• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nitka Coffee Roastery

Johnnybravo

Barista
İsim
Batuhan
Nitka 3.nesil kahve demleme dükkanının konusu olmayınca acmak gerek diye düşünerek ilk açılışı yapıyorum
A4 firmasının eski baristasının dükkanı kahveleri kendi kavuruyor demlemesine ve latte artına güvendiğim nitelikli barista ve kahve kavuruculardan
Bugün Colombia el indio ve Kenya kahiraini deneyimledik daha önce çoğu çekirdeğini demleyip memnun kalmıştık
El indio için daha parfümsü bir kokusu mevcuttu dükkana girer girmez kokusu suratimiza vurdu ki o çekirdeği koklayıp arayıp bulduk aromatik bir çekirdekti

Kenya kahiraini normal içtiğim kenyalara benzemiyordu daha kırmızı meyve ve çikolatamsı tatlar aldım

Firmanin internet sitesi : https://nitkacoffee.com/

Seçkideki kahve çeşitliliği fazla, tadım setleri de mevcut. Umarım deneme şansımız olur kendilerini.

başarılı bulduğum işletmelerden. yakın olduğum için sık sık uğrayıp kahve içiyorum, kavrumlar iyi, dükkandaki hizmet ve servis çok başarılı, demlemeler her zaman olması gerektiği gibi. işletmeci de benim nazarımda iyi birisi, sohbet etmek isterseniz ilgi gösteriyor hatta bir kere başka bir kavurucudan beğendiğim kahveyi paylaşmak istediğimde ricamı kırmayıp benim için dükkanda demlemişti beraber içmiştik. imkanı olanların dükkana uğramasını tavsiye ederim kesinlikle.

başarılı bulduğum işletmelerden. yakın olduğum için sık sık uğrayıp kahve içiyorum, kavrumlar iyi, dükkandaki hizmet ve servis çok başarılı, demlemeler her zaman olması gerektiği gibi. işletmeci de benim nazarımda iyi birisi, sohbet etmek isterseniz ilgi gösteriyor hatta bir kere başka bir kavurucudan beğendiğim kahveyi paylaşmak istediğimde ricamı kırmayıp benim için dükkanda demlemişti beraber içmiştik. imkanı olanların dükkana uğramasını tavsiye ederim kesinlikle.
Çekirdeklere dair aktarmak istediğiniz bir notunuz varsa ilgiyle dinlemek isterdim.

Çekirdeklere dair aktarmak istediğiniz bir notunuz varsa ilgiyle dinlemek isterdim.
tabii. seçeneklerin hepsini denedim, özellikle yorumumun olduğu birkaçından dilim döndüğünce bahsedeyim size.

brazil diamantina buradan alıp beğenmediğim tek kahve oldu, fiyatından dolayı çok beklenti içerisinde değildim ama bence filtre için lezzetli sonuç verecek bir kahve değil. espresso ve moka potta güzel bir fiyat performans kahvesi, ama lezzetli ve aromatik bir sonuç alamadım. düz, klasik bir kahve, biraz bitter çıktı alma ihtimali çoğu zaman yüksek.

rwanda shyira çok karakteristik. farklı bir kahve. tadım notalarında yazan pekmez, yeşil üzüm notalı bir kahveyi demleyip içiyormuşsunuz gibi değil de, yeşil üzüm notalı bir kahveyi uzun zaman kaynatmışsınız ve yoğun bir konsantre haline gelmiş şekilde bardakta hissediliyor. ilginç hissettirmişti. çok kolay bir kahve olması hoşuma gitmişti, demlemede ne kadar dikkatsiz davransam da iyi bir çıktı alabildiğim bir çekirdekti.

kenya kahiraini, hem yıkanmış olmadığı için(farklılıktan dolayı), hem de meyvemsi karakteriyle hoşuma gitmişti. kenya sevmeyenlerin de zevkle içebileceği, tatlı bir kahve.

costa rica la cuesta annas zencefilli bisküvi veya yılbaşı kurabiyesi gibi. tarçın, zencefil, kurabiye tatları baskın, hatırladığım kadarıyla düşük asidite, hafif gövde ve dengeli tatlılığıyla yine hoşuma giden bir deneyimdi.

colombia el indio tatlı, meyvemsi, kesinlikle yoğun aromatik bir kahve. kokusu çok güzel, damakta bitişi yoğun ve şurubumsu. tavsiye ederim.

Son düzenleme:
tabii. seçeneklerin hepsini denedim, özellikle yorumumun olduğu birkaçından dilim döndüğünce bahsedeyim size.
Detaylı yanıtınız için çok teşekkür ederim.
brazil diamantina buradan alıp beğenmediğim tek kahve oldu, fiyatından dolayı çok beklenti içerisinde değildim ama bence filtre için lezzetli sonuç verecek bir kahve değil. espresso ve moka potta güzel bir fiyat performans kahvesi, ama lezzetli ve aromatik bir sonuç alamadım. düz, klasik bir kahve, biraz bitter çıktı alma ihtimali çoğu zaman yüksek.
Bu çekirdeği farklı bir kavurucudan denesem de düşüncelerim sizinkilerle aynı diyebilirim.Seçkinin geri kalanı denemediğim çekirdekler olduğu için bir fikir edinmemde yardımcı oldunuz,sağolun.

rwanda shyira çok karakteristik. farklı bir kahve. tadım notalarında yazan pekmez, yeşil üzüm notalı bir kahveyi demleyip içiyormuşsunuz gibi değil de, yeşil üzüm notalı bir kahveyi uzun zaman kaynatmışsınız ve yoğun bir konsantre haline gelmiş şekilde bardakta hissediliyor. ilginç hissettirmişti. çok kolay bir kahve olması hoşuma gitmişti, demlemede ne kadar dikkatsiz davransam da iyi bir çıktı alabildiğim bir çekirdekti.

kenya kahiraini, hem yıkanmış olmadığı için(farklılıktan dolayı), hem de meyvemsi karakteriyle hoşuma gitmişti. kenya sevmeyenlerin de zevkle içebileceği, tatlı bir kahve.

costa rica la cuesta annas zencefilli bisküvi veya yılbaşı kurabiyesi gibi. tarçın, zencefil, kurabiye tatları baskın, hatırladığım kadarıyla düşük asidite, hafif gövde ve dengeli tatlılığıyla yine hoşuma giden bir deneyimdi.

colombia el indio tatlı ve meyvemsi bir anaerobik. dandik kahveyi anaerobik işlemişler hissine kapılmıyorsunuz. modern işleme yöntemleri için iyi bir örnek.
Selamlar, değerli yorumlarınız için teşekkürler 🫡 ama bir düzeltme yapmamız lazım El indio anaerobik değil sadece Natural işleme yöntemi kullanılmıştır 🫡 afiyetler

Diğer forumdaki indirim vesileyle tanıştık, Afrika ve Güney Amerika deneme paketi ile toplam 10 çeşit kahve aldım. Şimdiye kadar 3 çeşit denedim ve bayağı başarılı buldum. Bir kaç gün sonra teferruatlı bir şekilde deneyimleri aktaracağım.

Son düzenleme:
Degass tamamladigi için henüz Guatemala Finca San Antonio yu deneyebildim,vadettigini veren bir çekirdek.Kuru koku kavrulmuş yemiş,ıslak koku daha çok kakao,çikolata tarafında gibi.Dusuk asidite ve oldukça tatlı bir çekirdek ama bazı cekirdeklerdeki gibi boğucu bir tatlılık yok,kıvamında bir tatlılık.Damak hissiyatı keyifli bir çekirdek diyebilirim.Firma başlıklarında başka firmalardan ya da ürünlerden bahsetmekten pek hoslanmam bu nedenle affınıza siginiyorum ama Brezilya Pink Star sevenlerin sevebileceği tarzda bir çekirdek.O tütünsü hissiyat haricinde çok benzettim.Bir yıkanmış için nem oranı düşük geldi gibi sanki ve çözünmek için çok yüksek sıcaklıklara ihtiyaç duymuyor.K-Max 60 klik 93° Erikli 4*60 cafec trad. filtre gayet güzel cikti verdi

Bugün de El Indio yu deneyebildim ve aşırı keyifli bir natürel bence.Epey parfumsu çekirdek halinde,kuru ve ıslak kokuda.Oldukca tatlı,kompleks de bir çekirdek bence,aromada taneli ufak meyveler, tropikal karakter ve kakao seziliyordu.Çok lezzetli,damak hissiyatı canlı, parlak ve ağız sulandırıcı.Sicakta çikolata,orman meyveleri,üzüm,şarapsı ılıdıkça tropikal karakteri on plana çıkıyor bence.Cok sıcak suya,aşırı çözünmeye gelmez yalnız.Ben çok beğendim,ellerine sağlık.

Moderatörün son düzenlenenleri:
El indio benim de çok merak ettiğim çekirdek. Afiyetler olsun.
Öyle absürt fermente tatların bulunduğu bir çekirdek değil bence, tabi zevk meselesi ama uçan kaçan aşırı funky bir tarafı da yok,çekirdekte her şey çok dengede gibi.Ben herkesin begenebilecegi türde bir çekirdek olduğunu düşünüyorum.Biraz erken bile denedim ama rahatsız edici kuruluk,burukluk vs bir şey yoktu.Denerseniz şimdiden afiyetler olsun,keyifli fincanlar 😊☕

Moderatörün son düzenlenenleri:
Diğer forumdaki indirim vesileyle tanıştık, Afrika ve Güney Amerika deneme paketi ile toplam 10 çeşit kahve aldım. Şimdiye kadar 3 çeşit denedim ve bayağı başarılı buldum. Bir kaç gün sonra teferruatlı bir şekilde deneyimleri aktaracağım.
Afiyetler hocam çok teşekkürler ne mutlu bize ☕

Uzunca zamandır merak edip dükkanlarına gidemiyordum. Haftasonu göksudaki kahve panayırı etkinliğinde standlarına denk geldim. İyi ki karşılaştım dedirtti. İbrahim bey ilgili birisi. İki farklı Columbia ve Etiyopya deneme fırsatı yakaladım. Kahveleri beni baya tatmin etti. Zevkli. Hemen bi 250gr columbia el indio kaptım. Zevkle tüketiyorum. Tavsiye ederim. Paketleri de bir başka…

1216dc3f-db23-4ba9-b49e-00c63a0474b6.jpeg

Geri