• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Niji Coffee Co. Kahve Kavurma Atölyesi

Sipariş verdikten sonra kargoya verilme süresi tahmini kaç gün? Merak ettiğimden sipariş verdim ve kahvem bitmek üzere, sanırım birkaç gün kahvesiz geçireceğim...
Normalde aynı gün içerisinde kargoya verilir , ancak Ankara festivalindeydik , biraz gecikme yaşanmış olabilir🙏🏻
yarın ya da ertesi gün elinize ulaşmış olur .

Indonesia Flores Manggarai için başarılı bir reçetesi olan var mı? Mevcut denemelerim şarap ile üzüm sirkesi arasında gibi geliyor maalesef 😂

Kahve 2 aydan fazla dinlenmiş olarak denemiştim geçen gün. Kaç gram kullanıyorsanız 3 5 8 katı olacak şekilde döküşlerle her bir döküş tam süzüldükten sonra diğer döküşe geçerek deneme yaptım gayet güzel çıktı aldım. K pro ile 90 klik gibi kalın Bi öğütüm de kettle da suyu çok yükseltmeden yapabileceğiniz en yavaş döküm ile bu 3 5 8 dökümünü deneyebilirsiniz.

Indonesia Flores Manggarai için başarılı bir reçetesi olan var mı? Mevcut denemelerim şarap ile üzüm sirkesi arasında gibi geliyor maalesef 😂

Genel olarak çoklu döküş ve döküşler arası neredeyse tam süzülmeyi bekleyerek güzel sonuçlar aldım. Çok ince ya da çok sıcağa gitmeye gerek yok diye düşünüyorum. Bu demlemelerde TH2 kullanmıştım, mantık yine demleme süresini bir tık uzatmak idi.

Ekli dosyalar

• IMG_4776.jpeg
    IMG_4776.jpeg
    72.7 KB · Görüntüleme: 100
Kahve 2 aydan fazla dinlenmiş olarak denemiştim geçen gün. Kaç gram kullanıyorsanız 3 5 8 katı olacak şekilde döküşlerle her bir döküş tam süzüldükten sonra diğer döküşe geçerek deneme yaptım gayet güzel çıktı aldım. K pro ile 90 klik gibi kalın Bi öğütüm de kettle da suyu çok yükseltmeden yapabileceğiniz en yavaş döküm ile bu 3 5 8 dökümünü deneyebilirsiniz.

Genel olarak çoklu döküş ve döküşler arası neredeyse tam süzülmeyi bekleyerek güzel sonuçlar aldım. Çok ince ya da çok sıcağa gitmeye gerek yok diye düşünüyorum. Bu demlemelerde TH2 kullanmıştım, mantık yine demleme süresini bir tık uzatmak idi.
Belirtilen iki reçete ve düşük ppm su ile demlemeler başarılı. Teşekkürler 👍

Merhaba,

Hiç yeni kavurma makinesi hakkında bahsedilmedi.

Merak ettik... geçiş nasıl? Kolay mı? Hangi kahveleri Stranghold ile kavuruyorsunuz? Kavurma profili değişti mi? Aynı sonuçları elde edebiliyor musunuz?

:) :)

Merhaba, İstanbul festivalinde bir matruşka 14 almıştım. Bu kahve hakkında bilgi alabilir miyim, kavurma tarihi de yazmıyor. İlk demlememi yaptım baya iyi kahve bu arada.

Eskiden bayramlarda peşinden koştuğumuz şu şekeri yiyor gibiyim.

Ekli dosyalar

• images (1).jpeg
    images (1).jpeg
    22.3 KB · Görüntüleme: 46
Herkese selamlar ,
Umarım iyisinizdir 🙏🏻
Colombia La Argentina,
Indonesia Las Flores
ve Panama Don Benjie — her birinden son 5 kilo kaldı ✨

Merhaba, İstanbul festivalinde bir matruşka 14 almıştım. Bu kahve hakkında bilgi alabilir miyim, kavurma tarihi de yazmıyor. İlk demlememi yaptım baya iyi kahve bu arada.

Eskiden bayramlarda peşinden koştuğumuz şu şekeri yiyor gibiyim.
Merhaba!
Geri bildiriminiz için çok teşekkür ederiz, çok sevindik böyle hissetmenize.
Bahsettiğiniz kahve Colombia Finca Nogales / Alchemy Process .
Kavurma tarihi festival dönemi öncesinde, Eylül son haftasıydı.

“bayram şekeri” benzetmesi harika olmuş — tam da o canlı tatlılık profilini hedeflemiştik. 🍬

Merhaba,

Hiç yeni kavurma makinesi hakkında bahsedilmedi.

Merak ettik... geçiş nasıl? Kolay mı? Hangi kahveleri Stranghold ile kavuruyorsunuz? Kavurma profili değişti mi? Aynı sonuçları elde edebiliyor musunuz?

:) :)
Selamlar , umarım iyisinizdir.

Aslında festivallerden önce geçiş yaptık, şu anda tüm kahvelerimizi Stronghold ile kavuruyoruz , Nano Lotlar hariç.

Makineyle 2024 Dünya Kahve Kavurma Şampiyonası öncesinde oldukça fazla çalışma yapmıştık, o yüzden geçiş süreci bizim için çok rahat ve keyifli ilerliyor.

Herkese merhabalar ,
Umarım iyisindir.

Web sitemize üç yeni kahvemiz eklendi:

🇧🇷 Brezilya Fazenda Pedra Redonda
🇬🇹 Guatemala Antigua – Honey Process
🇨🇴 Colombia Finca La Sirena

Umarım beğenirsiniz.

(Brasilya Fazenda Pedra Redonda Açık Ara bu sene içtiğim ve kavurmasından zevk aldığım en iyi lot lardan)

Son düzenleme:
Merhabalar, matruşka 14 için demleme zamanımız geldi gibi. Hangi ekipmanı tavsiye edersiniz, herhangi bir reçete deneyen oldu mu?
hario v60 filtre hario
40-50-50-100
90 derece su
650-700 mikron öğütüm(comandante 20 klik)
40 ml su 40 saniye bekleyiş
40. saniyede 10 saniye içerisinde 50 ml
1. dakikada 10 saniye içerisinde 50 ml
1.30 da 20 saniye içerisinde 100 ml
bu reçeteyi deneyebilirsiniz kahvenin karakterini ve yüksek asiditesini çok zevkli bir fincan olarak veriyor

hario v60 filtre hario
40-50-50-100
90 derece su
650-700 mikron öğütüm(comandante 20 klik)
40 ml su 40 saniye bekleyiş
40. saniyede 10 saniye içerisinde 50 ml
1. dakikada 10 saniye içerisinde 50 ml
1.30 da 20 saniye içerisinde 100 ml
bu reçeteyi deneyebilirsiniz kahvenin karakterini ve yüksek asiditesini çok zevkli bir fincan olarak veriyor
Kahve oranını kaçta tutmalıyım?

Geri