• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nitelikli el değirmeni tavsiyesi lütfen.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tarman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba. Nitelikli el değirmeni tavsiyesi rica ediyorum. Biraz araştırdım ama uzman arkadaşlardan tavsiye almak istedim. Comandante ve Timemore arasında kaldım. Başka marka tavsiyeleriniz varsa çok sevinirim. Genel kullanım için istiyorum(espresso,french press,v60 falan...). Şimdiden çok teşekkürler.
Espresso inceliğinden french press kalınlığına tüm öğütüm ihtiyaçlarımı karşılasın derseniz comandante c40 ya da 1zpresso K Ultra gibi all rounder bir değirmen almak gerekir.

Comandantede red clix eklentisi olmadan 25 micron ile espressoda hassas ayar yapmada zorlanabilirsiniz. Bir de comandantede espresso için nispeten fazla kol gücü uzun süreler gerekiyor, espresso için comandante eninde sonunda başka bir değirmene geçiş ihtiyacı yaratır.

Ben seyahatlerimde espresso için 1zpresso Jmax kullanıyorum. 8.8 micron adım aralığı, kısa öğütüm süresi ve kolaylığı ile sadece espresso için güzel.

Filtre için Fiorenzato Pietro M modal kullanıyorum, comandante ve 1zpresso Zp6 ya göre açık ara önde. Pietroyu aldıktan sonra comandante seyahat öğütücüm oldu.

Zp6 yı ise bazı özel çekirdekle deneysel olarak kullanıyorum. Sözün özü tek bir degirmenle her şeyi çok iyi öğütürsünüz diyemem. Çünkü iyi espresso ince (fine) partiküller gerektirirken parlak ve berrak filtre kahve için minimun fine üreten değirmenler öne çıkar.

Kinu ve Mazzer Omega üst düzey değirmenler, ikisini de kullanmadım hem filtre hem espresso için uygunlugu konusunda yorum yapamıyorum.

Espresso inceliğinden french press kalınlığına tüm öğütüm ihtiyaçlarımı karşılasın derseniz comandante c40 ya da 1zpresso K Ultra gibi all rounder bir değirmen almak gerekir.

Comandantede red clix eklentisi olmadan 25 micron ile espressoda hassas ayar yapmada zorlanabilirsiniz. Bir de comandantede espresso için nispeten fazla kol gücü uzun süreler gerekiyor, espresso için comandante eninde sonunda başka bir değirmene geçiş ihtiyacı yaratır.

Ben seyahatlerimde espresso için 1zpresso Jmax kullanıyorum. 8.8 micron adım aralığı, kısa öğütüm süresi ve kolaylığı ile sadece espresso için güzel.

Filtre için Fiorenzato Pietro M modal kullanıyorum, comandante ve 1zpresso Zp6 ya göre açık ara önde. Pietroyu aldıktan sonra comandante seyahat öğütücüm oldu.

Zp6 yı ise bazı özel çekirdekle deneysel olarak kullanıyorum. Sözün özü tek bir degirmenle her şeyi çok iyi öğütürsünüz diyemem. Çünkü iyi espresso ince (fine) partiküller gerektirirken parlak ve berrak filtre kahve için minimun fine üreten değirmenler öne çıkar.

Kinu ve Mazzer Omega üst düzey değirmenler, ikisini de kullanmadım hem filtre hem espresso için uygunlugu konusunda yorum yapamıyorum.
Çok teşekkür ederim, bakacağım:)

Bu işe ilkten noname-Çin işi seramik öğütücülü Hario çakması klon değirmenle başladım. Düşman başına bir klon çakması değirmendi, evlerden ırak...
Çok çok kısa bir süre sonra Molent G50 aldım, taşlık yoldan asfalta bağlanma hissi yaratmıştı, rahatlamıştım, hızlanmıştım, çeliğin o sert ezme-kırma hissi süperdi.
Sonrasında duramadım, virüs girmişti bir kez bünyeye, bu kez Molent'i de satıp CMD C40 MK4 aldım ve resmen uzaya fırlatılan kapsül gibi aydınlandım. Bıçaklar çatır çatır kesiyordu, topuz avuca oturuyor, rulman yağ gibi akıyordu. "Made in Germany" ibaresi resmen adının hakkını veriyor gibiydi. Ömürlük değirmenimdi bu benim.
Sonra o çıktı geldi... "Kinu"
Sarsılmazlığın, rijitliğin kitabını yazmış gibiydi, kaya gibi sertti. Mercedes G400 CDI (CMD C40 oluyor bu durumda) yanında Ejder Yalçın 4x4 gibi haşmetli duruyor. Bu ikiliyle gül gibi geçinip gidiyoruz.

Bu kadar hikayeden sonra demem o ki, eğer bütçe varsa direkt CMD C40 MK4 (red clix ile beraber) alır geçerim. Biraz daha bütçe çıkarılabilirse Kinu, para önemli değil denirse Mazzer Omega alınır, ömür billah (torun tombalak bile kullanır bu aletleri) manuel el değirmeni hususunda iç huzuru yakalanmış olur.
Çok teşekkür ederim, bakacağım:)

Bütçe varsa 1 Defa alın Comandante alın bu işin piri Comandante'dir hem yaygınlık hem sağlamlık hem pratiklik açısından rakibi yok. Reçete elde etmesi basit. Timemore kullanıcısı olarak söylüyorum Comandante El değirmenlerinin Şahıdır. Espresso işine girecekseniz red Clix eklentisini almayı'da unutmayın
:)
Peki red clixi nereden alabilirim. Baktım internete de pek bir şey göremedim.

Geri