Arıtma su kullanıyorum. 65-75 ppm arasında değişiyor. Oldukça kaliteli bir markanın arıtması. Ama bu çekirdeği Uludağ premium ile de denedim. Sonuç değişmedi.Nasıl bir su kullanıyorsunuz acaba
Arıtma su kullanıyorum. 65-75 ppm arasında değişiyor. Oldukça kaliteli bir markanın arıtması. Ama bu çekirdeği Uludağ premium ile de denedim. Sonuç değişmedi.Nasıl bir su kullanıyorsunuz acaba
Cmd 17- 19-21-23 e kadar çıktım. Yapılabilecek herşeyi yaptım. Belkide benim aldığım dönemde yeni çıkardıkları için profili tam oturtamadılar ama sonuç olarak ben gerçekten sonuç alamadım bu çekirdekten.Ve kaç klick öğütüme kadar inmeyi denediniz?
Bende normalde arıtma su kullanıyorum ancak dükkanlarında nestle pure life damacanası görünce onunla demlemiştim birde kahve gerçekten çok su tutuyordu 20 saniye kadar diğer kahvelerle minumum fark oluyordu bu yüzden cmd 28 29 gibi kullanıyordum sanırım , sadece çok keyif aldığım bi kahve olduğu için böyle yazdım verim alamamanıza üzüldüm..Arıtma su kullanıyorum. 65-75 ppm arasında değişiyor. Oldukça kaliteli bir markanın arıtması. Ama bu çekirdeği Uludağ premium ile de denedim. Sonuç değişmedi.
Ben de ZP6'da 4.5-5(normalden biraz kalın, benim için epey kalın) sularında gezip 95c civarı Pınar Madran su kullandım genelde. Bir iki demleme dışında tüm paketten oldukça keyif almıştım. Şubat kavrumuydu bendeki de, ben de ilk alanlardandım büyük ihtimalle. Biraz nazlı ama tutturunca da pek sapmayan bi çekirdekti.Bende normalde arıtma su kullanıyorum ancak dükkanlarında nestle pure life damacanası görünce onunla demlemiştim birde kahve gerçekten çok su tutuyordu 20 saniye kadar diğer kahvelerle minumum fark oluyordu bu yüzden cmd 28 29 gibi kullanıyordum sanırım , sadece çok keyif aldığım bi kahve olduğu için böyle yazdım verim alamamanıza üzüldüm..
Çekirdek çok su tutuyor. Ben de zp6 ile normalde 3,7 yapardım 3,9 A kadar çıktım. Sizin normaliniz kaç zp6’daBen de ZP6'da 4.5-5(normalden biraz kalın, benim için epey kalın) sularında gezip 95c civarı Pınar Madran su kullandım genelde. Bir iki demleme dışında tüm paketten oldukça keyif almıştım. Şubat kavrumuydu bendeki de, ben de ilk alanlardandım büyük ihtimalle. Biraz nazlı ama tutturunca da pek sapmayan bi çekirdekti.
Sıfıra kalibre şekilde(ZP6'da fark edebiliyor biraz) 4 orta nokta, 3 en ince, 4.5'tan sonrası kalın gibi düşünüyorum. Ama ben 1:17 sabit bazen 1:18'e kadar çıkıyorum o yüzden su tutsa da süreler fark edebilir. Bir de görece yüksek ajitasyonla döküyorum, gövdeyi ve çözünmeyi bir nebze toparlıyor. Şu sıralar 5-6 arası ve TH1 ile 4 dk civarı demliyorum yıkanmışları, hiç beklemediğim şekilde iyi çalışıyor, ben de şaşkınım. Bu kahvede de çalışabilirmiş.Çekirdek çok su tutuyor. Ben de zp6 ile normalde 3,7 yapardım 3,9 A kadar çıktım. Sizin normaliniz kaç zp6’da
oyo yu öneririm.seçkideki çekirdeklerden deneyip beğendikleriniz neler? Muhakkak deneyin dediğiniz var mı?
Hangisi? 2 tane var gördüğüm kadarıylaoyo yu öneririm.
Kavrulmuş varsa veriliyor sanıırm. Son siparişlerim verdiğim gün kargolanmış, kavrum tarihleri de siparişten önceki 3-5 gün içinde gibi oluyordu.sabah sipariş verdim, gün içinde kargoya verilir mi?
Oro yeast Uraga.Hangisi? 2 tane var gördüğüm kadarıyla
Bende de Uraga Oro'dan çıktı ancak kahve işinde arada bir olabildiği için çok önemsemedim. Ama bu sıklık şaşırtıcı.
reçeteyi japanese cold brew'a uyarlayıp demledim hayli keyifli oldu.Kingero Estate AA - Washed - Kenya V60 Reçetesi
Öğütüm: Comandante 23 klik
Su: Nestle Pure Life 5L - 94 Derece
Filtre: Cafec Traditional
Oran: 15/240
Demleme basamakları:
50ml bloom 45 saniye bekle daha sonra her basamak arası 10 saniye bekleyip 50 şer ml döküşler son döküş 40ml olacak
Yaklaşık 2.55 gibi bir sürede bitmiş olacak. Ben bu reçete ile son derece keyifli canlı bir fincan çıkarabildim, elinde bu kahve olan dostlar da deneyebilir, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Etiyopya Uraga Oro- V60 Reçetesi
Öğütüm: Comandante 17 klik
Su: Nestle Pure Life 5L - 92 Derece
Filtre: Cafec Traditional
Oran: 15/240
Demleme basamakları:
45ml bloom 40 saniye boyunca. 40. saniyede yavaş bir şekilde çok dışarıya kaçmadan döküşümüzü yapıyoruz ve 140mlye tamamlıyoruz. 1dk20. saniyede son 100ml döküşümüzü yapıp 240 mlye tamamlıyoruz aynı şekilde bu da yavaş bir döküş olacak.
Sonuç:
Bu kahveyi hali hazırda daha önce birçok kez deneyimlemiştim ve reçetem hep buydu. Elinde bu kahveden olan arkadaşlara tavsiyem bu kahveyi sabredip 1 ayın sonunda içmeleri gerçekten sağlam degass isteyen bir çekirdek kendisi. Tadım notları olarak çok yoğun orman meyveleri ve kakao hakim. Kokusu bayağı parfümsü çarkıfelek meyvesini andırıyor tabi orman meyveleri ile birlikte. Gerçekten çok beğendiğim bir çekirdek, tavsiye ederim.