• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Niji Coffee Co. Kahve Kavurma Atölyesi

Merhabalar Kongo rugori kivu için sitede red clix 32 klik diyordu. Bende red klik yok 18 de öğüttüm kahveyi sitedeki tarifi birebir uyguladım nar geliyor ağıza gerçekten ama hemen sonrasında sanki olgunlaşmamış meyve acılığı olur ya öyle bir tat kalıyor dilin arkasında. Ayrıca son iki döküş sadece merkeze yazmışsınız bunu yapınca demleme bittikten sonra ortada oyuk oluyor dripperda bu iyi bir şey değil benim bildiğim kadarıyla son olarak da akış 3.30 da bitiyor. Sitede 2.30 da biter yazıyor ama bu kadar ince öğütümle nasıl o süre tutturulur emin olamadım. Acaba ben mi bir hata yaptım ?
Ben de standart 4 döküşlü demledim onda meyvemsilik biraz daha azalsa da daha dengeli bir fincan ortaya çıktı.
Merhabalar , umarım iyisinizdir.
Reçeteyi şimdi yeniden denedim , 2:35 çıktı .

Reçetedeki olan kritik noktamız on demleme ve 2. Su dokuşumuz yuvarlak şeklinde , 3. Ve 4. İse düz ve çok yavaş bir döküş.

Bunu göz altına aldığınızda eğer hario 40lı (( kutu )) filtre kullanıyorsanız süre olarak 2:30 - 2:40 arası olacaksınız .

Son zamanlar gördüğüm en önemli mevzulardan birisi filtre kâğıtları ; çok farklı filtreler mevcut ve her birisi farklı bir dokuya sahip … bu konuda direkt demleme süresi ve ister istemez tat profilini etkiliyor .

Sevgilerimle, Alireza

merhaba, 500 gr veya 1 kilo seçenekleri eklemeyi düşünür müsünüz? hem fazladan paket kullanımı azaltarak çevrenin korunmasına minicik de olsa bir katkıda bulunmuş oluruz hem de paket fiyatı netice rakamdan düşerek tüketiciye de bir miktar katkıda bulunmuş olursunuz. tabi işçiliği de yine az da olsa azaltmış olursunuz. herkes için kazan kazan gibi görünüyor :)

bu arada brezilya şaşırtıcı şekilde çok iyi çıktı. java için sanırım uygun demleme metodu bulamadım, maalesef şu an kadar biraz hayal kırıklığı oldu, paketin yarısına da geldim. şu parametrelerde denedim, farklı bir öneriniz varsa alabilirim

cmd 18 klik 92 derece su 1/16
cmd 18 klik 96 derece su 1/16
cmd 23 klik 93 derece su 1/16
cmd 23 klik 96 derece su 1/16

Biraz önce demledim , bu reçeteyi uygulamanızı rica edeceğim.

Su olarak Nestle ve hario 40lı filtre kullandım .

Demledikten 2 dakika sonra içmenizi rica ediyorum; umarım iyi bir sonuç çıkar .

V60 01

Öğütücü : COMANDANTE -18

Ketle : BREWİSTA - 90 DERECE

RATİO : 1*15

DOSE: 15 GR

EXTRACTİON : 20,2%

30 gr ön demleme 10 saniyede 30. saniyede 105 gr suyu 20 saniye içerisinde , 1:10 de 45 gr suyu 10 saniye içerisinde ve 1:40 de 45 gr suyu 10 saniye içinde döküyoruz .

**Ön demleme ve sonrasında su döküşünüzü yuvarlak şekilde dökün. **

bitiş 2:15 saniye olacaktır.

Sevgilerimle, Alireza

Merhabalar , umarım iyisinizdir.
Reçeteyi şimdi yeniden denedim , 2:35 çıktı .

Reçetedeki olan kritik noktamız on demleme ve 2. Su dokuşumuz yuvarlak şeklinde , 3. Ve 4. İse düz ve çok yavaş bir döküş.

Bunu göz altına aldığınızda eğer hario 40lı (( kutu )) filtre kullanıyorsanız süre olarak 2:30 - 2:40 arası olacaksınız .

Son zamanlar gördüğüm en önemli mevzulardan birisi filtre kâğıtları ; çok farklı filtreler mevcut ve her birisi farklı bir dokuya sahip … bu konuda direkt demleme süresi ve ister istemez tat profilini etkiliyor .

Sevgilerimle, Alireza
Çok teşekkürler cevap için. Filtrelerin bu kadar farklı olacağını hiç düşünmedim. Hario filtreyi deneyeyim bir ara.

Just a short thumbs up for the great guys/and girls from Niji Coffee.

I ordered from Niji several times, tastes great! The natural processing is one of the best in comparison I tasted previously (So sad I couldn't order more of HONDURAS DON JOAQUIN 😭😭). Couldn't say more, still can't describe tasting notes, but should mention some other part of coffee distribution.
I just realized that we (as a customers) not only consume the coffee itself, but also a service. Everything that happens on the line between the particular coffee roaster and a customer's front door are made by the seller. The delivery speed, packaging, design, customer's support and so on. And the last one is most important to me, because I'm the foreigner. It is very hard to communicate with courier services because of lack of language. I often lose my cargo. Two times I had delivery problems of Niji cargoes and those were my fault, nevertheless Niji solved my delivery issues with no any pressure. Easy.

So I'm grateful for the service and for the coffee itself. I just want to say thanks. I'm happy.

P.s. Sorry if I chose the wrong thread.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim😍
😍

Selamlar @Niji Coffee Co. siparişler geldi teşekkür ederim; Java Halu Banana , Guatemala La Joya ve Beija Flor(espresso) almıştım kahveler inanılmaz güzel kokuyor elinize sağlık, kavurma tarihleri 03.01.2023, bugün espresso olarak Beija yı sitedeki tarife göre öğütüm yaptım ama kesinlikle akış olmuyor çok ince kaçtı, red click takılı değil şuanda bende sizin click ayarını 2 ye bölüp deneme yapacaktım ki 7 click çok az geldi o sebepten 8 click de öğütüm yapıp demledim ama basınç 11 bar a çıkmasına rağmen akış damla damla , acaba tarifte bir hata mı var ? Makina Bianca.

Teşekkürler.

Sitedeki tarifide aşağıya bırakıyorum.

Öğütücü : COMANDANTE -13 RED CLİX
Su sıcaklığı : 90 DERECE
Brita C150
RATİO : 1*2,25
DOSE: 16 GR
Bu konu ile ilgili tekrar bir çalışmaniz oldu mu ? 8 click de yaklasik 75sn de 35gr cıktı alıyorum 11 bar a ciktigi icin flow control ile 9 bar a dusuruyorum. Sanırım doğru degil ? Aynı kahveden alıp benim gibi bir sonuç elde eden varsa yorumlari bekliyorum, farkli bir yöntem mi izleme lazım? Tesekkurler.

merhaba, paketlerinizde kavrum tarihini bulamadım. Kavrum tarihi olarak sevk tarihini kabul edersem çok sapma olur mu? iyi çalışmalar

merhaba, paketlerinizde kavrum tarihini bulamadım. Kavrum tarihi olarak sevk tarihini kabul edersem çok sapma olur mu? iyi çalışmalar

Ben de ilk başta görememiştim tarihi, daha sonra zip'in biraz üst kısmında yazdığını fark ettim. Benim gözümden kaçmıştı ilk bakışta, çok belirgin değildi. O kısma bakmadıysanız eğer bir kontrol edin, muhtemelen o kısımda yazıyordur.

Endonezya jalu banana çekirdeği ile benim demlemelerimde çilek, kırmızı orman meyveleri, kiraz gibi notalar ortaya çıktı. Gayet tatlı fincanlar elde ettim. Çekirdek ne kadar ince öğütürseniz öğütün su tutmuyor. Espresso olarak da 3 deneme yaptım. İlk denememde çekirdeğin su tutmama durumu çok hızlı akışa sebep oldu. Daha sonra bir tık ince öğütüm ve oran arttırarak, akışı kısa tutarak dengeli bir shot alabildim. Sütsüz halinde yine kırmızı orman meyveleri notaları çıktı. Sütlü hali de gayet lezzetliydi. Bu da o fincandan bir görsel. Elinize sağlık @Niji Coffee Co.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-01-18-15-41-20-397_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2023-01-18-15-41-20-397_com.miui.gallery.jpg
    82.4 KB · Görüntüleme: 81
Afiyet olsun ,

Guatemala La joya Nitro için yeni bir reçete paylaştım sitede ; artı eski reçetede osmotic flow yöntemini öneriyorum …

2 guatemalamız için en iyi demleme yöntemidir … ☕

Eğer ilgileri çekerse bu konuda bir video çalışması yapabilirim 🙌

Sevgilerimle, Alireza
Bu recete hangisi oluyor. Birden cok tarif oldugu icin bulamadim bende aneorobic guetemala var. Bir de 1zespresso yerine comandante kaç klik denk geliyor rica etsem. Teşekkürler

Bu konu ile ilgili tekrar bir çalışmaniz oldu mu ? 8 click de yaklasik 75sn de 35gr cıktı alıyorum 11 bar a ciktigi icin flow control ile 9 bar a dusuruyorum. Sanırım doğru degil ? Aynı kahveden alıp benim gibi bir sonuç elde eden varsa yorumlari bekliyorum, farkli bir yöntem mi izleme lazım? Tesekkurler.
merhabalar , bugun iki kere deneme fırsatı buldum
websitede 2 reçete mevcut .
birinci reçete tamalanmamış bir reçete
ikinci ise tamalanmış bir reçete
birinci reçeteyi ((13 red click )) uyguladığımda 20 saniede extraction bitti ki zayif bir kahveydi ama ikinci reçete ayni websitede olduğu gibi çalışıyor...

Espresso konusu normal filtre reçeteleri ile baya farklı ... değirmen ve makinenin basıncı en onemli kriterlerimiz .

filtrede çok verim aldığımız değirmenler espresso konusunda zayif kalabiliyor ve devamlılık vs...

son bir aydaki yaptığım denemelere göre muhtemelen espressoda vereceğim reçeteler için değirmen olarak 1zpresso ile devam edeceğim ; ya da micron ayarı veririm...

size onerim ise extractionu bu kahvede ,17 gr kahve 1*2 ile 28-30 saniede bitirmeniz.

sevgilrtimle , Alireza

merhabalar , umarım iyisinizdir .
sipariş numaranızı rica edebilirmiyim ?

Endonezya jalu banana çekirdeği ile benim demlemelerimde çilek, kırmızı orman meyveleri, kiraz gibi notalar ortaya çıktı. Gayet tatlı fincanlar elde ettim. Çekirdek ne kadar ince öğütürseniz öğütün su tutmuyor. Espresso olarak da 3 deneme yaptım. İlk denememde çekirdeğin su tutmama durumu çok hızlı akışa sebep oldu. Daha sonra bir tık ince öğütüm ve oran arttırarak, akışı kısa tutarak dengeli bir shot alabildim. Sütsüz halinde yine kırmızı orman meyveleri notaları çıktı. Sütlü hali de gayet lezzetliydi. Bu da o fincandan bir görsel. Elinize sağlık @Niji Coffee Co.
merhabalar , oncelikle ilginiz için çok teşekkur ederim ,
afiyet olsun :coffee:
bu kahveyi bir kere özel bir istek için espresso roast yaptım ; çok guzel ve gövdeli espressolar içtim o profilden...
güzel bir deneyim olmuştu... filtre kavrum tabikide dahada asidik ; umarım yarın deneme fırsatım olur :)
yeniden afiyet olsun .
sevgiler

merhabalar , bugun iki kere deneme fırsatı buldum
websitede 2 reçete mevcut .
birinci reçete tamalanmamış bir reçete
ikinci ise tamalanmış bir reçete
birinci reçeteyi ((13 red click )) uyguladığımda 20 saniede extraction bitti ki zayif bir kahveydi ama ikinci reçete ayni websitede olduğu gibi çalışıyor...

Espresso konusu normal filtre reçeteleri ile baya farklı ... değirmen ve makinenin basıncı en onemli kriterlerimiz .

filtrede çok verim aldığımız değirmenler espresso konusunda zayif kalabiliyor ve devamlılık vs...

son bir aydaki yaptığım denemelere göre muhtemelen espressoda vereceğim reçeteler için değirmen olarak 1zpresso ile devam edeceğim ; ya da micron ayarı veririm...

size onerim ise extractionu bu kahvede ,17 gr kahve 1*2 ile 28-30 saniede bitirmeniz.

sevgilrtimle , Alireza
Cevap icin tesekkurler , yarin "17 gr kahve 1*2 ile 28-30 saniye " bu sekilde deniyecegim.

Geri