Niji Coffee Co.
Barista
- İsim
- Niji Coffee Co.
- Firma
- NİJİ COFFEE CO.
Daha fazla
- İsim
- Niji Coffee Co.
- Espresso Makinesi
- Victoria Arduino Eagle One - Victoria Arduino Prima
- Değirmen
- My75 , Mazzer , Mahlkonig EK43 , 1zpresso K max , Timemore mini , Porlex , comandante
- Firma
- NİJİ COFFEE CO.
- Ekipmanlar
- Orea V3 , V60 , AEROPRESS , ORİGAMİ , CHEMEX , OREA V2 , OREA V3
- nijicoffeeco
Merhabalar , umarım iyisinizdir.Merhabalar Kongo rugori kivu için sitede red clix 32 klik diyordu. Bende red klik yok 18 de öğüttüm kahveyi sitedeki tarifi birebir uyguladım nar geliyor ağıza gerçekten ama hemen sonrasında sanki olgunlaşmamış meyve acılığı olur ya öyle bir tat kalıyor dilin arkasında. Ayrıca son iki döküş sadece merkeze yazmışsınız bunu yapınca demleme bittikten sonra ortada oyuk oluyor dripperda bu iyi bir şey değil benim bildiğim kadarıyla son olarak da akış 3.30 da bitiyor. Sitede 2.30 da biter yazıyor ama bu kadar ince öğütümle nasıl o süre tutturulur emin olamadım. Acaba ben mi bir hata yaptım ?
Ben de standart 4 döküşlü demledim onda meyvemsilik biraz daha azalsa da daha dengeli bir fincan ortaya çıktı.
Reçeteyi şimdi yeniden denedim , 2:35 çıktı .
Reçetedeki olan kritik noktamız on demleme ve 2. Su dokuşumuz yuvarlak şeklinde , 3. Ve 4. İse düz ve çok yavaş bir döküş.
Bunu göz altına aldığınızda eğer hario 40lı (( kutu )) filtre kullanıyorsanız süre olarak 2:30 - 2:40 arası olacaksınız .
Son zamanlar gördüğüm en önemli mevzulardan birisi filtre kâğıtları ; çok farklı filtreler mevcut ve her birisi farklı bir dokuya sahip … bu konuda direkt demleme süresi ve ister istemez tat profilini etkiliyor .
Sevgilerimle, Alireza