• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Nisan 2026 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Vişneli çikolataya bayıldım. Elinize sağlık. Kahveleri de degassinge bıraktım. 10 gün minimum demişsiniz ama 7. günde içmeye başlarım ben. 😅

Vişneli çikolataya bayıldım. Elinize sağlık. Kahveleri de degassinge bıraktım. 10 gün minimum demişsiniz ama 7. günde içmeye başlarım ben. 😅
Bazı kahvelerde degass uzun istiyor 7 gün yetmeyebilir. Kendi demlemelerimde 20 günü bulmuştu süre.

Arkadaşlar Selamlar,

Siparişlerin %90'ını çıkışını yaptık.Akşam saatlerinde gelen bi kaç siparişle, içinde çikolata bulunan siparişleri yollamadık. Cumartesi günleri kargolar 1 e kadar çalıştığı için çikolatalarımızın hafta sonu boyunca kargo kutusunda kahvelerle kalmasını istemeyiz.Hepsini pazartesi yollayacağız.

Bugünün çikolatası Tuzlu Karamel Espresso bonbondu.Tüm siparişlere ekledik. Size bu çikolatadan bahsedeyim;
Genelde kahveli çikolatalarda kahve tadı biraz eksik olur. Bunun nedeni ganajın ( İç Dolgu ) yapılırken içinde hatrı sayılı derecede krema olması. Krema olunca ne kadar kahve koyarsanız koyun, sütlü kahveli oluyor. Benim istediğim yoğun kahveli çikolataydı. Bunun için kremayı çıkarıp tüm sıvı hakkını espressoyla doldurdum ve ganajı farklı şeker türleriyle dengeledim. Fakat bir sorun daha vardı. Dolguyu yapmak için garajı 80 dereceye ısıtmak gerekiyor. Haliyle bu derecede kahvedeki Klorojenik asit parçalanıp Kinik asite dönüşüyor. Bu da sert buruk acı bir tat veriyor. Bu sorunu da dolguya biraz tuz atarak büyük ölçüde çözdüm. %70 kakao oranına sahip yöresel bir dark çikolatayla birleşince kahve tadı çok yoğun oldu. :)
O kadar yoğun oldu ki tek dolgu için biraz fazla olacağını düşündüm ve tuzlu karamel dahil oldu. Tuzlu karamel Türkiye de popüler değil. Çikolatadanın içinde tuz fikri bi garip geliyor en başta. Eğer maldon tuzu doğru oranda konulduysa bence çok lezzetli. Tuzlu karamel espresso ganajın bitterliğini o kadar iyi dengeliyor ki..

Neyse, durayım artık. Yazdıkça yazasım geliyor :D Bu çikolatayı kahvelerle eşleştirecek olsam; Savanna, El Salvador Finca Altamira ya da Fazenda Sertao ile eşleştirirdim.

Bir sonraki gönderim günü Pazartesi. Şimdiden söyleyeyim siparişlere Geleneksel Trüf ekleyeceğim. Daha önce yediğiniz tüm trüf çikolataları unutun. O kadar.⭐

Bu hafta sonu kahveler hakkında bi kaç cümlelik fikirlerimi de ilk posta ekleyeceğim. İlginize teşekkür ederim.

@Zeki. Dükkandan teslim alabilir miyiz?
Selamlar,

Normalde roasteriden teslim yapmayı ve kahve eşliğinde sohbet etmeyi çok seviyoruz
Ama şu an sipariş yoğunluğundan dolayı roasteriyi tamamen üretim ve kargoya odakladık, o yüzden maalesef bir süreliğine yerinde teslimi kapattık.

Arkadaşlar Selamlar,

Kahvelerle ilgili kısa düşüncelerimi derledim. Umarım karar verme sürecince işinizi kolaylaştırır.

Savanna Blend
İki Güney Amerika kahvesini bir araya getirerek oluşturduğumuz ilk house blendimiz. Brazil Fazenda Sertão’yu seviyorsanız, bunun daha dolgun ve daha canlı halini düşünün. Filtrede dengeli ve akıcı, espressoda ise canlılığı daha net hissedilen, içmesi çok keyifli bir kahve.

Savanna Black
Savanla Blend’in medium dark kavrulmuş, daha yoğun ve daha sert karakterli hali. Gövdesi dolgun, asiditesi oldukça düşük; daha tok ve yuvarlak bir içim sunar. Sütlü kahvelerde, moka potta ya da otomatik makinelerde yoğun, İtalyan tarzı bir profil isteyenler için çok keyifli.

Brazil Fazenda Sertão Dark
Klasik bir Brezilya profili; karamel ve çikolata notalarıyla sıcak, tanıdık ve rahat içimli bir fincan sunar. Türk kahvesinden filtreye, espressodan sütlü içimlere kadar her demleme yönteminde keyifle tüketilebilecek, çok yönlü bir kahve.

El Salvador Finca Altamira
Pırıl pırıl, tertemiz bir Orta Amerika klasiği. İlk yudumda Trabzon hurmasını andıran tatlılık, ardından kırmızı elma ve karamelle devam eden çok dengeli bir fincan sunuyor. Tam bir sabah kahvesi hissiyatı; hem filtrede hem espressoda çok keyifli.

Peru Aprocassi (Washed)
Kuru üzüm, kayısı ve esmer şeker notalarıyla tatlı ve dengeli bir profil sunan bir Peru kahvesi. Asiditesi düşük, içimi rahat; tam bir sabah kahvesi. Bölgesel bir blend yapısında, içinde birden fazla varyetenin uyumlu birleşimi var.

Colombia Gaitana (Anaerobik)
Funky karakteriyle koleksiyondaki en farklı kahvelerden biri. Alttan gelen yoğun koyu kırmızı meyveler, üzerine kakule ve hafif pekmezimsi bir tatlılıkla dikkat çekici bir fincan sunuyor. Uzun fermentasyondan dolayı çekirdeklerin ham hali sarı ve koyu sarı. Kavrulunca da diğer kahvelere göre daha koyu.

Costa Rica Las Torres
Farklı ve karakterli bir kahve arayanlara direkt önereceğimiz seçeneklerden biri. İlk yudumdan itibaren kiraz ve yaban mersini notaları geliyor, bitişte vanilyayla tatlı bir şekilde kapanıyor.

Honduras Las Calaveras
İlk yudumda klasik bir Orta Amerika kahvesi gibi başlıyor ama içtikçe kompleks yapı kendini gösteriyor. Kiraz, armut, kavun ve vanilya notalarıyla hem tanıdık hem katmanlı.

Ethiopia Idido (Natural Process)
Klasik bir Etiyopya profili. Meyvemsi, aromatik ve canlı. Fiyat/performans tarafında öne çıkan, hem filtrede hem espressoda çok keyifli bir kahve.

Ethiopia Lalesa (Black Honey)
Papaya, mango, kiraz ve yasemin notalarıyla aromatik bir yapıya sahip.İşleme yönteminden dolayı biraz koyu görünebilir. Black honey lerde bu çok normal.☺️ Bu kahvenin bir de dark versiyonu vardı, espressoda gerçekten çok iyiydi (şu an tükenmiş olabilir). Deneyenler yorum yazsın 🙂

Ethiopia Hambella Bella (Anaerobik Natural)
Seçkide iki Etiyopya varken aslında eklememeyi düşünüyordum ama bunu tadınca dayanamadım 🙂 Diğerleri sarı meyvelerle açılırken bu kahve mor meyvelerle, özellikle böğürtlenle başlıyor. Tatlı bir limon dokunuşu ve kavunumsu bir bitişi var.
Anaerobik olmasına rağmen çok temiz ve dengeli.

Rwanda Cyato (Natural)
Bölgesini net yansıtan, karakteri oturmuş bir kahve. Erik, incir, armut ve karamel notalarıyla dengeli ve keyifli.

Rwanda Akagera (Anaerobik Natural)
İlk yudumda mandalina kabuğu aromasıyla açılıyor, ardından papaya ve kayısıyla devam ediyor. Temiz, dengeli ve farklı bir profil.

Kenya Nyeri (Washed)
“Keşke daha fazla alsaydım” dediğimiz kahvelerden biri 🙂 Frenk üzümü ve kırmızı erik ile açılıyor, greyfurt dokunuşuyla bitiyor. Canlı ama asla rahatsız etmeyen bir asiditeye sahip.

Colombia Santa Monica (Lychee)
Fermantasyon sürecinde lychee ve şarap mayası kullanılmış olsa da sonrasında yıkanarak tertemiz bir profile kavuşmuş. Aromatik, net ve çok keyifli.
Misafire açmalık, koleksiyonda mutlaka olması gereken kahvelerden biri.

Costa Rica Perla Negra
Mürdüm eriğiyle açılıyor, mango ve guava ile devam eden canlı ve tatlı bir profil sunuyor. Asiditesi parlak ama dengeli.
Espressoda da oldukça iyi; talep olursa bir sonraki kavrumda daha koyu profil olarak da çalışabiliriz.

@emrekocakurt rica etsem ilk mesaja sabitlermisin ?

Son düzenleme:
5 adet kahveyle ben de dahil oldum.
Firmanın kahvelerini daha önce hiç deneyimlemedim ancak düzeltmelerini istediğim ufak bir eleştrim var. Ödeme adımları uzun ve meşakkatli geldi bana. İyzico'ya kayıtlı kartınız yoksa standart kart bilgilerini bulup kart bilgilerini girinceye kadar biraz uğraş veriyorsunuz, bunu düzeltmelerini öneririm

5 adet kahveyle ben de dahil oldum.
Firmanın kahvelerini daha önce hiç deneyimlemedim ancak düzeltmelerini istediğim ufak bir eleştrim var. Ödeme adımları uzun ve meşakkatli geldi bana. İyzico'ya kayıtlı kartınız yoksa standart kart bilgilerini bulup kart bilgilerini girinceye kadar biraz uğraş veriyorsunuz, bunu düzeltmelerini öneririm
Selamlar, tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Web sitemizde shopify altyapısını kullanıyoruz. Maalesef shopify ı destekleyen iyzico dan başka ödeme alt yapısı yok. Ödeme kısmındaki tüm süreç iyzico ya ait. Ne yazıkki buna müdahale edemiyoruz.

@Zeki. Merhaba,

Notlar kısmına yazamadım ama #1456 nolu siparişimi geçtim. Fakat Kurumsal fatura isteyeceğim sizden. Şirket kısmına şahıs şirketi için vergi numarasını girdim o yeterli olur sanırım adres aynı zaten.

Yardımcı olur musunuz. Adres kısmında kurumsal fatura diye bir ibare yoktu malesef. Atlamaz iseniz çok sevinirim.

#1513 ile siparişimi oluşturdum. Colombia Santa Monica ve tiramisu-çarkıfelek çikolata bar eksenli araya da iki üç espresso ile güzel bir sepet oldu. Eğer santa monica cleancup'ta jet hızında tükenen jairo arcila ike benzer bir kahve ise(ki öyle olduğuna inanıyorum) 2026'da içeceğim en keyifli kahve olacak. Şimdiden teşekkürler.

Espresso seçkisinden sipariş verdiğim 4 kahve elime ulaştı bugün, 4 kahvenin de kavrumu 4 Nisan olduğundan 10-15 gün sonra deneyeceğim, hediye olarak gelen 1 adet trüflü çikolata bir ısırıkta bitti, baya lezizdi, elinize sağlık.

Benim de siparişlerim geldi. Hediye çikolata leziz ! Tuzlu karamel espresso barı henüz denemedim. 4 ve 6 Nisan kavrumlu kahveleri 12-13 gün sonra denemeye başlarım 🫶🫶

Arkadaşlar selamlar bugün geç saatlerde gelen iki siparişin dışında tüm siparişleri kargoya teslim ettik.

Son iki gündür çıkan tüm siparişlerin içine geleneksel trüf ekledik. 🤎

“Geleneksel” dememizin sebebi, bugün çoğu yerde gördüğümüz dolgulu, kalıptan çıkan trüflerden biraz farklı olması. Bunun iç dolgusu elde hazırlanıp tek tek yuvarlanıyor, sonra yine elle çikolata kaplanıyor. Yani tamamen el emeği bir iş.

İçeriğinde bolca krema ve tereyağı var, o yüzden ısırdığınız anda ağızda hemen eriyen, yumuşacık ve akışkan bir dokuya sahip. Tam bir klasik, eski usul trüf.

Kullandığımız çikolata da özel bir blend:
%70 kakao oranına sahip, Ekvador, Tanzanya ve Fildişi Sahili çekirdeklerinden oluşuyor. Tat olarak yoğun, dengeli bir bitter karakteri var ama bitişte floral ve sarı meyve notalarıyla güzel bir ferahlık bırakıyor.

Umarım kahvelerinizin yanında keyifle yersiniz 🙌

Bu arada bazı kahveler tükenirken, ben yenilerini ekleme ümidiyle numuneler kavurup tadımlarını yapıyorum. :)

Umarım ayın ortasına doğru hem filtre hem de yoğun/espresso tarafına güzel bir kaç kahve eklerim.

Hoşçakalın,

Arkadaşlar selamlar bugün geç saatlerde gelen iki siparişin dışında tüm siparişleri kargoya teslim ettik.

Son iki gündür çıkan tüm siparişlerin içine geleneksel trüf ekledik. 🤎

“Geleneksel” dememizin sebebi, bugün çoğu yerde gördüğümüz dolgulu, kalıptan çıkan trüflerden biraz farklı olması. Bunun iç dolgusu elde hazırlanıp tek tek yuvarlanıyor, sonra yine elle çikolata kaplanıyor. Yani tamamen el emeği bir iş.

İçeriğinde bolca krema ve tereyağı var, o yüzden ısırdığınız anda ağızda hemen eriyen, yumuşacık ve akışkan bir dokuya sahip. Tam bir klasik, eski usul trüf.

Kullandığımız çikolata da özel bir blend:
%70 kakao oranına sahip, Ekvador, Tanzanya ve Fildişi Sahili çekirdeklerinden oluşuyor. Tat olarak yoğun, dengeli bir bitter karakteri var ama bitişte floral ve sarı meyve notalarıyla güzel bir ferahlık bırakıyor.

Umarım kahvelerinizin yanında keyifle yersiniz 🙌

Bu arada bazı kahveler tükenirken, ben yenilerini ekleme ümidiyle numuneler kavurup tadımlarını yapıyorum. :)

Umarım ayın ortasına doğru hem filtre hem de yoğun/espresso tarafına güzel bir kaç kahve eklerim.

Hoşçakalın,
Santa monica stoğu ne durumdadır?

Arkadaşlar selamlar,

Bugün neredeyse tüm siparişlerin çıkışını yaptık. (Çikolatalı siparişler hariç).

Son iki gündür siparişlere küçük bir sürpriz ekliyoruz: Hindistan cevizi trüf 🥥

Bu trüf de sitedeki geleneksel trüf gibi tamamen elde yapılıyor; içi ayrı yuvarlanıyor, dışı yine elle kaplanıyor. Yani hazır kalıp değil, gerçekten “trüf gibi trüf”.

İçinde vanilya notaları belirgin beyaz çikolata, Hindistan cevizi kreması ve bolca ıslak Hindistan cevizi parçaları var. Isırınca o yumuşak, kremsi yapı direkt hissediliyor.

Dış kısmında ise %70 kakao oranlı single origin bir çikolatayla kaplıyoruz. Onun içinde de yine Hindistan cevizi parçaları var. Böylece içerideki beyaz çikolatanın tatlılığı, dıştaki dark çikolatanın hafif sert ve dengeli tadıyla birleşiyor.

Kısacası: dışı dengeli, içi yumuşak ve baya Hindistan cevizli :)

Afiyet olsun şimdiden!

@Zeki. Bey kahveler için öngörülen degass süreniz nedir?
Dipnot: bir yukarıdaki gönderide belirtilen Hindistan cevizi trüf oldukça hafif lezzetli bir atıştırmalıktı ben çok beğendim. Paket olarak almıştım tekte gitti olan diyete oldu 😂👍

Dipnot: bir yukarıdaki gönderide belirtilen Hindistan cevizi trüf oldukça hafif lezzetli bir atıştırmalıktı ben çok beğendim. Paket olarak almıştım tekte gitti olan diyete oldu 😂👍
Selamlar, afiyet olsun. Diyetinize üzüldüm ama bence bu günaha değer 😈 😁

Kahveler 10 gün sonra denemeye başlayabilirsiniz. Eğer biraz daha sabrınız varsa 14-15 gün sonra tatlar oturmaya başlıyor.

İdeal süre kendi demlemelerimde espresso için 20 günü rahat buldu. Filtrede süre uzayabilir.

Lalesa’yı V60’ta bir türlü istediğim noktaya getiremedim. 1:17 oran, K-Ultra’da 8 click ve Abaca filtreyle toplam 3 döküş denedim. Alttan meyvemsi-floral notalar gelse de bitter tatlar daha baskın geliyor. Evde kahve kalmadığı için 10. gününde demlemelere başladım. Bunun etkisi olmuş olabilir mi?

Geri