• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Nisan 2026 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Herkese merhaba,

Bu ay elimizden geldiğince hem kahvede hem çikolatada gerçekten keyif alacağınız ürünler
hazırlamaya çalıştık.

Öncelikle bizi Nisan ayı toplu alımı için seçtiğiniz için çok teşekkür ederiz. Bu topluluğun bir
parçası olmak, kahvelerimizi ve çikolatalarımızı sizinle paylaşmak benim için gerçekten çok
değerli.

Kısaca yaklaşımımdan ve bu ay sunacaklarımdan bahsedeyim:

Kavrum tarafında ana odağım, çekirdeğin karakterini mümkün olduğunca net ve temiz şekilde
ortaya çıkarmak. Diğer yandan kahveleri farklı demleme yöntemleri ve damak tercihleri
doğrultusunda farklı kavrum seviyelerinde profiliyorum. Bir kahve kavurucusu olarak bunun için
ciddi zaman ve emek harcıyoruz. Bu doğrultuda kahveleri üç farklı kavrum profiliyle sunuyorum:

* **Light (Aktron 88–94):** Kahvenin kendi karakterini ve tadım notalarını en net şekilde yansıtan
profil. Özellikle filtre demlemeler için ideal, ama damak tadına göre farklı yöntemlerle de keyifle
tüketilebilir.
* **Dark (Aktron 78–82):** Aslında medium seviyede bir kavrum. Daha gövdeli, aromaların iç içe
geçtiği, dengeli fincanlar verir. Filtrede asidite daha düşük, espresso’da ise (1:2 oranlarda) oldukça
keyifli sonuçlar verir. Aynı zamanda tam otomatik makinelerde kullanımı ve kalibrasyonu rahattır.
* **Black (Aktron 68–72):** Şu an sadece Savanla Black’te var. Medium-dark profilde; yoğun
gövdeli, kremalı, İtalyan tarzı espresso sevenler, sütlü kahve tüketenler ve daha yoğun filtre
isteyenler için öneririm. Otomatik makinelerde de güçlü sonuç verir.
Demleme tarafında her kahve için tek bir “doğru reçete” yaklaşımımız yok. Kahvelerin altında kendi
kullandığımız sabit demleme önerilerini bulabilirsiniz; kullandığınız ekipmana göre buradan
ilerleyebilirsiniz. Genel olarak kahveler komplike değil, alıştığınız reçetelerle rahatça iyi sonuç
alabilirsiniz. Eğer zorlanırsanız en garanti yöntem olarak French press (immersion) demlemeyi
mutlaka öneririm — neredeyse her kahvede çok iyi çalışır.

**Su önerisi:**
Kahvede su konusu fincanı ciddi şekilde etkiliyor, bu yüzden kısaca bizim referans aralıklarımızı
paylaşayım:
* **Filtre kahve:** 50–80 ppm arası sular öneriyoruz. Kavurmahanede bu aralıkta olan Buzdağı su
kullanıyoruz ve tüm kahvelerde oldukça dengeli sonuç veriyor.
* **Espresso:** 80–120 ppm arası sular iyi çalışıyor. Bizim sweet spot’umuz yaklaşık 110 ppm
civarı.
Eğer bu değerlerde suya erişemiyorsanız, özellikle espresso tarafında hazır mineral kitleri
kullanarak suyu kendiniz mineralize etmenizi öneririm.

Kahve seçimini kolaylaştırmak için site içinde kahveleri:

* Filtre kahve
* Yoğun filtre kahve
* Espresso
* Otomatik makineye uygun

şeklinde koleksiyonlara ayırdık. Kendi demleme yönteminize ve damak zevkinize göre buradan
rahatça seçim yapabilirsiniz.

Şu an bazı kahvelerde stoklar oldukça sınırlı (yarım çuval altı):
Peru Aprocassi, Kolombiya Gaitana, El recreo, Costa Rica Las Torres, Etiyopya Lalesa, Etiyopya
Asefa Dukamo, Ruanda Cyato ve Honduras Las Calaveras.

Geri kalan kahvelerde şuan için stok sorunu gözükmüyor.

Kritik stoklu ürünlerde 125 g seçeneğine daha fazla stok girip kiloluk seçeneğini iptal edeceğiz.
Bu ilk toplu alımımız olduğu için talebin ne yönde ilerleyeceğini ve kahvelerin ne kadar hızlı
tükeneceğini tam kestiremiyoruz. Stoklar azalırsa, bizim standartlarımızı karşılayan kahveler
bulduğumuz sürece yurt içi tedarikçilerden hızlıca yeni kahveler eklemeye çalışacağız.
Aynı kahvenin hem light hem dark profillerini sunduğumuz için stok yönetimi biraz dinamik ilerliyor;
satış durumuna göre profiller arasında kaydırmalar yapabiliriz.
---
**Çikolata tarafı:**
Ürettiğimiz tüm çikolatalar, çok yüksek kaliteli hammaddelerle ve tamamen el yapımı olarak
hazırlanıyor. Normalde Nisan sonu gibi sıcaklar nedeniyle online satışları kapatıyoruz, bu yüzden
bu ay sizlere sunabiliyor olmak hem çok keyifli hem de biraz hassas bir süreç.
Özellikle şunu net şekilde belirtmek isterim:
Eğer yaşadığınız yerde sıcaklıklar 25–26°C üzerindeyse çikolatalar kargoda eriyebilir. Bu durum
Eylül ayından beri başımıza hiç gelmedi; Antalya, Adana gibi sıcak illere defalarca sorunsuz
gönderim yaptık. Ancak Nisan ayı geçiş dönemi olduğu için hangi ilde sıcaklıkların ne seviyede
olacağını öngörmek zor.
Biz ürünleri akşam saatlerinde (17:30–18:00 civarı) ısı ve nem kontrollü dolaplardan çıkarıp
kargoya teslim ediyoruz. Sevkiyat gece gerçekleşiyor. Kritik nokta ise dağıtım süreci. Eğer hava
sıcaksa (25°C+), çikolatalar gün boyunca araçlarda beklediği süre boyunca eriyebilir.
Bu nedenle riskli hava koşullarında sipariş vermemenizi ya da daha serin günleri tercih etmenizi
öneririm. Bu konuda sorumluluk alıcıya ait olacaktır.
Son iki haftadır yoğun şekilde çikolata üretimi yapıyoruz ve ağırlıklı olarak 33–35g bar çikolatalar
hazırladık. Tek porsiyonda keyifle tüketilecek şekilde tasarlandı. Kullanılan hammaddeler ve teknik
açısından gerçekten üst seviye ürünler — gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki oldukça iddialıyız 🙂
Stoklar bazı ürünlerde tükenebilir ancak üretime devam edip mümkün olan en kısa sürede tekrar
eklemeye çalışacağım. Bugün stokta olmayan bir ürünü birkaç gün veya bir hafta sonra tekrar
görebilirsiniz.
---
**Kargo ve saklama ile ilgili önemli notlar:**
İçinde çikolata olan siparişleri **Cuma günü kargoya vermiyoruz**. Bu siparişler Pazartesi çıkışlı
olur. Bunun nedeni, kargoların Cumartesi günü genellikle dağıtım yapmaması ve ürünlerin şubede
bekleme riskidir.
* Kahve ile birlikte çikolata aldıysanız ve kahvenin öğütülmesini istiyorsanız, kahve paketinin valfini
bantla kapatıyoruz. (Çikolata ortam kokusunu alır; içinde kahve olmayan bir çikolatanın kahve
kokmasını istemeyiz.)
**Saklama önerisi:**
* 7–10 gün içinde tüketecekseniz: 16–20°C serin bir ortam yeterlidir. Kaloriferin yanmadığı bir oda
veya güneş almayan bir alan ideal olur.
* Daha uzun süre saklayacaksanız: Hava almayan bir kap + streç ile izole edip buzdolabına
koyabilirsiniz.
* Buzdolabından çıkardıktan sonra **açmadan önce mutlaka 1–2 saat ortam sıcaklığına gelmesini
bekleyin** (yoğuşma ve sugar bloom oluşmaması için).
Kahveler veya çikolatalarla ilgili herkesin faydasına olacak sorularınız olursa buradan sorabilirsiniz,
birlikte cevaplayabiliriz.
Siparişinizle ilgili özel bir durum varsa bize şu kanallardan ulaşabilirsiniz:
📧 [info@rumo.com.tr](mailto:info@rumo.com.tr)
📱 0850 302 58 27 (WhatsApp)
İlk fırsatta mutlaka dönüş yapıyoruz. Takdir edersiniz ki şu an iki kişi hem kahve hem çikolata
üretimini birlikte yürütüyoruz, bu yüzden anlık geri dönüşler her zaman mümkün olmayabilir. Ama
elimizden geldiğince en hızlı şekilde yardımcı olmaya çalışacağız.
Umarım bu ay hep birlikte çok keyifli fincanlar içer, lezzetli çikolatalar yeriz.

Sitede kahvelerin künyelerini tek tek okudum ama seçim sürecini hızlandırmak için forumda her kahveye dair bir-iki cümlelik tat profili paylaşılması bence çok yararlı oluyor. Ben yine de siparişimi verdim : )
Şimdiden kolay gelsin.

#1278 sipariş nosu ile bu ayki ilk siparişimi geçtim. Teşekkürler. :)

Öncelikle tebrik ederim, hayırlı olsun :) Seçkinizdeki çoğu kahvenin stoku epey azmış anladığım kadarıyla. Her ay 1 adet infüze kahveye de meşrubat niyetine içmek için kendi seçkimde yer veriyorum fakat Santa Monica Lychee'nin fiyatı muadillerine göre epey fazla geldi. Birebir aynı kahve indirimli fiyatla birlikte ancak geçen ay kazanan kavurucunun indirimsiz fiyatına denk geliyor. Bunun sebebini öğrenebilir miyiz, ekstra bir durum mu vardır? Diğer kahvelerin fiyatlarına tek tek bakamadım henüz.
Ek olarak arkadaşımızın dediği gibi forumda her kahve için kısa bir tat profili paylaşılması iyi olur gerçekten. Teşekkür ediyorum.

Öncelikle tebrik ederim, hayırlı olsun :) Seçkinizdeki çoğu kahvenin stoku epey azmış anladığım kadarıyla. Her ay 1 adet infüze kahveye de meşrubat niyetine içmek için kendi seçkimde yer veriyorum fakat Santa Monica Lychee'nin fiyatı muadillerine göre epey fazla geldi. Birebir aynı kahve indirimli fiyatla birlikte ancak geçen ay kazanan kavurucunun indirimsiz fiyatına denk geliyor. Bunun sebebini öğrenebilir miyiz, ekstra bir durum mu vardır? Diğer kahvelerin fiyatlarına tek tek bakamadım henüz.
Ek olarak arkadaşımızın dediği gibi forumda her kahve için kısa bir tat profili paylaşılması iyi olur gerçekten. Teşekkür ediyorum.
Benzer durum benim de dikkatimi çekti. İki kahve harici diğerleri oldukça yüksek. Ayrıca bir önceki kampanyanın %35, şimdikinin %25 indirimli olduğunu düşünürsek ciddi fark var.

Arkadaşlar selamlar,kahveler hakkında kısa açıklamalar yapmak benim de aklımdaydı fakat o kadar yoğun şekilde çalışıyoruz ki 2 haftadır inanın yetiştiremedim. En yakın zamanda yazıp Emre' nin yardımıyla ilk posta ekleyeceğim.

Santa Mónica Lychee'nin fiyatlandırması diğer tüm kahvelerle aynı.Şu şekilde;

Yeşil kahvenin maliyeti + (Kavrum firesini maliyeti ort %15) ✕ 3

Bu çarpı 3 ün içinde herşey var:Kar, İndirim, kargo, Kutu, paket, kira, yakıt, bakım, personel, pos komisyonları, vergiler ve bi nedenden hatalı kavrulan size yollamadığımız kahveler vs.

Bir önceki ay seçilen kavurucu belki çok özel bir fiyatla almıştır, belki elinde çok vardır satılmıyordur nakite çevirmek istiyordur belki bu ay bu kahveden para kazanmayalım demiştir. :) Açıkçası bilemiyorum. Keşke daha uygun fiyata alıp sizlere daha uygun fiyata sunabilseydim.

Sonuç başlığında başka bir firmanın fiyat politikasını konuşmak pek doğru gelmiyor ama konusu açılmışken ben yazayım.

Olwen çok yeni kurulduğu için ve oylamaya girildiği gibi seçilmiş olduğundan ötürü sizlere bir jest yapmak istedi ve kârından tamamen vazgeçti. Çok fazla göremeyeceğiniz ekstrem bir durumdu.

Genelde işleyiş 1 hammadde(ikâme), 1 operasyon giderleri, 1 kâr şeklinde. %25 kârın minimize edildiği bir durum oluyor. Yani benim hayat tecrübelerime göre böyle. Daha iyi bilenleriniz vardır elbet.

Selamlar, bugün gelen siparişlerin büyük bir kısmını kargoya teslim ettik. Muhtemelen yarın sizde olur. Bugünün çikolatası Vişne Dark Bonbondu. Tüm siparişlere hediye olarak ekledik. Degass beklemeden Rumo deneyeminiz başlamış olur. 🥳
Kalan siparişler yarın kargoya teslim edeceğiz.
İlginiz için tekrar teşekkür ederim.

Selamlar, bugün gelen siparişlerin büyük bir kısmını kargoya teslim ettik. Muhtemelen yarın sizde olur. Bugünün çikolatası Vişne Dark Bonbondu. Tüm siparişlere hediye olarak ekledik. Degass beklemeden Rumo deneyeminiz başlamış olur. 🥳
Kalan siparişler yarın kargoya teslim edeceğiz.
İlginiz için tekrar teşekkür ederim.

Bir önerim olacak; Sitede hazı kahvelerde 100 gr için fiyat listelenirken bazılarında 250 gr içn listelenmiş. İlk bakışta biraz yanıltıcı olabiliyor. Çekirde isim kısımlarına en azından 100gr 250 gr gibi ifadeler ekleyebilirseniz tümünü tek sayfada görüntülemede hangi gramaj için baktığımız belli olur gibi. Bir çok kavuruc bu şekilde listeleme yaptırıyor fakat kullanıcı acısından bulmacaya dönüyor seçimler.

Bir önerim olacak; Sitede hazı kahvelerde 100 gr için fiyat listelenirken bazılarında 250 gr içn listelenmiş. İlk bakışta biraz yanıltıcı olabiliyor. Çekirde isim kısımlarına en azından 100gr 250 gr gibi ifadeler ekleyebilirseniz tümünü tek sayfada görüntülemede hangi gramaj için baktığımız belli olur gibi. Bir çok kavuruc bu şekilde listeleme yaptırıyor fakat kullanıcı acısından bulmacaya dönüyor seçimler.
Selamlar, Evet haklısınız ürünler bazı ürünlerde 125 gr opsiyonu olmadığı için fiyat etiketini varyasyonlardaki en düşük fiyat çekerek listeliyor. Ürün isimlerinde gramaj belirtmem hem estetik olarak hem de Google listelemeleri açısından olumsuz olabilir ama ilk fırsatta en azından ürün başlığı altında tadım notaları yazan kısıma 125 gram olduğunun notunu düşmeye çalışacağım. Tavsiye için teşekkür ederim.

etiyopya - idido çekirdeğini çok merak ediyorum. deneyimleyen olursa bilgilendirebilir mi? stok sorunu olan bi çekirdek değildir umarım..

etiyopya - idido çekirdeğini çok merak ediyorum. deneyimleyen olursa bilgilendirebilir mi? stok sorunu olan bi çekirdek değildir umarım..
idido da stok sorunu şuan için gözükmüyor. :giggle:

Arkadaşlar selamlar,

Bugün öğlen 12:00 a kadar gelen tüm siparişler kargoya teslim edildi. Teşekkür ederim.

Bugünün çikolatası Çarkıfelek Mango Bonbondu. Tüm siparişlere birer adet bonbon ekledik. Size bu çikolatayla ilgili biraz bilgi vereyim;
Normalde bir çikolatayla meyveyi karıştırıp o meyve hakkında net bir deneyim yaşatmak zordur. Çünkü çikolataya istediğiniz kadar meyve koyamazsınız. Koyarsanız su aktivitesi artar, çok hızlı küflenir ve çikolata çok akışkan olur ısırınca akar. Anlayacağınız dengede olmaz. Çarkıfelek Mango da; mangonun tatlılığını çarkıfeleğin asiditesiyle dengeledik. Bu iki meyveyi şekerle karamel haline getirdik. Pişirme süresini uzatıp, şekeri karamelize etmedik. Aromaların net gelmesi için kısa süre de ocaktan alındı. Diğer çikolatalardan farklı olarak garajın içinde krema ve tereyağı yok. Meyvelerin ön planda olması için deodorize (kokusuz) hindistan cevizi yağı kullanarak beyaz çikolatayla karıştırdık. Sonra da şeker oranı düşük, vanilya notaları ön planda güzel bi beyaz çikolata kabuğunun içine ganajı doldurduk.

İlginç bi deneyim. Ben baya beğeniyorum. Siz de yedikten sonra fikrinizi yazarsanız sevinirim.

Elimdeki kahve stoğu azaldığı gibi Rumo'nun espresso kahvelerinden sipariş geçmeyi planlıyorum, belli bir süredir filtre kavrum kahvelerden espresso yapsam da espresso kavrum kahvelerin de keyfi bir başka oluyor. Daha önce Rumo'nun espresso kahvelerini deneyen varsa yorumları merak ediyorum. Bu arada espresso seçkisi de gayet iyi görünüyor, umarım güzel bir toplu alım olur, kavurucuya kolaylıklar diliyorum.

Elimdeki kahve stoğu azaldığı gibi Rumo'nun espresso kahvelerinden sipariş geçmeyi planlıyorum, belli bir süredir filtre kavrum kahvelerden espresso yapsam da espresso kavrum kahvelerin de keyfi bir başka oluyor. Daha önce Rumo'nun espresso kahvelerini deneyen varsa yorumları merak ediyorum. Bu arada espresso seçkisi de gayet iyi görünüyor, umarım güzel bir toplu alım olur, kavurucuya kolaylıklar diliyorum.
Brezilya Fazenda klasik seviyorsanız öneririm.
Honduras Dark
Savanna Black
İdido gibi kahvelerini denedim hepsi de espressoda güzel sonuçlar aldığım kahveler tavsiye ederim.

hayırlı olsun aldık 1250 gr

Hemen hemen tüm espresso seçkisini lasesa hariç denedim. Hepsinden memnun kaldım. Bu sefer lasesa da almaya karar verdim. Tavsiye ederim

#1369 numaralı sipariş ile 2 ay sonra toplu alıma katıldım. Kampanya için forum ekibine ve Rumo Coffee ekibine teşekkür ederim. :)

Geri