Vinsanity7
Barista
- İsim
- Ferhat
Daha fazla
- İsim
- Ferhat
- Espresso Makinesi
- Profitec Pro 700 Flow Control, VBM Domobar Super Digital, Picopresso
- Değirmen
- Niche Zero, Fellow Ode Gen 2, HA64 SSP MP, Wilfa Uniform, Comandante C40, Pietro M Modal
- Ekipmanlar
- Moccamaster, Behmor Brazen Plus V3, Hario V60 02 Seramik, Kalita 155 Stainless Steel, Chemex, Bialetti Moka Pot
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- İstanbul
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Kadıköy
Espresso inceliğinden french press kalınlığına tüm öğütüm ihtiyaçlarımı karşılasın derseniz comandante c40 ya da 1zpresso K Ultra gibi all rounder bir değirmen almak gerekir.Merhaba. Nitelikli el değirmeni tavsiyesi rica ediyorum. Biraz araştırdım ama uzman arkadaşlardan tavsiye almak istedim. Comandante ve Timemore arasında kaldım. Başka marka tavsiyeleriniz varsa çok sevinirim. Genel kullanım için istiyorum(espresso,french press,v60 falan...). Şimdiden çok teşekkürler.
Comandantede red clix eklentisi olmadan 25 micron ile espressoda hassas ayar yapmada zorlanabilirsiniz. Bir de comandantede espresso için nispeten fazla kol gücü uzun süreler gerekiyor, espresso için comandante eninde sonunda başka bir değirmene geçiş ihtiyacı yaratır.
Ben seyahatlerimde espresso için 1zpresso Jmax kullanıyorum. 8.8 micron adım aralığı, kısa öğütüm süresi ve kolaylığı ile sadece espresso için güzel.
Filtre için Fiorenzato Pietro M modal kullanıyorum, comandante ve 1zpresso Zp6 ya göre açık ara önde. Pietroyu aldıktan sonra comandante seyahat öğütücüm oldu.
Zp6 yı ise bazı özel çekirdekle deneysel olarak kullanıyorum. Sözün özü tek bir degirmenle her şeyi çok iyi öğütürsünüz diyemem. Çünkü iyi espresso ince (fine) partiküller gerektirirken parlak ve berrak filtre kahve için minimun fine üreten değirmenler öne çıkar.
Kinu ve Mazzer Omega üst düzey değirmenler, ikisini de kullanmadım hem filtre hem espresso için uygunlugu konusunda yorum yapamıyorum.