• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nitelikli kahve için öncelik verdiğiniz özellikler ? (Anket)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan selamet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nitelikli kahvede öncelik verdiğiniz özellikler hangisi ? (maksimum 2)

• Kavurucu / Firma

• Menşei Ülke

• Üretici Çiftçi / Çiftlik

• Varyete

• İşleme Yöntemi

• Rakım

• Hasat Yılı

• Tad Profili

• SCA, CVA Cupping Puanı

• Birim Maliyeti (kg başına fiyat)

• Alış Maliyeti (ödediğiniz paket fiyatı)

• Sürdürebilirlik / Organik Sertifikalar

• Kahvenin Ödüller (Coe, Bop, Pa vs)

• Diğer

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

selamet

Barista
Editör
İsim
Gökhan Selamet
Daha fazla  
İsim
Gökhan Selamet
Herkesin damak zevki ve kahve tercihleri farklı. Kahve alırken, daha tadına bakmadan bir sürü parametreye bakıp tercih yapıyoruz. Kimisi tadım notalarına önem veriyor, kimisi varyete, kimisi de çekirdeğin geldiği bölgeye.

Siz nitelikli kahve alırken en çok hangi özelliğine dikkat ediyorsunuz?

Son düzenleme:
Kavurucu firma ve tat profili'ni işaretledim. Genel eğilim ile uyumlu çıktı. Ortalama bir adamım vesselam...

Son düzenleme:
Kavurucu / Firma ve Alış Maliyeti (ödediğiniz paket fiyatı)

Klişe ve güncel yönelimleri (ezberleri) yıkmak babında eleştirel ve öğretici bir anket, teşekkürler.

İki seçenek yetersiz olmuş : )
Kendimce öne çıkanları sıralayacak olursam; çekirdek (ana karakter ve yöresi), işleme yöntemi, tat profili, çeşit (varyete), üretici, kavurucu, fiyatlandırma.
Bildiğim, güvendiğim kavuruculara denk geldiğimde denemek babında çekirdek ve işleme yöntemine ağırlık veriyorum.

Bende oylama ekranı çıkmıyor, 2021 girişliyim ama hala 'Yeni' üye olarak hesabım geçtiğinden şüpheleniyorum ama fikrimi söyleyim.

iki üç sene önce olsa Kavurucu Fırma ve Menşei ülke der geçerdim ama bu aralar 'Alış maliyeti' nin ciddi bir faktör olduğunu düşünüyorum

kavurucu/firma ve üretici çiftçi/çiftlik iki taraftanda emin olduğum zaman kahve almak çok zor olmuyor diğer seçeneklerdeki işleme yöntemi,varyete,rakım,ülke ne olursa olsun temiz,güzel sonuclar çıkıp çıkmayacağını bu iki seçenekten anlayabiliyoruz genel olarak. Bunların ardında bakacağım şey ise hasat yılı olur ancak çoğu kavurucu künyede hasat tarihinden bahsetmiyor keşke her şey dürüst bir şekilde belirtilse

Diger kismini isaretleyen tek ben, kavurma makinesini ogrenmem sart. Olwen daha forumda bile yokken, ben kavurma makinesini sormusumdur:)
Bir şey unuttuğumu biliyordum. Ama ne olduğunu bulamadım. Kavurma makinesi bencede önemli bir parametre.

Açıklama için ayrıca teşekkürler. Yoksa gecelerce düşünecektim, diğer işaretleyen neye bakıyordu acaba diye.

Geri