.

Ayıklama+Harmanlama yapmıyorsanız düz kavurmak kavuruculuk değildir.

Ya Sorter alacaksanız ya da fason ayıklatacaksınız ayıklama bandında. Hatta Ayıklama öncesi ve sonrası sorter'a atanlar var.

Şu B2B cupping showlarından bıktık yani açıkçası... Üretime daha çok odaklanılmalı.

Topun ucuna kendimi attım hadi bakalım :d
"Dediklerini anlıyor ve yapısal olarak parçalanıyorum." Berker'im. :)

Uraga çekirdekleri. İlk iki farklı avuç, son iki farklı avuç. Ben zevk almadım ama alan varsa karşılaştırma yapalım.

Vay be tam bir çeşitlilik tam bir diversity.
Aynı paket içinde istersen koyu olanları seçip espresso yap, istersen açık kavrumlarla filtre kahve. Yeşil olanları da alıp istediğin gibi yeniden kavur.
Size ne güzel her opsiyonu vermiş firma, daha ne bekliyorsunuz ;):)

Açıkçası kendim de ara ara evde kahve kavurduğum için, sonrasında fotoğrafını çektiğimde oldukça yanıltıcı sonuçlarla karşılaşıyorum. O yüzden ortam ışığı bazen çok kafa karıştırabiliyor.

Bilmiyorum tat konusunda olumsuz bir durum var mı, bazen kavrum çok tutarsız gibi görünse de tat olarak hiçbir sıkıntı olmayabiliyor.

Elbette işletmenin yoğunluğuna bağlı olarak kavrum sıkıntısı da olabilir. Bu da ihtimal dahilinde. Ama kahvenin türü, işlenme tarzı vs. gibi etkenler de bu tarz görünümlere sebep olabiliyor. O yüzden ihtimalleri eleyerek gitmek daha faydalı olacaktır bence.

Konuyla ilgili değil ama, yüksek kaliteli çekirdek aynı hacimdeki vasat çekirdeğe göre daha ağır oluyor diyebilir miyiz?

Açıkçası kendim de ara ara evde kahve kavurduğum için, sonrasında fotoğrafını çektiğimde oldukça yanıltıcı sonuçlarla karşılaşıyorum. O yüzden ortam ışığı bazen çok kafa karıştırabiliyor.

Bilmiyorum tat konusunda olumsuz bir durum var mı, bazen kavrum çok tutarsız gibi görünse de tat olarak hiçbir sıkıntı olmayabiliyor.

Elbette işletmenin yoğunluğuna bağlı olarak kavrum sıkıntısı da olabilir. Bu da ihtimal dahilinde. Ama kahvenin türü, işlenme tarzı vs. gibi etkenler de bu tarz görünümlere sebep olabiliyor. O yüzden ihtimalleri eleyerek gitmek daha faydalı olacaktır bence.
Orta asiditeli Starbucks filtre tadı var. 1-3 döküş, 93-86 derece, V60-Orea, ZP6-K-Ultra, 500-700 mikron vs. çeşitli opsiyonlar denedim, hatta Cihan Bey'in kendi yöntemini de denedim. Bir kere de siyah çekirdekleri ayıklayıp deneme yaptım. Paketler yarılandı, yani aslında içmiş oldum bir nevi. Daha fazla degass beklemeye karar verdim. 5. haftanın şafağında paketlere tekrar bakacağım. Direne direne kazanırız belki. :)

Orta asiditeli Starbucks filtre tadı var. 1-3 döküş, 93-86 derece, V60-Orea, ZP6-K-Ultra, 500-700 mikron vs. çeşitli opsiyonlar denedim, hatta Cihan Bey'in kendi yöntemini de denedim. Bir kere de siyah çekirdekleri ayıklayıp deneme yaptım. Paketler yarılandı, yani aslında içmiş oldum bir nevi. Daha fazla degass beklemeye karar verdim. 5. haftanın şafağında paketlere tekrar bakacağım. Direne direne kazanırız belki. :)

Bazı ihtimaller elendiğine göre degassing için biraz daha beklemek sanki mantıklı bir tercih gibi geliyor bana da 😅 o zaman 5. haftanın şafağında tekrar konuşalım bu meseleyi😂

Geri