• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nitelikli "Saat"

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Quartz bir Casio ile başlık altında yerimi alayım. Henüz otomatik saat dünyasına giremedim. @Secron dediği gibi dolma kalem, kol saati ve nitelikli kahve sanırım beraber ilerleyen hobiler :D
Severek aldığım bir saat Edifice serisi safir camı ve güneş enerjisi ile pilini doldurması alma sebebim olmuştu.

Ekli dosyalar

• 20220314_101348.jpg
    20220314_101348.jpg
    90.1 KB · Görüntüleme: 205
Cumartesi gününden bu yana hiç çıkmadı bilekten kendisi. 🙃

ETA 2801 tabanlı H-50 kurmalı mekanizmasıyla H69529133

20220405-134840.jpg

Saatçiler toplanalım bakalım ;)
2009'dan beri DH Forum çıkışlı olmak üzere Türkiye Saat Forumu (TSF), Türk Saat Forumu (sonradan kapandı, saatseverler oldu, o da kapandı :cry:) üzerinde çok aktiftim, hatta DH Forum'da Saatler kısmını açtıran ben ve 1-2 arkadaştık. Deniz-KSK veya Can-KSK olarak oralardayım.
Erk üstad örneğin, beni 2010'da ilk otomatik saatle tanıştıran kişidir. İzmir Göztepe sahilde ilk otomatik saatimi kendisinden almıştım tavşan kanı bir bardak çay eşliğinde. :)
Yıllar yılları kovaladı. Hey gidi hey... Artık forumlarda yok gibiyiz. Gerçi TSF halen daha aktif ve yoğun trafiği olan bir forum.
Arada bir girip bakıyorum, gerçi en son bir inceleme yazdım geçenlerde yeni bir Hamilton Khaki 42mm kurmalı güzel, koleksiyonuma katılınca.
Akıllı saatlere çok uzağım, 2016'da bir Samsung Gear S2 Classic hediye geldi, arada bir onun pilini doldurur 2 gün kullanır kaldırırım. Çok ruhsuzlar 😅
Fakat mekanikler öyle mi? Sen varsan o da var, sen yoksan o da yok. 21600, 28800 bph şeklinde atan kalpleri var bir defa.
Hele kurmalılar tam bir safkan sevda. 😍
Güncel olarak Seiko koleksiyonum var. Henüz bir Grand Seiko sahibi olamasam da tüm kalibreler mevcut elimde (7009'dan 7S26'ya, 4R36'dan 6R35'e, böyle böyle tüm güncel mekanizmalar var)
Mekanik saat iyidir, geleceğe bir mirastır kişiden.
Seiko koleksiyonunuzu görmek isterim :love:

İwatch alana kadar seiko premier kinetic kullanıyordum.Şimdi ara sıra kullansamda taktığım zaman iwatchun eksikliğini hissediyorum.

Çocukluğumda dedemde orjinal serkisof 18 jewels köstekli saat vardı ve istemiştim kendisinden zamanında.Ölünce söz sana kalacak dedi ama amcalarım sağ olsunlar el koydular.Değerini bilselerdi yine içim yanmazdı.Eğer o saat bende olsaydı,iwatch olsa bile yanımda taşırdım.

Akıllı saat kullanmaya başladığımdan beri diğer saatleri kutuya kaldırdım. Sadece özel gecelerde takımı tamamlasın diye takıyorum ayda yılda bir.
Liseden bu yana bit pazarlarından keyfe keder ölü fiyata topladığım çeşitli saatler (ki aralarında orijinal olanlar da çıktığı oldu), Luminor Panerai ve Tag Heuer Carrera var. Ancak koleksiyon kafasıyla hiç yaklaşmadım. O kadar çok imitasyon var ki, anlatılmaz. Doğal olarak bu furyada hem pahalılık, hem de imitasyon nedeniyle riskli bir girişim olur benim açımdan.

Ben de birara merak sarmıştım. Hala başka bir yaşamda watchmaker olma hayalim vardır :)
Seiko, automatic tissot, tag carrera chrono derken, Omega/IWC bakarken buldum kendimi. Sonrasında uzun yıllar süren fotoğrafçılık hobimin masum bir point-shoot camera ile başlayıp, zamanla nasıl Leica lenslere evrildiğini hatırlayıp, kendimi silkeleyip, uzaklaştım.
Saatlerde üst limit yok gibi. Bütçeniz ne kadar büyükse, hemen genişleyip o bütçeyi doldurup, daha fazlasını istiyor :) O nedenle hobileri konusunda obsesif olanların, eğer sınırsız bütçesi yoksa, uzak durması gereken bir alan olduğunu düşünüyorum :) Ya da uzun vadeli yatırım amaçlı koleksiyoner değilseniz.

Kendi çapında bir saat hayranı olarak bir adet longines iki adet citizen ve bir adet seiko sahibiyim.
Hedefimde invicta markasının pepsi bezel saati var.

Daha klasik ve düz model olan seikolara acayip takıldım. İlan bölgesine takaslık casio-seiko açacağım da nodrac hocam aaağ artık yeter diyecek 😂

Seiko skx009 ve Seiko prospex modellerine göz atmanızı tavsiye ederim. Klasik ve düz modeller için Citizen markasına göz atmanız da yararlı olacaktır.
Hocam aslında ilk mesajda da dediğim gibi çerçeve ve iç olarak daha temiz bakıyorum. Çok teşekkür ederim. Elimde Casio MTP-1374D bulunuyor. Malum sitede şöyle temizinden bulursam takaslık zorlıyacağım.

Bir ara merakim vardi sonra akilli saat sayisiz kadran secenegi ile hevesimi kırdim hicbir sekilde mekanik saatin yanindan bile gecmesede fakir avuntusu benimkisi 😊

Bende bir ahşap saat meraklısıyım. Birisi klasik bambu diğeri ise afrika gül ağacından yapılma.IMG20220406011112.jpgIMG20220406011131.jpg

Ben de yıllar önce çok meraklıydım, forumlardan çıkmazdım, saatçi gezmek en büyük zevklerimdendi. Tabii o kadar pahalı bir hobi ki, alım satım yapamayınca bir süre sonra ilginizi kaybetmeye başlıyorsunuz. 15 yıl önce aldığım bir Bond saatim var, onunla mutlu mesut yaşıyoruz 😀
Resmi kahve ile ilgili hale getirdim 😎
60 klik

Başlık nitelikli saat olarak revize lütfen

Bende de var ne yazık ki :D ne yazık ki diyorum çünkü otomatik saat işine bir kere bulaşınca, geri dönüşü olmuyor :D Özellikle son 2 3 yıldır ciddi bir şekilde yatırım aracı da olmuş durumda bazı saat markaları ve almak inanılmaz zor. Son aldığım saatten sonra mağazadaki yetkili '3 sene uğramayın bize :)' demişti :D
Nisan bey ne aldınız merak ettim şimdi. Tissot felan mı:cautious:

Selamlar, hayatım boyunca saatler, kalemlere hep ilgi duymuşumdur. Bu sıralar tekrardan saatlere ilgilenmeye başladım. Belki de aramızda saat koleksiyonerleri de mevcuttur.

Ben şu sıralar Erk Koçak beyi izlemeye başladım. Link

Epey hoşuma giden almak istediğim saati de şöyle iliştireyim.

Bende bu saatin yeşil rengine çok tutulmuştum fakat daha sonra öğrendiğim üzere eski seiko 5 lerdeki parça ve malzeme kalitesinin artık olmadığını öğrendim. Babamın 45 senedir kullandığı seiko 5 saatini bakıma götürdüğümde saatçi söylemişti. Sanırım artık çinde fason üretime tabiymiş saatin parçaları. Eski kalitesini asla beklemeyin diyorlar.

Bende bu saatin yeşil rengine çok tutulmuştum fakat daha sonra öğrendiğim üzere eski seiko 5 lerdeki parça ve malzeme kalitesinin artık olmadığını öğrendim. Babamın 45 senedir kullandığı seiko 5 saatini bakıma götürdüğümde saatçi söylemişti. Sanırım artık çinde fason üretime tabiymiş saatin parçaları. Eski kalitesini asla beklemeyin diyorlar.
Çok teşekkür ederim

Armani sevdam ,
Deri kayış olanları daha çok seviyorum ortadaki..

Bir zamanlar pazarlamaya çalıştığım saat -Israel Military Watch

Tansiyon hastası olunca Garmin'e dönüş

Ekli dosyalar

• IMG-2967.jpg
    IMG-2967.jpg
    83.8 KB · Görüntüleme: 148
  • IMG-2968.jpg
    IMG-2968.jpg
    81.3 KB · Görüntüleme: 120
  • IMG-2969.jpg
    IMG-2969.jpg
    69 KB · Görüntüleme: 153