• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nitelikli Türk Kahvesinin Tadı Nasıl?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan nakber
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

nakber

Barista
İsim
Berkan
Daha fazla  
İsim
Berkan
Değirmen
Molent G50, Timemore C3
Ekipmanlar
V60, Kalita Wave 185, Bialetti Brikka, Aeropress, Origami Air
Merhabalar, direkt konuya geçiyorum. Bir süre önce klasik bakır bir cezve edindim. 2-3 gündür de Türk kahvesi demlemekteyim. Fakat sorun şu ki yaptığım kahveler sanki çok sulu, gövdesiz, aromasız, açıkçası çok çok düz ve sulu bir kahve gibi geliyor. Değirmenim g50 ve 5 klikten 2 kliğe kadar denedim, sıcak/soğuk su denedim, kahveyi arttırarak oranlarla oynadım, forumda gezindim, Koray Bey'in önerilerini dinledim ama ne yaptıysam yapayım sanki olması gereken kahve bu değil gibi. Ben de ''acaba nitelikli Türk kahvesi olayı/tadı böyle bir şey mi? Acaba yaptıklarım doğru mu?'' diye biraz afalladım.

Az önce market kahvesiyle ve daha yeni öğüttüğüm kahveleri demleyip yan yana içtim. İkisinin de oranı aynı, tüm parametreler aynı.

Market kahvesi olan daha koyu, tatsız, büyüklerimizin yaptığından bile daha seyrek bir kahveydi.
Kendi kahvem ise rengi kahverengiye daha yakın ve açık renkli, yine herhangi bir tadı olmayan, sulu ve yavan, arada biraz yağlı ve çok çok az asiditeli bir kahveydi.

Uzun lafın kısası, nitelikli Türk kahvesinin tadı nasıldır? Bu yaşadıklarım normal midir? Kullandığım kahveden dolayı (2-3 çeşit kullandım) olabilir mi? Kendimi nasıl geliştirebilirim ve önerileriniz nelerdir?

Selamlar,

Bu hususta kullandığınız çekirdeğin işlenme ve kavrum profili ile kullandığınız suyun da büyük önemi mevcut.

Özellikle etiyopya çekirdekleri filtre kavrum ve natural işlenmiş ise dadından yenmez.

Haricen eğer hala bitmedi ise Kafein Kültür yani sevgili dostum Orkun Üstel tarafından kavrulan Etiyopya Kelloo Haru isimli yıkanmış çekirdeğin filtre kavrumu türk kahvesine çok yakışıyor.

Ek olarak son zamanlarda Preon yani sevgili dostum beytullah tarafından kavrulan Etiyopya Hamasho Washed yine filtre kavrum,keza bu çekirdeğinde stoğu bitmiş olabilir.

Bunlara ek olarak Gordion yani sevgili dostum Tarık Tercan tarafından kavrulan ve şuan stokta olmadığına çok üzüldüğüm KostaRika Hecienda Sonora isimli çekirdeğin espresso kavrumu çok yakışıyor.Lakin yine sevgili dostum tarafından kavrulan türk kahvesi harmanınıda çok keyif alarak tükettim ve tüketmeye devam ediyorum.

Olay yine çekirdekte bitiyor yani anladım. Kılı kırk yarsan da hepsi uymuyor

Sağ olun bu çekirdek şeyini gözden geçireyim ben yine en iyisi 😄

Geri