• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Nisan 2025 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kocakurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Web sitenizdeki iletişim formu çalışmıyor, hello@parsacoffeeroasters.com adresine gönderilen epostalar geri dönüyor.

54502 nolu siparişimi filtre kahve kavrumu olarak gönderir misiniz? Teşekkürler.

Firmaya yapıcı eleştiri olması açısından yazmak istedim, birçok arkadaşın da belirttiği gibi ben de fiyat, seçkinin az olması ve sabit kargo ücreti yüzünden bu ayki toplu alımda sipariş vermeyeceğim. Daha önceki alımlarda da yüksek fiyatlı kahveler olmuştu ama en azından denemeye değer farklı bir çekirdek diyebiliyorduk(Örneğin: Niji) ya da bir çoğu kahve festivalinde görüşüp tanıştığım kavuruculardı.

Yaklaşık 4-5 yıldır buraya üyeyim ve toplu alımlara katılıyorum. İlk defa kazanan firma açıklandıktan sonra bu kadar çok "alım yapmayacağım, pas geçiyorum, yetersiz seçki" gibi yorumlarla karşılaşıyorum. Sorun nerde acaba?

Yaklaşık 4-5 yıldır buraya üyeyim ve toplu alımlara katılıyorum. İlk defa kazanan firma açıklandıktan sonra bu kadar çok "alım yapmayacağım, pas geçiyorum, yetersiz seçki" gibi yorumlarla karşılaşıyorum. Sorun nerde acaba?
İyi günler. Açıkçası, şu ana kadarki satışlarımızdan memnunuz ve bizi destekleyen herkese çok teşekkür ederiz. Ve elbette bizi eleştiren yorumlara da sonsuz saygı duyuyoruz 🙏

Rwanda Cyato ile ilk demlememi az evvel yaptım. İlk seferde güzel bir bardak yakalama umudum yoktu fakat sıcakken düz ama soğudukça ımmmmm dedirten bir kahve oldu. Meyve tatlarını gövde ile birlikte hissetmek güzel geldi. Teşekkürler @Parsa Coffee Roasters

Son olarak, tedarik zincirinin son halkası olan hedef kitlemizin bilgi, farkındalık ve anlayış düzeyini artırmanın kahve camiasının ve endüstrisinin ilerlemesine de büyük katkı sağlayacağını umuyoruz.
bende eleştiri olarak, şahsen kahve künyeleri(üretici, tedarikçi, hasat yılı, çiftlik hikayesi,görselleri vb. bilgiler) konusunda çok kısıtlı bilgilere sahip olduğumuzu düşünüyorum. Kilosu 3400 TL olan bi kahve için gerçekten yeterli mi? İsterseniz bi coffeedepartman sitesi ile karşılaştıralım? parsayı tenzih ederim ama bu gözler çok eski hasat kahveleri çok pahalıya satan kavurucular gördü. ben şahsen 3. nesil/nitelikli kahve anlayışına uymadığını, sadece pahalı ve şampiyonmuş deyip geçmemek gerektiğini düşünüyorum. bunlar benim şahsi fikrimdir, bi kavurucuyu kötüleyip ötekini yüceltmek gibi bi amacım da yok, katılırsınız katılmazsınız.

İş yerime yakınsınız dükkandan alışveriş yapabiliyor muyuz?

bende eleştiri olarak, şahsen kahve künyeleri(üretici, tedarikçi, hasat yılı, çiftlik hikayesi,görselleri vb. bilgiler) konusunda çok kısıtlı bilgilere sahip olduğumuzu düşünüyorum. Kilosu 3400 TL olan bi kahve için gerçekten yeterli mi? İsterseniz bi coffeedepartman sitesi ile karşılaştıralım? parsayı tenzih ederim ama bu gözler çok eski hasat kahveleri çok pahalıya satan kavurucular gördü. ben şahsen 3. nesil/nitelikli kahve anlayışına uymadığını, sadece pahalı ve şampiyonmuş deyip geçmemek gerektiğini düşünüyorum. bunlar benim şahsi fikrimdir, bi kavurucuyu kötüleyip ötekini yüceltmek gibi bi amacım da yok, katılırsınız katılmazsınız.
Merhaba, öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederiz.
Açıkçası kahvelerimizin pahalı olduğunu düşünmüyoruz. Kendimizi diğer firmalarla kıyaslama gibi bir yaklaşımımız da yok çünkü her firmanın kendine has prensipleri ve değerli bir bakış açısı olduğuna inanıyoruz. Kahvemiz genellikle ya çok sevilir ya da hiç sevilmez; bu tamamen kişisel bir tercih meselesidir ve her görüşe saygı duyuyoruz. Ancak bir kavurucu, kahve profillerimize baktığında, bu profillerin arkasında yıllara dayanan bir emek ve ciddi bir yatırım olduğunu rahatlıkla anlayabilir. Kendi çerçevemizden bakıldığında, specialty coffee standartlarına ulaşmak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Bu süreçte hiçbir zaman ticari kaygılarla hareket etmedik. Örneğin, kafemizde şurup kullanmadığımız için başlarda pek çok müşteri kaybı yaşadık; ancak hiçbir zaman prensiplerimizden ödün vermedik.
Anlatmak istediğimiz şu: Her işletmenin kendine özgü bir çizgisi ve duruşu vardır ve biz bu farklılıklara büyük saygı duyuyoruz. Bu toptan satış sürecine de sadece yüksek talep olduğunu öğrendiğimiz için dahil olduk. Oylama sırasında hem çeşit sayıları hem de fiyatlar açıkça belliydi ve şimdiye kadar da bu karardan memnun kaldık. Hepimiz bu yolda kendi yöntemimizle ilerliyor ve katkı sağlıyoruz. Bu açıklamayı, benzer içerikteki tüm yorumlara yanıt olarak paylaşmak istiyoruz ve elbette bize katılmayanlar da olacaktır.
Yine de bizi saygılı bir dille eleştirdiğiniz için teşekkür ederiz. Bu bizim için çok değerli 🙏

Ancak bir kavurucu, kahve profillerimize baktığında, bu profillerin arkasında yıllara dayanan bir emek ve ciddi bir yatırım olduğunu rahatlıkla anlayabilir. Kendi çerçevemizden bakıldığında, specialty coffee standartlarına ulaşmak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz.
Cevabınız için teşekkür ederim ama benim sitem ettiğim konularla ilgili pek bir söylemde bulunmamışsınız :) Ben tüketici olarak sektörde çoook uzun yıllar tecrübe ve kalitesiyle yer edinmiş bir kavurucu/firma değilse ve kahve/firma hakkında istediğim bilgiler yoksa alışveriş yapmamayı tercih ediyorum. Bahsettiğim bilgilere ulaşınca daha keyifli ve güvenle alışveriş yapıyorum. Geriye kalan, kavrulan kahveyi damak zevkime göre test edip değerlendirmek oluyor. Şahsen "specialty coffee" standartlarını sunmak isteyen her firmanın bu bilgileri sunması gerektiğine inansam da bunu sunmak ve sunmamak size kalmış tabii ki. Ben her alacağım kahvenin hasat yılını, tedarikçisini, bulunduğu bölge/çiftliğin nasıl bir hikayesi olduğunu firmaya sorup teyit edemem, vaktim yetmez :)

Cevabınız için teşekkür ederim ama benim sitem ettiğim konularla ilgili pek bir söylemde bulunmamışsınız :) Ben tüketici olarak sektörde çoook uzun yıllar tecrübe ve kalitesiyle yer edinmiş bir kavurucu/firma değilse ve kahve/firma hakkında istediğim bilgiler yoksa alışveriş yapmamayı tercih ediyorum. Bahsettiğim bilgilere ulaşınca daha keyifli ve güvenle alışveriş yapıyorum. Geriye kalan, kavrulan kahveyi damak zevkime göre test edip değerlendirmek oluyor. Şahsen "specialty coffee" standartlarını sunmak isteyen her firmanın bu bilgileri sunması gerektiğine inansam da bunu sunmak ve sunmamak size kalmış tabii ki. Ben her alacağım kahvenin hasat yılını, tedarikçisini, bulunduğu bölge/çiftliğin nasıl bir hikayesi olduğunu firmaya sorup teyit edemem, vaktim yetmez :)
Konu sanırım bizim nitelikli kahveye dair anlayışlarımızın farklı olmasından kaynaklanıyor (ki bu tamamen normal :)). Nitelikli kahve, açık ve erişilebilir bilgiler üzerine kurulu bir anlam taşır; ekstra bilgiler üzerine değil. Paketlerimizin üzerinde yer alan bilgiler — köken, tür, tadım notları gibi — hem tüketici hem de demleme açısından tamamen yeterlidir. Bu bilgiler doğru ve şeffaf olduğu için, merak eden herkes bu veriler üzerinden daha fazla detaya zaten kolayca ulaşabilir.

Bu nedenle kavurucunun temel görevi; kahvenin bölgesi, türü ve tadım notları gibi özellikleri paylaşmaktır. Daha fazlası paylaşılabilir elbette, ancak bu zorunlu değildir. Çiftlik bilgileri, üretici detayları gibi veriler ise daha çok YEŞİL çekirdek alımı yapan şirketler ve kavurucular için gerekli olan bilgiler arasındadır. Sektörde bu konuda gerçekten bilgi sahibi kişilere danıştığınızda da benzer cevaplar alırsınız.

Elbette biz de zaman zaman yeni yöntemler gördüğümüzde ya da ilgimizi çeken detaylarla karşılaştığımızda — özellikle 90+ puanlı kahvelerde — bu bilgileri paylaşmayı tercih ediyoruz. Ancak bu tamamen kavurucunun tercihine bağlıdır. Belki de nitelikli kahve tariflerimiz ya da yaklaşımlarımız farklıdır ve bu konularda “halk” ya da “halksız” gibi bir ayrım yapmak da doğru değil. Sadece kendi düşüncelerimizi paylaşmak istedim. Son olarak, kahveyi nereden ve hangi şartlarla alacağımız da tamamen bizim tercihimizdir. Zaten bu çeşitlilik sayesinde pek çok farklı kavurucunun kendine özgü bir müşteri kitlesi oluşmuş durumda. Teşekkürler 😊

Kavurucu elinde ne var ne yoksa paylaşsın agtron paylaşsın, cekirdek nemi paylaşsın, kaç kilo fire verdi paylaşsın, nerden aldı, kimden aldı paylaşsın, elinde olup bunları paylaşmayan kavurucular bence üşengeçlikten yapmıyor çünkü herhangi ticari zarar vermez ya da ticari sır değil. Ne siteler var grafiğine kadar paylaşıyor, cupping yapıp aroma, flavor falan filan diye ayırıyor, paylaşmak güzel yani eksilmez kimse en fazla üşenir yapmaz sonra neden paylaşmadın sorusu gelir, ne gerek var 😂
Kaça aldın kaça sattın demiyoruz ama olan bilgiyi kendine saklamak da bana garip geliyor, ilgili kavurucudan bağımsız yazayım

Konu sanırım bizim nitelikli kahveye dair anlayışlarımızın farklı olmasından kaynaklanıyor (ki bu tamamen normal :)). Nitelikli kahve, açık ve erişilebilir bilgiler üzerine kurulu bir anlam taşır; ekstra bilgiler üzerine değil. Paketlerimizin üzerinde yer alan bilgiler — köken, tür, tadım notları gibi — hem tüketici hem de demleme açısından tamamen yeterlidir. Bu bilgiler doğru ve şeffaf olduğu için, merak eden herkes bu veriler üzerinden daha fazla detaya zaten kolayca ulaşabilir.

Bu nedenle kavurucunun temel görevi; kahvenin bölgesi, türü ve tadım notları gibi özellikleri paylaşmaktır. Daha fazlası paylaşılabilir elbette, ancak bu zorunlu değildir. Çiftlik bilgileri, üretici detayları gibi veriler ise daha çok YEŞİL çekirdek alımı yapan şirketler ve kavurucular için gerekli olan bilgiler arasındadır. Sektörde bu konuda gerçekten bilgi sahibi kişilere danıştığınızda da benzer cevaplar alırsınız.

Elbette biz de zaman zaman yeni yöntemler gördüğümüzde ya da ilgimizi çeken detaylarla karşılaştığımızda — özellikle 90+ puanlı kahvelerde — bu bilgileri paylaşmayı tercih ediyoruz. Ancak bu tamamen kavurucunun tercihine bağlıdır. Belki de nitelikli kahve tariflerimiz ya da yaklaşımlarımız farklıdır ve bu konularda “halk” ya da “halksız” gibi bir ayrım yapmak da doğru değil. Sadece kendi düşüncelerimizi paylaşmak istedim. Son olarak, kahveyi nereden ve hangi şartlarla alacağımız da tamamen bizim tercihimizdir. Zaten bu çeşitlilik sayesinde pek çok farklı kavurucunun kendine özgü bir müşteri kitlesi oluşmuş durumda. Teşekkürler 😊
Hayır efendim, maalesef öyle değil. Kesin ve keskin hükümler vererek konuşmanız çok itici olmuş. Emoji kullanmanız bu tutumu yumuşatmıyor. Nitelik yada speciality kavramı 2+2 gibi birşeyin sonucu değildir. Dinamik bir kavramdır. Her daim kendini geliştirebilir. Sizin yazmak istemediğiniz bilgileri müşterisiyle paylaşan firmalar kadar nitelikli değilmişsiniz demekki. Bunu yazmayı bir zorunluluk olarak görmeyişiniz sizin niteliğinizi gösteriyor zaten. O zaman Starbucks da sizin kadar nitelikli. Onlar da en azından paketlerine %100 Arabica ifadesini ve ülke adını yazıyorlar.

Paylaştığınız bilgiler bence de oldukça yeterli. Her zaman herkesi memnun etmek mümkün olmayabilir, temel amaç; nihai tüketiciyi gereksiz bilgiyle boğmadan, doğru ve özlü içerik sunmak olmalı. Derinlemesine araştırma yapmaya istekli olanlar için satış kaygısı olmayan yada b2b satış yapan kaynaklar mevcut. Yıllardır çok farklı firmadan alım yaparım hiç çiftliğin sahibi kim, ne zaman nerede kurmuş okumadım.

Geri