• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nisan 2026 - Rumo - Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

Santa Monica Lychee ile bir espresso yaptım. Kavrumun 11 nci günü. Kuru kokuda başlayan daha önce hiç tatmadığım ama tanıdık bir koku vardı. Shot aldıktan sonra fincandan gelen koku meyveli sakız kokusu gibi. Çok az asidite ön plana çıkıyor ama tat çok güzel. Sadece damakta bir miktar kuruluk bıraktı.

Bence kesinlikle cold brew olarak denenmeli

12'li Bonbon & Trüf Çikolata kutusundaki tüm çikolataları beğendim, elinize sağlık. İndirimli fiyatları bile biraz tuzlu benim için ama bir denemeye değer bir deneyimdi.

Çikolatalar sepet tutarını artırınca kahvede ucuza kaçıp Kenya Nyeri ve Etiyopya Idido aldım.

Kahvelerin kavrumlarını beklediğimden gelişmiş buldum. Kolay çözünen, kavrum tadının aromalara baskın olduğu gövdeli ve düşük asiditeli çıktılar aldım. Dinlendikçe daha iyiye gidecek mi bakalım.

Son düzenleme:
Rumo Colombia Gaitana KT: 4 Nisan
15/250ml 1/16.7
93C RO+sweet water 2012 40ppm
DF64 SSP MP 60 klik
Timemore Crystal Eye 01, Etkin 2 Cup kağıt
40sn 40ml blooming + tek döküş 2.20 bitiş
1.25 TDS 18.33 EXT

2025 yılında kırmızı meyve notasından bıkkınlık geldiği için tekrar almayacağıma kendimi ikna etmiştim, bu kahveyi bir kaç kişi övünce indirimi de fırsat bilerek bir şans vermek istedim. Demleme sonunda tatlılık ve asidite anlamında oldukça dengeli bir çıktı aldım, anaerobik kahvelerde nispeten düşük gövdeli seviyorum, aromalar da yerli yerinde ve boğucu fermente notalar yok. Fincan soğudukça daha da açıldı uzun zamandır bu kadar dengeli bir anaerobik içmemiştim, üretici ve kavurucunun hassas çalışmasını takdir etmek lazım. Notaların biraz şarapsı, likörümsü "boozy" tarafta olmasını da ekstra beğendim.

17768472968574.jpg

12'li Bonbon & Trüf Çikolata kutusundaki tüm çikolataları beğendim, elinize sağlık. İndirimli fiyatları bile biraz tuzlu benim için ama bir denemeye değer bir deneyimdi.

Çikolatalar sepet tutarını artırınca kahvede ucuza kaçıp Kenya Nyeri ve Etiyopya Idido aldım.

Kahvelerin kavrumlarını beklediğimden gelişmiş buldum. Kolay çözünen, kavrum tadının aromalara baskın olduğu gövdeli ve düşük asiditeli çıktılar aldım. Dinlendikçe daha iyiye gidecek mi bakalım.
Ne yazık ki daha iyiye gitmediler. Bir haftadır dinlenmeye bırakmıştım, son 2-3 gündür Hario Switch ile tam immersion dahil farklı değişkenlerle tekrar tekrar deniyorum ama iyi olmaya yakın çıktılar almakta zorlanıyorum. Belki bu kahvelerden en fazla bu çıkıyordur ama hayal kırıklığı oldu. Kahveler hala çok köpürüyor bu arada, biraz daha dinlense iyiye gider belki ama paketleri yarılamışken pek bir anlamı yok artık. Kahveler 04.04 kavrumlu.

Ne yazık ki daha iyiye gitmediler. Bir haftadır dinlenmeye bırakmıştım, son 2-3 gündür Hario Switch ile tam immersion dahil farklı değişkenlerle tekrar tekrar deniyorum ama iyi olmaya yakın çıktılar almakta zorlanıyorum. Belki bu kahvelerden en fazla bu çıkıyordur ama hayal kırıklığı oldu. Kahveler hala çok köpürüyor bu arada, biraz daha dinlense iyiye gider belki ama paketleri yarılamışken pek bir anlamı yok artık. Kahveler 04.04 kavrumlu.
selamlar, şuan degass kaynaklı bir sorun olabileceğini düşünmüyorum. Ben kahvelerin numunelerini çıkarıp cupping yaptım sizin için. İki kahvede bizim profilimize göre olması gerektiği yerde. Tadım notaları net. Asidite belirgin. İstanbuldaysanız müsaitseniz buyrun gelin birlikte tadalım. Ya da sitedeki telefon numaramızdan whatsapp’tan yazarsanız sizi yönlendirip güzel bir sonuç almanızı sağlayalım.

Bu arada bir dip not: Kahvelerimiz kolay çözünüyor. Gövde yoğun, tadım notları baskılanıyor ve bitişte dilinizin kenarlarında uzun bir after taste hissediyorsanız. Kalin öğütüme gitmelisiniz.

selamlar, şuan degass kaynaklı bir sorun olabileceğini düşünmüyorum. Ben kahvelerin numunelerini çıkarıp cupping yaptım sizin için. İki kahvede bizim profilimize göre olması gerektiği yerde. Tadım notaları net. Asidite belirgin. İstanbuldaysanız müsaitseniz buyrun gelin birlikte tadalım. Ya da sitedeki telefon numaramızdan whatsapp’tan yazarsanız sizi yönlendirip güzel bir sonuç almanızı sağlayalım.

Bu arada bir dip not: Kahvelerimiz kolay çözünüyor. Gövde yoğun, tadım notları baskılanıyor ve bitişte dilinizin kenarlarında uzun bir after taste hissediyorsanız. Kalin öğütüme gitmelisiniz.
Merhaba, İstanbul'da değilim ama WhatsApp üzerinden ulaşacağım.

İlk demlememde kahvelerin kolay çözündüğünü fark edip orta-kalın diyebileceğimiz (K-Ultra 7, 7.5, 8, 8.5, 9 hepsini denedim) öğütümlerle demlemeler yaptım ama tadım notlarını yakalayamadım.

4 ayrı kahvede (31.03 ve 04.04 aralığı kavrumlar) ben de aynı durumu yaşıyorum. Tavsiyeler doğrultusunda kalına giderek 2 dakikanın altında demlemeler de denedim immersion da. Benzer şekilde kapalı notalar ve düz bir karakteri var kahvelerin. Zeki Bey’in tavsiyelerine uyarak su parametreleri ile de oynadım ancak sonuç değişmedi maalesef

4 ayrı kahvede (31.03 ve 04.04 aralığı kavrumlar) ben de aynı durumu yaşıyorum. Tavsiyeler doğrultusunda kalına giderek 2 dakikanın altında demlemeler de denedim immersion da. Benzer şekilde kapalı notalar ve düz bir karakteri var kahvelerin. Zeki Bey’in tavsiyelerine uyarak su parametreleri ile de oynadım ancak sonuç değişmedi maalesef
O kadar çok deneme yaptım ki anlatamam... Normalde bu kadar demleme sonrası verim alamadığımda kahveleri başka türlü değerlendirme yoluna gidiyorum ama Zeki Bey'in samimiyetine ve titizliğine inandığım için vazgeçmek istemiyorum.

Zeki Bey bana özelden yardımcı oldu sağolsun, samimiyetine de güveniyorum açıckası. Bir kaç reçete konuştuk. 5 Farklı çekirdek aldım. Bir ikisinden (04.04 kavrumlu çekirdekler) az da olsa performans aldım fakat sonrasında ayırt etmekte zorlanılacak şekilde çıktılar düz. Çekirdekler kuru kokuda biraz belli etmişti kendini. Vakit verdim 20 gün oldu. Yaş kokuda bazen notalar az da olsa geliyor ama tadımda yoklar.

Zeki Bey'den çok özür diliyorum ama biraz hayal kırıklığı oldu alım. 1 kgdan fazla çekirdeği nasıl bitireceğimi düşünüyorum. 04.04 kavrumlarda bence sorun var. Kendisi bize bu konuda nasıl yardımcı olur duymak isterim açıkcası.

Arkadaşlar sizlere demleden ve degassten bağımsız şekilde bir tadım önerisinde bulunacağım. Sadece benim kahvelerim için değil tüm kahveleriniz için bu denemeyi yapabilirsiniz.

İhtiyacınız olan şey; tadım için uygun bir bardak çok büyük olmasına gerek yok ağzı çay bardağı kadar küçük olmasın yemek kaşığıyla sıvı alabilecek kadar geniş olsun.

Herkesin değirmeni farklı ama Comandante eşitliği aşağı yukarı internette tablolarda var. Öğütüm boyutunuz cmd 25 -26 klik.

Eğer 2 gün içinde kavrulmuş bir kahveniz olsaydı biraz daha inceye gitmenizi isterdim. Kavrum tarihi eskiye gittikçe kahve daha hızlı çözünüyor bunu deneyimleyeceksiniz.

Bardağınızın darasını alıp ilk önce su doldurup kapasitesine bakın. Mesela 130 gr su aldı. 7 gram kahve için yer bıraksanız 123 gr su için bıraksanız ağzına kadar doldurduğunuzu farz ediyoruz 123 / 7 1/17.5 oran oran gayet iyi.

Bardağınıza kahvenizi öğütüp üzerine 95 derece suyu ağzına kadar olacak şekilde doldurun. Kronometreyi başlatın.

4. dakika üzerindeki kahveyi kaşıkla 3 kere ileriye doğru iterek üzerindeki kahvenin hepsini rahatsız edip tabakayı kırın. Bu aşamada ıslak kokuyu da koklayın.

Diğer elinize ekstra bir kaşık daha alarak kibar bir şekilde kahveye fazla trüblans yaratmadan üzerindeki kahve telverelerini çıkarın.

9. dakika kahvenin tadına bakmaya başlayabilirsiniz. İlk tadım yaptığınızda kahvede sertlik ( astringency ) varsa biraz daha bekleyin. Genelde 11. dakikaya kadar kahve çözülmüş oluyor. Bu aşamadan 18. 19. dakikaya kadar (kahvenin soğuma aşaması) boyunca tadına bakabilir. Beğendiğiniz yerde elinize bardağı alıp üzerindeki kahveyi içebilirsiniz.

Kahve 11. 12. dakikada çok güzel, 14. 15. dakikalarda bittere gidiyorsa bi daha ki denemenizde biraz daha kalına gidin.

İlk başta dediğim gibi kahve gaz salınımını tamamladıkça daha hızlı çözünecektir. Bir kavurucunu kahvesini denerken yanına başka bir kavurucunun kahvesini de koyabilirsiniz kontrol amaçlı.

İstanbulda yaşıyorsanız telefonum ve kapım her zaman açık. Çekinmeyin yazın.

Rumo'nun 4 Nisan kavrumlu 4 farklı espresso kavrum kahvesinden shotlar alıyorum, gözlemlediğim kadarıyla 91-92 gibi düşük sıcaklıklar ve süre olarak 20-25 saniye arası daha iyi gibi, kahveler kolay çözünüyor, espresso kavrum kahveleri giriş seviyesi espresso makinelere gayet uygun ama benim gibi standart değerlerden farklı espresso parametreleriyle oynamayı sevenler için filtre kavrum kahveleri daha uygun olabilir, ikinci siparişte espresso için filtre kavrum kahvelerini sipariş verdim.

Arkadaşlar selamlar sabah kahvemin reçetesini paylaşayım ;

Sage Sdc 450

My Brew
Bloom time 30 sn
Bloom vol - - - -
Sıcaklık 93
Flow rate - -

09.04 Idido
Comandante 29 klik
Buzdağı Su

Toplam demleme süresi 3:50 sn

Bendeki 04.04 kavrumlu Etiyopya Idido ve Kenya Nyeri için bir güncelleme geçeyim. Hem paketin kalanını keyifle içebilmek hem de başkalarına faydalı olabilmek adına kahvelerden biraz daha yakıp bir reçete çalışması yaptım. Her iki kahveden de çok iyi sonuçlar aldığım reçetelerimi paylaşayım.

Etiyopya Idido
Hario V60 - CAFEC TH-3
1Zpresso K-Ultra 8.0
90°C | RO + Sweet Water 2012, 40 ppm
15 g kahve / 230 ml su (1:15.3)
45 ml 45 sn bloom, 145 -> 230
Toplam süre: ~2:45

Kenya Nyeri
Hario V60 - CAFEC TH-3
1Zpresso K-Ultra 7.0
93°C | RO + Sweet Water 2012, 40 ppm
15 g kahve / 210 ml su (1:14)
45 ml 45 sn bloom, 145 -> 210
Toplam süre: ~2:00

Denemelerime göre dört parçalıdansa iki-üç parçalı döküşler ve 1:16-18 gibi oranlardansa 1:14-16 gibi oranlar daha iyi çalışıyor. Ben herhangi bir kahveyi nadiren ince öğütüm ve yüksek sıcaklıkla demlerim ki bu kahvelerde de K-Ultra 7.5-8.5 (Comandante 23-27 gibi) ve 90-93 derece civarında demlemeler yaptım.

İki paketten de 100 gram civarında kaldı sanırım ama ilk demlemelerimden sonra neredeyse umudu keseceğim paketlerden iyi 6-7 fincan çıkarmak kardır.

Yeni bir kavurucu denediğimde bu öğrenme eğrisi oluyor genelde ve kavurucu özelinde benim anladığım kadarıyla kavurma profili / iyi çalışan demleme parametrelerini not ediyorum. Belki bir gün şu ana kadar denediğim kavuruculara dair aldığım notları paylaşırımç

En az bir kere daha alışveriş yapacağım. Elinize sağlık.

Son düzenleme:
Deneyimleriniz ışığında Espresso için güzel önerileriniz var mı? Kuruluk olmasın, afterda damağımda yoğun kavrum tadı kalmasın kafidir benim için, bir de fazla sürprizli falan olmasa iyi olur ya😅 stoktaki kahvelerim o açığı zaten yeteri kadar kapatıyor 😅

Bendeki 04.04 kavrumlu Etiyopya Idido ve Kenya Nyeri için bir güncelleme geçeyim. Hem paketin kalanını keyifle içebilmek hem de başkalarına faydalı olabilmek adına kahvelerden biraz daha yakıp bir reçete çalışması yaptım. Her iki kahveden de çok iyi sonuçlar aldığım reçetelerimi paylaşayım.

Etiyopya Idido
Hario V60 - CAFEC TH-3
1Zpresso K-Ultra 8.5

Kenya Nyeri
Hario V60 - CAFEC TH-3
1Zpresso K-Ultra 7.5

Denemelerime göre dört parçalıdansa iki-üç parçalı döküşler ve 1:16-18 gibi oranlardansa 1:14-16 gibi oranlar daha iyi çalışıyor. Ben herhangi bir kahveyi nadiren ince öğütüm ve yüksek sıcaklıkla demlerim ki bu kahvelerde de K-Ultra 7.5-8.5 (Comandante 23-27 gibi) ve 90-93 derece civarında demlemeler yaptım.

İki paketten de 100 gram civarında kaldı sanırım ama ilk demlemelerimden sonra neredeyse umudu keseceğim paketlerden iyi 6-7 fincan çıkarmak kardır.

Yeni bir kavurucu denediğimde bu öğrenme eğrisi oluyor genelde ve kavurucu özelinde benim anladığım kadarıyla kavurma profili / iyi çalışan demleme parametrelerini not ediyorum. Belki bir gün şu ana kadar denediğim kavuruculara dair aldığım notları paylaşırımç

Deneyiminizin olumlu yönde değişmesine çok sevindim. Paylaşımınız için ayrıca teşekkür ederim. Kalibrasyon için bir sürü kahve harcamak gerçekten üzücü. Bunu telafi etmek adına bir dahaki siparişinizde sipariş notu ekleyin denemediğiniz kahvelerden ikram edeyim. Afiyet olsun tekrardan.

Deneyiminizin olumlu yönde değişmesine çok sevindim. Paylaşımınız için ayrıca teşekkür ederim. Kalibrasyon için bir sürü kahve harcamak gerçekten üzücü. Bunu telafi etmek adına bir dahaki siparişinizde sipariş notu ekleyin denemediğiniz kahvelerden ikram edeyim. Afiyet olsun tekrardan.
5.500 liralık alışveirş sonrası bu hassasiyetinizi göremedim. iki pakette 100 gram kaldığında indirim için haber ederim size.

5.500 liralık alışveirş sonrası bu hassasiyetinizi göremedim. iki pakette 100 gram kaldığında indirim için haber ederim size.
Gokhan bey selamlar, paketin içinde 100 gr kalmasına gerek yok. Bir sonraki siparşinizde not eklerseniz memnuniyetle deneyimlemediğiniz kahvelerden ikram ederim.

Ben genelde asidite ön plana çıkmış kahveleri sevmiyorum daha çok gövdeli seviyorum açıkçası. Önce ben mi yanlış yapıyorum diye düşünüyordum. Su Erikli iken Nestle veya Hayat suya geçerseniz daha gövdeli daha stabil veya düz bir ifadeyle dengeli bir fincan elde edebilirsiniz.

Test : Sage Sdc450 ve Clever Dripper ile yapıldı.
Hayat ve Nestle dengeli bir fincan ortaya koyuyor. Erikli ile yapınca biraz daha asidite bana göre ifade edecek olursak hafif ekşi tatlar elde ettim.

Etiyopya Idido
Hario V60 - CAFEC TH-3
1Zpresso K-Ultra 8.5

Kenya Nyeri
Hario V60 - CAFEC TH-3
1Zpresso K-Ultra 7.5

Belirtilen reçete ile idido üzerinde sonuç aldım ve rwanda üzerinde benzer yaklaşım ile ben de şöyle bir reçete oluşturdum. Sonuç tropikal meyvelerin açığa çıktığı lezzetli bir fincan oldu
90 derece 2012 sw kit 40 ppm
Seramik v60+ hario bol poşet
Arco hand grinder 1-12 click (ince tarafta kalıyor c40 20 click olabilir tahminen)
17:255
55 ml bloom 1 dakika
1.00 da içeriden dışarıya alçak döküş
Tamamen süzülünce dıştan içe kalan suyun tamamı. 2.30 bitiş

Ben de daha az döküş, düşük sıcaklık ve ince öğütüm ile kahvelerin potansiyelini daha iyi yakaladığını düşünüyorum. Hambella, idido ve rwanda için durum böyle. Ayrıca degass en az 20 gün istiyor.

Geri